76tilføjet af

Ville I anmelde en ven for socialt bedrageri?

Jeg har netop læst en undersøgelse, der viser at hver anden dansker ville anmelde en nabo, ven eller bekendt for socialt bedrageri.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/03/20/220645.htm
Jeg hører da tit om venner, der siger - "årh, og så fik jeg det lige sort de sidste fem måneder, skide fedt". Men jeg kunne aldrig drømme om at melde det!
Dog viser undersøgelsen, at der sidste år kom 400 mio. kroner ind, fordi folk meldte deres naboer eller venner. Det er godt nok mange penge, som ville kunne bruges fornuftigt.
Har I nogen sinde meldt nogen I kender, eller synes I, at det ville være dårlig stil?😕
tilføjet af

Det virkelige spørgsmål

Hej,
Det virkelige spørgsmål er;
Vil du helst stikke dine venner i ryggen, eller lade dem røv-rende dig igennem skatten?
Det ville være skidt at anmelde nogle folk man har et tæt forhold til. Men det er også skidt at lade dem fuske samfundet for formuer. Jeg ville nok snakke med dem, og forklare dem at det også var mig de pissede på.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af

Ja da helt sikkert

Alle i dette samfund råber på vi skal hjælpe de svage i samfundet, vi skal hjælpe flygtninge osv osv. Det skal vi vel også og til det kræves der penge, rigtig mange penge.
Derfor hvis der er nogle der begår socialt bedrageri er de med til at tømme samfundets pengebeholdning uretmæssigt og det skal alle andre så betale for. Det er ikke kun ulovligt at gøre det, det er utrolig umoralsk også. De vælger jo at leve af andres penge som de uretmæssigt snyder sig til.
Jo det SKAL meldes og det bør faktisk straffes særdeles hårdt, hvilket det desværre sjældent gør, men som regel blot ender op med tilbagebetaling af det beløb der er bedraget for. Der gives dog enkelte undtagelser hvor bedrageriet (som det jo reelt er) har været af en art og/eller størrelse så der bliver retsligt efterspil og straf.
Jeg ved godt nogen siger: " Nå ja jeg får snydt mig til 500 kr. ekstra om måneden og det er jo ikke ret meget set i den offentlige husholdning." Det er der det heller ikke, men hvis nu der er 10.000 der siger sådan så taler vi om et beløb på 5.000.000 kr og du kan selv regne videre. Det bliver til rigtig mange penge som uretmæssigt skal undværes i husholdningsregnskabet for staten.
Ofte taler vi dog om væsentlig større beløb end de 500 kr og derfor skal de 500 kr kun ses som et eksempel.
Jo man bør absolut anmelde det hvis man har mistanke om det. Faktisk burde det være strafbart hvis det kan sandsynliggøres at man har kendskab til en der begår bedrageri, socialt eller andet, ikke at anmelde det.
tilføjet af

Det er hvis ikke

gået op for dig, at det er DIG der bliver røv-rendt af skatten (staten).
I min verden har folk som anmelder andre et meget selvvær og er intet andet end STIKKER SVIN.
tilføjet af

at skabe dyb

splid mellem mennesker/borger vha. et dårligt menneskesyn, stikkermetode og en dårlig pli.
Det er regeringens politiske løsning til dens egen uduelighed.
Hvis der blev lavet systemer, regler,lovgivning og et stykke politisk- arbejde der var godt nok så var spørgsmålet ikke aktuelt .
tilføjet af

nej

kun de klammeste skændsler for menneskeheden ville melde deres egen ven for at snyde systemet
tilføjet af

Godt vi ikke lever

under nazi tiden, med dig som med borger.
tilføjet af

Helt rigtigt

Det er netop kernen !
Iø,vrigt kunne du godt have tage skatteundragere som Statoil, Kraft, Mc Donald ect med (hvis det er dine venner 😉)
tilføjet af

Godt at

der heldigvis bliver færre og færre med dit amoralske syn på tingene
tilføjet af

Kan du

Selv finde ud at skrive DNSAP eller behøver du hjælp fra det offentlige 😮
tilføjet af

Vel skrevet

Ha en dejlig dag [f]
tilføjet af

Stikkersvinet slår til

Hej Casper,
Selvom du er sur over at du skal betale skat, og muligvis også over hvordan den bliver brugt, er det ikke fair overfor alle andre hvis du snyder med det - eller med samfundets midler.
Hvis du ikke kan lide at blive stukket, hvorfor pokker lader du så ikke bare værre med at snyde?
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af

