20tilføjet af

Ung pige i huset

Hej.
Går og overvejer at blive ung pige i huset. Men lønnen er MEGET dårlig.
Noget der har prøvet at være det og har lyst til at fortælle lidt om deres oplevelser med det?
Du kan skrive til 4040@sol.dk
Mvh. xxxx.
tilføjet af

Både godt og dårligt

Jeg har prøvet det, og det var uden tvivl det værste år i mit liv... Jeg var i huset sammen med en anden pige, som gik hen og blev min bedste veninde, men det var alligevel et helvede!! Jeg tro ikke det behøver at være så slemt, hvis du bare vælger familien med omhu. Vi skulle arbejde mellem 70 og 80 timer i ugen, og det var meget hårdt. Vi havde også andre veninder i området, som ikke skulle lave så meget, men de kedede sig hele dagen.. Men der er selvfølgelig også nogle få gode oplevelser børnene osv.. Mit forhold til familien er også blevet meget bedre efter jeg er stoppet, og jeg besøger dem stadig et par gange om året.... Men det er absolut ikke anbefalelsesværdigt. Brug hellere et sabatår på at arbejde og tjene nogle penge istedet for -
tilføjet af

overvej det

hej
jeg har også været ung i huset 2 gange det er som man tager det. første gang havde jeg og familien et stort problem sammen og jeg fik afvide at jeg sku gøre rent men ja ja jeg måtte bare ikke bruge opvaskemaskinen, støvsugeren og ligne altså... Jeg var der kun en måned og skulle igen flytte tværs over landet. 2 gang var bare så godt jeg var der desværre ik i så lang tid da de ik havde brug for migi mere end 6måneder.. De havde en xtra lejlighed jeg kunne låne de var så søde at da de ik havde brug for mig mere fik jeg alligevel lov til at beholder lejligheden.
angående lønnen ja lønnen er meget dårlig, men jeg har fundt løsning.. For det første skal du aldrig tag dig af mere end 1 barn til 50kr i timen for det er ik mange penge man får for at have ansvart for en anden barn..
Siden www.byenbedstebabysitter.dk der har de begrænsning på lønnen for dem over og under 18 den side vil jeg godt anbefale men den koster 180kr hver halve år..
Nå men ja husk jo flere børn jo flere penge skal du snakke med dem om
tilføjet af

Sørgeligt

Jeg hører du er meget vred, men så slemt er det nu heller ikke. Bare fordi du var lidt uheldig, behøver du ikke svine os der søger sådan til. Og hvis du ikke kunne lide dem, hvorfor i al verden besøger du dem så?
Og det med timerne har du kunnet klage over til kommunen det er nemlig ikke lovligt 41 timier max må man arbejde om ugen.
tilføjet af

re: ung pige i huset

jeg har selv været ung pige i huset 2 gange, jeg er 19 år, det var en dejlig tid. det er en meget dårlig løn,og man skal kun være ung i huset hvis man virkelig elsker børn,for tænk på forældrene de ligger deres børns tarv i jeres hænder, jeg er selv lige blevet mor for 3 mdr. siden og overvejer selv at få en pige i huset. vil man være ung i huset skal man elske børn, og som du jo selv siger ikke for pengenes skyld...
tilføjet af

Sådan skal en ung pige være...

Jeg vil gerne give bl.a. Lokes mor ret: Man skal være ung pige i huset, fordi man elsker børn!
Vi har to gange haft en ung pige, og lærte disse lektier:
1. En ung pige skal elske vores børn! Hun skal simpelthen være der, fordi hun synes, det er hyggeligt og sjovt at lege med, gå tur med, synge med, spille med, gynge med, tegne med (find selv på flere) vores børn. Bevares, det kan da ikke være lige sjovt altid, men - hvis man er ude på at tjene cool cash, skal man finde på noget andet!!
2. En ung pige er simpelthen bare nødt til at ha' en "tjenende attitude" over for den familie, hun er hos! Hun er der jo ikke med det formål at blive underholdt eller at "få en på opleveren" - men for bla. at lette hverdagen for familien med børnene. Og hun må frem for alt være 'en ekstra voksen' og IKKE et ekstra barn, forældrene skal tage sig af!
Og I piger derude: Hvis I elsker vores børn og viser, at I nyder at være sammen med dem - og - hvis I har en imødekommende og positiv væremåde og gerne vil hjælpe med lidt ekstra - - - SÅ får I en superoplevelse! For - så får I nogle voksne venner, der vil elske jer! I får nogle børn, der vil elske jer! Og - så får I måske i tilgift lige netop alligevel det år "på opleveren"!
tilføjet af

