14tilføjet af

Socialangst og piller

Hejsa :-)
Når man nu har socialangst, som jeg har... desværre. Tænker jeg på om der ikke er en pille man kan tage i nødstilfælde. Er egentlig ikke til de piller, tror ikke det er løsningen på angsten, men nu og da når det er værst, kunne det måske hjælpe mig, så jeg ikke altid skal undgå sociale sammenkomster.
Hvad gør/bruger du? Og skal man via lægen?
Knus fra den angste
tilføjet af

Piller

Hej
Har snart ædt dem i ½ år - og nej - de virker kun en bitte smule. Det handler om noget helt andet, men psykiateren ordinerede kun medicin. Og jeg er ved er gå op i limningen.
tilføjet af

Hejsa

Hej med dig.. Jeg er en ung fyr på 25, og jeg lider også af socialangst.. Og jeg får antidepresiv imod det.. og selvom det hedder antidepresiv er det også imod angst. jeg får nogle der hedder cipralex og den højeste dosis 20mg.. Og jeg er helt overbevist om at de kun har gode resultater.. ikke noget med at jeg har dårlige bivirkninger.. godt nok lidt forsinket udløsning, men det er vel egentlig ik en dårlig bivirkning :)
Om de har haft en rigtig god effekt ved jeg ik da jeg ikke tør stoppe med dem af frygt for at jeg får mange panikanfald... Men de eneste tidspunkter jeg stadig kan få det lidt skidt er hvis det er noget der ikke lige er en del af hverdagen.. Hvis jeg f.eks. sidder i klasseværelset og bliver kaldt uden for af en lærer kan jeg stadig få det skidt. eller hvis jeg uventet skal op til tavlen..
Men har ik noget problem med at gå ud og handle og sådan..
Så min anbefaling er klart at du kontakter din læge.. du kan kun få det bedre. så afsted med dig :)
tilføjet af

hvis de ik virker...

Skal du måske snakke med psykiateren om at gå over til nogle andre piller eller en anden dosis, for det er muligt at blive meget angstfri.. men det kan tage lang tid at finde den rette dosis, og de rette piller da der findes rigtig rigtig mange forskellige
tilføjet af

jo der er medicin

Jeg får Efexor det er lidt mere virkningsfuldt end cipramil/cipralex.
Det er noget der først virker efter du har taget det i ca. 4 uger, og du skal taget 1 hver dag, også de dage hvor du ikke er angst. Er det helt galt kan en stesolid hjælpe godt men dem må du kun ta i yderste nødstilfælde, da de kan være vanedannende.
tilføjet af

Socialangst er en fobi...

Noget der foregår oppe i dit hoved, det kan overvindes ved træning og konfrontation, ikke ved at undgå situationerne,,,undgå de satans piller, de gør dig afhænig og løser ikke problemet..
Samtidig skal du huske, at du slet ikke er så interesant at ALLE konstant kigger på dig og holder øje med dig,,, næ, mennesker er så selvoptaget at de kun holder øje med sig selv og hvad de selv gør.
Hvilken situation er du bange for?? Er det festlig sammenkomst eller noget andet??
tilføjet af

ikke stesolid

de virker, men Det ville jeg absolut ik anbefale.. plus at jeg ik tror din læge giver dig "til nødstilfælde".. det er i hvert fald ik særlig ansvarsfuldt...
tilføjet af

vrøvl

Hvis han holder tjeck på hvormange der udskrives er det en meget brugt pn. medicin, og hjælper mange der er helt på den. Respekt for piller er godt, men pilleforskrækkelse gør at mange har en dårlig hverdag.
tilføjet af

Uha..

jeg er angst for mange ting (fx. spise sammen med andre, sidde mit i et lokale ved fx. foredrag, møde, biograf mm., stå i lang kø, ringe til folk jeg ikke kender så godt..læge, bekendte mm). Desværre kan jeg jo ikke undgå alle situationer, men er begyndt at melde fra til firmafester, fødselsdage hvor der kommer mange jeg ikke kender mm., så mit liv er blevet ret trist og kedeligt🙁
Jeg ved godt piller ikke er vejen frem, men tror desværre jeg bliver nød til at prøve.. kun til nødsituationer, hvis jeg ikke skal miste alle omkring mig (de ved nemlig ikke at jeg har angst, og jeg tør ikke fortælle det. Er bange for de ikke forstår og bare kommer med; du skal bare slappe af og ikke tænke på meget på det ;-/ )
Stesolid kan det bruges som en nødløsning, hvis man ved, man skal til fx. en social sammenkomst..
tilføjet af

Kære Aloe

Når min angst er fuldkommen invaliderende tyer jeg til alopam. Jeg bryder mig seriøst ikke om a tage piller overhovedet, og kunne i perioder tage dagligt men gør det ikke, men alopam er virkelig godt for mig a bruge. Læger er dog ik begejstrede for a udskrive da det er vanedannende. Men du lyder heller ik til a være en der vælter dig i piller, så prøv a ta en snak med lægen, for ja det skal foregå gennem lægen. Gode tanker
tilføjet af

Hej sjoveren

Det fungerer desværre ikke sådan, det troede jeg også engang, indtil jeg selv blev ramt af angstens klamme klør. Du har ret i a piller ik løser problemet, men det kan være så invaliderende at være i at det er ubeskriveligt, og har man ik været der aner man ik hva det er der sker, man kan ikke bare face angsten, hoppe op på hesten igen og andre floskler. Det er meget ofte en meget lange meget sej kamp. Så derfor kan det som støttehjul sammen med samtale terapi være en rigtig god løsning. Jeg var angst så længe inden jeg benyttede mig af psykofarmika/lykkepiller, de er ik lykke, men kan gøre tingene mere håndgribelige. Mange hilsner
tilføjet af

Du skal ....

Se at få det behandlet... Nu ved jeg ikke hvor du bor. men søg på nettet om kognitiv terapi..
Læs lidt mere her:
http://www.fobiskolen.dk/index.html
tilføjet af

Samtaleterapi er ikke nok.

tilføjet af

Hej til alle

Jeg har nu bestilt en tid hos lægen. Var så heldig at få en tid allerede i morgen. Det var det første skridt på vejen. Er faktisk rigtig ked nu, tårerne triller bare og jeg ved ikke hvorfor. Måske en slags lettelse over at jeg har taget hul på det hele. Håber nu bare jeg ikke tuder hos lægen i morgen😉Er spændt på hvad hun foreslår. Måske ville kognetiv terapi (øh.. tror jeg det hed) være en god ide, selv om tanken afskrækker mig. Tænk at skulle sidde og fortælle om sine inderste `hemmelige`tanker/følelser :-/ Men sådan har de andre vel det også.
tilføjet af

www.slipangsten.dk og Oxapax

Jeg bruger Oxapax når jeg skal noget der giver mig angst - som fx. et møde eller en begivenhed med mange mennesker. Det har givet mit liv værdi og kvalitet, og værd at leve!
Men man skal bruge dem med stor omhu, da de er meget vandedannende!
Prøv evt. at læse mere om angst på www.slipangsten.dk 🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.