5tilføjet af

Selvom det er aften

og SOLen gået ned, så får i alligevel en morgensang.
Den hedder: Skipper Klements morgensang
- Er i klar? Den kommer så her, og husk at hør godt efter!
Skærm jeres hus med grav og planke,
hvæs jeres leer snittende blanke,
frygt ikke Rantzaus sorte hær.
Silke skal vige for vadmelsklær.
: Bønder, tømre, jyske knejte
Nu skal vi sejre i grevens fejde :
Bagved de riges glitrende hjelme
skjuler sig bange skælvende skælme.
Djævelen selv har dem givet til pynt,
rustninger, skjolde og jorder og mønt.
Mennesker bytter de ud for penge,
porten til frihed de låse og stænge,
piner og binder med arv og med gæld
jorden som havde de skabt den selv.
Rigdom sir de er for de rige.
Biblen har noget andet at sige.
Fattig på jorden vandred Guds søn,
hented just ikke hos dem sin løn.
Kirkens sorte skadesværme
skal sig for pigernes latter beskærme.
Spraglede herremandshaner på stand
møde nu skal de den danske mand.
Hanen har galet trende gange
stå nu kun fast for vi er de mange.
Lad ikke fremtiden sige om os,
rigdommen knægted os uden at slås.
: Bønder, tømre, jyske knejte
Nu skal vi sejre i grevens fejde :
*FB* - til minde om Ebbe
tilføjet af

Vedr. Lortejob

Da jeg lige så at du havde lidt indlæg til dette, så kan du måske lige styre min
nysgerrighed. Du sendte tidligere på året en fødselsdagshilsen til en 44 årig. Dette fortalte mig at vi jo nok kommer ud af samme firma. Jeg var ansat i salgsafdelingen fra
1974-82, vi havde de sgu morsomt. Jeg er stadig deltager i veteransammenkomsten hvert år,
senest i de små haver d. 1.sep. Giv mig lige et tip om jeg har ret
tilføjet af

Oh, hvilken smuk sangstemme,

du har, FB - Skipper Klements morgensang er én af de sange, der minder mig om mine glade seminariedage i 70´erne. Vi var bare så røde dengang allesammen og elskede Arne Würgler, Benny Holst og alle de andre røde drenge. - Bliver da helt nostalgisk.
tilføjet af

Hvem var Skipper Clement ?

Skipper Clement, blev født i Vendsyssel 1484 som søn af en fæster og dennes hustru af den udbredte bondeslægt Kærulf. Clement etablerede sig som skipper og handelsmand i Aalborg, men blev i 1520'erne søofficer i Frederik I's flåde.
Hans tilnavn stammer fra denne periode og dækker over en person, der har kommandoen over et skib og dets mandskab. Udadtil var Clement loyal overfor kongen, men han kæmpede den afsatte Christian II's sag, og en nat i 1525 bortførte han to af Frederik I's orlogsskibe fra København. Dermed var skipperens livsbane, som kaper og evigt loyal overfor Christian II, udstukket.
I sensommeren 1534 sluttede Clement sig til Christoffer af Oldenburg i det, der af eftertiden kendes som Grevens fejde. Skipperen gik i land i Aalborg i september 1534, og han rejste snart de nordjyske bønder til opstand for Christians genindsættelse. I mellemtiden var Frederik I død, og den nyudråbte Christian III samlede hurtigt en hær, der én gang for alle skulle knuse oprørerne.
Clement samlede ca. 6.000 mand i Vendsyssel, mens en adelshær på 450-500 ryttere og nogle hundrede fodfolk tog form. De to stødte sammen ved Svenstrup syd for Aalborg 16.oktober 1534. Bondehæren, der var bevæbnet med alt forhåndenværende, lokkede med taktisk snilde modstanderen ud i et blødt terræn, og en kombination af taktik fra Clements side og simpelt overmod fra adelsfolkene sikrede bønderne en overvældende sejr.
Snart vendte krigslykken dog, for Lübeck, der hidtil havde givet den danske konge problemer, kapitulerede til kongens feltherre Johan Rantzau, den nu kunnne koncentrere sig om nedkæmpningen af Clement. Imens forsøgte skipperen at få samling på bondehæren og alt, hvad der kunne skrabes sammen af våben - inden Rantzaus ankomst.
Ved daggry 18.december 1534 stormede Rantzau med 1.000 ryttere og 4.500 landsknægte Aalborg, der faldt efter et par timer - og med den omkring 2.000 bønder. Clement, der var såret af et skud i armen, undslap til hest, men blev fanget - af to bønder. Imens myrdede og plyndrede landsknægtene byens gader, og et par uger senere havde tropperne totalt knust oprøret.
Næsten to år senere blev Skipper Clement halshugget på Viborg Landsting. Hans krop blev lagt på stejler, mens hans hoved - kronet med en blykrone - blev sat på en stage.
Skipper Clement er blevet genstand for mange myter - såvel sande som usande. Forfatteren Hans Gregersens beskrivelse af Skipper Clement som "en af senmiddelalderens største personligheder, der kunne have ændret Danmarkshistorien", hersker der dog ingen tvivl om.
tilføjet af

En 44 årig mand eller dame?

Kan du huske det
tilføjet af

Du skulle vel ikke være medlem af FB -

- altså Folkebevægelsen mod EU? Hmmm - har sunget lige netop denne morgensang adskillige gange i den bevægelse.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.