Multinationale virksomheder

Hej Castor,
Vi er ganske enige om at hullerne for multinationale virksomheder bør lukkes.
Tror dog ikke det hjælper meget at stikke dem, men her skal man have politiske løsninger. De er klar over det.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af

for dig er reglen

at du snyder samfundet. Det påvirker dit syn på andre mennesker !
Du skriver jeg ved godt nogle siger!
Hvem, hvad ,hvor fordommen .
Den holdning er det politiske grundlag/fundament, for den regeringen vi har nu.
Og netop hos disse mennesker i vores regeringen ser man gang på gang , snyd og bedrag.
Der er et DK ordsprogfor den holdning.
Prøv at få dig et kursus i god og alm. pli!
tilføjet af

tak og

må du også få en god og dejlig dag.
tilføjet af

Ja - selvfølgelig

Hvis en sidder og praler med, at nu har ham/hun lige fået lavet et eller andet sort. Eller nu har han/hun lige snydt skattevæsenet for x antal kroner, kan du være sikker på, at jeg ville anmelde det.
Når man fifler med offentlige midler, bør man da i det mindste tie stille med det. Det er i hvert fald sådan, jeg gør.
tilføjet af

NEJ det ville jeg ikke!

Det er sørgeligt at vi i Danmark har fået et stikkesystem, hvor selvretfærdige (og mon dog ikke de selv har et par skeletter i skabet) mennesker ANONYMT kan angive naboen, en ven eller hvad det nu kan være for socialbedrageri.
Det eneste man får ud af det er et samfund hvor ingen kan stole på hinanden. Et rendyrket STIKKERSAMFUND.
Det er efter min opfattelse ikke den almindelige borgers opgave, at være kommunens detektiver. Det er en opgave for politiet!
Når det så er sagt: Socialbedrageri er noget lort!
tilføjet af

nej nej nej

systemet opfordre selv til det
tilføjet af

Aldrig!

Jeg kunne aldrig nogensinde finde på at anmelde en ven, hvis han/hun får noget lavet sort - så ville jeg ikke være en ven, hvis jeg gjorde det.....
Men jeg ville tage en kammeratlig snak med vedkommende om ikke at være så åbenmundet, hvis vennen gik rundt og pralede med sin gerning.
tilføjet af

Det er så meget blevet en stikkerstat

det her. Forfærdeligt.
Jeg tror det skaber mindre lovlydighed, at man ikke længere kan stole på hinanden.
Jeg ville aldrig melde en ven eller familie. Jeg ville højest tage en snak med dem, men jeg ville aldrig melde dem. Ikke min opgave at lege detektiv.
tilføjet af

Og så ville du i grunden

acceptere at det var DIG, der blev snydt i den sidste ende? For sådan vil det jo være, når folk snyder med offentlige ydelser
tilføjet af

På trods

På trods af at de fleste der har skrevet her, og sagt de ikke vil melde det er det berigende at se at der er nogle der bruger hjernen og fornuften og vil melde det.
Snyd og bedrag af socialvæsnet og af skattevæsnet er med til at undergrave samfundsøkonomien til meget stor skade for landet som helhed og vi kunne alle have det væsentligt meget bedre om ingen snød og bedrog.
Det er helt forkasteligt at snyde i et system fordi loven skal sikre de svageste og der derfor kan opstå huller og lignende hvor der kan snydes. Ved at snyde gør man på denne måde også de svageste svagere endnu. Temmelig forkasteligt og ikke en særlig god personlig moral.
De der snyder og bedrager, snyder og bedrager jo også deres venner på denne måde, da det er enhver i samfundet der bliver bedraget af dem.

Det er en dejlig ting at se at statistikken fortæller at flere og flere får øjnene op for blandt andet dette og derfor griber til anmeldelse, så er der dog stadig håb om at der kan skaffes et trygt og retfærdigt samfund som kan hjælpe de svageste.
tilføjet af

NEJ - aldrig, medmindre...

