52tilføjet af

Overvægt....

hvad er det der sker i dagens danmark... hvorfor er det der er så mange der har så meget imod dem som er over gennemsnits størrelsen og nærmest bruger en hver lejlighed til at få dem til at få det dårligt med sig selv.... ja selv når man motionere for at gøre noget ved det, gør de nar og griner af en.... hvordan kan det være?? hvorfor er det at det er så slemt?
håber på seriøse svar til en seriøs debat
tilføjet af

Kan godt følge dig

Når jeg ser en overvægtig komme prustende i trav hen af vejen, har jeg faktisk enorm stor respekt for vedkommende..
Det ser hammer åndsvagt ud, når dellerne hopper op og ned, og de ligner en overmoden tomat i hovedet..men jeg griner ikke.. jeg syntes derimod det er så stærkt at de forsøger at gøre noget ved det. Der har de min fulde forståelse og respekt..
Men når jeg så senere kommer ned i Bilka, og ser store matroner stoppe enorme mængder pommesfrites, grillkylling, bearnaisesovs osv ind i munden i bistroen, ja så mister jeg altså lidt af den respekt der er for deres sygdom/fedme.
Det kan godt være jeg er dobbelt moralsk..måske.. men hvis fedme skal tages alvorligt for dem som lider af det..så syntes jeg bestemt ikke at de skal sidde og proppe alt det usunde i munden til offentlig beskuelse..
Selvfølgelig skal en overvægtig da også have lov til at spise usundt engang imellem..men det her..det virker for absurt...
tilføjet af

Kunne det ikke tænkes.....

....at den engang i mellem er når hun er i Bilka og shoppe?
tilføjet af

Kender det godt...

Jeg har selv store vægt problemer, og har nu fået en form for angst for at gå i motionscenter, eller for den sags skyld motionere udenfor, hvor andre kan se det... NETOP fordi nogen pegede fingre og fnisede ad mig, da jeg endelig tog mod til mig og gik igang... Nu ved jeg ikke hvad og hvordan jeg skal gøre.
Maden har jeg styr på, men det er bare ikke nok.
Så er det bare slet ikke let! Life sucks!
tilføjet af

Ej, altså

Jeg er selv overvægtig ... og jeg mener det er op til en selv, hvis folk gør grin af en, hah !, så er det sq deres sag, helt seriøst, dem der har et problem, ikke dig ...
og hvem der snakkede om doubbelt moral i bistroen i bilka, helt seriøst, ved ikke hvad der er mest skræmmende, at den samme person der ligner en overmoden tomat i hovedet, sad og spiste fed mad i bistroen. eller at du faktisk lagde mærke til det... viser jo bare hvor negativt minded du er .... hvorfor mister du respekt for dem❓WHAT❓.. hvordan de køre deres liv er da overhovedet ikke din sag, det kunne ikke tænkes at personen to' en løbe tur fordi personen havde lyst❓og at det måske ikke var minded på en KÆMPE DIET som du jo sikkert så det som omgående ... kan slet ikke se hvorfor dun skal ha og miste respekt for en persons liv, når du så absolut ikke har noget at bygge det på ...
seriøst, hvorfor tror alle, at alle fede mennesker gør alt motion minded på at tabe sig❓.. det er totalt brændt af... personligt er jeg lige glad med om jeg vejer 110 eller 120, hvis du så mig lave motion, var det fordi det var sjovt ... jesus .. nogle mennesker kan lide at præsse dem selv, FX en atlet der løber marathon, på samme måde kan overvægtige mennesker vel lide at presse sig selv ved en almindelig løbe tur ?
det eneste forskel der er, er en udholdenhedstærskel og nogle baderinge rundt om maven. fatter ikke folk laver en stor sag ud af den slags
og fatter ikke at du(forfatteren her) lader dig provokere .. for så opnår idiotiet hvad de har ønsket. der er ingen idé i at ændre verden, når der kun er de problemer man selv ønsker der skal være
tilføjet af

