5tilføjet af

Slægtsforskning

Jeg har googlet på ordet slægtsforskning og ad den vej kommet ind på nogle sider fra Rigsarkivet og deslignende; men deres forklaringer derinde forekommer mig noget uoverskueligt. Er der nogen her, som har prøvet det, og på en mere enkel måde kan forklare os novicer noget om, hvorledes man kommer i gang.
Jeg har navnene på mine 4 bedsteforældre og fødselsdatoen på 2 af dem. De er alle fra slutningen af 18’hundredtallet. Er det muligt ud fra den spinkle information at finde frem til yderligere oplysninger om dem på disse hjemmesider, eller skal man henvende sig på deres respektive landsarkiver? Hvilket ikke er i nærheden af hvor jeg bor nu.
En anden tanke jeg ind imellem har gjort mig: Ville det ikke være muligt at skabe en hjemmeside, hvor alle personer fra før 1932 (eller hvad ved jeg) og tilbage til 1700(?) kunne slås op, og man kunne se deres indbyrdes relationer. Altså af rent pladshensyn og hurtigheden i at finde rundt i det, burde vel ikke være noget problem. Min bagtanke med det er, at ikke flere personer bruger tid på at finde disse sammenhænge, når andre allerede har fundet dem.
Eller er det for stort et arbejde? Eller er der nogen betænkeligheder i det? Man kunne eventuelt give disse personer en eller anden form for personnummer, selvom de levede før disses indførsel. Så selvom eksempelvis Niels Hansen var et ganske udbredt navn for 200 år siden, så kunne man på en ganske enkelt måde skelne disse fra hinanden.
tilføjet af

uha

det var godt nok et stort spørgsmål du kom med der :o)
Personligt ved jeg ikke så meget om slægtsforskning, men min far havde det som hobby, og lavede et kæmpe stykke arbejde. Men han er desværre død nu, så jeg kan ikke engang spørge ham om han kan svare på dine spørgsmål. :o(
Men men men...jeg VED at han var bruger af diverse slægtsforskningsdatabaser, som han fik mails fra hvis der blev opdaget et personsammenfald (nok lidt ala det du nævner med "personnumre"). Der er bl.a. en database der hedder et eller andet i stil med: GEDCOMP.
Desuden findes der et program der hedder "Brothers Keeper", der vistnok gør det lettere at overskue, hvilke oplysninger man har om hvilke personer.
Til sidst er der også en forening af slægtsforskere, og deres hjemmeside finder du her:
http://www.dis-danmark.dk/forside.php
Her er jeg sikker på, at du vil kunne få nogle kvalificerede svar.
Jeg håber det hjalp dig lidt. Held & Lykke med det :o)
c",)
tilføjet af

Det er ufattelig krævende

Udover benarbejdet ved at læse samtlige slægstbøger igennem for de sdiste 300 år foruden det at systematisere det hele, så lægger der et gigantisk arbejde i programmeringen af en sådan side.
Der er også spørgsmålet om hvordan den skulle bygges op.
Din morfar hedder måske Jens Hansen, men hvordan skal han "lægges ind" på siden? Han har jo forældre, men har måske også 4-5 børn som var mere normalt dengang. Skal han så føres ind i den ene familie, og hvis der er mangler i slægsbøgerne, skal man så bare gætte sig frem, og hvordan fuldender man da en slægtslinie, hvis der pludselig mangler en tråd i puslespillet? Hvad med de personer der bliver skilt og får børn i flere ægteskaber? Skal der så laves flere slægtslinier på tværs af den samme person?
En ting er sikkert. Jeg ville nødig være den programmør der endte med den opgave. Eller værre at være personen der skulle indtaste den indsamlede data i systemet ;o)
Det er et enormt arbejde...
tilføjet af

jeg tror

det allerede eksisterer. Hvis man tilmelder sig på de sider jeg har nævnt i mit tidligere indlæg, så modtager man en mail, hvis der er personsammenfald.
tilføjet af

Som andre

har nævnt er det ufatteligt svært, og jeg kan ikke sige hvordan.
I min familie blev der for ca. 35 år siden lavet en slægtsbog af min mor og jeg ved den kostede godt 20000 kr dengang af få lavet.
Min søster stjal den desværre, så idag har jeg kun minderne om den.
Det er uden tvivl, det eneste jeg savner fra mit barndomshjem, så held og lykke med din slægtsforskning
og godnat eller godmorgen
tilføjet af

prøv at spørge her:

SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.