13tilføjet af

Selvretfærdig gang fis

Den svigtede, smerte, hele verden styrter sammen, hold da helt op for en gang selvretfærdig fis. Det er helt tydelig, at den svigtede ifølge de fleste indlæg her, er den "stakkel" der venter på sin elskede hjemme. Men hvordan er det nu, at virkeligheden kan være. At den hjemme ventende først får øjnene op, når kæresten er på vej ud af forholdet. Jeg havde en kæreste i 4 år, som brugte hver eneste aften på at fortælle om hvor grim hun var, hvor meget hun hadede sin krop, hvor meget hun ikke forstod, at jeg ville have hende. Jeg forsikrede hende dagligt om, at hun var dejlig, at jeg havde lyst til hende osv. Jeg varmede op hele dagen, ja også med det kedelige som opvask og sådan noget, sendte blomster så romantikken også var på plads, og når jeg så viste hende, at jeg havde lyst til hende, kunne hun sige sådan noget som at der måtte være noget i vejen med mig, når jeg ville have en som hende. Jeg gav knuser, kys kram i 4 år OG FIK INGEN retur. Jeg skulle hver eneste gang give, give give. De sidste 2 år havde vi sex 1 gang hver 4-5 MÅNED, så da jeg ved en kammerats fest oplevede en der flirtede med mig, tog initiativ til at danse, kyssede mig først, ja så var det, at jeg som i ville udtrykke det:"var utro".
Jeg fortalte min kæreste, at jeg ikke orkede mere og forstod først efter mit wake up call, at jeg havde givet mig selv 100% og ikke fået noget igen. Så derfor sætter jeg spørgsmålstegn ved, om det altid er den der ikke er utro, som er den svigtede. Jeg holder på, at det var min kæreste der svigtede mig og vores forhold, jeg kunne bare ikke se det imens jeg var der. Derfor kunne jeg ikke planlægge det som nogen foreslår, at hvis man vil have sex så skal man slå op først. Jeg gik ikke til fest for at få sex. Det blev blot min redning og som jeg kalder det wake up call ud af et forhold som svigtede mig. Jeg måtte ud, for ikke at svigte mig selv endnu mere.
Hendes veninder er stadig sure på mig, fordi jeg var utro, de kender jo heller ikke min side af historien, så måske skulle du også kende begge sider af historien før du gør dig til dommer over, hvem der er den svigtede.
tilføjet af

lidt det samme princip...

Jeg forstår udemærket dit budskab, men du gør jo egentlig det samme som mange af de andre "svigtede" herinde...
Du lægger skylden over på din partner. Ja, jeg kan da godt se at du ikke har haft det nemt, men...du valgte selv at blive i 4 år på den måde. Det var der da vel ingen der tvang dig til...
Det er ligesom dem der oplever at deres partner er utro og så bliver ved med at tage dem tilbage alligevel. Jeg har ikke den store forståelse for, at de så bliver ved med at ynke sig selv og klage over hvor tarvelig partneren er - næh, man må sku tage ansvar for eget liv og så gå ud af forholdet med oprejst pande velvidende, at man har fortjent noget bedre! Det andet er destruktivt og ikke værdigt.
Nej din partner var ikke utro, men hun behandlede ikke jeres forhold godt. Hun har jo tydeligt haft en masse mindreværds komplekser og selvfølgelig er det prisværdigt, at du holdt så meget af hende, at du ville gøre alt for at hjælpe hende og jeres forhold. Men ingen tvang dig til det, det står altså for din egen regning...
tilføjet af

selvretfærdig?

Hej Peter
Det lyder på mig som om du bare vil undskylde dig selv. Du havde jo åbenbart opdaget, at forholdet ikke fungerede i forvejen, så hvorfor gjorde du ikke en ende på det noget før? Det er da mere anstændigt end totalt at ydmyge pigen. Prøv dog at tage ansvar for dine handlinger i stedet for at give kæresten skylden. Det er sgu da for ynkelig en undskyldning, Peter.tsk tsk. Næ jeg tror vist du er en af de der kujoner, som ikke engang kan se sine egne fejl i øjnene, men skyder skylden fra sig. Selvretfærdig? Ja det er lige præcis, hvad du er.
tilføjet af

du kan ikke lide mænd vel?

Uha hvor det lyder. Det er altid den svigtedes skyld - NEJ for fanden. Vi har begge skyld, og ja jeg var for naiv, eller alt for forelsket til at se, at det ikke havde noget med mig at gøre men var min kærestes mindreværdsføleser som kom i vejen for os. Og nej, jeg havde netop ikke opdaget at forholdet ikke fungerede. Det ville du vide, hvis du havde været i et forhold i en længere periode, men det lyder som om, at du er rigtig tosset på mænd i almindelighed - dine generelle udtalelser om kujoner.
Jeg tog faktisk ansvar for mine handlinger og endte forholdet, men det læste du måske forbi fordi det ikke passede i dit billede af hvordan jeg er.
Totalt at ydmyge pigen - den fatter jeg ikke en skid af, hvordan kan hun udmyges, når hun ikke har ville være sammen med mig i flere år. Det er præcist mit første indlægs poient - at det opfattes som den tilbageblevne der er den svigtede. Det tror jeg stadig ikke. Som jeg læser dit indlæg, så svigtede jeg min kæreste ved at blive hos hende for længe, og fordi jeg elskede hende så jeg ikke hvordan jeg svigtede mig selv, så der har du ret. Min fejl var, at jeg blev, og den skyld skyder jeg ikke fra mig.
Selvretfærdig - ja det er jeg. Jeg forsøger at retfærdiggøre, at der er TO - Læs igen TO og ikke kun den ene som er utro.
tilføjet af

hold kæft, hvor du kæmper :)