Det skal jeg sige dig

hvis du ellers lige kan hidse dig ned, og trække vejret roligt igen..pas på blodtrykket du!!
Mange overvægtige mennesker ønsker forståelse for deres problem..for mange er det VIRKELIG et problem, og ikke som dig der er ligeglad med om du ligner en flodhest eller ej!!
Jeg tror da også, at de mennesker virkelige er kede af deres overvægt.. det er enormt besværligt i dagligdagen at skulle flytte rundt på så mange kilo.
Jeg kom ud på parkeringspladsen endag, der sad en dame halvvejs inde i bilen..førersædet.. hun vejede mindst 200 kg..og jeg overdriver ikke..hendes ankler var som bundgarnspæle..hun sad og prustede og prustede og kunne ikke få drejet maven forbi rattet, så hun kunne få det andet ben ind.
Og ved du hvad!! jeg tænkte.. skulle jeg gå hen og spørge hende, om jeg skulle løfte benet ind for hende, for hun havde virkelig problemer med det...men samtidig... enten ville det virke enormt flabet af mig at spørge, eller også ville hun måske føle, at jeg ynkede hende...så jeg lod være..
Men f... det er sgu da svært for os andre at vide, hvornår vi må sige/hjælpe til, det kan jeg da allerede læse med dit indlæg..
De overvægtige der er triste og kede af deres udseende..jamen, skal vi da sige..det er da også synd for jer, mens vi henter den næste portion pommesfrites til dem, samt en stor cola??
Er det dét du mener??
Nej, jeg kan ikke have medfølelse for nogen, der gerne vil ynkes fordi de har et enormt problem med at tabe sig, når de så samtidig stopper/propper munden med endnu mere fedtsættende mad.
Sorry...kald mig hvad du vil..jeg er også ligeglad hvad du mener om mig..
Jeg skrev bare min mening.. vi kan ikke alle være som dig.. acc. det eller hold dig uden for debatten hvis du ikke giver plads til andres meninger.
God Appetit...
GOdnat
tilføjet af

Du taler nedladende om andre mennesker

og det bryder jeg mig ikke om.
Du er ikke et bedre menneske end den person, der vejer for meget.
Hvad andre mennesker kommer i deres indkøbskurv, er deres egen sag.
Jeg har virkelig ikke min opmærksomhed rettet mod andre menneskers indkøb, når jeg er ude og handle.
Jeg kender personer, der er overvægtige.
De drikker ikke cola, chokolademælk, spiser chips, slik og kager.
Det irriterer mig utroligt meget, når personer, der ikke har vægtproblemer, kommer med uvidende kommentarer om personer i den tungere vægtklasse.
tilføjet af

Personligt har jeg

ingen intentioner i at blande mig i hvor meget eller lidt den enkelte vejer.
Men rent fagligt er det et problem - for kors i hytten hvor er det svært at få en strandet hval op af sengen uden at skulle risikere en rygskade !
Udover det er det svært at få hjælpemidler til de meget overvægtige - bare tænk på sådan noget som en kørestol; mange af dem kan ikke sidde i en almindelig kørestol - og hvordan skal de så transporteres?
Der er mange eksempler på besværligheder i forbindelse med svær overvægt, så selv om min private holdning er at folk må gøre hvad de vil, så kommer jeg i karambolage med denne holdning i forbindelse med mit arbejde.
tilføjet af

Så kender

vi ikke de samme mennesker..jeg har nemlig også tit set meget overvægtige mennesker sidde og proppe i munden i de lokale bistoer.
og det er de samme mennesker!! og det er øl, cacaomælk osv.. der bliver puttet indenbords.
og nej, jeg fordømmer dem ikke.. det er deres eget problem.. men jeg blive skide sur, når jeg skal stå op i bussen flere gange fordi deres herrer fede røve skal fylde to bussæder..
og jeg kan heller ikke se at sonja taler nedladende om overvægtige.. det er dig der gerne vil læse det sådan..fordi du er meget følsom på det område !!
Lige så snart en ikke overvægtig udtaler sig..så kaster I jer straks over personen.. fordi I føler jer ramt..men bad starteren af denne tråd ikke om meninger??
Og kan man ikke klare at andre har meninger der ikke lige passer ind i jeres hoved.. så burde I holde jer ude af det forum..
tilføjet af

Det er vist

dig der er helt galt på den.
Ingen har talt nedladende herinde.. bare sagt deres mening.
og jo...jeg kender mange overvægtige.. der også spiser chips, kager slik osv..
Det skal de også have lov til..men forvent ikke at vi ikke kan forstå at de ikke kan tabe sig så...
tilføjet af

Hvis div. remedier

incl. sæder i busser o.l. ikke passer til de overvægtige, så er det samfundets fejl, at de ikke indretter sig til alle typer mennesker.
De overvægtige bidrager også til de fælles goder via skat og afgifter.
tilføjet af