MAgen til småborgerlig hykleri skal man virkelig lede længe efter.
MEdmindre der var tale om en dum stodder jeg ikke kunne lide - ellers ALDRIG !!!!!!!!!
tilføjet af

ville spørge

om han ikke havde noget til mig.
tilføjet af

svat svar

det kan jo være du sel er en dom stoder
tilføjet af

Sort arbejde er helt i orden

Jeg kunne ikke drømme om at melde en for sort arbejde. Skatter og moms er alt for høje, så sort arbejde er helt i orden.
Socialbedrageri vil jeg melde, da man her tager ANDRES penge.
tilføjet af

Tager andres penge

Ja det gør man i særdeles høj grad når man begår socialt bedrageri og der burde strengt taget nok være dødsstraf for det.
Men man tager (eller snyder) også andre folk for deres penge (vores fælleskasse) når man ikke svarer skat og afgift af indkøb, salg og arbejde.
tilføjet af

Er slet ikke uenig

Slutter af med at socialbedrageri er noget lort🙂 Det er ulovligt og folk som gør det burde skamme sig og melde SIG SELV.
Personligt syntes jeg bare ikke man skal rende rundt og holde øje med hinanden og evt. anmelde vennen, familiemedlemmet eller naboen til kommunen. Jeg syntes det er en skrækkelig udvikling, hvor alle mistænker alle - for et eller andet.
Som andre har skrevet, kan man jo tage en snak med "snyderen" og fortælle vedkommende at det er forkert hvad vedkommende har gang i.
Det må være kommunen, skattevæsenet og politiets opgave at finde de sociale snydere. Og så har politikerne vel også en opgave i at finde en løsning, så det ikke er så nemt at snyde systemerne.
Bare min mening🙂
tilføjet af

Hvordan kan

du anklage mig for at snyde hm, har aldrig gjort det, jeg har altid betalt min skat, og når jeg så modtager mine penge efter staten har trukket 52%, kan jeg købe vare som er pålagt 25% "moms" (SKAT), næææ penge har staten nok af, har de ikke også tilbudt Tyskland at vi dansker betaler Femern Broen, verdens længste og dyreste bro, og så når borgen har betalt den, kan han da køre over den for et beløb af ca 500-600kr, jo det går godt.
tilføjet af

det er da for usselt

at melde folk, blot fordi de "snyder". ærlig talt, hvor meget snyder samfundet ikke os? priser der stiger, dårligere levevilkår, færre rettigheder, fratagelse af ressourcer. nej, jeg ville aldrig melde en ven eller nabo. for ærlig talt, der ville sgu nok være en grund til at de "snød". nemlig at de ellers ikke ville kunne få det til at løbe rundt. og hvis jeg så afslørede dem? ja, så ville jeg sgu da ødelægge deres liv fuldstændigt!
tilføjet af

samfundet

Det er mærkeligt at læse at samfundet er noget andet end os alle sammen. Så hvis samfundet snyder nogen er det os selv der snyder os selv. Der skal penge til for at få samfundet til at løbe rundt. Jeg har levet i et samfund hvor alle snød, og dermed var der ikke penge til skoler, veje, hospitaler m.v.
tilføjet af

Sort arbejde

ville jeg aldrig nogensinde melde. Socialt bedrageri måske.
tilføjet af

Det fælles kasse

Så naturligvis ville jeg det , de penge som bliver betale i "sorte" penge, er penge som mangler i vores fælles kasse
Og hvis samfundet kunne nøjes med at hjælpe, dem som faktisk have brug for det, ville det være vejen til lave skat.
tilføjet af

2 forskellige ting.

1 ting er Social bedrageri og er noget forbandet svineri over for medborgerne og bliver straffet når det bliver opdaget, men der bør man skelne om det er 1-3 gange ugentlig at kæresten bliver for at overnatte, eller om det er daglig fordi han/hun ikke har anden bopæl udover en Postkasse.
Vedr. sort arbejde er det kun aktuel når arbejdsgiver trækker det fra og lønmodtageren ikke oplyser om det, ellers vil jeg kalde det grå arbejde, for her har arbejdsgiver betalt den retmæssige skat, han deler herfor kun ud af sine retmæssige lommepenge til at købe et stykke ost eller en pose mel, eller gå ned på en beværtning og få tjeneren til at springe for sig, men jeg ved godt den ikke er gangbar i skat og visse andres øjne, men jeg mener det bør betraktes som sådan.🙂
tilføjet af

