9tilføjet af

Sukkersyg

Hej derude - dette haster, da jeg skal have et par rigtig
dejlige venner til middag iaften, men han har netop fået konstateret sukkersyge. Hvad gør jeg -
Jeg har taget en lækker culottesteg op, hvad kan servere til uden at ødelægge noget for ham ??
Tak for hjælpen.
tilføjet af

Diabetesforeningen

Prøv på www.diabetes.dk eller søg på diabetesopskrifter på nettet, der er masser.
tilføjet af

Gode råd

Dette er hentet fra www.diabetes.dk:
Har du inviteret en diabetiker til middag?
Så kan du her finde 10 gode råd til tilberedning og servering af mad og drikke. Mangler du diabetiker-venlige opskrifter, så kan du finde inspiration under appetitvækkeren.
Husk at diabetesmad er sund mad, som vi alle burde spise. I Butikken kan du købe Diabetesforeningens kogebøger, bagebøger og dessertbøger, der kan give alle smag for sund kost.
De fleste diabetikere spiser 5-6 måltider om dagen og spiser til nogenlunde faste tidspunkter.
Det er en god idé at planlægge menuen, så der ikke er meget fedtstof i alle retterne. Bruges der fx fløde 9 eller 13% i sovsen, er det bedst at undgå det i de andre retter.
10 gode råd hvis der kommer en diabetiker til middag:
Server fjerkræ eller magert kød, fx kalkun, kylling, andebryst uden skind, kalve- eller oksekød (klump, filet, mørbrad, inderlår, yderlår, culotte), svinemørbrad, svinekam eller skinke uden spæk, hamburgerryg, skinkeculotte eller -mignon, lammekølle og vildt.
Server gerne fisk i stedet for kød. Alle slags fisk og skaldyr kan anvendes.
Server altid kartofler, ris, pasta, og/eller groft brød til maden.
Spar på fedtstoffet (margarine eller olie) ved tilberedning af maden. Tilberedningsmetoder som grill- og ovnstegning, foliestegning, kogning/dampning og tilberedning i mikrobølgeovn er fedtbesparende.
Spar på fedstoffet i sovsen. Jævn fx med hvedemel eller majsstivelse i stedet for at bage sovsen op eller at jævne med fløde. Man kan godt smage sovsen til med lidt fløde (helst fløde 9 eller 13%).
Server altid grøntsager til maden. Det kan være som salat, råkost og/eller kogte grøntsager, evt. i marinade. Lynstegte grøntsager (stegt i meget lidt fedtstof) og fedtfattige grøntsagspostejer kan også serveres.
Server altid dressing og kold sovs for sig, så mængden er valgfri. Brug fx Cheasy fraiche 9% eller magre, syrnede mælkeprodukter som ylette, Gaio, fromage frais m.m.
Server vin, øl og isvand, danskvand og sukkerfri sodavand (light).
Dessert kan være frisk frugt, frugtsalat evt. marineret i appelsinsaft eller frugtkonserves i egen saft. Creme kan laves af et magert, syrnet mælkeprodukt eller fromage frais evt. afdryppet i et kaffefilter eller Cheasy fraiche 9% smagt til med sødemiddel, vanille, ingefær m.m.
Desserter som is, fromage og lign. bør laves efter diabetesopskrifter. Dvs. fedtfattigt og med en begrænset sukkermængde. Is med lavt indhold af fedt og sukker kan også købes færdigt, fx DeLight eller Isis is.
Køb ikke sukkerfri chokolade, småkager eller kager.
tilføjet af

Diabetes mad

Hej
Jeg har selv diabetes og af egne erfaringer så synes jeg ikke at du skal lave om på dine madplaner.
Diabektikker kan sagtens spise 'almindeligt' mad. En god ide er dog altid at undgå alt for fedtrigt mad, hvorfor salat og groft brød/flute er en god ide at servere til din steg. (undgå hvidt brødt)
Hvis du overvejer dessert så har jeg altid fået at vide at almindelig vanilje is ikke skader - dog ikke i store mængder. Til is kunne du servere diverese frugter (i et saft).
God fornøjelse
tilføjet af

Diabetes mad - igen

Der skulle stå 'i eget saft'
;o)
tilføjet af

Diabetes gæst

Åhh hvor er det dejligt at få så hurtige og gode svar.
Dejligt, dejligt nu kan jeg med sindsro gå en meget hyggelig aften med dejlige venner i møde.
Tusind tak for det alle sammen.
Stort knus til jer.
tilføjet af

Hej igen

Håber i havde en hyggelig aften.
tilføjet af

sukkersyge

Hej til dig der skulle have gæster!
Du behøver ikke at være nervøs fordi du skal lave mad til en der har sukkersuge, i dag kan en diabetiker spise næsten det samme, som os der ikke har sukkersyge, det eneste du skal være opmærksom på er at det ikke er for fedt og så drosle ned med sukkeret, men der findes så meget andet sødemiddel i dag, så man kan ikke smage forskeld.Min mand har haft disbt. i ca 5 år og når vi skal i byen hvor vi ved at vi skal have noget godt at spise, så tager han bare lidt mere insolin. Så du behøver ikke at være så nervøs for at have ham på besøg. K.H muse513.
tilføjet af

Hej igen

Tak for interessen - desværre har jeg først set den nu.
Men ja Vi havde en rigtig dejlig aften.
God mad - god stemning og glade unger - mere kan man vist ikke ønske sig. Det var dejligt at være sammen med dem, da det ikke er så tit vi ses. Tusind tak og rigtig god sommer til jer.
tilføjet af

God sommer også til dig

Tak i lige måde.
Hilsen faglæreren - alias, kone til en diabetiker
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.