19tilføjet af

rygeforbud i Fields

jeg syntes at hende centerchefen i fields er aldeles morsom alle hendes manier med at få fjernet skodder, bede folk om at stoppe med at ryge, skulle ikke tro hun havde andet at lave, hun er helt til grin.
lad dog folk ryge i bestemte båse med udluftning istedet for alt det pjat.
tilføjet af

Tidens tand ...

Faktisk er det helt efter tidens tand , der er allerede rygeforbud i Rødovre Centrum og Lyngby Storcenter . Jeg synes , det er helt fint , dejligt at slippe for gamle, ossende skod i div . askebærere. Og dette er kun starten... om få år vil det være helt anderledes , der vil der helt sikkert være rygeforbud rigtig mange steder.
tilføjet af

Fint med mig

Må give Anla ret. Har selv været igennem kemoterapi i forbindelse med kræftbehandling (ikke rygnings-relateret), og har fået medicin der nedbryder lungevæv. Det betyder, at jeg ikke kan tåle røg, og at jeg kan dø af passiv rygning, så jeg er ganske tilfreds.
Det ville være rart hvis der var flere hensynsfulde rygere, mange tænder bare deres cigaretter lige i hovedet på én - fx på restauranter mens man sidder og spiser. Det er noget svineri. Måske er det derfor mange er blevet så ryger-fjendske?
tilføjet af

hensyn til alle

Hej
jeg er selv ryger og vil sige at jeg overholder rygerforbuddet, når det er der, men jeg synes at når man bygger et kæmpecenter, så er det mærkeligt at man ikke også tager hensyn til dem der ryger ( hvilken udgør 40-50% er den voskne befolkning) og undgår problemet med skod og røg osv. Hvorfor har man ikke lukkede rum til rygere med udsugning.. om man kan lide det eller ej, så vil folk blive ved at ryge..
tilføjet af

ENIG

Hej ... jeg syntes også det er på tide der bliver flere røgfrie steder. Syntes det er direkte ulækker at komme forbi de der askebægre der står overalt. Og nogen gange er skodderne smidt overalt på jorden ... SELV INDENDØRS i fx et stor magasin, så er det bare jeg tænker gør de rygere også sådan derhjemme bare smider skoderne på gulvet i stuen ??!!! Jeg er ikke anti ikke ryger da jeg er vokset op i en kæmpe stor ryger familie. Men mener bare der burde tages mere hensyn offentlige steder ;-)
tilføjet af

Røg/børn

Jeg er mor til et lille barn med svær astmatisk bronchitis, vi var i storcenter for første gang efter Lyngby Storcenter blev røgfri, Så jeg kan kun sige at jeg synes at det er en possitiv udvikling, for der er rigtig mange ting vi ikke kan p.g.a. tobaksrøg. En tur på resturant hvor der bliver røget kan betyde en overnatning på hospitalet for os. Der er jo ingen af os der har godt af at gå rundt i timevis og værer passive rygere. Nej jeg er ikke ikkeryger, jeg står ude i alt slags vejr og ryger!!
tilføjet af

Rygeforbud helt ok

Efter min mening er det helt i orden at centeret skal være rygefrit. Og det er en stor opgave at få folk til overhovedet at indse at der altså ikke må ryges alle steder. Jeg synes mere at dem der ryger er helt til grin, især hende "jamen, jeg skal ryge hele tiden...". Altså helt ærlig! Så ryg derhjemme! Hvorfor skal ikke-rygerne straffes fordi nogle folk har en dårlig og usund vane? Jeg synes at det er dejligt med et sted hvor folk ikke må ryge. Der er ikke mange (forretninger, restauranter m.m.) der tør bruge et totalt rygeforbud. Så jeg synes at det er flot, og at de gør et godt stykke arbejde i at få det fuldført.
Cigaretskodder ligger også og flyder alle vegne (centre, busstoppesteder, fortorvet, jeg ku blive ved). Det sviner og forurener! Det tager mere end 20 år for et cigaretskod at forsvinde. Det er der nok ikke mange rygere der tænker over, når de smider deres skod! men det burde de!
I Østrig får man en bøde på 100 Euro for at smide et cigaretskod!
Jeg har selv røget i 8 år (!). Men jeg kan godt overholde reglerne og tænke på mine medmennesker af den grund. Jeg respektere et ikke-ryger skilt og forstår folk der ikke ryger.
tilføjet af

Nej!

