11tilføjet af

Vestas - Ikke regeringens skyld.

Det er en tragedie når DK mister 3.000 arbejdspladser, hverken mere eller mindre!
Venstrefløjen mener at danskerne arbejder for meget, eller er det for lidt?
Arbejdspladerne herhjemme vil forlade DK med en ny regering, det er et faktum!
Vestas forlader ikke DK fordi at regeringen ikke vil satse på klimaet, men fordi at markedet dårligt eksisterer i Europa!
Det er ikke fornuftigt at fremstille i et land som har nogle af de højeste lønninger på kloden og så udskibe til Indien, længere er den bolledej bare ikke...
Godt for klimaet, men surt for Danmark [:*(]
Vi har så tit hørt om at "de rige" vil flytte deres formuer og gode forretninger når prisen herhjemme bliver for høj, nu er det sket med 3.000 arbejdspladser!
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1438734.ece
Tilbage er så spørgsmålet om hvordan at det skal gå når S, SF og Børsting lover endnu mere velfærd på bekostning af virksomhederne og deres lønudgifter, man kan kun gisne, men det bliver sikkert ikke kønt...

Så måske skulle vi spørge os selv om vi er blevet for selvfede og kræver for meget i velfærd og løn!

Hvad synes du, holder erhvervslivet til en rød regering?
tilføjet af

Historien gentager sig

Ja det er trist.
De stakler der arbejde på vestas og især dem i Nakskov, i 1986 lukkede et stort skibsvææft der nede, og mange midste deres job , og Nakskov var i mange år håbløshedens by.
Men så kom Vestas og der kom igen lidt liv i den gamle by, og så bum, alt håb er igen slukket.
Historien gentager sig
tilføjet af

Kan Danmark holde til erhvervslivet ?

Danish Crown flytter slagterier til Tyskland.
Vestas lukker danske afdelinger, fordi de tror, at deres kinesiske afdelinger kan gøre det bedre.
Har vi nogle regler, vi mangler for erhvervslivet i denne vor globaliserede verden ?
Eller skal vi bare finde os i den kortsigtede kynisme ?
tilføjet af

Nu er det bare sådan

at Vestas producerer vindmøller hvor de skal opsættes.
Jeg har ad en "omvej" arbejdet for Vestas, den virksomhed er noget af det mest reelle der findes i DK, men når transportomkostningerne ligger i nærheden af produktionsomkostningerne kan jeg godt forstå, at Vestas flytter ud hvor der er brug for dem.
Mon nogen her er klar over hvor dyrt det er at transportere en komplet vindmølle til f.eks. Spanien (hvor jeg var for at polere forme)❓det drejer sig om priser i flere hundredetusindekronersklassen og infrastrukturen i det sydlige Europa er ikke til at fragte 54 meter lange møllevinger.
Vestas bygger en fabrik der hvor behovet er og når der ikke er flere ordrer sælger Vestas fabriksbygningerne til lokale virksomheder, eller til de lokale myndigheder, kort og godt.
Skal Vestas have ordre på fremstilling, opstilling og service af vindmøller ude i verden, må de forholde sig til den virkelighed der er gældende, ellers dør virksomheden.
Det er trist at så mange mennesker mister deres job, men det er en del af den virkelighed der er gældende i dag.
tilføjet af

det ene med det andet

nu vej jeg ikke hvor løntung vindmølle produktion er, men uanset hvad, giver det da meget god mening at flytte produktionen derhen hvor kunderne er. Var der et hjemmemarked, eller i det mindste et nærmarked så ville det give mening at blive i en vis udstrækning.
Det man kan ærgrer sig over, er at danmark og det øvrige europa er så tunge i røven mht. de klimatilpasninger alle siger MÅ komme. Det kan godt være at Vestas ville flytte på et tidspunkt alligevel - men når man kigger på Siemens - er billedet jo et andet. De kan sælge møller her og derfor blir de ...............
1-2-3
tilføjet af

Jeg synes.......

Der må være en årsag til et firma flytter. Find ud af hvad denne årsag er, og gør det der skal til for at fjerne årsagen. Så må man være på rette spor.
Til dit spørgsmål: Holder erhvervslivet til en rød regering?
Der tror jeg nok det er lettere at stille spørgsmålet end at besvare det. Vi har med to størrelser at gøre, der ikke umiddelbart er forenelige. Interessesfæren er ikke kombatible, og man lever med hinanden af simpel nødvendighed, da man er tvunget til det.
De røde ER baseret på Marx, hvilket forudsætter statsstyring og dermed begrænsninger, hvilket har medført katastrofale følger menneskeligt set, og materielt set, med meget dårlige reultater. I DDR havde man fra før 2. verdenskrig en god fotoindustri, der
blev sat istå produktudviklingsmæssigt, og produkterne kunne kun sælges i vesten med store statstilskud. Det er ren historielæsning. Gode ideer kan ikke opstå med tvang, det kan man lige så godt indse, først som sidst.
Det er børnelærdom inden for handel og industri, at alting har en levetid. Populært sagt, hvis du ikke fornyr dig, bliver du garanteret overhalet undenom.
Nu har vi en blandingsøkonomi her i landet, så hvorfor flytter Vestas, hvorfor flyttede Lego delvist? Hvorfor ikke helt? Hvorfor flyttede ØK, en af de helt store handelsmæssige flagskibe i Dansk erhvervsliv. Hvorfor flytter A.P.Møller ikke (det gør det måske) Igen er svaret, undersøg årsager og virkninger. Opstil mål for hvad du vil.
Et firma eksisterer ikke på grund af de røde, men på trods af dem.
Det burde sætte tanker igang.
tilføjet af

