16tilføjet af

SpiseKrise...

Morgenmad er jo ganske vigtigt! men hvad er morgenmad? Nogle mennesker spiser kellogs, havregryn og mange andre reklameseriet produkter og nogle andre spiser knækbrød eller chokolademadder ovs..
Det sværeste ved morgenmaden er, at det skal være sundt + det skal helst smage godt!!
mit problem er at det Skal smage godt (ikke meget, men bare lidt) ellers kan jeg ikke få det ned...
Det har aldrig lykkes mig at finde det rette morgenmad. Og nu ender jeg dårlig nok med at få spist noget om morgen.. vilket ikke er smart!
hvad spiser I(du) om morgen? har I(du) nogle ideer til noget godt morgenmad?? det er såment lige meget, hvor gode dine råd er, bare skriv det du ved!
tilføjet af

Morgenmad

Jeg har meget svært ved at spise noget egentligt morgenmad, så jeg spiser frugt. En baban, en appelsin og et æble. Derudover har jeg en grovbolle med i toget om morgenen.
tilføjet af

Morgenmadsprodukter er der nok af....

Ostemadder på rugbrød, spis hvad du har lyst til, er det så svært ??
1 kop kaffe, 1 kop mælk eller hur, spis blot til du er mæt !! Der skal såmænd ikke så meget til.
tilføjet af

Nam

Mit problem er lige modsat af dit... Jeg ved ikke hvad jeg skal vælge til morgenmad. Der er så mange muligheder.
I min barndom spiste vi i familien altid havregryn med cornflakes og rosiner. Den blanding er god, selvom mange synes, det lyder underligt at blande det. Ellers kan du putte grüsli fra Quaker på havregrynene i stedet for cornflakes og rosiner. Det er guf. Eller hva med en skål yougurt? Der kan du også drysse grüsli i.
Mit sidste forslag er havregryn med en lille smule æblegrød på... (Eller brombær!) Lad være med at sige ad før du har smagt det!
tilføjet af

morgenmad?

Jeg er så en af dem som ikke spiser morgenmad.. enten fordi jeg ikke har lyst, eller ikke har tid. Som regl det første. Tilgengæld tager jeg fortiden til en bager omkring 12 tiden, for at købe noget mad dér. De har nogle frokost-boller i tre forskellige varianter, hvor jeg kun kan lide den, som normalt er udsolgt når jeg kommer😕Og når det sker, køber jeg tre canadiske te-boller, og så måske en linse..
tilføjet af

Ømh

Hvad med drikkeCultura/Actimel/Koldskål/hytteost/Youghurt m.musli og bananskiver/frugtsalat/Agurk/Råkost,øko.syltetøj/honning/figensmørpålæg/peanutbutter/
du kan spise en frugt ved siden af din sædvanlige morgenmad,te fx.Lakrids/Jasmin/kinesisk forårs te,grøn te,kamille,skovjordbær/pebermynte/blåbær/sort/Earl greey/Appelsin/Choko(indisk)/vanillete/brændenælde/(hjemmelavet iste m.isterninger/citronskiver m.sukker el.sødemiddel)ymer m.ymerdrys
du kan lave varm grød...Måske spise:Jordbær/Rabarber/sveske/æble/blåbær/abrikos/-grød
Bruge kernebrød(Valnøddebrød,sesambrød,gulerodsbrød,Græskarbrød,trekornsbrød,bondebrød,solsikkebrød,Dansk landbrød,Rugbrød,Limaboller,Rosinboller,Youghurtbrød osv.osv(skift selv, bag selv)blødkogt æg,Put grønt på dit pålæg...
Vand slukker bedst tørsten*-lav noget (stærk)Ingefærdrik-Tranebær/Ananas/tomat/Blandet-juice
osv.
Var det jeg lige kom på
tilføjet af

Morgenmad

Som diætist under uddannelse er det min opfattelse, at morgenmad ikke nødvendigvis skal være sund. Det er vigtigere at du får noget ned. Har du et vægtproblem er det naturligvis en anden sag.
Da jeg var lille spiste jeg havregrød med masser af sukker på. Sidenhen gik jeg over til franskbrød med sukker på. Nu veksler jeg meget imellem hvad jeg spiser. Det er afvekslingen der kan aktivere mig om morgenen. Ymer eller brød. Eller bare en masse frugt.
Det vigtigste er at man er tilfreds.
Og nej, jeg er ikke smællerfed af al den sukker🙂Tvært imod.
Tak fra mig
tilføjet af

Sundt...