den betragtning

er så langt ude i skoven som den overhovedet kan være.
Du er da helt galt på dEN SÅ DET VIRKELIG VIL EN TING.
alle skal betasle skat af deres indtægt uanset hvordan indtægten er erhvervet og fra hvem.
Det du faktisk siger er at ved det jeg har betalt min skat behøver den jeg har ansat til at gøre rent for mig ikke betale skat af sin indtægt, for det er jo betalt af mine allerede beskattede kroner.
Det er da helt vanvittig meget hen i vejret.
Så er der ingen der behøver betale skat overhovedet for virksomheden der betaler deres løn har jo (i al almindelighed og med få undtagelser) alle betalt skat af de penge de betaler mig i løn.
Eller købmanden du handler hos skal heller ikke betale skat af sit overskud? For de penge du handler for hos ham har du jo betalt skat af.
kan du ikke selv se det er helt vanvittigt det du siger?
Socialt bedrageri og sort arbejde/skattesnyd er to sider af samme sag og er bedrageri uanset hvordan man vender og ddrejer det.
tilføjet af

din klage

over stigninger osv fra samfundets side (altså også dig selv!) er helt hen i vejret og har intet som helst med sagen at gøre.
En del af de stigninger du ser i det du kalder samfundet skyldes bl.a. at der er folk der ikke indordner sig under reglerne og vælger at snyde eller bedrage som er mere korrekt at sige. det er bedrageri og kan dømmes som sådan.
Vi kan godtr blive enige om at det ikke er bedrageri i stein bagger klassen for den enkelte der gør det, men det er stadig samme ulovlighed.
tilføjet af

Hvorfor

Ser du sådan på det? det er da noget underligt da det i begge tilfælde er penge ud af vores fælles kasse altså bedrageri der skader os alle.
Om man snyder staten for skattekroner ved at undlade at opgive indtægt eller man snyder sig til ekstra penge i sociale ydelser er da fuldstændig det samme, at bedrage vores fælles økonomi i samfundet. I det ene tilfælde bedrager man blot ved at lade være at betale, i det andet tilfælde ved at bedrage sig til uretmæssige sociale ydelser.
Begge dele er tyveri fra den fælles økonomi i landet.
tilføjet af

Det er ikke kulturberigende

Hold det i en lukket kreds.
tilføjet af

Meldte min bror

Han fik kontanthjælp imens har arbejde på et værksted.
tilføjet af

Ok det er en Joke ik?

fortæl nu det kun er en spøg, ??? eller findes de stadige dise STIKKER SVIN.
tilføjet af

Ser altså ikke

sådan på det. Hvis jeg får lavet sort arbejde snyder jeg da ikke hverken staten eller dig. Jeg snyder måske en håndværker og måske ikke. Hvis man begår sig i socialt bedrageri er det hvores alle sammens skattepenge det går ud over. To forskellige ting i mit univers.
Hvis naboen får pudset skorsten eller får lavet have i en weekend så ville jeg da ikke røre en finger. Hvis derimod samme nabo fik sociale ydelser men jeg viste det ikke helt kunne passe ville jeg tænke over om jeg ville melde vedkommende eller hvad jeg ville gøre.
tilføjet af

Nej

Som udgangspunkt må jeg sige nej, det ville jeg ikke.
Der er dog nogle tilfælde. F.eks. kender jeg til en, der bor i udlandet, men kommer til DK når han skal vise at han bor her, for at få nogle penge.
Hvis det var en jeg kendte mere til, så ville jeg melde ham.
For nogle år siden, tog politiet en tur ud til strandvejen i Skodsborg, nær de dyre egendomme, og stoppede en masse af de dyre biler. Her fik de også hevet en masse penge ind, fra folk der ikke havde fået betalt de danske afgifter på deres biler.
Jeg ved ikke om det ville være dårlig stil.
Det må vel være op til den enkelte at vurdere.
På den ene side er det dybt asocialt at få penge sort, men på den anden side, så får vi næsten alle sammen noget sort, i en eller anden grad.
Gaver over et vist beløb skal f.eks. meldes til skat. Salg af ting til private (tøj mv) burde også meldes til skat, så hut jeg visker.
Ud over det, kunne det være sjov at se, hvor mange penge der reelt kommer ind ved at fange sort arbejde, og hvor meget man mister.
Jo mere folk har at gøre godt med, jo mere går de ud og bruger.
Så i min naivitet kunne jeg forestille mig, at regnskabet måske går nogen lunde op, lige meget om man fanger folk eller ej. Hvis vi altså antager at forbruget stiger jo flere penge folk har mellem hænderne.
tilføjet af