Jo jo

hehehe .. nu ligner jeg ikke en flodhest, så der er jeg heldigt velsignet tror jeg ..
ved ikke hvor du finder Ynk hende i det jeg skrev .. jeg læste det lige igennem igen ... og jeg kan ikke finde det .. jeg skriver ingen steder du skal tænke: hvor er det synd for dig. Tværtimod .. det jeg lagde op til var du skulle behandle dem som om det er et hvilket som helst andet menneske .. hvilket du lige har skrevet du tilsyneladende har svært ved... hvorfor skal du ha ondt af dem❓.. tror du seriøst de har ondt af dig hvis, du havde en mindre skavank, fx tudegrim eller hvad end det kunne være ..
Kan slet ikke se hvorfor du skal have en holdning til om de vil have pomfritter og cola, hvis det var en tynd der ville have det, så var det noget andet❓...
Det du skriver som svar på min post, er LIGE præsis det forfatteren snakker om ..
Jeg ved ikke om forfatteren er en mand eller dame, men omtaler det lige ham. Han føler han bliver dømt, dømt af folk der drager konklusioner af INGEN TING, lige som du lige har gjort ... Personligt kan jeg ignorere det og grine af folk der gør nar, og jeg mener man kan lære at ignorere det ... Men forfatteren prøver at trække fokus et andet sted, beklager, så jeg ikke før... han prøver at komme med konklusionen at der ikke burde være en grund til at ignorer det .. men, der er nogle Idioter som drager konklusioner omkring ham uden at kende til NOGET som helst, WHATSOEVER! omkring hans overvægt / sygdom hvis det er det han har .....
Og din hånelige "god appetit" kommentar, fortæller jo også bare mere om dig selv, end den gør om mig .. så hvorfor overhovedet spilde tid på det ...
tilføjet af

Mener du virkelig det?

Fordi en person betaler skat og afgifter berettiger det da ikke vedkommende til at anvende det dobbelte!
Det svare jo til at der i sundhedsvæsenet ansattes ekstra personale fordi vi mener at fedme er en helt normal tilstand at være i. Fedme giver mange og langvarige følge sygdomme som er behandlingskrævende og en person er altså ikke nok til hjælpe, vende og støtte en overvægtig.
Tro mig jeg har været på en afdeling hvor vi var tre personer om at sengevaske en på lidt over 130 kg.
Det var bestemt ikke sjovt, fede mennesker kan dårlig nok hjælpe til, da de ikke kan føfte deres egen vægt med ben og hænder når de ligger med.
tilføjet af

modtagelse og afvisning

Jeg tror altså at det i meget, meget høj grad handler om hvorvidt man er parat til at MODTAGE andres nedgørelser! Hvorfor ikke blive rigtig god til at afvise dem? Eller endnu bedre...slet ikke at høre dem!
Vi har en hel kultur for at lade os undertrykke en eller anden form for elite. Denne elite, er den gruppe mennesker, der er den primære målgruppe for afsætning af díverse varer. Unge, slanke, aktive, arbejdende, børnefamilier. Det er den samfundsgruppe, der har det største kapitalflow...FORBRUG! Den mest interessante gruppe for producenterne...og derfor må de jo forkæles...Der må fremstilles varer, der alene matcher dem...og ikke nogen andre. Jo bedre muligheder for at påvirke udbud og efterspørgsel...jo mere magt. Den magt gives denne gruppe, hvor den til gengæld forbruger de udbudte vare...En GOD gensidig købmandsaftale!
Denne gruppe mennesker har ufattelig meget magt...For det er dem, der styrer udbud og efterspørgsel i vores forbruger samfund. Det er bare ikke noget man er så opmærksom på når vi snakker overvægt.
Men hvis nu overvægtige mennesker var en interessant gruppe mennesker...eller interessant nok...hvilket den i øvrigt er VED at blive i og med der bliver flere og flere overvægtige...SÅ ville der jo være ligeså mange produkter på markedet tilpasset denne gruppes forbrug, som der er nu..bare tilpasset den dominerende gruppes forbrug.
Okay...jeg gider ikke skrive en hel afhandling...men tænk over det...Al det der nedgørenhed er faktisk bestemt af MARKEDSMEKANISMER!
Mit råd til dig...lær at lukke ørerne og stå FAST på det du SELV vil! STOL på dig selv...det er vigtigt!
Jeg er fandme heller ikke nogen sylfide...men jeg gider ikke være underlagtslanketyranniet, for det lugter LANGT væk af profit, meget mere end det egentlig handler om helse og helbred.
Nu har jeg været overvægtig i 10-12 år... jeg fejler intet, og jeg kan gå til koncerter flere dage i træk...SAMT forcere hegn i "fin" stil ;o)!!! Jeg er ikke sådan en supermotionist...men jeg kan godt lide at vandre....ryger ikke, tager ikke stoffer eller andet knald (kan GODT lide rødvin...arbejder HÅRDT på sagen om fjernelse af øl..men du ved i venners lag...ikke noget misbrug)...Og så spiser jeg sund mad...Jeg passer på mig selv på en rimelig måde...Og iøvrigt så er det altså muligt at købe labert tøj over nettet...JEG går fandme ikke i KONEKLUNZ skulle jeg lige hilse at sige! Min stil er den sorte goth-punk...og der er selvfølgeligt MEGET der kun er lavet til slimliners...men kreative fingre...og en let lille symaskine...SAMT flair for at finde det superelegante på nettet..yepper yepper! TOTAL personlig stil, smykker og parfume et must!...Gør meget ud af sagen, så jeg også har styr på mit udseende samt signaltransmission!
Hvis man ikke vil være underlagt nogen, så må man være klar til at køre den personlige stil...tror ikke der er andre veje.
Så jeg giiiiiider ikke høre på andres vrøvl om min overvægt...JEG bestemmer i mit liv...og den slags bemærkninger keeeeder mig! Kender dem...har hørt dem til hudløshed. Men når man godt KENDER sit ansvar, og tager det så vidt muligt...så skal andre holde KÆFT og blande sig udenom! ANSVARET for mit liv er mit! Og når jeg nu ikke fejler noget...JA du...med hvilken RET gør folk sig så kloge på mine vegne? Det sædvanelige du! Intolerance, fordømmelse..gaaaab! Vi ser det ALLE steder....
Lad være at lade dem "få" dig! Du er sgu da for meget værd til det!
Jeg kender rigtigt mange mennesker, som overhovedet ikke nævner overvægt med et ord...Jeg ved de findes, så jeg håber du lærer sådanne mennesker at kende (eller kender dem i forvejen)...Det giver fred! Så meget fred, så du SELV bliver i stand til at afstemme din indsats i forhold til dit ansvar...DU bliver den, der bestemmer og disponerer! Hvad skal du så egentlig bruge andre menneskers negative bemærkninger til? De er kun til for at opretholde den der balance...men du kan jo ikke bruge det til noget...så styr udenom.
Der er overvægtige...og så er der enorme mennesker...egentlig er det ret usmageligt at udstille en så stor kvinde på internettet på denne måde, men nu er hun der altså... Hun er mildt sagt i overstørrelse. Jeg ville nu nok overveje at tale med hende om at ændre livsstil..men det er HENDES liv.....hun er in charge!
http://thissiterocks.com/vids.htm?video=136
tilføjet af