Svar til Inge

Du har ret!
tilføjet af

Hej

Hej
Ja jeg har prøvet det eller det vil sige jeg har været au-pair i Norge i 6 mdr og i Grønland i 3 mdr og det er helt vildt fedt syntes jeg. Man skal selvfølgelig lede længe efter en familie da man ikke bare skal tage det først og det bedste man finder fordi det er vigtig at finde en god familie der passer til en selv og ens behov da man jo skal på hos dem i ca 1 år..
med venlig hilsen fra Camilla
min e.mail: camilla.frederiksen.camilla@jubii.dk
tilføjet af

aupair

Hejsa
Jeg ved godt at dette ikke er en side hvor man søger ung pige - men nu gør jeg det alligevel.
vi søger nemlig en pige som elsker børn samt at holde hus.
Der vil være meget travle dage men også dage med meget frihed og hygge.
Jeg kan kontaktes på terapihuset@vip.cybercity.dk
Anna
tilføjet af

rigtigt nok, men..

Rigtigt nok, man vælger et arbejde som fx "ung-pige-i-huset" fordi man er glad for børn, og gerne vil bruge sin hverdag i selskab med dem :-) Men det kan undre mig at mange vælger at ansætte ´piger under 18, da det immervæk (efter min mening) ikke er så "trygt" som dem som er i starten af 20´erne ... men så er dilemmaet der for forældrene, en under 18 = billigere, og en i 20´erne = dyre .... er ens barns tryghed/udvikling en som man sparer på - der er ingen tvivl om at der sikkert er nogle som vælger sådan et arb i håb om "nemme penge", men der er også dem, som bare skal have betalt husleje, mad, og alle andre normale udgifter ved deres arbejde, og en med en stram økonomi, har trods alt ikke samme overskud som en ung-pige-i-huset som føler at hendes økonomi kan hænge sammen
tilføjet af

tilskud til lønnen

Jeg er som forælder godt klar over at lønnen ikke er noget at råbe hurra for. Men skatter selvfølgelig en ung pige der passer mine poder højt. Derfor har jeg fundet en vej til at give en højere løn. I mange kommuner er der noget der hedder "frit valg ordning". Det betyder at man som forældre frit kan vælge at finde en privat børnepasser i stedet for at sende børnene i institution. Fordi man selv påtager sig ansvaret for at sørge for pasning, refunderer kommunen optil 75% af lønnen. Det vil sige at med en løn på 8000 kr om måneden betaler kommunen 6000 kr. Prøv sammen med børnefamilien at undersøge om frit valg ordningen gælder i den pågældende kommune. Kommunen skilter som regel ikke med denne ordning, og det kan jeg ikke forstå for det er mange gange billigere for dem på denne måde i forhold til deres egne udgifter pr barn. Dog må barnet ikke være mere end 5 år. Jeg håber at mange vil bruge dette tip.
Hilsen Birthe
tilføjet af

Hvad har i fået i løn som ung pige?

...
tilføjet af

svar til Christina!!!!!!

hmm jeg læste lige dit indlæg ... og det kan gøre mig så stik tosset ! jeg er en pige på 18 år der har været ung pige i huset 3 gange og har virkelig ELSKET det ! jeg sys virkelig ikk at du kan tillade dig at sige sådan om unge piger under 20 !!! for jeg vil vædde med at mange piger på 18 og deromkring kan være lige så gode unge piger i huset som en på 20 ! jeg har selv 10 nevøer og niecer så kom og fortæl mig at jeg ikk har styr på børn bare en gang ! ( dertil skal så også lige siges at jeg har en eller anden magnet på børn ! de elsker mig bare og jeg elsker dem) men alligevel! jeg vil gerne give dig ret i at ikke alle piger i dagens danmark er lige udviklet men derfor giver det dig ingen ret til at udtale dig om ALLE under 20 ! det kan du måske ikke selv se noget forkert i❓det kan jeg nemlig godt ! jeg vil også gerne give dig ret i at folk der ansætter unge piger på 15 de ikke sætter deres børn særlig højt ! de sidste jeg var ung pige i huset ved var så glade for mig at de satte min løn op til 8000 kr om md. så pas lige på med at udtale dig så voldsomt en anden gang for jeg tror måske godt at det kan såre nogen ....
mvh. linda
tilføjet af

Jo, men der er maks eløb...

