8tilføjet af

Sterilisering af tævehund?

Hej, jeg har aftalt med min læge at lade min 3 årige hund blive steriliseret. Det er fordi hun udvikler livmoderbetændelse efter hver løbetid.
Hvad er fordelene og ulemperne/bivirkningerne ved sterilisation?
Jeg har indtil videre fundet frem til:
Fordele:
- Forebyggelse af forskellige sygdomme
Ulemper:
- Kan tage på medmindre hunden får den rigtige foder
Hvad med det at det bliver sværere at holde på tisset? Er det kun for de ældre tæver? Og er der risiko for sygdomme eller andet dårligt i forbindelse med operationen???
Hilsen
Hundeejer10 [s]
tilføjet af

En rigtig god ide

Hej Hundeejer 10
Generelt er det en rigtig god ide at sterilisere en tævehund hvis der ikke skal avles på den! Du har så konstateret at hun udvikler livmoderbetændelse efter hver løbetid og det kan selvfølgelig behandles medicinsk men du kan også risikere at hun udvikler resistens og så er hun ilde stedt og i værste fald kan hun risikere at dø af det. Dernæst som tidligere nævnt er det altid en god ide at sterilisere tævehunde hvis der ikke skal avles på dem, det mindsker risikoen bla. for kræft og jo før hun blir steriliseret jo bedre.
Har og har haft flere tæver der er blevet steriliseret med absolut godt resultat, det siges at de blir mere rolige (mentalt lidt gamle) men min erfaring er, at det kommer jo an på hvor meget hun blir aktiveret.. Men rigtigt er det at man skal holde øje med vægten samt følge foderanvisningerne evt. minus 10% dette sagt i formodning om at hunden ALTID for det rigtige foder, derfor er det en fordel at veje mængden samt at erstatte div. godbidder med noget fra den daglige fodermængde.
Jeg er rimelig sikker på både du og din wryf vil blive glad for beslutningen om at lade hende sterilisere, og det er forbløffende så hurtigt de kommer ovenpå igen i modsætning til mennesker.. 😉
Ønsker jer et godt og langt hundeliv fyldt med pragtfulde oplevelser.
Kh. Vovsemor
tilføjet af

Skal din læge ordne hunden?????????

jeg vidste ikke at en læge også kunne sterilisere hunde.
Ja,hvorfor ikke,disse læger skal lære meget.
Jeg går ud fra du mener dyrlæge,og ikke din læge.
tilføjet af

Vores...

..tæve blev steriliseret for et års tid siden og det har vi aldrig fortrudt. Hun har ikke taget vanvittigt på og har ingen problemer med at holde på tisset. Hun er 4 år nu og det er skønt at risikoen for hvalpe ikke længere eksisterer.
tilføjet af

Det er..

😉Det er en god idé at lade hun hunde steriliseret. Det midsker risikoen sor bestemte sygdomme, og det bliver mindre besværligt fordi de ikke kommer i løbetid. De bløder heller ikke mere, og det kan godt være man kan få specielle "hunde-bukser" til den periode, men jeg synes bare det er syd og unaturligt for en hund at have sådan nogen på.
Min hund er også blevet steriliseret, og hun er blevet tykere. Dog er vi ved at gøre noget ved det, og det er jo heller ikke umuligt med den rigtige fodder.
Min hund havde i en periode svært ved at holde på tisset. Hver gang hun havde ligget ned var der en våd plet. Vi overvejede at gå til dyrelægen, men så holdt det op, og så læste jeg at det var fordi hun var blevet steriliseret, og det blev vi selvfølgelig glade for, for så var hun da ikke syg.
Det sker ikke så tit mere, men engang imellem gør det altså. Måske ca. 1-2 gange hver 2. eller 3. måned..
Det med at de bliver mere rolige, betyder ikke at de ikke gider at lege - tværtigmod. De bliver ikke mere rolige på den dovne måde, men bare mere stabile, og det er jo positivt. Faktisk kommer de til at virke yngre, og bliver ikke så hurtig gammel i sind. Derfor vil de lege mere.

God fornøjelse med det
tilføjet af

Fordele og ulemper

Fordele:
Ingen risiko for livmoderbetændelse
Mindre risiko for visse kræftsygdomme
Ingen løbetid
Ingen risiko for humørsvingninger i forbindelse med løbetid eller falsk drægtighed
Ulemper:
Større risiko for visse kræftsygdomme
Kan tage på (dette kontrolleres som hos mennesker ved kost og motion)
Kan ændre pelsstruktur
Kan blive inkontinent (dette kan ofte behandles med medicin, men det er noget man skal forsætte med hele hundens liv)
Der er altid en lille risiko ved enhver operation, men en sund og rask 3 årig tæve burde ikke få komplikationer.
Har aldrig steriliseret nogle af mine tæver, men jeg vil sige, at hvis din tæve udvikler livmoderbetændelse efter hver løbetid, så er sterilisation efter min mening den rigtige beslutning.
tilføjet af

Min grå

schæfer som jeg havde blev steriliseret da hun var 3 år. Hun tog ikke på, blev ikke sløv og hendes pels blev den samme. Det er forskelligt fra race til race og hund til hund om de tager på og får en anden pels. Inkontines kan forekomme, men ikke så tit.
Jeg må sige du har alt at vinde ved at lade hende operere. Det er ikke godt med betændelse hver gang hu har været i løbetid. Så du har vist ikke noget valg. På sigt får hun måske også livmoderbetændelse og så skal hun alligevel opereres. Jeg tror inkontines er mere hyppigt jo ældre hunden er.
Tag en snak med din dyrlæge om for og imod. Evt. med en anden dyrlæges mening også.
Held og lykke med det. 😉
Jeg vil mene det er en god ide.
tilføjet af

...svar

"Der er altid en lille risiko ved enhver operation, men en sund og rask 3 årig tæve burde ikke få komplikationer."
Hej, tak for jeres svar.
Med hensyn til ovenstående - min hund har livmoderbetændelse og behandles for det, men skal steriliseres lige efter behandlingen. Er tidspunktet godt? (Det er min dyrlæge der har besluttet dette)
tilføjet af

Hvis din

dyrlæger mener det er bedst, må du gå ud fra at det er et gdodt råd, hvis du har tillid til din dyrlæge , ellers spørg en anden om råd. Det har du jo lov til.
Så længe hun er færdigbehandlet og frisk igen, skal det vel bare være inden for næste løbetid. Det siges det er bedst mellem 2 løbetider. Lige efter er der stadig nogle hormoner der skal falde til ro. Jeg ville nok vente 2 måneders tid, før operation.🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.