Hej Peter
Der fik jeg dig vist rigtig ud og svede hva'? Det er interessant, at du ligesom du fordrejer ansvaret for dine handlinger, fordrejer mit svar. Jeg har ikke nævnt noget om, at det kun er mænd, som er kujoner. Nej hvis du læser mit brev står det ikke henvendt til noget køn. Tænkt lige lidt over, hvad det er du selv ligger i tingene og hvorfor. Og hvorfor har du sådan et behov for at afvise mine argumenter med en påstand om , at jeg er mandehader? hmm det lyder på mig som om, du virkelig ikke vil vedkende dig dit ansvar for utroskaben. Var det måske ikke dig, der tog beslutningen? Det var vel ikke kæresten som sagde du skulle. Og i øvrigt, hvis du ikke kan sætte dig ind i at utroskab er ydmygende for den bedragede part, må jeg virkelig sætte spørgsmålstegn ved dine menneskelige indlevelsesevner. Men jeg tror nu mere det handler om benægtelse fra din side. DU valgte at være sammen med hende i 4 år og DU valgte at være utro. Det kan du altså ikke komme udenom ved nærmest at kalde mig en gammel pebermø ;).
tilføjet af

kan godt se problemet

Hej Eva - jeg kunne godt tænke mig at spørge om du ville have det på samme måde, hvis det første brev var fra en pige?? Gammel pebermø ??????? Hva´ mener du ?????
tilføjet af

forståelse

Hej Peter
Kan følge dig, nu er jeg en af de piger som alle kvinder hader, hvis ikke de selv er en af os *S*
Og jeg har haft besøg af mange søde fyre som trængte til lidt erotik og nærvær, ja ofte endte det ikke med at handle om sex, men om at få lov at få "luft" for deres hjemmesituation, netop med manglende sex, en kone der glemte dem osv. Så ja, forstår godt i mænd og ikke fordi jeg lever af jer, men har hørt mange historier, og ja, til dem hvor de vender sig koldt ned af ryggen når de læser mit indlæg, jeg vælger at tro på dem. Hvorfor kom de ellers til mig!
Pøj Pøj med sexlivet til alle!
tilføjet af

Tak for din forståelse

Ja - det løber måske koldt ned ad ryggen på nogle kvinder, imens de har travlt med at retfærdiggøre sig selv i hvor dumme "vi mænd" er der vil mere end komme krybende og blive kastet bort som Klods Hans - her vil jeg nok igen få at vide, at jeg ikke tar´ ansvar, men så må jeg jo det. Jeg ligger gerne skuldre til, så de kvinder der på det groveste forsømmer parforholdet og sexualiteten kan få luft for deres selvretfærdige snak. Det er dejligt, at der er nogen som dig Tina, og jeg tror, at du har helt ret. Det er sku ikke lige over en kop øl, at mænd fortæller om at de savner kys, kram og sex. De mænd som jeg har snakket med, har oftest sagt - skrot hende, men det krævede jo, at jeg først selv måtte opgive forholdet - der var jo følelser med.
Pas på dig selv Tina, og tak for dit indlæg.
tilføjet af

Hej Peter.

Du starter dit indlæg med flg.:
"Den svigtede, smerte, hele verden styrter sammen, hold da helt op for en gang selvretfærdig fis. Det er helt tydelig, at den svigtede ifølge de fleste indlæg her, er den "stakkel" der venter på sin elskede hjemme."
Jeg har læst dit indlæg - hele 3 gange faktisk. Og på trods af, hvor meget jeg foragter utroskab, så kan jeg godt følge dig i den situation du var i. Alting er ikke sort & hvidt, og det synes jeg du forklarer meget godt i dit indlæg.
Men netop fordi alting ikke er sort og hvidt, så skulle du måske ikke starte dit indlæg med at skrive, at "os" der har oplevet et svigt, at vores fortvivlelse, er " en gang selvretfærdig fis." Du skulle måske ikke bruge fortegnelsen "stakkel" om os. Ihvertfald burde du ikke sætte ordet i gåseøjne. For for os, hvor utroskaben "bare" skete, uden grund, så ER vi stakler. Så ER det rent faktisk synd for os.
Min kæreste var mig utro - (du gættede rigtigt, jeg er "én af dem"). Han var det med en tidligere nær veninde af mig. Deres forklaringer? Tjaa...
Hendes: Jeg ville bare prøve ham, det har jeg altid haft lyst til. Intet andet, jeg HAR jo en kæreste jeg elsker i forvejen".
Hans: Jeg følte hun pressede mig til det. Jeg er ikke forelsket, slet ikke. Hun pressede mig. Jeg ved ikke hvorfor jeg gjorde det, jeg elsker jo dig. - Måske jeg gjorde det, fordi jeg er et dumt svin.
Så Peter, du kan se...ikke alt er "en gang selvretfærdig fis".
Utroskab er noget møg. Det er min klare holdning.
Dog kan jeg godt følge dig i, at du kørte træt i det hele. Det har jeg slet ingen problemer med.
Men min klare holdning er, at du skulle nok have gjort det forbi med din kæreste, FØR du var sammen med en anden.
Hav en god dag.
tilføjet af