Hvor er dette samfund på vej hen

Når sådan noget blir overvejet, "vil du angive en ven", gu vil jeg ej. også pga sort arbejder, hvad faen sker der?? jeg er gl nok til at huske da folk kørte sprit kørsel, og alle viste det, der er nu kommet en holdnings ændring, det er fint nok,de er til fare for andre og sig selv. nu begynder det stille og roligt med at knalde venner og naboer for sort arbejde og socialt bedrageri. ja de penge kan bruges til ældre, til skoler mv, men du er stadig ikke noget der ligner en ven, hvis du knalder andre, fortæl resten af dine venner at du lige knalede jeres fælles ven Jan fordi han satte et køkken op en søndag og tjente 5000kr sort. stå ved hvem du er. men nej, jeg har sgu aldrig hørt nogle sidde og sige sådan på cafeen
tilføjet af

Kommer an på hvilket snyd

Hvis der snydes med udbetaling af sociale ydelser vil jeg til enhver tid melde det. Det er usselt nasseri på andres bekostning.
Hvis én arbejder sort og samtidig får sociale ydelser vil jeg melde det, ja.
Hvis én forsørger sig selv ved arbejde, og derudover arbejder sort for at tjene ekstra, vil jeg ikke anmelde det. -Personen er ikke direkte til byrde for skatteyderne, og den manglende skatteindtægt fra det sorte arbejde ifølge min mening ok.
tilføjet af

Overhovedet ikke

Han har aldrig fundet ud af at det var mig, men taler somme tider om hvem det mon var.
tilføjet af

indrøm over for din bror

Hvis du synes det er ok at melde din bror hvorfor kan du så ikke fortælle ham at det var dig der gjorde det.
Synes egentlig ikke det er ok at arbejde sort, men kunne aldrig melde nogen. Det må være op til den enkeltes samvittighed
tilføjet af

Jamen

Når du får lavet sort arbejde snyder du jo også statskassen for indtægter altså bedrager vores fælles husholdningskasse ved at snyde den for nogle indtægter der tilkommer kassen.
Svarende ganske til hvis du for nu at tage et eksempel, boede i et kollektiv med måske 10 personer og alle skulle betale en vis procentdel af deres indtægt til kollektivets drift. En af de der er i kollektivet betaler en mindre procentdel end de andre fordi han skjuler han har en lille ekstra indtægt og er dermed ikke solidarisk med de øvrige i kollektivet.
tilføjet af

Stikker svin?

Nej slet ikke, men han er en ærlig person der kan se at bedrageri er forkert og selvfølgelig SKAL anmeldes og det har intet med stikker at gøre, det er en helt forkert indstilling at kalde det sådan.
Heldigvis ser vi at der er flere og flere ærlige mennesker som indgiver anmeldelse hvis de har mistanke om bedrageri så der er stadig håb for samfundets overlevelse.
tilføjet af

manglende skatteindtægt

er bedrageri af din og min og alle andres fælles økonomi
tilføjet af

Fælles økonomi

Men jeg har ikke fælles økonomi med nogen, bortset fra delvist fælles økonomi med min kone.
De penge min nabo tjener sort i weekenden er ikke mine eller andres. Det er hans sved og hans penge.
tilføjet af

Jo du har

Du har fælles økonomi med alle andre i det danske samfund.
For at få visse ting og for at kunne leve her betaler vi alle ind til en fælles offentlig kasse, denne kasse hjælper så de der ikke er i stand til at klare sig selv og også dig om du bliver syg eller har andre behov, der er din fælles økonomi med alle andre i det ganske land. Når du så roligt ser på at din nabo får lavet sort arbejde er du med til at acceptere at han dermed er undergravende for vores fælles økonomi og du måske skal gennem et flerårigt pres og journalister for at kunne blive hjulpet den dag du har behov, for der er unddraget statskassen penge og derfor kan du ikke få den behandling som du egentlig burde.
tilføjet af