Hvid Fields fortsætter med denne politik og andre steder også gør det, vil man miste kunder!
Hvad er det næste?! Tyggegummi, det kan som bekendt også trædes ud på et tæppe!
Det er en hetz mod ryger, og det må man ikke iflg. SOL. regler?!
tilføjet af

ryger

Ups... Der var nok en ryger der følte sig trådt på!
tilføjet af

Ryger!

Jeps, det gjorde ondt!
tilføjet af

Bravo

Jeg vil gå lidt videre, jeg synes at vi skal sende alle ikke rygere til bornholm eller grønland, så kan de jo nyde den friske luft.
tilføjet af

Stakkels dig

Så gå dog ind og ryg, hvorfor i alverden finder du dig dog i at du skal stå ude og ryge din velfortjente smøg.
tilføjet af

De omvendte er de værste

Sådan har det altid været.
Går du på restaurant, går du i svømmehallen, går du på indkøb.....nej vel din hykler..bilos er meget mere farlig end passiv rygning det er der sku ingen der løfter fingeren for...det går uheldigvis ud over os alle så det rører vi ikke ved.
tilføjet af

hold kæft

Hvor er du dog bare dum at høre på soulmate. En mor går da ikke indenfor og ryger, når hendes barn ikke kan tåle det. Men det er måske hvad du ville tilbyde børn`??? Ja det ville overhovedet ikke undre mig. I dit univers er der ikke plads til andre end dig dit store opblæste ego.
tilføjet af

okay kloge

Hvor har du dog hørt at bilos skulle være farligere end passiv rygning???? Kom dog med nogle beviser - hvis du kan. I stedet for bare at slynge om dig med påstande. Ellers kan du hos kræftens bekæmpelse se tallene og bl.a. læse dette: "Risikoen for at få lungekræft på grund af luftforurening er dog minimal i forhold til risikoen for at få lungekræft på grund af rygning."
tilføjet af

og glemte lige det her

"Eksempelvis er mængden af sundhedsskadelige partikler på en cafe fire gange så stor som i myldretidstrafikken og 20-40 gange så stor som i et røgfrit lokale."
Men kom så med dine modbeviser!!!!
tilføjet af

???

Hvor har du de tal fra??? Ifølge kræftens bekæmpelse er der ikke så mange rygere i Danmark. Og antallet af rygere er (heldigvis) stadig på vej ned. Fra deres hp: "I december 2003 røg 27 % af danskerne over 13 år hver dag - 30 % af danske mænd og 24 % af kvinderne. I alt røg 30 % af danskerne, idet 3 % af danskerne røg af og til. Andelen af rygere i Danmark falder konstant og er nu på sit laveste niveau siden
2. verdenskrig. "
tilføjet af

Interessant sammenligning

Ikke fordi jeg er enig, men fordi jeg bliver bekræftet i, at rygere er inderligt uintelligente.
En ryger må ikke ryge i et storcenter, kan ikke på nogen måde sammenlignes med nedslagtning af et folk, blot på baggrund af deres tro!
Du er da for klam!
tilføjet af

Du tager igen fejl!

Rygere udgør 29-30% af befolkningen over 15 år!
Mener du virkeligt at 1/3 af befolkningen skal have lov at påvirke dobbelt så mange med deres selvforskyldte last?
Tag dig lige sammen, ven, og få lidt realitetssans.
Gå udenfor og ryg dine smøger, og kom tilbage, ind i varmen igen. Så er luften indendøre også meget mere behagelig for dig at færdes i, for slet ikke at tale om meget sundere!
tilføjet af

Er du bange for folk der stadig kan lære, selvom de har været nikotinslaver?

Det må du være, siden du kan sige sådan.
Hvad er der egentlig galt med en der erkender at afhængighed af nikotin er manglende frihed?
Når man er afhængig - uanset hvad man så er afhængig af - har man ikke frihed. Det er ikke frihed at kunne ryge. Det er noget du gør af afhængighed. Det er frihed at kunne sige: Jeg er røgfri! Det er frihed at kunne sige: Jeg vil ikke acceptere røg indendøre! Det er frihed at kunne sige: Rygning er privatsag, der foregår i folks egne hjem, eller udendørs - aldrig indendøre hvor andre befinder sig!
Men det har den afhængige meget svært ved at få øje på. For den afhængige er der kun en vej, nemlig at gå tilfredsstillet sin afhængighed.
Du vil så gerne lyde klog og smart - men det er du næppe. For så ville du ikke lade dig styre af tobakken!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.