4tilføjet af

Politik i DK

Hvor er politik på vej hen? Ingen interesserer sig for andres holdninger eller handlinger. Alle fejer for egen dør - og synes at nyde den fordummende politik der er igang med at æde vores intellekt op.
Her i sidste uge var den store debat igang mellem Helle og Lars. Fremstillingen af debatten mindede om en boksekamp og selveste debatten mindede mere om to børn der stod og skændes om hvem der måtte lege statsminister. Hvad blev der af stille dialoger der gik ud på politik? Jeg troede demokrati og politik gik ud på at hører alles holdninger og udarbejde en fælles løsning, ikke svine hinanden til for at kunne blive "ballet konge eller dronning". Det synes sgu ærligtalt at være et egotrip der driver folk til at blive politikere, så de kan sidde på den fine stol og spille vigtige med danskernes penge, ikke en pligt et fornuftigt individ føler for sine medmennesker.
Tænk hvad demokratiet kunne udfører, hvis der sad sympatiske, flexcible og tollerente mennesker på magten? Folk der gad hører alle om alle sider af sagen og samarbejde om en løsning, i stedet for at flå hovedet af hinanden med børnehaveklasseagtige kommentarer.
I dagens Danmark vælger man mellem Højre eller Venstre. Flertallet bestemmer - mindretallet må vige. Hvad sker der med halvdelen af DK's vælgers ret, når den ene fløj vinder? Den vindende fløj styrer landet og har en tildens til at lukke oppositionen ude.
Er dette virkelig den bedste måde at løse problemerne på? Skulle Dansk politik ikke snart have et spark i røven og komme igang med noget produktivt, som foreksempel, samarbejde?
Min debat er simpel. Hvorfor kan der ikke forgå stille og rolige dialoger? Hvorfor kan der ikke blive et bredere samarbejde, så denne blokpolitik kan ophører?
Og i sidste ende, kunne fornufte individer ikke begynde at stille op som statsminister?
tilføjet af

Du har ret.

Jeg har ikke løsningen, men tror at det har noget at gøre med at alting skal går stærkt.
Vi har dårlig tid til at sætte os ind i tingene; det meste politik følger rekalmeblokkens parole: "2 argumenter og så 1 løsning" nemt dejligt og uden at stille intelektuelle udfordinger ! 😮
tilføjet af

Danmark har begået

selvmord hvad kultur og politik angår, ved at flå sine egne pulsårer over, og mangler nu bare at dø, ganske enkelt.[:*(]
tilføjet af

Film jeg kan anbefale

Se "Borgen", så har du det skåret ud i pap.
tilføjet af

Statsminister!!!!

Fornuft??? Hvem?
Nej du, det er ikke muligt for nuværende. Start med at udskifte samtlige derovre på borgen, så vil der være en teoretisk mulighed for at finde 1 eller 2 nogenlunde normale personer blandt de nye.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.