Beklager

Hej Casper,
Beklager at jeg henførte det til et "du". Det var ikke et forsøg på at anklage dig for at snyde.
Men at være uenig i hvordan pengene bliver brugt, berettiger stadig ikke til at lave socialt bedrageri. At skatten er høj gør det heller ikke fair at snyde samfundet til at give mere end hvad man er berettiget til.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af

Virkeligheden

Der er vist noget du ikke helt forstår, en Virksomhed hvad enten det er en Slagter,-Købmand,-Fabrik m.m skal betale skat af overskudet, men der er medarbejderens løn sandelig trukket fra, så den Virksomhed betaler ikke skat af den løn du får, det gør du selv udfra den lønseddel du får, noget andet er, at du som Privatperson ikke kan trække din hushjælper eller havemand fra, ergo du deler din løn med en anden og din løn har du formodentlig betalt skat af, det svarer til at hvis du er gift og evt. har børn så får de en del af det du tjener og skal ikke betale skat af det, undskyld det er indviklet, men sådan kan det fortolkes.🙂
tilføjet af

Nej og ja

Du har kun delvis ret i din påstand. virksomheden trækker ganske rigtigt lønudgifter fra men fradraget honoreres kun med ca 55% set i kontanter
tilføjet af

Diffinere sort arbejde

tak. Hvis, som du selv skriver, bor i et kollektiv og man aftaler med de andre at man ordner have, skorsten ,vask, rep. alt og andet og slipper billigere i fællesudgifter er det så også sort arbejde.?
Hvis jeg kan lave det meste selv i mit hus men lige mangler det sidste og får min ven til at hjælpe mig er det sort arbejde eller vennetjeneste.
Alt er ikke sort eller hvidt.
Og hvis du mener det håber jeg ikke du får vennen til at hælpe dig :-)
tilføjet af

Sådan

grinte. Det er nemlig rigtig hvad du skriver :-)
tilføjet af

Nej det må myndighederne selv klare !

At være stikker er en meget grim ting.Stikkeri bunder ofte i misundelse,over andre har det for godt.En stikker kan man ikke stole på,det er min mening.🙁
tilføjet af

I stedet for

at få ondt i røven over sort arbejde burde du få ondt i røven af alle de store firmaer der ikke betaler skat, alle de rige der gemmer deres penge alle mulige steder i udlandet for at slippe for den danske skat. Kom efter dem de ville helt klart bidrager mere til "den fælles økonomi" end sort arbejde nogen sinde ville gøre.
Små sko er der mange der går i.
tilføjet af

meeee3n

det er ikke kun firmaerne men sandelig også de der snyder for småpenge som I menber det er, det er faktisk flere miliarder der på disse måder hives ud af statskassen eller som den snydes for hvert eneste år og oveni det kommer så firmaernes snyd
tilføjet af

Ja & Nej skat.:

Så er der kommet nye regler, jeg har haft Virksomhed fra 1976 til 2001 med ansatte, deres brutto løn med Feriepenge,-ATP,-Pension m.m blev trukket ud af Virksomhedens Omsætning på lige fod med alle andre udgifter, herved får du Virksomhedens overskud, så er der afskrivninger på maskiner for mit vedkommende biler, her trækker du dit personlige fradrag og betaler din skatteprocent
tilføjet af

korrekt

Men jeg taler om kontantværdien af dette fradrag for lønomkostninger m.m.
Det ligner lidt, men er dog alligevel ikke helt det samme som hvis du laver et fradrag for kørsel på din personlige selvangivelse.
Er beløbet der f.eks. 24.000 er den reelle kontantværdi ca 6.000
tilføjet af

Så må myndighederne

have nogle bedre redskaber!
Som økologisk landmand, må jeg forvente myndigheders uanmeldte "besøg" - selv i mit private hjem, hvor alt kan endenvendes, for at kontrollere at man ikke ligger inden forbudte midler /sprøjtegifte o.lign. Er diverse skemaer i fobindelse med diverse støtteordninger ikke korrekt udfyldt, eller der bliver stillet spørgsmålstegn, er det min opgave at godtgøre/dokumentere/bevise de faktiske forhold - ellers ryger støtten.
Man kan mene om landbrugsstøtte hvad man vil - men faktum er at os der modtager landbrugsstøtte skal dokumentere/bevise at vi har krav på den - samt må finde os i at blive undersøgt. Hvorfor kan man ikke stille de samme krav til borgere der modtager Sociale tilskud/støtte til husleje, børns og egen underhold????
tilføjet af

