0tilføjet af

SOL´s debat og demokrati

Jeg er ikke i tvivl om, at sådanne debatsider som sol's vil få en betydning for den politiske beslutnings process.
Imidlertid er deltagelsen i SOL ikke tilstrækkelig udbredt endnu, til at det er gældene. Jeg tror f.eks ikke, at der er mere end 200 læsere per dag. Men det kan ændre sig, og derfor vil jeg gerne påpege, hvilket problem vi kan stå over for, når debatten får politisk betydning.
Debatten kan kidnappes.
Det kan ske på flere måder men alle karakteriseret ved, at en bruger producerer urimelige mange tråde eller indlæg.
1) En ihærdig politikker kan for at promovere sig selv skrive mange tråde per dag, derved stjæler han billedet fra andre. Disses synspunkter rykker nedad og ud af siden.
2) Man kan logge ind under mange nicks, og derved foregive at mange mennesker har samme synspunkt og igen overdøve ens modstander.
3) Man kan foregive at man tilhører modstanderen og så bekræfte ens synspunkt gennem løgn.
Jeg kunne f.eks logge ind som Mustafa og skrive, at det er rigtigt at voldtage danske kvinder, og at det er noget vi indvandre gør tit osv.
Den eneste måde, SOL kan komme sådanne teknikker til livs på, er at lave begrænsninger på, hvor mange indlæg og tråde en person må producere, uanset hvor mange profiler en person har. Dette medfører imidlertid, at SOL må have bedre styr på folks identitet. Yderligere, for indlæg, som ikke kommer fra en person med profil, må der lægges en begrænsning per IP-nummer.
Indtil nu, ser jeg ikke det store problem. Debatørerne opfører sig generalt pænt.
Et andet problem. Der er for mange debatter, og der mangler en Erhvervs debat. Sandsynligvis er emneopdelingen noget, der skal overvåges og justeres hele tiden.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.