8tilføjet af

Skænderier med mænd

Øv! Så har bølgerne gået højt igen... Hvordan kan det være, at det er de samme små, fuldstændigt ligegyldige, navlepillende ting, der gang på gang udløser disse tåbelige skænderier?
Og hvorfor er det, at mænds og kvinders måde at skændes på er så forskellig? Hvis jeg diskuterer med en anden kvinde kan vi - om ikke andet - altid enes om, at vi ikke kan blive enige. Men jeg føler, at mænd bare SKAL have ret. De skal hævde sig og VINDE! Det at vinde er tilsyneladende meget vigtigt...
Jeg ønsker ikke at påtage mig en "offer-rolle" når vi diskuterer; jeg vil ikke synke så dybt at jeg bruger tårer eller mor-er-ikke-sur-mor-er-skuffet! Jeg vil gerne have lov til at fremføre argumenter og til at udveksle menínger. Men som regel behandler mændene på mig som om jeg er en pest- og PMSbefængt hystade :-)
Hvilke argumenter trænger igennem til mænd? Hvordan får man f.eks. en mandlig kollega til at se på de faktuelle tal og informationer, hvis de går imod hans self-image? Hvordan får jeg kæresten til at forstå, at jeg er helt vildt glad for, at han har lavet mad to gange på en uge, men at det ikke helt danner ligevægt i forholdet (der er stadigt 5 hovedmåltider, der skal kokkereres. Der er altså også indkøb og tøjvask og rengøring)?
Jeg vil nødigt være et tudefjæs, men jeg FORSTÅR bare ikke rigtigt mænds måde at argumentere på? Hvordan får de tingene sat på plads indbyrdes? Er det et eller andet alpha-/beta-han ritual?
De mest forundrede hilsner
Lotte C
tilføjet af

Forstår dig godt.....

Kære lotte.c.
Det er et meget spændende indlæg du har skrevet. Og du har så ret - mænd og kvinder diskuterer forskeligt. Og det mener jeg også har en charme, - selv for dig - du skal bare finde den. Det provokerer dig sikkert at jeg skriver sådan.
Du skriver, at det er de samme små, fuldstændige ligegyldige, navlepillende ting der udløser disse tåbelige skænderier..... hvorfor starter de så? Hvad er vigtigt for dig... når de starter?
Jeg er også nysgerig i at høre hvorfor du skriver "behandler mændene på mig som om jeg er en pest- og PMSbefængt hystade :-)" - i hvilke situationer opstår dette? Og hvordan ved du at det forholder sig sådan? Når nu vi skændes forskeligt, kan vi så også finde på at bruge forskelige udtryk, der også betyder noget forskeligt?
Har du nogensinde prøvet at skændes med en mand på en god måde?
Jeg er nysgerig, og ser frem til dine svar - så vær ærlig og besvar så mange af spørgsmålene som muligt - så tror jeg at jeg kan give dig dine svar...!
Måske svarhilsner,
Henrik M
tilføjet af

Meld dig til et Zen budistisk kursus

Svar til Lotte,
jeg ved hvorfra vi mænd ville have mere ret end jer, angående at lave mad elsker kvinder jo at bruge deres tid køkkenet, hvis du ikke har lyst lader du jo bare værd. Personligt har jeg ikke lyst til at bruge min tid i et køkken, at kvinder har lyst til det er fint nok for mig. Når jeg cykler en tur langs Vejle fjord, ser jeg aldrig kvinder stå at fiske, det også sjællent jeg ser kvinder gå i haven rundt omkring Vejle. Jeg ser heller aldrig kvinden spille fodbold med deres børn. Men jeg høre dem snakke børne opdragelse i timevis. Jeg høre dem dem snakke slanke kure i timevis, og hvis de brugte al tid tid på gå eller cykle ture, ville der næsten ingen overvægtige være. osv. Jeg spiller bordtennis nogle gange med nogle kvinder, og jeg har meget svært at forklare at bordtennis, er et spil der er ret svært at forklare hvordan man spiller. Sådan er det også lidt med erkendelse i livet, den kommer inde fra.
P.S. jeg er ikke budist, men derfor kan man godt lære noget fra dem.
Mvh
tilføjet af

Lotte C..