Kørsels fradrag.:

Vedr. kørsels fradrag har du fuldstændig ret, det er eksv. 24000,00 - skat 40% = 9600,00
24000,00 - 9600,00 = 14400,00 som er dit kørsels fradrag
tilføjet af

Næsten samme princip

ja det har du næsten ret i og du har helt ret i det efter den gamle lov, men efter den nye er kontantværdien af kørselsfradraget sænket til 25%
Princippet i din beregning gælder dog også for visse virksomhedsomkostninger.
tilføjet af

Befordring m.m

Befordrings fradraget i landdistrekter er steget med ca. 30% så den er på 3,56 kr. pr. km. for indtil 100 km. for overstigende km. bliver der lagt et ekstra befordring fradrag til på 25%, på din årsopgørelse ligner de et stort minus, fordi de her bliver trukket ud af din personlige indkomst, inden din skattepligtige indkomst, hvordan det er i de store byer kan jeg ikke huske, men det er mulig det er sat ned.
Vedr. Virksomheds omkostninger er den blevet delt i to dele, en med fuld fradrag og en med begrænset fradrag.
Dengang jeg havde Virksomhed som var Taxi og foregik fra et kontor i hjemmet, var der en del som blev beregnet til eget forbrug og det kunne selvfølgelig ikke trækkes fra.🙂
tilføjet af

Sort arbejde er vist ikke socialt bedrageri

Hej
Ikke for at være en ordkløver, men jeg bed mærke i at de første indlæg jeg læste på denne tråd koncenterede sig meget om sort arbejde og på trods af hvad der står i den artikel du linker til, så mener jeg ikke at sort arbejde falder under kategorien socialt bedrageri. Jeg tror det er ganske almindelig bedrageri.
Socialt bedrageri kategoriseres ved at man uretmæssig modtager sociale ydelser som man jf. loven ikke har krav på. Dette kan sagtens være ved at man er ansat et eller andet sted sort og man samtidig modtager kontanthjælp eller dagpenge, men det er ikke det faktum at man arbejder sort der gør at man laver socialt bedrageri, men det faktum at man modtager sociale ydelser mens man arbejder.
Hvis kommunen fik fat i sådan en borger, ville de kun følge op på det sociale bedrageri.... men men men de ville så også give SKAT besked, så SKAT kan forfølge en domsfældelse for sort arbejde
Så for at opsummere skal man modtage en social ydelse for at kunne lave socialt bedrageri :-)
tilføjet af

Hmmmm

Har du slet ikke læst hvad det er skatteeksperten skriver? Eller du forstår måske ikke at læse indenad og få en mening ud af det?
tilføjet af

Jeg skal ikke have taget nogen snak med nogen

For i de fleste tilfælde hvor der snydes. Ved den enkelte godt at det er en ulovlig ting. Og hvis nogen stikker næsen i det. Så bliver bedrageren som regel ubhagelige og i enkeltstående voldlige.
Det er som regl jo ikke såkaldte pæne borgere der så trækker i land og undlader at gøre det fremover.
Hvis de snyder i den prisklasse som jeg ville gøre kommunen opmærksom på. Så er de jo ikke intereseret i at det skal stoppes og eller opdages.
Da de mister pengene og bliver straffet.
Så du kan tro jeg gør det anonymt. Jeg skal ikke på nogens sorte liste med vold på opskriften.
tilføjet af

5 mdrs sort løn er ikke socialt bedrageri...

... med mindre vedkommende får kontanthjælp/dagpenge samtidig.
Men for at svare dig; Hvis en "ven" fortalte mig, at han lige havde indkasseret ca. 20.000 kr pr md gange fem mdr, så ville jeg blive harm, dernæst bede ham gå på skattekontoret for at få betalt den skat han skal og hvis det ikke hjælper, så vil jeg være en "ven" mindre og fortælle min omgivelser vidt og bredt om vedkommenes forehavene. Jeg ville sidst men ikke mindst melde arbejdsgiver anonymt med ovenstående historie.
tilføjet af

Jeg forstår dig ikke

Fordi staten er os alle. Snyder du, så snyder du os alle, og dermed også dig selv!
tilføjet af

Igen...