Nu læste jeg

lige et af indlæggene ang polstrede damer fylder to sæder... vil du have sylfide, at vi skal til at bygge busserne om, til ca 5 m. i bredden, og samtidig nødsaget til at udvide vejnettet, så de fede numser kan sidde ned i bussen??
Ok, jeg betaler også for at køre med bus, men jeg betaler så jeg også har ret til at sidde ned, hvis der ellers fandtes et ledigt sæde..men en stor del korporlige madammer breder sig lystigt ud over det hele..
jaja da.. de har da også betalt for at sidde ned..men skal de bruge 2 sæder til deres forvoksede overvægtige baller, så skal de fandme også betale for 2 billetter..ellers ser jeg ikke retfærdigheden i det...men det gør du måske..sylfidepigen???
tilføjet af

Sorry

Så lige det link du havde lagt ud... ja og undskyld mig.. det er f..... så ulækkert at se sådan en klump flæsk sidde der med kong gulerod nede i maden..
måske hun har det fint med det..men hvad med de mennesker/familie, der holder af hende, elsker hende... de ved at hun ikke bliver ret gammel.. og hun vil intet gøre for at hindre det selv..
Jeg har mistet mange gode venner pga overvægt.. de var også ligeglade med hvad folk tænkte om dem.. men jeg var ikke ligeglad med dem..jeg blev faktisk meget ked af det, da de døde som tredive årige begge to, fordi de bare åd løs..
Det gør da ligeså ondt på mig, at se mine venner begå selvmord på den måde, de vidste at vi var mange der holdt af dem, og var kede af, at de var så ligeglade med deres helbred.
Nej, jeg ved ikke om du kan følge mig.. jeg syntes bare at jeg også blev ignoreret, netop fordi jeg bekymrede mig om deres overvægt.. og derved også mistede 2 rigtig gode/søde kammerater alt for tidligt.
tilføjet af

Der knak filmen for mig

Hvordan kan du give producenterne og købmandsaftaler skylden for overvægt? Eller misforstår jeg dig?
Udbud og efter spørgsel JA, jo mere vi køber af usunde og fedende ting jo mere forsøger de at lokke i os MEN hvis du og jeg og alle andre nu spørger efter eksempelvis fedtfattige produkter og undlader at købe det er - så ville køledisken ændre sortiment, men sådan er vi bare ikke, vi undskylder os med at vi ikke kan få andet.
Mange mennesker er mere eller mindre overvægtig, jeg selv ville have godt af at smide 10-12 kg og det gør jeg så.
For mig må alle se ud som de vil, men det skal da ikke være på bekostning af de der ikke er overvægtige, uanset hvordan du end vender og drejer det, så er det ikke en normal tilstand at være overvægtig, det er skelet og organer slet ikke bygget efter.
Efter at have set videoen du linker til, siger jeg bare "tak for kaffe og kage"
tilføjet af

