8tilføjet af

Svenske skoler og vold

På det sidste har man i forbindelse med mobbing på danske skoler hørt om nogle solskinshistorier fra svenske skoler, om hvordan de har bekæmpet mobning. Skal ikke sige at solskinshistorierne ikke findes, men de er ihvertfald ikke respræsentative for de svenske skoler generelt, desværre.
For de som har arbejdet på svenske skoler ved, at virkeligheden er faktisk helt anderledes brutal. Faktisk er reelle mordtrusler mellem eleverne og mellem elev og lærer almindelige.
Slagsmålene på skolerne er også af uhyggeligt karat f.eks. hvor en bande gennembanker én enkelt elev.
Her et par af de nyeste artikler:
http://www.expressen.se/index.jsp?a=790148
Mordhotade sju lärare - stängdes av i två veckor
http://www.expressen.se/index.jsp?a=790151
Allt tuffare på skolorna
tilføjet af

Forbudt

- At nævne om det er specielle etniske personer/grupper som udøver volden, gør det svært at forholde sig til problemerne og finde en løsning.
tilføjet af

Realistisk

Man kan altid finde sådanne artikler, selv i Danmark.
Jeg har boet i Sverige i 5 år og min datter har gået i svensk skole.
Selvom man ikke kan sige at det er "solskinshistorier", så bliver der alligevel gjort mere i Sverige end i Danmark. Det er i hvert fald mit indtryk. De skridt der bliver taget i Sverige er meget bedre end den magel på handling som findes i Danmark. Min datter gik i skole først i Danmark, så i Sverige og så i Danmark igen. Okay, det kan skyldes skolerne, men mit indtryk er alligevel at mht. mobning, så ligger Sverige flere skridt foran Danmark.
Så følger selvfølgelig alle andre spørgsmål omkring skole som fx om man skal have 9 eller 10 skole år, hvornår skal man have karakteter og den slags, men det er en helt anden snak.
tilføjet af

samma problem i sverige

som i danmark det är svårt med mobbing i skolorna
men det genomgående är att problemen är störst i
dom multikulturella förorterna tex länk 1.en skola
i malmö en skola som senare blev stängd
mvh/göteborgaren
tilføjet af

Sverige gør modsatsvis danmark dog en del for at bekæmpe abnorm adfærd

Men det vil i sagens natur ikke lykkedes i alle enkelt tilfælde. Der er selvklart en del enkelt tilfælde, hvor der sker svigt i indsatsen.
Sverige har dæmmet op for vold og mobning ved en meget aktiv indsats, og er det er også lykkedes at begrænse den.
Sammenligner man de to lande, så er Danmark helt bagud, da der stort set intet gøres på området. Der er langt flere enkelttilfælde i Danmark end i Sverige, især målt relativt i forhold til indbyggertallet.
Men tonen i Sverige er dog blevet mere gold de seneste par år, men tåler dog ikke nogen sammenligning med Danmark, der er berygtet for sin golde mentalitet, hvor der indbyrdes ikke er nogen nedre grænser for graden af den galskab der udøves.
tilføjet af

Nej, reelle dødstrusler og brutal

vold erlangt mere almindelig i svenske skoler end i Danmark. Der er også langt mere bandekriminalitet inde på skolerne. Og man gør ikke ret meget mere med problemet, end at dysse det ned, så det ikke ska komme i skolestatistikken.
Det burde være dokumention nok i linxet ovenfor, at dødstrusler mod syv lærerer førte ikke til andet bortvisning i 14 dage. Sandsynligvis har eleven opfattet det som en præmiegevinst
tilføjet af

Det er et spørgsmål om hvordan

man definerer vold og mobning.
Danmark har en del tilfælde med brutalitet og vold indenfor skolerne, men det dysses ned, af hensyn til skolernes renomme. Her bliver det offeret der må forlade skolen og ikke de kriminelle børn og unge, da hensynet til skolens renomme vejer tungere end hensynet til ofrene. En pige fik en skarpladt pistol stukket op i næsen i kantinen på handelsskolen Niels Brock, men blev afvist i klagen af direktøren, da Niels Brocks renomme vejer tungere end hensynet til offeret, der måtte forlade skolen selv. Der er mange lignende enkelttilfælde i Danmark.
Hvis man skal sammenligne Danmark og Sverige, skal man gange de danske tilfælde med en faktor på ca.1,9, altså næsten det dobbelte, uden man kan sige der er flere relativt målt i forhold til indbyggertallet.
tilføjet af

Forstår dig selvom

jeg ikke er særlig enig. Forrdi det er ret almindeligt at elever bliver kørt til efter meget alvorlig vold. Og da vi taler om skydevåben er de langt mere udbredt blandt kriminelle i Sverige end Danmark.
Nej ikke 1,9, men ca. 1,65 gange folk i Sverige end i Danmark
tilføjet af

Her er et debat indlæg fra DRs debat i dag

Indlægget afspejler den brutalitet der hersker blandt de unge på skolerne.
"Jeg sad forleden og fik en god snak med min søsters ældste datter som er 13 år. Og det er jo rystende,hvordan de tøser behandler hinanden. Hvis ikke man følger de stærke er man bare en luder og ens mor er en luder. Det er med trusler om vold lige på stedet, hvis man bliver uenige om noget. Hun har kendskab til en fem seks piger som skære sig selv. flere der ryger hash. og det er en pige på 13 som ser alt det blandt jævnalderne.Og det skal hertil siges at det er en helt normal skole i provinsen. Ja jeg er rystet."
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.