3tilføjet af

"Tvinges til graviditet"!!!

.

"I håbet om familiesammenføring tvinges unge kvinder til graviditet".

Nye tal fra Danmarks Statistik viser dog, at regeringens stramninger generelt har haft en markant effekt. I perioden fra første halvår 2002 til andet halvår 2002 er antallet af ægteskaber mellem en dansk og en udenlandsk statsborger næsten halveret.
Især blandt de store indvandrergrupper, som traditionelt har haft de største problemer med tvangsægteskaber, er stramningerne slået igennem.
Eksempelvis er antallet af blandede ægteskaber mellem danskere og tyrkere faldet fra 346 til 31 par, mens tallet for dansk-pakistanske ægteskaber er faldet fra 126 til syv par.
I håbet om familiesammenføring tvinges unge kvinder til graviditet. Afskyeligt, lyder det fra integrationsminister Bertel Haarder (V)
I et desperat forsøg på at omgå regeringens stramninger mod tvangsægteskaber sender indvandrerforældre deres døtre til hjemlandet, for at de skal blive gift og umiddelbart efter gøres gravide med deres nye mand.
Det har Manu Sareen, etnisk konsulent ved Døgnkontakten i København, oplevet i to tilfælde siden loven blev strammet for godt et år siden.
Hvis datteren bliver gravid og efterfølgende bor i Danmark med barnet, er det forældrenes håb, at udlændingemyndighederne vil vurdere tilknytningen til Danmark større end til hjemlandet, så datterens ægtemand kan komme hertil.
Indtil videre har Manu Sareen ganske vist kun stødt på de to konkrete tilfælde. Han frygter dog, at flere unge kvinder har oplevet det samme, men ikke tør søge hjælp.
- Det er utroligt kynisk af forældrene, men vi må nok erkende, at der altid vil være forældre, som er så desperate, at de vil gøre alt for at tvinge et ægteskab igennem. I mange indvandrerkulturer er det vigtigt for forældrene, at de ikke taber ansigt overfor familien i hjemlandet. I den sammenhæng vil de benytte alle smuthuller, næsten uanset, hvor uhyrlige de måtte være, siger Manu Sareen, som er ved at skrive en bog om tvangsægteskaber.
Ifølge Manu Sareen er tvungen graviditet ikke den eneste måde, forældrene forsøger at omgå reglerne på. Også kravet om, at begge ægtefæller skal være mindst 24 år for at kunne foretage familiesammenføring, forsøger forældrene at omgå.
- Loven er stadig meget ny, og det er svært at sige, hvordan den vil virke på længere sigt. Men der er også forældre, som tvinger deres døtre til at blive gift, inden de er fyldt 24 år.
Når begge ægtefæller så fylder 24 år, håber de at kunne hente ægtemanden til Danmark. På den måde får de alligevel gennemført ægteskabet mod datterens vilje, siger Manu Sareen, som også er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Det Radikale Venstre.
Integrationsminister Bertel Haarder (V) er bekymret over oplysningerne om de unge kvinder, der tvinges til at blive gravide. Han opfordrer alle med kendskab til lignende sager til at henvende sig til myndighederne.
- Hvis forældre direkte tvinger deres døtre til at blive gravide i håbet om at foretage en familiesammenføring, er det jo så afskyeligt, at jeg næsten ikke kan finde ord for det. Man kan frygte, at det er sket for væsentligt flere, når alene en enkelt konsulent har oplevet to tilfælde.
Man kan kun opfordre alle de kvinder, der føler sig udsat for tvang i en eller anden form, til at henvende sig til myndighederne, så ulykken kan afværges. Der findes i lovgivningen en paragraf, direkte rettet mod tvangsægteskaber, som sidste år blev anvendt i 17 tilfælde, men vi ved jo, at mange flere unge kvinder rammes af problemet, men ikke tør anmelde det af frygt for at miste kontakten til familien, siger Bertel Haarder.

Af Morten Rasmussen
rasmussen@kristeligt-dagblad.dk

'''''''''''''''
Jeg mener det er nytteløst at lave en lov der straffer forældrene, de piger jeg kender siger at de aldrig kunne drømme om at melde deres far og mor til politiet, selv om de vil tvangsgifte dem.

.
.
tilføjet af

Flot

Nu har "anne1/leif1" igen fundet ud af, hvad vi andre skal læse i Kristeligt Dagblad.
Næste kan prøv at skrive noget selv.
Vi andre kan godt selv finde Kristeligt Dagblad og BT på nettet, hvis det er noget, vi tror på.
Vi andre er jo ikke dumme.
tilføjet af

der er sgu nok noget om snakken

så det er dig der er blåøjet og naiv
tilføjet af

Der er ingen

.

der beder dig om at læse mine indlæg så hvorfor holder du dig ikke bare væk?

.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.