Video-film jerselv, når i skændes, og se det så sammen om en måned, og kors jer så over jeres egne argumenter, du over dine og han over sine, og indse så, at et skænderi sjældent er SÅ forbandet meningsfuldt og konstruktivt som vi voksne åh så gerne vil have det til at se ud og lyde :)
Derimod er genforenings-perioden ofte netop dette.. frugtbar og kærlig og forstående og healende :)
Måske det netop er i dette øjeblik at skænderiet egentligt kommer til sin ret, for da var det, at i fik luft, for det i tænkte og følte i skænderiets hede.
Ofte gælder det om at kunne give sig, selvom at man synes at den anden er "en idiot" at høre på, men det at man giver hinanden plads til at vise at man trods kollegiale/kæreste forhold kan enes, eller elsker hinanden, så ER vi bare forskellige af og til, og det er accepten af dette som i sidste ene er det konstruktive.
hvis du forstår❓:)
tilføjet af

Zenbudhisme??

Jeg kender ikke så meget til budhisme. Hvad kan det bidrage med?
Jeg holder egentligt meget af hverdagene. Jeg elsker at lave mad og er også meget glad for haven. Jeg løber på rulleskøjter og læser lektier med min datter. Jeg passer mit arbejde efter bedste evne og har egentligt ikke de store problemer. Heller ikke med vægten :-)
Jeg irriterer mig bare over, at der er så mange mænd, der tilsyneladende finder at det er deres ret at TROMLE deres meninger igennem. Det er desværre ikke noget særsyn at mandlige virksomhedsledere påvirker medarbejderne (og dermed også bundlinien) negativt. Jeg siger IKKE at alle kvindelige ledere er engle og alle mandlige er djævle! Jeg siger bare, at mange mænd kun ser deres egen agenda og ikke har føleren ude for at se, om der kunne være bedre idéer derude... Det bekræftes også af, at undersøgelser i bl.a. Børsen har vist, at virksomheder med kvindelige ledere generelt har et bedre arbejdsklima og en bedre kapitalforrentning.
Jeg vil gerne have en dybere erkendelse af sammenhængene og samspilsreglerne i livet. Både i privat- som professionel-livet :-)
Håber forresten, at du er kommet dig over din grimme oplevelse, da du blev slået ned!
Knus
tilføjet af

Make-up sex

Er en genial ting :-) Hvad gør man så, når det er en leverandør, der bliver personligt "høj" af at mosle sine meninger ned over os andre. Han er muligvis sexuelt underernæret, men det er så en ydelse, han selv må forhandle/købe sig til :-) :-)
At blive videofilmet mens man skændes.... arrrgh, det vil være lidt ligesom de rollespil man skal deltage i, når man er på kursus! Det er en anelse kunstigt *G*
Det jeg mangler er en løsningsmodel, hvor man kan udveksle meninger og synspunkter UDEN at skændes! At kunne "komme igennem" til mænd uden at blive højrøstet og/eller mor-agtig. Jeg synes, det er meget svært...
Jeg holder af den forskellighed, der er kønnene imellem og den dynamik, den skaber. Jeg mangler bare redskaber, der sætter mig i stand til at kommunikere effektivt med halvdelen af verdens befolkning :-)

