14tilføjet af

Ville DU ansætte en "udlændig" ?

En spørgsmål til de etniske danskere...
Hvis DU havde et firma, ville DU så ansætte en ikke-etnisk-dansker*? Er der nogle befolkningsgrupper du hellere ville ansætte end andre? Hvorfor? Hvilke krav skulle de i så fald opfylde? Ville DU ansætte en kvinde med tørklæde? Er der forskel på om det er en tysker eller en tyrker? etc.
Som det er i dag ser man desværre arbejdsgivere stå i vejen for god integration... Arbejdsgivere, samt en manglende anerkendelse af udenlandske uddannelser i Danmark.
SweetDreams

*Her menes både indvandere, deres efterkommere, flygtninge, og folk fra udlandet, der ikke er bosat i Danmark.
tilføjet af

Jeps!

Jeg vil intet have imod at ansætte en udlænding, hvis vedkommende er kvalificeret til jobbet.
Jeg har, på adskillige arbejdspladser, haft kolleger fra; Iran, Tyrkiet, Indien og tyskland - og jeg har opdaget, at folk ikke er så forskellige, som man tror, hvis man blot ser bort fra kulturelle idiosynkrasier, som vi danskere jo også har mage af :o)
tilføjet af

Det vil jeg da

Jeg vil da absolut ansætte en medarbejder med anden etnisk baggrund, hvis kvallifikationerne er i orden.
Men jeg mener på den anden side også at såfremt ansøgeren er interresseret i en ansættelselsesforhold, er det ansøgeren der må indordne sig efter arbejdspladsen,hvad angår påklædning (herunder evt.tørklæder), piercing m.m., og ikke arbejdspladsen som SKAL indordne sig, for i så tilfælde er der intet arbejde her.
Jeg er selv tredie generations indvandrer. Kommer jeg til andre folks lande må jeg indordne mig, det samme må være gældende når andre folk kommer til Danmark.
tilføjet af

Hvorfor ikke

Der er mange dygtige mennesker med anden etnisk baggrund, så hvorfor ikke. Jeg har indvandrere ansat på
min virksomhed. Der har været ansøgere som har givet udtryk for at de ikke vil tilpasse sig med hensyn til påklædning - tørklæde, så desværre. Men ellers hvorfor ikke. I andre lande må vi danskere tilpasse os, det samme må udlændinge her. Det er almindelig gensidig respekt.
tilføjet af

Nå?

Så nu er det altså arbejdsgivernes skyld at der er dårlig integration???
Det plejer ellers udelukkende at være samfundets og de racistiske, navlebeskuende etniske danskeres skyld!
Hvad med at indvandrerne selv har en del af skylden ligesom danskerne og det offentlige har det?
Hader bare at man konstant finder på andre grupper der er skyld i ens egen ulykke! Lettest selvfølgelig for så slipper man for at stå til ansvar selv! Smager altid sådan lidt af 30'ernes Tyskland, hvor jøderne fik skylden for at det gik dårligt for det tyske samfund. Sjovt man ikke er kommet videre idag!
Hvis en indvandrer gør sig den ulejlighed at tilpasse sig vores samfund, lære sproget og vore adfærdsmønstre, så får de fleste også en chance (heller ikke alle etniske danskere der har et job)!
At en uddannelse ikke altid godkendes her i landet, kan vi godt blive enige om ikke er hensigtsmæssigt, men der er vel en grund, måske en grund som du og jeg ikke kender? Hvis ikke så må man helt klart se på den side og få rettet op på det!
Personligt ville jeg ikke have noget imod at ansætte en indvandrer, såfremt han/hun kunne bestride jobbet og faldt ind i miljøet på arbejdspladsen!
tilføjet af

Klart JA: det er ikke alle som er dumme

farve religion eller ej,. Vi er jo ikke alle sammen kloge smarte perfekte gode på alle områder.,
Hvis personén man ansætter er rar og pålidelig samt kan lave noget Så mener jeg det er det vigtigste.
UANSET farve tro eller andet,. BØR man respekterer og behandler FOlk godt alle andre.
tilføjet af

hmmmm

nehj, jeg ansætter kun danskere. jeg nægter og ansætte perkere.
stem DF
tilføjet af

sikke noget sludder

det er da ikke arbejdsgiverens skyld hvis integrationen ikke virker, jeg har da selv folk ansat med anden etnisk baggrund og det ved jeg der er mange andre firmaer der har.
jeg er glad for mine ansatte og de er meget kvalifiseret, og de er meget glade for deres arbejde og de passer det fuldt ud.
tilføjet af

NOT!!!!