Det forstår jeg MEGET godt

Tab og sorg...kan SLET ikke erstattes af noget som helst...hvis dine venner døde af deres overvægt...så var det deres valg! Mange dør af lungekræft efter massiv forbrug af tobak...og andre igen af skrumpelever eller andet...pga. anadre former for misbrug. Det er deres VALG! De kan vælge hjælpen til eller fra...deres ansvar!
Og i forhold til overvægt...det er bare ikke til at få folk til at SE andet!
Jeg skrev en HEL lang mail, om at det altså godt kan lade sig gøre at være overvægtig...at have det fint med det...ikke fejle noget, og i øvrigt også være et relativt attraktivt menneske. Et menneske der ligefrem har venner, er aktiv og kan SCORE! Det er ligesom om folk slet ikke LEVNER virkeligheden den mulighed! og DET pisser mig af! For det gør altså overvægt til noget...det ikke er! Ikke altid ihverttilfælde.
For det er betsemt ikke al overvægt, der skyldes overspisning. Det kan altså også skyldes andre ting...som i mit tilfælde...og det gør mig unedelig ked af det, at de sørgelig historier der findes...helt overskygger de GODE! Det er ligesom om de ikke findes...fordi folk hellere taler om en kvinde som hende på videoen...frem for at forholde sig til al resten jeg skrev i mit indlæg.
U C? Man får ikke en chance...bliver ikke hørt! Kan du forholde dig til det?
tilføjet af

Nej nej nej

Hovedindlægsforfatteren taler om hvad der sker for danskerne...føler sig nedgjort og gjort nar ad. Det er hvordan de mekanismer opstår, og næres jeg taler om.
Jeg taler slet ikke om hvordan overvægt OPSTÅR! for det kan igen have tusind årsager...det er ikke enkelt. SLET ikke.
Det kan godt være du skal læse mit indlæg igen...klokken er mange og jeg er ihvertfald træt...og DER glipper mange af detaljerne....
Men kan du mon forestille dig, at overvægt kommer af noget andet end chips og colaer?
tilføjet af

Jeg kan godt score

Nu er jeg en dejlig pige på 41 år der vejer ca.127 kg og har ikke noget besvær med vægten går i smart tøj jeg ligner altså ikke hende på videoen.
Jeg er en stor pige med det er store bryster og en fræk røv. Ja det siger mændene da jeg er meget efter tragtet og kan også sagtens score endnu.
I fredags var jeg i byen og der var en rigtig sød fyr på 30 år som var helt vild med mig kyssede mig både på munden og på halsen men jeg sagde nej til ham fordi jeg syntes 11 år er for meget forskel når det er damen der er ældst.
Men han blev ved han sagde at jeg kunne være lige glad for han syntes jeg var dejlig.
Hilsen sex bomben
tilføjet af

Store piger er dejlige

Det er ikke alle der peger finger af tykke mennesker der er nogen der syntes de er dejlige som hende sex bomben Hilsen Niels
tilføjet af

Selfølgelig skal vi lave om

PÅ sæderne i bussen, men jeg kan godt se problemet. Så til sygeplejesken ved hvad jeg syntes ikke du kan være bekendt at genere din patienter fy det burde du være den sidste til der faktisk mange overvægtige der har en sygedom så de er blevet tykke det burde du også vide hvis du er en rigtig sygeplejeske. Stella.
tilføjet af

Vil du venligst

forklare mig på hvilken måde jeg generer den overvægtige patient?
Såvidt jeg kan se, udtaler jeg mig om de rent "tekniske" problemer i forbindelse med overvægt - og min personlige holdning står andetsteds.
Så inden du får noget galt i halsen, så LÆS !!!
tilføjet af

Ja det mener jeg

det offentlige skal træde til hvor den enkelte ikke selv kan betale for en nødvendig opgave, sådan er reglerne i Danmark.
Personer med et velfungerende stofskifte kan ikke tillade sig at have aversioner mod personer, der af een eller anden grund vejer for meget.
Vi skal alle være her- ingen ejer samfundet mere end andre.
tilføjet af

Utroligt godt indlæg

Hvad med at starte en tråd hvor man diskuterer hvorfor, man er blevet tyk?
Jeg er nemlig overbevist om, at det i de aller fleste tilfælde ikke er p.g. af pommes frites, slik og cola.
Du er så velformuleret, at du bør starte.
tilføjet af

Ih, tak for komplimentet

jeg vil godt tænke over det; emnet er stort, der er mange årsager til overvægt og formuleringen er ikke nem.
Jeg vil gerne undgå at de, der er svært overvægtige føler sig så ramt, at de ikke vil svare, samtidig vil jeg nødig åbne et forum for de slanke, som så vil kunne bruge forummet til at profilere sig selv.
Jeg arbejder på sagen *SSS*
tilføjet af

Det var nu til Halfevil

-men I kan jo arbejde sammen om projektet.
Normalvægtige der kommer med negative ytringer samt profilering af sig selv frabedes og ønskes slettet.
Det drejer sig om ærlig anonym snak vedr. personens egen overvægt.
tilføjet af

