11tilføjet af

Ved du, hvad du vil stemme?

....hvis der var valg om en uge?
For mit vedkommende overvejer jeg kraftigt at stemme blankt. Dette skyldes flere ting:
Der har i det seneste år til halvandet været så mange sager med politikere, der fifler med tal, regnskaber, udtalelser, bøjer regler og paragraffer så meget, at det lige præcis ikke er ulovligt, men stadig kritisabelt osv. at jeg reelt ikke synes, nogen af fløjene fortjener min stemme. Dertil virker de ledende folk for de forskellige regeringspartier (både nuværende og måske kommende fra den modsatte fløj) simpelthen FOR maskinelle; ikke-menneskelige, men siger kun det, som baglandet og rådgiverne/spindoktorerne mener, er det rigtige at sige på det rigtige tidspunkt.
S/SF fløjen er ikke mig. Dertil er deres ideologi om at vi skal alle dele den store kage noget, der ringer hult i mine ører.
Jeg er generelt mere borgerlig i mine holdninger og min levemåde, men efter den seneste tids ballade med De Konservatve samt Lars Løkkes tilsyneladende rod i egne rækker, kan jeg heller ikke se mig selv stemme på nogen af disse partier, da de virker hamrende utroværdige for mig.
Radikale? Hm nej, da de for mig er sådan en slags "vi ser, hvem der står stærkest i meningsmålingerne inden valget og lefler for dem"-agtigt parti. Jeg beklager selvfølgelig, hvis dette ikke er tilfældet, men det er den opfattelse, jeg får af dem som vælger.
Så er der Dansk Folkeparti tilbage. Selvom de langt hen ad vejen er for ekstreme i deres holdninger til f.eks. indvandring i forhold til hvad jeg finder normal god tone, kan jeg dog godt lide, at de konstant kæfter op og siger tingene ligeud, i stedet for at pakke det ind i kryptiske vendinger. DF tager en masse tæsk i medierne og fra de andre partier,
alligevel er de det tredjestørste parti. Det må være deres ligefremme måde, der taler til så mange....eller hvad?
En ting, der forstærker mit nag mod at stemme (som det ser ud nu) er, at politik i dag åbenbart går ud på at kaste så meget mudder efter modparten som muligt (Helle Thornings digt "Tusk, fusk og lusk....det overlader vi til de borgerlige" er et eksempel) i stedet for at sige til folk: Dette har vi at byde på, dette er vores politiske modstander(e)s synspunkt, hvad vil du/I vælge?
En sådan åbenhed ville give mig langt mere respekt for politikerne.
Nå, men som sagt - jeg aner ikke, hvad jeg skal stemme. Har du det samme problem?
Og tåbelige fnidder-indlæg såsom "rød/blå stue er færdige HAHAHAHA" og lignende vil jeg ikke tolerere. Jeg har gennem hele dette indlæg holdt en neutral tone, og jeg forventer, at I der svarer på det, gør det samme.
tilføjet af

Ja jeg er meget afklaret

om hvad jeg vil stemme ved næste valg, om det kommer om en uge eller om 1 år, jeg stemmer på DF, nok af samme grund som du beskriver, nogle af deres holdninger er lige til stregen, men de pakker ikke noget ind, de siger det de mener, om man så kan lide det eller ej.
tilføjet af

Jeg har det

lidt på samme måde, - eller jeg har også tænkt den tanke at stemme blank næste gang..
Jeg har altid været rød, virkeligt rød ! MEN i takt med at jeg er blevet ældrer, og i takt med at dansk politik bliver mere og mere amerikansk-inspireret med personangreb, store flotte årsmøder med ingangsmusik osv, - så har jeg vist fået lidt poltikerlede..
Jeg er SÅ træt af at høre dem ævle og kævle og angribe hinanden !
Jeg tror dog at medierne har en meget stor medskyld i den retning det hele tager.. Forstil dig at komme med politiske visioner og indholdsrige svar kogt ned på 2 min, så jounalisten kan komme vidre i konteksten ?! Ydermere elsker medierne jo blod, også i overført betydning !
Men jeg ender squ nok med at stemme rødt som altid... Vil gerne se et magtskifte..
tilføjet af

