7tilføjet af

Parken-aktie i mystisk himmelflugt

Der var rift om aktierne i Parken Sport & Entertainment tirsdag.
Helt fra morgenstunden lagde Parken-aktien godt fra land med en pæn kursstigning, der bare voksede sig større og større i løbet af dagen.
Da fondsbørsen lukkede ved 17-tiden var Parken-aktien steget hele 30,4 pct. til slutkursen 126,50 kr.
Kraftig handel
Den enorme kursfremgang skete under relativt stor handel med Parken-aktien. Samlet blev der omsat aktier for 14,2 mio. kr. i 764 handler, hvilket er den største omsætning siden 2007 og det største antal handler siden 2006.
Den store stigning kommer bag på Morten W. Langer, chefredaktør for Økonomisk Ugebrev, som har dækket de seneste års massive økonomiske problemer i Parken intenst.
"Det er overraskende, at Parken-aktien stiger så meget i dag. Men umiddelbart vil jeg ikke lægge så meget i det. Jeg ser det som et relativt tilfældigt kursudsving," siger Morten W. Langer til epn.dk.
Forfejlet grundlag
Ifølge Morten W. Langer er der ingen fundamentale forhold, der kan forklare tirsdagens enorme kursstigning. Og han kan sagtens forestille sig, at den tilsyneladende fremherskende optimisme blandt Parken-investorerne kan bygge på et forfejlet grundlag.
Mandag sluttede handlen med tegningsretter i Parkens 500 mio. kr. store aktieudvidelse, hvis altovervejende formål er at nedbringe Parkens milliardgæld til Nordea Bank.
"Hvis investorerne ser det som noget positivt, at aktie-emissionen nu er overstået, og Parken har fået pengene i kassen, og det er grundlaget for dagens stigning, så er det ikke logisk. For alle de nye aktier var jo garanteret på forhånd," siger Morten W. Langer.
Går efter hurtig gevinst
Ifølge Morten W. Langer bliver det spændende at se, hvad der sker, når de nytegnede aktier bliver optaget til handel på fondsbørsen.
For med de lave priser på tegningsretterne - set i forhold til kursen på den gamle Parken-aktie - vil det ikke undre ham, hvis mange investorer lokkes til at snuppe en hurtig gevinst.
Eksempelvis vil investorer, som har betalt 10 kr. for tegningsretter de forløbne to uger, få de nye Parken-aktier for 78 kr. per styk.
Med dagens lukkekurs er der derfor en umiddelbar gevinst på knap 50 kr. per aktie - svarende til et udbytte på investeringen på 62 pct.
Hvis mange investorer går efter den hurtige gevinst, vil det alt andet lige lægge pres på Parken-aktien.
De nye Parken-aktier bliver optaget til handel på fondsbørsen 7. april, fremgår det af det børsprospektet i forbindelse med emissionen.
tilføjet af

Parken i himmelflugt

Hej
Nu kunne aktiens stigning jo også skyldes at nogle af de store aktionære mandag opkøbte for 200 mill. kr. aktier.
Hvis de tør skyde mere ind end de i forvejen har i klemme, må de jo tro på ideen.
Personligt tror jeg eller ikke Parken får lov til at gå på r...., dertil har for mange af de store for meget i klemme. LD-Nordea-Erik Skærbæk og mange flere.
ilsen
tilføjet af

Enig

Af den simple grund, som der også blev udtalt.
At redde fodboldklubben FCK.
tilføjet af

Logik for burhøns!

Det er Sylvia som omsider har taget sig sammen til at gå ned i Netto med alle de tomme flasker.
Flasker som han har fået penge for; penge han har brugt på at opkøbe aktier i fallitboet!
tilføjet af

Der var et par rigmænd

i den nærmeste inderkreds, der købte for ialt knap 200 millioner i går.
Den officielle kurs var da 102,50, men de købte til kurs 68,-
Hvordan kunne de det ?
Tja, de har vel kendt nogen, der kendte nogen.
Hvis de nu sælger igen i morgen, falder FCK-PS&E-aktien til under kurs 100, men de har da så tjent det dobbelte af deres indsats i ren nettofortjeneste på bare et par dage. Mon ikke der burde være grund til lidt kontrol for insiderhandel der ?
Sylvia var himmelhenrykt i går, fordi de to "godgørere" satsede så stort i FCKs fremtid. Jeg er bange for, at hun endnu ikke har lært hvor ufattelig kynisk pengeverdenen er, selv om hun har kigget efter Don Ø så længe med himmelvendte øjne.
tilføjet af

Parken

Hej
Jeg vil gætte på at de aktier der blev solgt til kurs 68 i går var dem om ikke var blevet tegnet i forbindelse med den netop overståede emmision.
Disse aktier kan først omsættes efter den 07.04.2010 på børsen.
Hilsen
tilføjet af

Du har sikkert ret.

Jeg havde glemt klausulen med at de først må omsættes efter 7/4-2010.
Mne kursplejen har da virket 😉
tilføjet af

Den oplagte forklaring

Den oplagte forklaring på aktiens himmelfart er, at kapitaludvidelsen nu er veloverstået. Det sikrer Parken Sport & Entertainment (PSE) en kreditaftale med Nordea, der vil hjælpe selskabet gennem krisen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.