En strandet hval galt i halsen

Well jeg synes da ikke det er så svært at få øje på. Uagtet at du påpeger et problem sådan rent arbejdsmæssigt med løfteteknikker, så omtaler du faktisk de overvægtige mennesker, du har haft med at gøre som hvaler! "...for kors i hytten hvor er det svært at få en strandet hval op af sengen..."
HVIS nu det havde været mig, du havde skulle haft op af sengen.. ja...så ville jeg slet ikke kunne kommunikere med dig, sålænge du føler retten til at omtale mig på den måde. Den er rendyrket nedladende! Betænkeligt at du ikke engang selv kan se det.
Jeg tror meget, der er et problem i at nogen føler sig BERETTIGET til at udtale sig nedladende om andre. Uanset hvor stor eller lille man er, så har det jo ikke indflydelse på ens værdi som menneske, og det er bare ALDRIG ok at tale grimt om andre. Ret enkelt egentlig.
tilføjet af

Bukker og takker

Et fint kompliment må man sige! Det varmer meget!
Jeg tror bare ikke, jeg starter en sådan tråd...ihvertfald ikke lige nu...man skal brænde på en særlig måde, for de debattråde man opretter, og man har også et vist ansvar for at holde dem kørende, når man har oprettet dem. Så meget brænder jeg ikke for emnet...vil hellere bidrage lidt hist og her. Jeg er derfor SLET ikke særlig god til at oprette en sådan tråd! Er slet ikke optændt af den samme ild, som du er...DU ville være den rette til at skrive sådan et indlæg!
Hvorfor starter du ikke selv tråden? Hvis det var dig, der startedede denne tråd, så er du altså god til det. Mange undertråde, mange meninger, mange indlæg! FLOT!
Mht. sletning af indlæg, så har alle ret og lov til at blande sig. Man kan ikke slette folk pga. deres meninger, kun hvis de overtræder reglerne.
tilføjet af

BRAVO!!!-Halfevil

Hvor har du ret.
Gid hun må skamme sig.
Hun burde måske søge et job, hvor hun slipper for de mennesker, som hun ikke kan lide udseendet af.
Mon det var en idé til politikerne-
oprette sygehuse/plejecentre specielt for smukke mennesker og andre for mennesker, der ikke lever op til plejepersonalets selvopfundne krav til patienternes udseende.
Går i byen nu, og når jeg kommer hjem kigger jeg med spænding på respons på dette indlæg.
(Jeg køber ikke chokolade, cola, slik, fløde, pommes frites o.l.)
tilføjet af

Selvfølgelig kan jeg det

har en veninde der er enddog meget overvægtig på grund af medicin, så jo det kan komme af meget andet end at spise og drikke, men det er fåtallet.
Jeg undskylder at jeg har misforstået indlægget.
Men jeg står nu ved det jeg har skrevet.
tilføjet af

Uhada

jeg tror mere at det er dig der har fået noget galt i halsen.
Fordi jeg beskriver et menneske som strandet hval, eller som et lille fnug, har intet med den professionelle side af sagen at gøre.
Mine holdninger kan jeg sagtens beholde for mig selv - jeg har i al fald i de 27 år indenfor faget haft klager over mine holdninger overfor patienterne.
tilføjet af

Kære Sylfide

der er pokkers til forskel at tale om menneskets udseende og pågældendes vægt.
Blot lige til din orientering.
Og så længe du ikke har oplevet situationer på hospitalet, hvor pårørende kommer og siger "kan du ikke hjælpe NN med at komme op" - og NN vejer over 100 kg, og du er alene, så aner du virkelig ikke hvad jeg taler om.
Jeg hverken kan eller vil risikere min ryg - jeg er hverken bodybuilder eller sumobryder - jeg kan ikke løfte/bære/vende en vægt større end min egen.
tilføjet af

Læs og forstå 10000000

Sjovt som folk ikke kan forholde sig til det der bliver skrevet...Jeg siger jo netop der er to ting i dit indlæg...DELS er der problemet om arbejdsstillinger, løfteteknik osv. Og DELS tillader du dig at kalde dine overvægtige og hjælpeløse patienter for strandede hvaler. (For der er vel også tale om en SYGDOM, der gør de mennesker hjælpeløse siden DU har med dem at gøre...og det kan meget, meget ofte være DEN, der er årsag til deres overvægt.)
Problemet med arbejdsmæssigt at skulle løfte tunge byrder er der jo faktisk udviklet løsninger på...der er løftekraner...også på plejehjem hospitaler og andet. Folk der har behov for det får en sådan installeret i hjemmet! Det har jeg set både IRL og i fjernsynet...
Der er et andet problem som har indflydelse her...og det er at jeres arbejdsvilkår ofte forhindrer at I bruger den nødvendige TID på at tage de forsvarlige forholdregler...og så er I tilbøjelige til at gribe til de løsninger, hvor I selv vælger at løfte disse store byrder. Ansvaret for det er egentlig jeres eget...og frustrationerne over det får "De strandede hvaler"!!!!
De giver dig stadig ikke ret til at tale sådan om andre mennesker! Om du så havde haft det job i 100 år, så er det din indstilling om at nogen mennesker er det ok at tale grimt om og andre ikke...der er noget i vejen med!
tilføjet af