Det kan da sagtens la sig gøre at lave noget der er både sundt og velsmagende til morgenmad..
Jeg spiste en overgang frugtsalat, sundt, mættende, og velsmagende, frugt er også godt sammen med Cornflakes..
for tiden spiser jeg en skefuld hvedeklid (for at få fibre nok) drikker vand, spiser et stykke frugt, og et stykke rugbrød.. Jeg er meget sundhedsorinteret, og spiser intet usundt, hverken til morgenmad, eller i løbet af dagen
tilføjet af

Morgenmad

Efter at have gået i 10 år uden at spise morgenmad er jeg pludselig begyndt på det.. Det kræver godt nok lige at jeg står lidt tidligere op, men jeg synes faktisk, det er en hyggelig måde at starte dagen på - at sidde stille og roligt og spise sammen med min kæreste, med et par tændte stearinlys og måske med radioen tændt...
Jeg spise 2 stykker ristet groft brød med ost og syltetøj, og en kiwi (som er en af de sundeste frugter, som findes), Og så drikker jeg en kop stempelkaffe og et glas juice eller vand.
Ellers smager ymer med banan og æble/pære super godt.
Men der er jo 1000 muligheder, alt afhængig af hvor meget tid du har eller eller måske snarere, hvor meget tid du vil bruge på morgenmad om morgenen...
tilføjet af

Kaffe og smøger,Talant.....

DET duer :-)
tilføjet af

no way!

Kaffe og smøger!? LOL :D
Det eneste gode ved kaffe, er duften om morgenen.. ellers er der ikke noget godt ved det. Og det ødelægger du jo så også med smøgerne ;)
Men sådan har vi jo hver vores smag :P
tilføjet af

Det er ellers godt.....

Det kan om noget, sætte gang i maveregionen hehe...
tilføjet af

morgenmadsløsning

Jeg plejer altid at spise frugt til morgenmad -det er sundt, nemt og lækkert, og fremfor alt hurtigt at lave. Hvis du ikke lige er til en appelsin, så kan du jo lave en frugtblanding med alle dine yndlingsfrugter. Og hvis du er typen, der skal mere til for at mætte, så kan man jo altid tage en rugbrød ved siden af eller en bolle.
tilføjet af

En ordenlig morgenmad

Hvis du vil have noget ordentligt om morgenen, så skal du tænke i fibre, frugt og evt mælkeprodukter.
Jeg skifter imellem.
fiberknækbrød m. ost og en banan.
Havregrød.
Rugbrød m. skrabet smør og et stort stk agurk.
Grovbolle m. ost og lidt forskelligt frugt skåret i stykker.
A38 m. myslie er også godt.
Velbekommen*s*
tilføjet af

Hvis man her brug for det er

morgen mad vigtig ellers ikke. Jeg tror, det er vigtigere at blive god til at lytte til sin krop, og gøre det den vil have.
Jeg spiser kun morgenmad...når jeg har brug for det, har tid, eller gider...men tit så glemmer jeg det, og så er det vel ikke fordi behovet er der....
Men det er umuligt for mig at komme gennem en eneste dag uden kaffe...det er sgu nok mere fordi jeg er "på stoffer"...end at man har et naturligt behov for kaffe. Jeg tror godt man kan blive afhængig af koffein...og okay, så er jeg addict...men kun med det....
Jeg har en yndlingsmorgenmad i øjeblikket...kiwi yoghurt..grovcornflakes og så vanillesukker...øjjj det er er kræs.
Og en for viderekomne, som jeg også er ret syg med: trekornsbrød eller groft knækbrød med røget laks, og passionsfrugtjuice til...om morgenen, ja, ja! Men det gør godt, jeg kan sgu ikke sige dig hvorfor, men prøv det en dag, du føler for det....:o)
tilføjet af

Mange gange tak..

..for de gode råd, tager det til efterretning!
Ellers må jeg jo "sluge" maden ned i mig.. ;)
For jeg tror stadig det er vigtigt at få morgenmad!!
tilføjet af

Det er vigtigt

At spise morgenmad, så du har ret i din egen fornemmelse, men det er ikke mængden der gør det, bare det at man får lidt evt. et stykke frugt.
Hvis man ser på dem der ikke spiser morgenmad, så drikker de som regel kaffe eller the, det vil sige at de snyder maven og på sigt er det ikke sundt*s*
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.