Nej kunne ikke drømme om at hyre en fejlfarve eller etnisk et eller andet.
kan aldrig stole på dem
så mit svar er NEJ NEJ og atter NEJ
tilføjet af

Positivt :o)

Jeg synes det er nogle meget positive udmeldinger. Selv ville jeg ikke tøve med at ansætte en udlænding, men selvfølgelig skal det stadig være den bedst kvalificerede der får jobbet. Til gengæld ville jeg temmeligt sikkert ikke ansætte en person der ikke kunne tale klart og tydeligt dansk (her tænker jeg ikke på 100% korrekt dansk, men blot niveauet er så der ikke opstår diverse misforståelser). Hvis vedkommende kunne engelsk ville det heller ikke være noget problem. Heller ikke kvinder med tørklæder ville sandsynligvis kunne finde vej til en evt. arbejdsplads jeg havde, men igen, jeg ville heller ikke ansætte en i goth-tøj eller en med hanekam...
Jeg har prøvet at arbejde sammen med adskillige indvandere, og kan helt sikkert sige at det er deres sproglige evner der afgør hvordan man har det sammen. Det er dybt umuligt at arbejde sammen med én man ikke forstår hvad siger...
Til dem der mener jeg uforskyldent skyder skylden på arbejsdsgiverne, må jeg desværre gøre opmærksom på at der i dagens Danmark findes en del typer der ikke ville drømme om at ansætte en etnisk dansker... Men det er positivt det åbenbart ikke er tilfældet herinde!
tilføjet af

Elementært dr. sweetdream!

Jo jeg vil gerne ansætte en udlænding, hvis vedkommende gider tale dansk, opføre sig dansk og tager kluden af, og ikke smider al de har i hånden fordi det lige med et, er blevet bønnetid, allah har sikkert tid nok, til at vente på at halalmanden venter lidt, allah har travlt pt.
tilføjet af

tjaa

Jeg kan sagtens forstå hvis en butik ikke vil ansætte en til at sidde ved kassen med tørklæde på, for der er en ''dresscode'' i en sådan butik der måske hedder ingen hovede beklædning - Skal man lave den om pga. en religion? Efter min mening ikke! hvis jeg selv havde en virksomhed ville det komme meget an på vedkommenes alder og sprog. Efter min mening er det unge indvandre (ikke alle) der laver kriminalitet og ikke de lidt ældre... med det vil jeg gerne sige at jeg godt forstår kiosk ejere eller butikskæder der ikke ansætter unge indvandre, selvom jeg tror at langt de fleste ville opføre sig ordentligt på arbejdspladsen, tror egentlig at dem der har et arbejde for det meste gerne vil beholde det såe...
tilføjet af

Til Enhver Tid!

..
Hmm, jeg føler ikke at et tørklæde kommer i vejen for "godt arbejd". Jeg vil, til enhver tid, ansætte en muslim med tørklæde! Under alle omstændigheder! Altså, det er jo ikke som om de er anderledes? De er godt og vel mennesker, ligesom os allesammen..!
Jeg synes det er modbydeligt, sådan som mennesker bliver adskilt i racer osv. En Tyrker kan være lige så effektiv på et arbejdsplads som en Dansker kunne..
..
tilføjet af

joke

Du skal ansætte en polak. Der går 5 år før de kan sige mindsteløn.
tilføjet af

Tja...

I mine øjne kommer det helt an på hvad type arbejde der er tale om. Er det fx en butik, så ville jeg personligt ikka ansætte en med tørklæder, af samme grund som jeg ville forlange folk ikke gik med kasket o.lign.
Men er der fx tale om noget i den kreative branche, arkitektur, reklamer, design el. lign. så ville det til enhver tid være evnerne der ville betyde det hele.
Hvis der var tale om rengøring eller fabriksarbejde ville tørklæder også være velkomne.
I mine øjne handler det om hvorvidt personen skulle være mit "ansigt" udadtil, og i så fald om det handler om evner (kreative fag) eller mere eller mindre udstråling og kommunikation (butik).
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.