Måake vil den anonyme anklagede opsøge alle naboer, venner og familie for at finde ud af hvem der er stikkeren - og stikke alle en flad🙂
Men syntes, hvis man altså er på talefod med naboen, vennen osv., at man godt kan tage en samtale om hvad men oplever.
Igen nej det skal den alm. borger ikke udsættes for - derfor er det en opgave for de kommunen, skattevæsenet og politiet.
Andre muligheder kunne jo være at det blev lovligt for disse instanser at besøge "snyderne" uventet, for at tjekke om man lige har fået sat nyt køkken op, om der ligger et par herreunderbukser på gulvet eller hvad det nu kan være...

De kloge politiker vi har siddende må jo finde en løsning på problemet.
tilføjet af

Selvfølgelig

Hvis man er en ærlig person og vil alle danskere det bedste mulige så anmelder man selvfølgelig enhver der bare overvejer at gøre forsøg på at snyde systemet uanset om det er en ven eller ikke.
Hvis vores samfund skal fungere optimalt er det jo logisk at sådanne personer der vil snyde ikke kan bruges, hverken som venner eller som del af samfundet.
de er affald som skal luges bort medmindre man vil nedbryde den social sikkerhed for os danskere.
tilføjet af

hver anden dansker ville anmelde en nabo ??

Tror i ikke det er psykologi i aktion..?
At bilde os alle ind, at hver anden ville melde sin nabo, gør jo netop at folk tænker, "at så er det jo helt normelt" (og så kan jeg også gøre det)...
Den går bare ikke med mig :)
tilføjet af

Velfærdssamfundets endeligt er nær.

Alt for mange kun modtager, uden at yde tilgengæld.
Dette bliver velfærdssamfundets død, før var der 3 til at forsørge 2, nu er der 2 der skal forsørge 3.
Danmark som vi kendte det går store forandringer til det ringere i møde.
tilføjet af

blev anmeldt og reddet af skattemor selv...

Jeg blev faktisk anmeldt af en annonym nabo, vedkommende havde set på min hjemmeside og regnede med jeg måtte tjene mange penge på at sælge mine billeder og et enkelt kuld hvalpe om året. Jeg modtog et venligt brev fra skattevæsnet, der stod de havde set på saget og hvis jeg havde planer om at blive momsregistreret måtte de oplyse mig om at det krævede at mine indtægter stod mål med de fradragsberettigede udgifter, og at jeg skulle kunne oppebære en rimelig timeløn, det skønnede de ikke var tilfældet, og jeg kunne ikke forvente at få min hobby godkendt som indtægtskilde!
Heldigvis er skattefolket ikke dummere end de kan regne ud at slid på hus, kørsel, udstillinger,dyrlægeregninger, anskaffelse og vedligeholdelse af topavlshunde aldrig kan være en overskudsforretning...
Og man må tjene 3500kr om året, på rengøreing mv. for andre lønmodtagere,det er bagatelgrænsen på "sort" arbejde man må udføre uden at skulle betale skat...
Lønmodtageren har jo allerede betalt skat af pengene en gang så helt urimeligt er det vel heller ikke....
tilføjet af

Sagsbehandlingsfejl for dyrer omkostningerne

Det er ansatte hos de sociale myndigheder der har relevant ansvar for at oplyse om lovgivningens fælder så borgerne ikke uforvarende risikerer at kriminalisere sig fordi de uoplyste og modtagende sociale beløb til dækning af nødvendige behov, ikke er godt og kvalitativt informerede om både rettigheder og forpligtelser som modtagere af sociale kr/øre beløb.
tilføjet af

Ville I anmelde en ven for socialt bedrageri?

Jeg har anmeldt en familie for socialt bedrageri, de har gjort det til en sport at få så mange ekstra midler fra samfundet som muligt, har på papiret forskellig adresse, laver ingenting, men kan tillade sig at gøre mere en folk der arbejder og betaler skat, bare i boligsikring får de over 3000 kr i mdr, friplads til børnene i børnepasning, samt ekstra børnepenge, rundt regnet vil jeg skyde på at selv om de skal betale for et værelse hvor manden kan have sin fiktive adresse, får de mellem 7-8000 kr ekstra udbetalt i mdr. og det er jeg ikke engang sikker på slår til, det pisser mig sgu af, nu er det sgu nok, så kan det godt være vi ikke skal stikke andre, men ting kan sgu blive for ekstreme.......
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.