Sygehusadministrationen

har ansvaret.
Den SKAL sørge for, at I har redskaber i den situation.
Jeg har set, at der findes hejseredskaber, der klarer den slags.
Findes disse redskaber ikke på det pågældende sted, så er ledelsen ikke optimal.
tilføjet af

Hvor mange??.

du skriver:
jeg har i al fald i de 27 år indenfor faget haft klager over mine holdninger overfor patienterne.
tilføjet af

Fat det dog

Sylfide...du er så ensporet, at du ikke kan klare at andre siger deres mening om selvforskyldt fede mennesker, der breder deres popo ud over det hele..
Endnu engang....og FORSTÅ det så lige denne gang... hold dig væk fra debatten, hvis du ikke kan acc. andres mening... vi har alle ret til at sige vores mening, uden sådan en som lille sylfiddepind skal be om at få indlæggene stoppet!!
Så luk arret, eller acc. andres mening!"!
tilføjet af

Ja, men dels er der

patientgrupper der pga. operationer ikke MÅ liftes - dels virker lifte kun op til et vist antal kg.
Så vejer man f.eks. 150 kg eller mere, er der ingen hjælp at hente.
Du har ganske ret i at det er sygehusledelsen der har ansvaret for at der bliver indkøbt forskellige hjælpemidler, men du bilder da vel ikke dig selv ind, at pga. nogle få meget overvægtige personer, at der bliver investeret i adskillige hundrede tusinde kroner - eller gør du?
tilføjet af

Og så vil jeg gerne bede dig

om at forklare mig, hvorfor det er acceptabelt at tale om et "lille myr", "snefnug" , "lille puttemor" og ikke om en strandet hval, eller en der skal have cirkustelt som tøj?
Desuden er det desværre sådan, at de fleste meget overvægtige mennesker er blevet det via deres kost/og leveder vaner - det er de færreste, der er blevet så voldsomt overvægtige - og husk - vi taler om vægte langt over 100 kg - der er blevet det pga. sygdom.
Desværre er sygehusenes budgetter ikke til at der kan skaffes specielle senge, det er meget få steder, hvor der kan findes kørestole til denne type patienter og lifte, som du har set i TV og andre steder, kan kun benyttes op til en vis grænse.
Udover denne grænse garanterer producenter ikke for at sejlet holder.
Vil du tage chancen? Jeg vil ikke - jeg tør ikke.
tilføjet af

Sorry, der smuttede et ord

der skulle stå i 27 år haft INGEN klager hverken fra patienter eller pårørende.
tilføjet af

Vil du så lige tage og hidse dig ned!

Jeg kom med et forslag om at starte en debat om, hvorfor personer mener, de er blevet fede.
Personer med antipati mod denne gruppe skulle så holde sig væk med negative kommentarer, der afspejlede personens egen fantsi om,hvorfor der findes overvægtige mennesker.Personer der ville profilere sig selv, ved at fortælle om sin egen "frelste" levevis skulle ikke blande sig i debatten.
-------------------------------------------------
Jeg skrev:
-men I kan jo arbejde sammen om projektet.
Normalvægtige der kommer med negative ytringer samt profilering af sig selv frabedes og ønskes slettet.
Det drejer sig om ærlig anonym snak vedr. personens egen overvægt.
--------------------------------------------------
Hvis der skal være protester mod ovenstående, så er jeg aldeles ikke interesseret i at gøre mere ved sagen.
Min kommentar til "Gitte Nielsen":
DU er ækel at "høre på"!
tilføjet af

Kære-

jeg forstod godt, hvad du mente, men kunne ikke lade være med at drille.
tilføjet af

Samfundet skal sørge for alle

og alle betaler til samfundet.
Det den ene person ikke selv kan klare, det klares via den fælles kasse som den fede også har en del i.
Min nysgerrighed er vakt:
Hvorfor må en patient ikke liftes p.g. af operation?
tilføjet af

