12tilføjet af

starthjælp - hjælp!

Hejsa.
Håber der er nogle herinde der kan hjælpe mig med at finde noget seriøst materiale enten på nettet eller et navn på en bog hvor jeg kan finde ud af hvad starthjælp til indvandrere i Danmark reelt består af.
Har set på nogle forskellige netsider og har også en ide om det men vil gerne vide meget mere..
på forhånd tak.
tilføjet af

starthjælp.

Prøv at kigge på www.social.dk og kig efter takster for kontanthjælp mm. Jeg vil så pointere at det ikke kun er indvandrere, der får starthjælp. Det gælder alle, der søger om hjælp til forsørgelse, hvis de ikke har været i DK i 7 af de seneste 8 år, specielt studerende, der har været i udlandet kan få et problem her. Hvis man var i DK 01.07.02, da loven trådte i kraft, beholdt man sin kontanthjælp, selvom man ikke havde været i DK i 7 år på det tidspunkt.
tilføjet af

Starthjælp , kontanthjælp.

Du ser bare på SOLs job - guide , der er en masse arbejde - så skal man ikke have kontanthjælp eller starthjælp.
Der er mangel på arbejdskraft.
Job - guide på SOL - se over til højre på siden - en masse ledige stillinger.
God søgning....
tilføjet af

Til ung pige.

................
tilføjet af

tak..

Tak for sitet, tjekker det ud om lidt.
vi (gruppen) vidste godt det med at det ikke kun er invandrere, det er bare kun dem vi beskæftigere os med.
tak for hjælpen.
tilføjet af

er under uddannelse.

Hej med dig.
pointen var ikke at jeg havde brug for at finde job, jeg er nemlig under uddannelse på Aalborg universitet og har blot brug for mere viden om dette emne til et projekt jeg skal igang med.
men tak alligevel!
tilføjet af

Det er ikke lige til

at sige hvad de får, for udover "starthjælpen" kan de søge om alverdens tilskud og være rimeligt sikre på at få dem.
tilføjet af

starthjælp igen.

Jeg vil anbefale at søge til kilden= hvem vedtog reglen om starthjælp & hvorfor, for at få mere information. Dvs. læs på lovens forarbejder, hvad man mener at formålet er. En ting er starthjælp, som f.eks. gør det svært at betale husleje, da det jo er rimeligt svært at finde en billig lejlighed. En anden ting er den "skjulte" starthjælp er hvor f.eks. manden modtager kontanthjælp, bliver familiesammenført med hustru. Hun har ikke været i DK i de 7 år. Det KAN betyde at hun ikke er berettiget til nogen penge. Man lever så af mandens kontanthjælp alene...han kan så overtage hendes fradrag, med fordel. Der er forskelle på ydelserne alt efter om man har børn. Har man 2 børn sammen, mand modtager allerede kontanthjælp (har været her i 7 år) og hustru kommer til DK og ikke har været her i 7 år, er hun berettiget til 63,- kr i hjælp, mens manden får ca 11.600 kr begge tal er brutto.
Loven siger nemlig at får den ene hjælp, så veksler man ikke begge til starthjælp. I det eksempel jeg har givet er 2 x starthjælp som gift/samlevende + 2 x tillæg for børn = 63,- kr over det man får i kontanthjælp som forsørger.
PS jeg tror at svaret fra ham den anden om job, er udtryk for en bestemt politisk mening...men rent faktisk kan ikke alle få et job idag, så derfor skal der være et sikkerhedsnet...
tilføjet af

man kan søge, men....

Du har ret i at får man starthjælp, er man økonomisk vanskeligt stillet, eller ihvertfald har større chance for at være det. Det betyder så ikke at man får alt man søger om. §81 i lov om aktiv socialpolitik (eller samme paragrafs "fætter" i integrationsloven, vist nok §34-35 dér)lægger op til vurdering af om udgiften er velbegrundet/nødvendig. Det er i realiteten få udgifter der er dette!
tilføjet af

Hvad er det for en måde at té sig

overfor et ungt menneske, der forsøger at bliver klogere? Du er ikke ret klog hva´?
tilføjet af

hvor har du din viden fra??

Hej.
Det du skriver lyder til at du er meget inde i sagen, hvor har du din viden fra??
vil gerne undersøge alt fra bunden og skal have en fortrolig kilde til min problematik, så håber du kan give links eller bognavne eller andet.
tak!
tilføjet af

...

Skriver udfra konkret erfaring på området.
Vil sige 2 ting:
1) ring til den lokale kommune & hør om du kan få en sagsbehandler til at hjælpe dig.
2) der var en anden der sendte et forslag til hvad din opgave/projekt kunne handle om. Hvis du er som du svarede, så kan jeg være bekymret for den vinkel du lægger på opgaven, jeg læste forslaget fra den anden som i det mindste, fremmedfjendtligt....
tilføjet af

Se her

Starthjælp tror jeg afhænger af den kommune man befinder sig i. Her er så hvad det drejer sig om i Århus kommune.
http://www.aarhuskommune.dk/view/borger/flygtninge_indvandrere/arbejde/view_col2_arbejde.htm?_page=434316
http://www.denmarkonline.dk/taxonomy/term/117
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.