Jeg har også undersøgt dette tilskud til privat pasning, men i vores kommune (silkeborg) ydes der maksimalt tilskud på 4146,- pr. mdr. Er der samme begrænsning på "dit" tilskud??
tilføjet af

Maximal beløb på fritvalgsordningen.

Jvf. serviceloven paragraf 26 - max beløb er 85 % af billigste kommunale ordning. I Middelfart kommune vil de sige godt 3800 kr. pr. måned.
tilføjet af

Ung i huset

Hej... Jeg er 19 år og har været ung pige i huset hos to familier, gennem 3 år.
Den første familie udnyttede mig meget, også sent på aften, når jeg havde fri og besøg.
Der havde jeg MEGET rengøring, gjorde rent 3-4 timer hverdag, mens jeg skulle se efter tvillinger på 3 år og en på 6 år. (der skal man være stræk og sige fra). I håb om at jeg ville få det godt der var jeg der ½ år. Jeg kunne ikke få mig selv til at sige stop før da jeg holdte meget af børnene. Jeg savner dem stadig den dag idag.
Familien havde ellers et rigtig flot værelse og stort nyt badeværelse til en og men god løn, men hvad betyder det når man ikke kan sammen med forældrene (kunne ikke stole på dem. Jeg har ikke snakket eller set familien siden den dag jeg stoppede.
Jeg ville stadig gerne i huset, og jeg fandt den sødeste familie man kunne ønske sig.
Da jeg startede var der en lille dreng på 4 mdr., tvillinger på 1½ år og en pige på 6 år.. så de er ved at være store idag :)
Dem ser jeg stadig meget.
De havde ikke så pænt et værelse og det var fælles bad vi deltes om og lønnen var lille... men det gjorde mig ingen ting. For den familie var virkelig noget særligt, og jeg elsker dem virkelig højt.
Jeg holdte hos dem, da jeg blev gift med min dejlige mand i 07. og vi fik en lille datter i nov. Var også og passe børnene mens jeg ventede min datter. Vi har selv snakket om at få ung m/k engang.
Jeg kan med glæde anbefale at blive ung i huset.
Men man skal virkelig også kunne lide børn og det skal ikke være for penge, det skal være en fornøjelse og oplevelse med børnene.
Min mand og jeg har tit haft børnene med på lange ture og på weekend ophold.
Held og lykke med søgningen.
VH.
Den unge mor i huset
tilføjet af

lønnen

Jeg havde 3 børn under 2år til at gå hjemme hos mig hverdag. og den store kom fra skole kl 12. den løn jeg fik var 6000 kr som jeg betalte skat af.
Og jeg ordnede også det huslige... men jeg elskede at gøre det for familien.
Nogle mener jeg havde lige så meget at se til som en dagplejer.. og den dag idag er jeg ved at uddanne mig til pædagog.
tilføjet af

...... Nogen er heldige

Heej.
Det er meget forskelligt fra sted til sted, hvordan det er. Enten er du mega heldig. fx. God løn, gode arbejdstider, søde børn og så betyder det altså også meget hvordan forældrene er. Men det er en stor risiko at ta'.
Jeg er ung pige i huset li nu, men løber snart skrigende derfra😕
Tænk dig meget om.!! Og husk at spørg om ferie, feriepenge, arbejdstider, rengøring og alt sammen. Held og lykke med det hele.
Hilsen KB (:
tilføjet af

ung i huset

ja jeg fik kun 3000 på en mån... for at køre til det sted der var 45 km og 3 børn
7 mån 2og 3 det var ikke mange pinge
og så købt jeg også ind
tilføjet af

ung i huset

Fik du ikke indkvartering i haven❓I et anex ?
tilføjet af

Ung pige i huset 2x

Der må være andre jobs/praktikmuligheder der giver dig bedre mulighed for job/uddannelse i fremtiden . Også hvis der er tale om ophold i udlandet.
I dag tæller et ophold /arbejde i huset ikke for noget særligt (folk rejser meget i dag)det er ikke fint og smart nok for en arbejdsgiver/uddannelseområde.Man ved ikke hvad husarbejde er .
Arbejdet i huset ermeget dårligt betalt, ofte er der en vanskelig og doven husmor at arbejde sammen med, man har mange (og forkælet)børn som man ikke bruger tid nok på,man roder og ryde ikke op efter sig selv, man kan ikke lave mad , problemer med manden i huset osv. .
Der er måske ikke råd og tid til at du kan gå på sprogkursus.
Der er en logisk grund til at man ønsker flere kineser og østarbejder i disse job .
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.