???

Jeg synes jeg har gjort det klart, at jeg anfægter argumenterne for utroskab og ikke henviser til noget køn. Har du eventuelt ikke læst mit svar ordentligt?
tilføjet af

bare et par spg.

Jeg synes debatten går meget på, at det pr. definition er mænd som er utro. Så jeg ville bare lige spørge om I selv tror det er sådan? Kvinder kan vel også føle sig forsømte og finde trøst i andre mænds arme? Jeg tror personligt ikke der er så stor forskel, hvad mener I?
tilføjet af

Hej Elisa

For for os, hvor utroskaben "bare" skete, uden grund, så ER vi stakler. Så ER det rent faktisk synd for os. Jeg følte hun pressede mig til det. Jeg er ikke forelsket, slet ikke. Hun pressede mig. Jeg ved ikke hvorfor jeg gjorde det, jeg elsker jo dig. - Måske jeg gjorde det, fordi jeg er et dumt svin.
Tak for dit indlæg, det lyder til, at du har tænkt mange gode tanker. Jeg forstår endnu ikke hvordan du kan sige at "så ER vi stakler. Så ER det rent faktisk synd for os.
Jeg synes, at du var utrolig heldig, at du oplevede din kæreste uansvarlighed på den måde sådan at DU har mulighed for at vælge om du vil have ham som din livspartner med de forklaringer som han kommer med - "jeg følte, at hun præssede mig til det" - åh ja, det lyder slemt!!!!.
Jeg tror, at både mænd og kvinder er lige meget tro eller utro og har lige mange forklaringer, det som fik mig til at skrive første gang er, at mange af de indslag som jeg har læst netop er sort/hvid i den retning, at det altid er den som er utro der er skurken. Din erfaring hører til den gruppe, for jeg synes, at hans forklaring er en gang selvretfærig fis. Det var vel ikke første gang at du oplevede ham som ansvarsfralæggeren. "Hun præssede mig" - han må have skyldt skylden på andre før denne gang ik! og lige som jeg trak tiden ud med min kæreste, så har du måske også trukket tiden for længe indtil du fik din opvågning. Hurra for det.
Du har helt ret i, at jeg skulle have gjort det fobi før jeg var sammen med en anden. Det gjorde jeg ikke, og jeg gjorde det forbi bagefter. Det håber jeg også at din kæreste gjorde - eller er du stadig sammen med det forsvarsløse offer for sex og din vendindes lyst til at prøve ham.
tilføjet af

Helt Enig

hej du...
er helt enig, næsten som jeg selv vill ha skrevet det!
Der er endelig en der har fat i hele pointen omkring parforhold og utroskab...
Go on
tilføjet af

Bare et svar

Jo da, jeg undrer mig også meget over at læse at det åbenbart kun er mænd der er utro. Men det er ikke kun
mænd der er utro, der er også mange kvinder der er det.
Jeg har selv været utro.
Det jeg oplever tit er: Manden har travlt med sit arbejde, arbejder fra 7 morgen til 16 og arbejder derefter videre efter fyrarten med fritidsarbejde og forretning og regnskaber osv. til kl. ca. 22.00, kommer så ind i stuen, tager fjernbetjening til TV og zapper uden tanke for, om vi andre som sidder der i forvejen er ved at se noget.
Går i seng 1 time efter og brokker sig over, at jeg måske vil sidde lidt længere oppe og hygge mig lidt endnu med en god kop kaffe og tv og evt.snakke lidt.Men nej, snorke snorke og så kan man evt. bare vække ham hvis man vil have noget af den "dumme".
Helt ærligt hvor er samværet i sådan et liv, ikke så underligt at man så kan føle sig fristet og smigret når andre lægger mærke til en og synes man er interessant og flot og spændende. Så er det jeg spørger ... må man så ikke bare en lille smule ?? flirte lidt og give knus uden sex !!?? Uden at det skal ende med, at man får dårlig samvittighed ??
Ja det er rigtigt man er to om et samliv. Jeg elsker ham højt, som jeg skrev til ham, godt nok er jeg lille, men min kærlighed til ham er stor!!!...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.