7tilføjet af

Stephen King, Geni eller overvurderet?

Jeg er en stor stephen King fan, ejer næsten alle hans bøger, og har læst dem jeg ikke selv har. Jeg har flere gange diskuteret med andre hvorvidt King er et geni (min mening) eller en overvurderet "mainstream" forfatter? Hvad synes I? Kan I lide ham, og hvis I kan, hvilken bog er yndlingsbogen?
Jeg selv er forelsket i hans "the Dark Tower" serie, som jeg simpelthen synes er helt suveræn. Og kan næsten ikke vente til den sidste bog ligger i postkassen! :)
tilføjet af

Helt klart Geni!!!!

Manden er jo genial... Hans "Dyrekirkegården" er super, og "den døde zone" om end endnu bedre! jeg sys han har en fantastisk evne til at fange læseren og virkelig holde folk fanget... Han er fantastisk! Intet mindre... Helt klart den bedste forfatter efter min mening, selvom Dean R.Koontz tangere en smule... Men så igen, King ER den bedste!
tilføjet af

S. King geni.

Har med stor interesse læst dit indlæg om Stephen King.
King er efter min mening et geni, han skriver så læseren bliver fanget fra første kapitel af bogen, og det er meget svært, at lægge bogen fra sig.
Jeg har fulgt Kings karriere fra slutningen af 70'erne, og læst alle hans bøger. Den første bog som jeg læste var : Drengen der skinnede, DK : 1980, (The Shining 1977).
Mine favorit bøger er : Revolvermanden, Misery, Mørkets halvdel, Det onde, Som en ond drøm.
Stephen King og Peter Straub : Talismanen og Det sorte hus.
Opgøret, DK : 1994, (The Stand - The Uncut Edition 1990), som er den uforkortede udgave af Slutspil, DK : 1989, (The Stand 1978).
Er man Stephen King fan, kan jeg anbefale at man, besøger King's hjemmeside.
www.stephenking.com
Lidt data om King : Født 21 sept. 1947, Portland, Maine. Uddannet lærer, med speciale i engelsk, underviser fra 1971 - 1973. Bliver i 1971 gift med Tabitha Spruce, som han havde lært at kende i sin studietid.
Bliver i 1973 fultidsforfatter. Debut : Carrie, DK 1990, (Carrie 1974).
Anbefaler også bogen : Om at skrive, DK 2000,
(On Writing 2000). Der fortæller King om sin barndom, og om sin forfatter karierre.
tilføjet af

Kingkonge

Hmm.. tallene taler jo for sig selv. Han er "kun" verdens mest læste forfatter.
Jeg er selv vild med hans bøger; dog har jeg aldrig helt "tilgivet" ham slutningen på "It", som han skrev for filmens skyld.
Det er der lidt luder i, synes jeg.
Mine personlige favoritter er "Bones" og "Four past midnight".
Dads all
tilføjet af

God forfatter

Men ville nok ikke kalde ham geni... men det er jo også vores egen smag, der gør, at vi synes nogle er genier. Hurra for individet!
tilføjet af

Sej

Dyrekirkegården blev jeg nødt til at lægge fra mig flere gange. Jeg er en voksen mand på næsten 40. Men den var for barsk, men god, og jeg ville læse den til ende. Svar: måske ikke GENIAL men tæt på.
tilføjet af

Geni?

Jeg kan ikke blive enig med mig selv om King er et geni eller ej?
Jeg har læst størstedelen af hans bøger - de fleste på engelsk (da jeg mener at et sprog/ordvalg som King's kun taber ved oversættelse).
Blandt mine favoritter er hans King/Bachman synergi fra 96' "Desperation" & "The Regulators" - to bøger der i grunden INTET har med hinanden at gøre, men hvor karaktererne dog alligevel samspiller på tværs af bøgerne - dog i ombyttede roller (uden at miste deres egenskaber).
Jeg er for tiden igang med "From a Buick 8" (ved ikke om den er oversat?) - Igen en bog der fanger mig på en ubeskrivelig måde!
Geni eller ej - han er ihvertfald en forfatter jeg vil blive ved med at følge - mange år frem - og hans bøger tåler så rigeligt at blive genlæst om og om igen :-D
tilføjet af

Hvordan kan du spørge..?

Hey..
Kom lige her ind og var nød til at skrive.. jeg sy's han er den fedeste forfatter der er født til dags dato..!?! min ynglings roman er Regulatorene, men det er nok fordi det var min føste King.. Har læst den over 11 gange, og for et par år siden skrev jeg dansk opgave om den og Desperation. Mit mål er at få alle hans bøger (har 32 indtil viddere). Er i gang med at læse "the stand" som er super fed, og glæder mig til at gå igang med "the dark tower" Jeg har alle bøgerne i "The dark tower" serien (nr 6 og 7 med farve billeder.. nice!)undtagen den helt nye som jeg skal have bestilt når jeg får penge igen.. det var bare lige det jeg ville sige.. Fortsat god dag til alle.. Hey..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.