2tilføjet af

Strukturforhandlinger

Hvor er det sørgeligt endnu engang at opleve hvordan vores politikere fra begge lejre "styrer" landet!
Alt ender op i en eller anden forstokket blokpolitik og det går begge veje!
Hvorfor pokker kan man ikke sætte sig ned og sige til hinanden: "Vi har en opgave der skal løses og derfor SKAL vi finde en løsning".
Vi har ikke valgt dem ind for at føre blokpolitik, men for at lede landet! Selvfølgelig vælger man sine folketingsmedlemmer/partier udfra en eller anden ideologisk grundholdning og ser gerne at ens eget parti får størst mulig indflydelse, men at afbryde vidt fremskredne forhandlinger, på så tilsyneladende løst et grundlag som det nu er sket, ja det er efter min mening latterligt. Såfremt man er enig om over 90% af indholdet, ja så burde man kunne finde en løsning på resten eller ihvertfald kunne indgå kompromis på enkelte punkter!
Tiltrods for at jeg er venstre-mand er jeg ikke enig med dem i alt hvad de gør, men Hr. Stavad og Hr. Lykketofts handlinger er så deciderede barnlige, at det grænser til det groteske! At en arbejder overhovedet kan finde på at stemme på en overlegen og arrogant akademiker som Mogens Lykketoft, ja det fatter jeg slet ikke! Det virker på en eller anden måde som om de fortsat er fornærmede over at have tabt valget for flere år siden og derfor skal der ikke laves forlig om noget som helst! Desværre er det ofte karakteriserende for oppositionen, hvem der så end sidder der, istedet for at regere landet og tage arbejdstøjet på, så fører man usaglig blokpolitik!
Tja, jeg lider ihvertfald af efterhånden af kronisk politikerlede! :-)
tilføjet af

Tak skæben for Venstre

Det var vel nok en ordenlig svada fra en anonym venstre mand. Jeg forstår god at vedkommende vil være anonym for han har helt misforstået situtionen. Hvad ville der være sket hvis det var AR der havde lavet dette beskidte oplæg til strukturen kun at tage et begrænset emne op og så lave et helt nyt Danmarks kort. Mon der ikke havde lydt et ramaskrig.
Regionerne bør have skatteopkrævningsret, de bør have flere emne-områder og der bør være flere af regionerne, en 7-8 stykke ville ikke være af vejen med Sjælland delt i 3 regioner: Hovedstaden fra Amager til Søllerød, Vest kommunerne sammen med Roskilde og Fredensborg amter samt
de 2 øvrige amter i samarbejde med Bornholm. Det have været en bedre løsning. Derved ville regionerne komme til at dække en befolkning på hver 1 milion indvågnere.
herollen1 Greve
tilføjet af

kort svada fra en ikke venstre-mand ;-)

Nu ved jeg ikke om det er/var et beskidt oplæg, for jeg har ikke læst det! Det er sådan set heller ikek pointen i mit indlæg, derimod at en flok fokevalgte aber fra begge sider af salen ikke kan blive enige om en fis, alene på baggrund af forstokkede blokpolitiske holdninger!
Jeg er nu dybt uenig i at vi behøver 7-8 regioner! I så fald kunne vi lige så vel beholde amterne! Danmark er alt for lille til at have behov for så mange offentlige instanser. Det er udelukkende penge ud af skatteborgernes lommer! Vi har ikek behov både for kommuner, amter/regioner og et folketing! efter min mening kunne man udmærket skippe amter/regioner totalt (eller kommunerne), men det ville nok være for vidtrækkende til at befolkningen kunne nedsvælge sådan en kamel.
Så skulle man nok høre om manglende nærdemokrati m.v.! Hvilket jeg ikke giver ret meget for, da ikke engang en lille kommune kan finde ud af at lytte til borgernes røster! Vi luller os selv ind i en illusion om at vi har et nærdemokrati og har indflydelse, men det har vi i praksis ikke. Politikerne gør som de vil i deres "regeringsperioder" og lover guld og grønne skove i valgrunderne!
Men som sagt, hele dit første afsnit kan jeg ikke kommentere, da jeg ikke kender det nøjagtige indhold og da det du kommer med er gisninger og da mit oprindelige indlæg, som før beskrevet, ikke sigtede imod indholdet, men faktum at de fjolser der skal udgøre folkedemokratiet ikke kan samarbejde på tværs af partiskel!
Personligt syntes jeg bedst om de gamle valgplakater fra Socialdemokratiet, da stod der altid Asocialdemokratiet og A'et var meget stort! ;-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.