1tilføjet af

TM meditation

Vil meget gerne høre fra nogen der har gennem gået et TM- kursus og hvad deres erfaring er efterfølgende.
Overvejer selv at tage et sådan kursus og er endnu ikke stødt på nogen der ikke har haft en rigtigt god erfaring med det.
Da det er en rimeligt krydret pris for kurset, vil jeg meget gerne være i god tro inden jeg starter.
Mvh
mbr
tilføjet af

Erfaringer

Hej mbr
Jeg ved ikke, hvor forældet mine erfaringer er *G*
Jeg lærte TM helt i begyndelsen af 70'erne og dyrkede det rimeligt seriøst i ca. 1½ år. Jeg så også Maharishi'en et par gange.
Det kan vel altid være meget godt at have nogle faste rutiner - så som at løbe en tur eller sætte sig stille ned en gang om dagen. MEN det man gjorde var bare at sidde og gentage en bestemt lyd (et såkaldt mantra) inden i sig selv.
Nu ved jeg ikke, hvad du håber på fra det. Men de ting, de i hvert fald sagde dengang, om hvordan det ville åbne for ens "dybere bevidsthed" og sådan noget - det synes jeg ikke rigtig, det gjorde.
Og "the man himself" virkede som lidt af en fedterøv og plattenslager på mig. Den ene gang jeg så ham, var i et eller andet universitetskompleks i København. Der sagde han, at studenter var de bedste i verden. Og den anden gang var i Katmandu, Nepal, hvor han sagde, at det nepalesiske demokrati (som var et rent konge-diktatur) var det bedste i verden.
Jeg kender også en del andre, som har prøvet det i tidens løb - men ingen, der stadigvæk dyrker det. (Ikke at det nødvendigvis beviser noget selvfølgelig).
Alt i alt kan jeg nok desværre ikke give det de varmeste anbefalinger. Men stadigvæk kommer det nok lidt an på, hvad du håber på at opnå.
En ting som faktisk tiltalte mig, da jeg hørte mit første foredrag om det, var at de sagde, at man ikke skulle stræbe efter at få overnaturlige kræfter - det vigtigste og sværeste var at finde indre fred.
Men senere hørte jeg jo, at de var begyndt på at dyrke "yogiske flyvninger". Dog så vidt jeg kunne se på en tv-optagelse, var det ikke mere overnaturligt end at det bestod i, at de sad på numsen og hoppede *G*
Hvis du vil dyrke det, skal du nok i hvert fald ikke forvente FOR meget af det. Men hvad siger de nu til dags, at det giver? Er det mere gået over til at være noget med at blive dygtigere til sin karriere og sådan noget?
mvh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.