Folketings-hvad

Jeg vil stemme på Pia oh du skønne kvinde
😃😃😃😃😃😃😃😃😃
tilføjet af

Uha uha

Jeg har aldrig i mit liv (57 år) været sådan på herrens mark mht. mit næste kryds. Har
heller ikke før fulgt vore politikere så meget som i de senere år, specielt fra krisens start. Jeg vil helst sætte et kryds, men jeg mener ærligt ikke, at nogen af partierne fortjener det.Jeg føler generelt det samme som trådstarter. Håber menigmand denne gang virkelig vil se og høre godt efter, hvad der bliver sagt af vore folkevalgte.Jeg føler tingene flyder, og at man ikke tror, at vi som befolkning kan se, hvad der egentlig foregår i den politiske arena.
Oven i alt dette har jeg en fornemmelse af, at vores dejlige lille velfærdssamfund vil smuldre inden for en overskuelig årrække.
Håber mange vil give deres mening til kende sammen med HTH.
tilføjet af

jeg ved

det heller ikke, da jeg efterhånden har svært ved at tage nogle af dem seriøst. Ikke mindst pga de mange personsager og al det udenomssnak og selvfede fnidder.
tilføjet af

forresten...

er der ikke et par løsgængere på Borgen??
Ku være man lige skulle undersøge dem nærmere.
tilføjet af

Ja jeg stemmer df

Jeg stemmer DF som altid.
De går til stregen men de pakker ikke politik ind!
tilføjet af

opløs DF

stemmer på dem der kan tryne DF kærligt/ærligt
tilføjet af

Undskyld at jeg ikke...

.....fik udtrykt mig klart nok. I behøvede ikke skrive hvilket parti I stemte på, blot om I var afklarede med, hvor I sætter jeres kryds.
Men som en skrev (pokkers også, at man ikke kan se alle indlæg i tråden, når man vil tilføje et indlæg) at vedkommende var begyndt at følge politik en hel del. Det er jeg også, ikke fordi jeg synes deres arbejde er specielt spændende, men fordi jeg gerne vil følge udviklingen og blive oplyst, så jeg (måske) kan få afklaret hvor jeg skal sætte mit X ved næste valg.
Jeg var lige et smut inde på folketingets side (http://www.ft.dk/Demokrati/Partier.aspx) og kigge de forskellige partiers generelle holdninger igennem, og der er ingen af dem jeg bare er 25% enig med. Det er sådan lidt....miljøpolitikken fra et parti, flygtninge- og indvandrerpolitikken fra et andet parti, uddannelsespolitikken fra et tredje parti osv. Så er det sgu heller ikke nemt at finde ud af, hvor mit X skal sættes. 🙂
tilføjet af

Jeg har besluttet...

...hvilket parti, jeg vil give min stemme.
Det er ikke et parti, som jeg har stemt på før, og det er der 2 grunde til.
1) det er et nyt parti
2) der, hvor jeg har sat mit kryds tidligere, har partiet ændret kurs
Så for min skyld kan vi godt få valg snart - jeg er afklaret.
tilføjet af

fakta

Denne regering har ført blokpolitik i 10 år sammen med DF, så om nogen har de hele ansvaret for denne periode.
De overtog fra S et land i topform (lille arbejdsløshed og med en god økonomi) hvor Løkketoft lige var kåret som europas dygtigste finansminister.
I dag har vi et land med en stor arbejdsløshed og med en finansminister (Klaus Hjort) som sidste år blev kåret som Europas dårligeste finansminister. Funny
Straks de kom til, suspenderede de alle miljøtiltag som Svend Auken havde sat igang. 5-7 år senere undskyldte Anders Fog og erklærede det, for at være en fejltagelse fra talerstolen.
Vi havde et forspring fremfor Tyskerne og Svenskerne som vi måtte opgive og det har kostet os i tusindvis af arbejdspladser.
De nedlagde alle råd og nævn med den begrundelse at de ikke havde brug for smagsdommere, og oprettede endnu flere selv og det har kostet kassen.
De opfandt ham der , hmm hvad er det nu han hedder, miljø statistik manden som påstod at der ikke skal gøres det store ud af klimaforandringerne. Hans udsagn blev brugt af Busch til at modvirke at begynde og tage miljøforandringerne alvorligt, så her kom verden senere igang med det.
De ændrede lånereglerne for huskøb så vi fik en boligboble.
Vandmiljø planen er ikke er kommet videre.(de hader alt vedr. miljø som de betragter som pladderhumanisme.
Landbruget fik lov at overbelåne i jorden og sidder nu med en ubetalelig gæld som skal betales af de unge landmænd.
Nej nu har jeg desværre ikke tid mere, men der er meget mere på tapetet som jeg vil vende tilbage med.
Jeg kan lige nævne deres stramninger og kontrol af næsten alt lige fra knivlov, længere fængselsstraffe, forfølgelse af arbejdsløse, de små i samfundet, oprettelse og overbetaling af privathospitaler, omskrivelse af vores historie, pres på statsmedierne, nej nu må jeg stoppe.
Hvis Danmark var et firma - så ville denne bestyrelse være afsat for længe siden.
hvis nogle er uenige med mig så kan jeg kun sige: "der er ikke noget at komme efter"
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.