Ja, og årsagen er enkel...

Siemens bygger "vand"møller, mens Vestas satser på landmøller...
Da ingen i europa gider at se og høre på en stor larmende mølle, så er Vestas marked ikke længere til stede, modsat Siemens.
Jeg ved heller ikke hvad det koster at fremstille og sende til andre verdensdele, men jeg har en rigtig god ide om at det er markant dyrere end at lade indere støbe vingerne.
Selvom at de danske lønninger aldrig vil kunne konkurrere, så er det alligevel stof til eftertanke at venstrefløjen ser de danske virksomheder som en uudtømmelig kilde for finansieing af deres velfærd...
Og jeg undres over at de kan dreje denne udvikling som allerede ses til at være regeringens skyld! 😮
Jg tror at det går fra ondt til værre, når Børsting får mandat til at finansiere velfærd!
tilføjet af

Selvfølgeligt

holder erhvervlivet til en rød regering. De har aldrig haft det bedre end i di perioder
Men Vesta? Regeringen vi har nu, er en borglig regering, og borglige regeringer har aldrig taget ansvar for sine handlinger. Erhvervsliver er med til at korrumpere de borglige partier. De siger selv at det for dem er en god investering at give penge/korruption, til de borgliges valgkamp.
Fordi der også kommer en reel omsætning, betaler det sig for alle, at investere i velfærd. Det bliver ikke i mange år mere velfærd ved magtskifte, det bliver en opbremsning i nedskæring.
tilføjet af

Og jeg undres

over at en dommer skal have så høj løn?
tilføjet af

Venstrefløjen og

Marx? Venstrefløjen bygger på de kapitalistiske ideer, men med en menneskelig fordeling af overfloden. Højrefløjen vil have indiske og græske tilstande, hvor nogle ganske få er alt for rige, og resten af befolkningen må lide.
Mange af de danske egoister tror at de ved den form for regulering, bliver de rige så glade for dem, at de sender nogle smuler ned til dem.
DDR og Sovjet havde et diktatur, og de hadede resten af verdens arbejderpartier, ligesom du, er du ligesom Stalin og de andre diktatorer? For du kalder dig anti rød, ligesom diktatorerne
tilføjet af

korrekt

... at siemens fik det forspring på havmøller - mend et beviser jo sådan set bare at det stadig kan betale sig at producere her - hvis der er et marked.
At Vestas ikke nåede at komme med på havmølle-vognen, skyldes at de gik ind på markedet med en lortemølle for nogle år siden. Den var de nød til at skrotte og udvikle en ny. Mens de gjorde det løb Siemens med markedet ........
Jeg mener at Vestas nævnte at omkostningerne ved at bygge i udlandet OG transportere her til dk/nordeuropa gik lige op med de støre produktionsomkostninger der er her. Dvs at var der et marked her - ville det være hibs-om-hab om den blev produceret her eller der. Er det korrekt er det svært at forestille sig at de ville lukke her - fabrikkernes etableringsomkostninger, uddannelse mv taget i betragtning.
Mht. om det er regerings skyld eller ej - kan man blot konstatere at de offentlige investeringer i vind og i grøn energi, gik i stå i 2001. Ligeså forskning i ditto, ikke bare gik i stå, men gik 10 år baglæns målt i kroner og ører.
Og så der jo hele den vestlige verdens fodslæben på miljøområdet .......
Mht. din frygt for socialdemokratiske regeringer, tror jeg sagtens du kan slappe af. De største og mest vidtgående reformer plejer at ske under, netop socialdemokratiske regeringer!
Historisk set, har norden været dommineret af socialdemokratisk ledet regeringer de sidste 70 år og helt ad helvede til kan man vel ikke sige at det er gået - hverken i danmark, norge eller sverige .......
1-2-3
tilføjet af

Ikke rigtigt dommer.

For medens Vestas fyrer folk, ansætter Siemens dem i stedet!............ Vestas problemer skyldes derimod en inkompetent koncerndirektør!........... hvorfor tror du Vestas aktier er faldet med 43% medens aktiemarkedet er steget med 25%
http://ekstrabladet.dk/kup/dinepenge/article1439166.ece
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.