Jeg er med på, at vi er forskellige.
tilføjet af

Det var nok lidt forkert det jeg fik skrevet,

Hej Lotte,
Ja jeg er kommet mig over overfaldet, jeg mærker kun lidt smerter, når jeg kommer til ligge forkert når jeg skal sove. jeg kan spille bordtennis, cykle og løbe igen, næsten uden det gør ondt. Men ellers kender jeg ikke meget til virksomheds kultur, jeg har kun solgt min arbejdskraft til dem, og har altid fået mine penge.
Jeg har haft en ven, der er søn til en topchef inde for danskarbejdsskiver forening, var alle socialister lige så socialle som ham, vil der ikke være noget problem at få socialisme i det danske samfund.
Ellers har jeg arbejdet på en skole i Kbh. for socialle udstødte, hvor skole forstander kørte møderne med hård hånd. Set i bakspejlet var det et eller andet sted kun rimligt, da det vi fik penge for, var at være der for deltagerne, og skabe en kvalitet i tilbudene.
Hans kone Boel Jørgensen har nok været lige så hård, da hun blev ansat på RUC som Rektor, til at rette op på miljøet på universitetet.
Et er man snakker om opgaver og problemer, og får det ført ud i livet, noget andet er man begrunder, at vil have indflydelse for bare fremme sine egne behov.
Der hvor jeg møder kvinder er inde for psykiatrien, og der bliver det meste bare til snak og ikke meget personlig udvirkling. Det er for mig fint at folk maler billeder og snakker om deres personlige følelser, men det bliver ophøjet til at være vigtigste i livet.
Det kan jo være bedre at gøre som dig at tage rulle skøjterne på og en te eller kaffe kande i ryksækken og bare ud i naturen og snakke om livet og tilværelsen.
Jeg har mere tid Lotte, så jeg blev ikke helt færdigt med mit svar, men jeg tror ikke du brug for et kursus i Zenbudhisme, men håber at kunne fortælle dig en anden dag, hvad der går ud på.
Ellers var det sødt af dig, at tænke på mig angående mit overfald.
Mvh
tilføjet af

jaa....

Lotte C. , det var måske ikke helt så dumme strø-tanker du gjorde dig der.. :)
Det KAN faktisk hjælpe en hel del, ikke at komplicere tingene så meget som det ofte bliver gjort..
Om vi mænd nu osse altid holder os til det, synes jeg ikke.. vi ka' sgu osse godt komplicere tingene, men hmm.. tjoh det synes i lngt højere grad at vi ikke gør.
ahh.. ska vi så lige kigge på mellemøsten et øjeblik?... mon ikke det er mænd som 90% står bag balladen.. tror det sgu.. men det ka' jo være et udslag af at Mullah har en skrigende Jalla-mutter derhjemme som bræger om at han ikke tager nok for al den olie han sælger til Mr.Bush.. for hvem måske sidder derhjemme og får på puklen af mutter bush om at han køber ind for dyrt ?... som i sidste ende driver dem ud på gaden for at få afløb for hjemmeballaden? :).. lol.. nåja.. vi mænd har jo også vores strø-tanker.. :)
tilføjet af

Løjerligt...

Det pudsige er jo faktisk, at når man skærer ind til benet og siger stille og roligt, at "sådan og sådan har jeg det fordi du gør som du gør" - sådan som der står i Femina at vi bør gøre - ja, så begynder mændene at vride hænder og lave overførte symptom-diagnoser :-) a la "det er fint, at du siger, at du bliver skuffet, når jeg glemmer din fødselsdag - men mon ikke bare du har haft en dårlig dag på arbejdet??" Nej, det har jeg ikke; jeg er skuffet over, at du har glemt min fødselsdag! "ja, det er da også træls. Er det fordi du har ondt i ryggen, skat??" Neeeejjj, jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har haft ondt i ryggen. Jeg er bare skuffet over at du glemte min fødselsdag "Jam'n så ondt i hovedet da??" AAAARRRRGGGGHHHH.
Det er ligesom om, at der er to modpoler i den feminine og maskuline natur, der - uanset hvad - vil slå gnister :-)
Men - søde Lene - hvis du en dag finder de vises sten, må du ikke tøve med at skrive til mig!! :-)
De venligst hilsner
Lotte
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.