5tilføjet af

P-pille??

hej, jeg har det her problem med at jeg gerne vil bruge P-piller, men jeg har hørt at jeg stopper med at vokse da det er hormonelt. og jeg har bestemt ikke brug for at stoppe med at vokse da jeg er meget lav og tynd og jeg har bittesmå bryster. men jeg vil gerne tage p-piller fordi at jeg har så ondt når jeg har menstruation at jeg må blive hjemme fra skole, og jeg kan dårligt rejse mig fra sengen. det underlige ved smerten er at det går helt ned i benene, er det helt normalt? jeg ligger og vrider mig om natten i mine perioder. det ville også være mere sikkert med min kæreste hvis jeg tager p-piller. men igen vil jeg ikke hvis det stopper min udvikling. så har jeg også hørt om mini p pillen, er der nogen der kan forklare for mig hvad det er?
med venlig hilsen en anonym 15 årig pige.
tilføjet af

Du skal..

..gå til lægen. Tag en snak med ham/hende.
Du kunne måske også snakke med din mor??
Hvis ikke, kunne du måske snakke med sundhedsplejersken på din skole. Det er det hun er der for.
tilføjet af

minipille

Det jeg ved om minipiller, er at de skal tages med meget stor nøjagtighed for at være sikre (som prævention). Dvs at du skal tage den på nøjagtig samme tidspunkt hver dag. Mht. p-piller må der max gå 36 timer mellem indtagelse af to piller - dvs. man har 1 1/2 døgn at "løbe på". Derudover ved jeg at minipiller ofte giver pletblødninger og faktisk oftest gives til gravide kvinder - vist nok fordi de kun indeholder hormonet gestagen og ikke også østrogen (som p-piller jo gør). Østrogenen kan på en eller anden måde påvirke mælkeproduktionen hos gravide. Det korte af det lange er, at jeg tror helt klart at du skal have p-piller, fremfor minipiller - men under alle omstændigheder skal du jo omkring din læge og snakke med ham/hende. Held & lykke
tilføjet af

smertestillende

Du kan jo også snakke med din læge om at få noget smertestillende medicin - der findes noget der er specielt effektivt mod menstruationssmerter
tilføjet af

p piller og smertestillende

Hej pige.
Plejede selv at have smerte, som du beskriver, før jeg fik p piller. Men nu hvor jeg tager p piller, så har jeg kun almindelige smerter. Desuden er det meget lækkert at vide hvornår man for sin menses.
Har altid selv været meget tynd. man tager faktisk på når man starter med p piller. Har taget p piller i et år nu, og jeg har altså taget normalt på, og fået større bryster, så det tror jeg ikke du skal bekymre dig om. Ang din højde, så plejer man vidst at sige at piger stopper med at vokse når de for deres menses, men jeg tror ikke det holder stik. Godt nok var jeg 16 da jeg startede på p piller, og vokser derfor ikke så hurtigt længere, men er skam vokset.
Men jeg syntes at du skal gå til lægen, denne ved jo mest om hvilket mærke du skal vælge, for at de bivirker dig mindst muligt.
Spiste desuden også smertestillende piller for menses smerter, før jeg begyndte på p piller. Fik recept på dem fra lægen, da de var ret stærke, fik to slags: et mod "krampetrækningerne" og nogen generelt mod smerter. Det var alle tiders, da jeg så ikke blev hindret i at gå i skole, og sov dårligt om natten. Så hvis du ikke vil p¨å p piller, eller hvis de ikke hjælper på dine smerter, så er smertestillende helt klart noget du bør overveje.
Håber du finder ud af det hele.
tilføjet af

takker

tak for svarene, jeg vil kontakte min egen læge nu hvor jeg har vået lidt information og grundlag for spørgsmål. takker for hjælpen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.