9tilføjet af

Parfume Tyraner

Jeg har ikke noget imod velduft, men jeg har oplevet at flere og flere har en tendens til at overdriven brugen af parfume produdter. Jeg går ud fra at største parten af Danmarks befolkning har en ordentlig personlig hygiene, hvilket betyder at parfumen ikke bruges for at dække over mangel på samme. Så er det bare, at jeg undre mig over at der bruges så store mængder, at man på det nærmeste, kan slå sine medmennesker i gulvet på 3 meter afstand. Jeg har altid lært at parfume skal bruges så det invitere til at komme nærmere
tilføjet af

jeg kan godt forstå

hvad du mener. Jeg har den også sådan med bilos og cigaretrøg. Jeg kan blive dårlig af at være steder hvor lugten/duftene bliver for stærke.
tilføjet af

Det har du ret i...

jeg synes også det kan tage overhånd. Især fordi jeg slet ikke kan tåle parfume! Men det er der ingen der rigtigt kan forstå/tror på. Alt skal efterhånden parfumeres. Kommer i tanke om at der engang var parfumerede tamponer!!
Forleden ville jeg købe en hårmousse i Matas. Plejer at skifte lidt mellem Matas og Minirisk - bare for forandringens skyld (der er ikke de vanvittigt store afvekslinger, når man ikke kan tåle parfume) stor var min ærgelse da jeg fik fortalt, at de ikke længere fører uparfumeret hårmousse! ÆV, nu er der - så vidt jeg ved - kun Minirisk hårmousse at "vælge" imellem.
Nu er det snart forbudt at ryge alle steder, men parfumen er (for mig at lugte) en lige så stor gene. Jeg har engang vovet at bede en person (på en pæn måde) om ikke at bruge så store doser, men det blev taget meget, meget ilde op (vi sad sammen på et lille kontor). Det er en lige så stor indgriben i folks personlige frihed at bede dem bruge mindre parfume, som det er at bede en ryger om at gå udenfor.
tilføjet af

Du har ret

Du har helt ret. Velduftende kvinder er dejlige men hvis de bruger for meget parfume er de... føj.
Problemet er at dufte man kender ikke virker så overdrevet og med tiden skal man bruge mere og mere for at kunne dufte noget.
Egentlig burde man jo fortælle personen (hvis man kender hende / ham) at duften er lidt overvældende. Jeg har gjort det og fik en skideballe bagefter, men sådan er jeg jo en gang.
Det er det samme på en arbejdsplads. Man kan blive helt dårlig over en medarbejders parfume og få ondt i hovedet.
Så hvis det stod til mig. Sig det til vedkommende og modtag skideballen... men jeg kan jo heller aldrig holde mund de rigtige steder.
tilføjet af

en sidebemærkning

Hvis jeg beder en ryger om at gå udenfor, får jeg bare at vide:
Du er gammel ryger og de er de værste, din farisær.
Det er fan´me uhyggeligt.. thi hi
så jeg har stadig et askebæger stående til svigermor :-)
tilføjet af

duft.....

Problemet er at man ikke selv kan lugte parfumen, efter man har brugt den i et stykke tid. Lugtesansen har vænnet sig til lugten/duften.
Jeg synes det er helt iorden at gøre andre opmærksomme på den kraftige lugt. De ved det sikkert ikke selv.
Eller som min mor plejer at sige til mig, hvis jeg dufter lidt for kraftigt. : Du lugter som et horehus i højsæsonen. :-)
tilføjet af

Mænd

Det er ikke kun kvinder, mænd kan også dufte lidt for meget. :-)
tilføjet af

Hygiejne

Din antagelse om, at størsteparten af Danmarks befolkning har en ordentlig hygiejne er måske nok korrekt, men de sidste 30% mangler altså vand på kroppen mindst en gang om ugen.
Og 5% lugter mere af l... end af lagkage, og hvis de så bare ville bruge parfume istedet for øl og vin til at kamouflere stanken, så ville min hverdag blive knap så ulækker.
Man tror indimellem at det er løgn, men indtil flere mennesker stinker så meget, så jeg tror de kun går i bad til jul og fødselsdag.
tilføjet af

så må man da håbe...

Så må man da håbe at dem der går i bad på deres fødselsdag ikke har fødselsdag den 29. februar...
tilføjet af

Man skulle tro det

sådan som de stinker
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.