Løsningen på problemet-

kunne det være tilbud om gratis affedning med dertil hørende kurophold?
Man kunne så spare penge til specialudstyr.
Anvende nedlagte sygehuse.
Beskæftige personer til pasningen.
Anlæg af den slags steder kunne så foregå i egne, hvor der mangler arbejde.
tilføjet af

tak

tak for dit svar... det hjalp...
tilføjet af

Du drejer emnet

Debatten handlede faktisk om, hvorfor at mange er så nedgørende overfor overvægtige mennesker.
Du siger at de fleste overvægtige selv er uden om at de er det. OKAY GODT så...rygere er selv ude om at de får rygerlunger, narkomaner, drankere o.lign. får en masse selvforskyldte sygdomme i kølvandet af deres misbrug, langt de fleste ulykker sker på grund af uagtsomhed eller uforsigtighed, forgiftninger sker som oftest på grund af dårlig hygiejne....Mange får malaria på udlandsrejser! Det kan de jo bare lade være med!!!! Folk er meget ofte selv ude om det de fejler...derfor skal de da have hjælp alligevel! Hvorfor var det nu lige du blev sygeplejerske? Sgu da ikke for at dømme nogen syge ude og andre inde!!!!
Du vender hele debatten rundt og får den til at handle om DINE besværligheder. Det var ikke udgangspunktet for debatten.
Det forekommer mig meget mærkværdigt at du forvarer, at du kalder store mennesker for "strandede hvaler" og slet ikke kan se forskellen på det og så udtrykket "lille fnug"...
Det lille fnug er nuttet, sødt, har brug for omsorg og beskyttelse...en strandet hval er besværlig, klodset, i vejen...absolut ikke ønsket. Det er de signaler, der ligger i de to udtryk. Det er IKKE nedgørende og sige "lille fnug" om andre (kun hvis det er sarkastisk ment og de i virkeligheden er kæmpe enorme)...Hvis man er nedgørende overfor tynde mennesker, så siger man jo ikke "lille fnug", men snarere noget i retning af radmagre skeletter og sådan noget....
Jeg forstår ikke at du ikke selv kan se forskellen, og jeg gider ikke at lande i en tråd herude hvor vi to diskuterer om du bruger udtryk på den ene eller den anden måde. Du KENDEr sikkert udmærket forskellen på de to udtryk....Hvis ikke du gør, så må du sgu ud og lære en masse nye og forskellige mennesker at kende for at høre hvordan sproget bliver brugt til daglig...
Anyways så afsporer du debatten ved at fokusere på dine egne problemer...synes det er forkert i forhold til hovedemnet, så jeg slutter mine bidrag i dette spor her.
tilføjet af

Super! ;o)

Sådan søster! Keep up the good spirit...Det er det, der rykker ;o)
tilføjet af

Vi tager det sidste først

bestemte former for hofteoperationer gør, at patienterne ikke må liftes, fordi den nye hofte vil gå af led - på samme måde som hvis man forstuver noget.
Hvis det sker, det at hoften går af led, altså - vil der være meget store chancer for at dette vil gentage sig, hvilket for patienten vil betyde at deres gangfunktion/aktivitetsniveau vil blive kraftigt nedsat og medføre utal af indlæggelser.
Man kan nemlig ikke sætte en "ud af led" hofte på plads uden at det skal gøres i bedøvelse.
M.h.t. det andet du skriver - skat, betaling, m.m.
Vi er ikke uenige, men den virkelige verden fungerer ikke sådan.
Specialbyggede senge er der meget få af, specielle kørestole til overvægtige er næsten ikke til at opdrive og lifte, der kan veje op til 200 kg er et sjældent syn.
Så selv om de overvægtige har betalt på lige fod med os andre, bliver der ikke købt ind til dem.
For lige at give dig et eksempel - vi havde for nogle måneder siden en patient, der ikke kunne være i en almindelig seng. Specialbygget seng kunne personalet kun drømme om, så nogle af portørerne lagde hoved i blød.
Resultatet af denne iblødlæggelse af hoveder resulterede i følgende:
2 almindelige senge ved siden af hinanden, ovenpå madrasserne et bræt stjålet fra tømreren (for at sengene ikke skulle skride), ovenpå brættet nogle tæpper, dyner, m.m. for at patienten ikke skulle mærke brættet og ovenpå hele denne herlighed lå så patienten.
Om vedkommende lå godt? Det kunne gå an.
Men når man laver en sådan manøvre, så ender vi med en patient på gangen, fordi medpatienten som skulle være i samme rum, kunne ikke være der.
Det var ikke muligt at få 3 senge ind der, hvor der kun er plads til 2.
Dvs. på trods af at medpatienten ligeledes har betalt skat, ligesom den overvægtige, ender vedkommende ude på gangen - synes du det er fair?
Jeg kunne blive ved med eksempler fra det virkelige liv - men er overbevist om at ovenstående gør sagerne lidt mere forståelige.
tilføjet af

Til den halvonde

jeg skal nok afholde mig fra yderligere kommentarer, som åbenbart støder dig i den grad.
Jeg mente dog at disse var berettiget - ikke for at fokusere på mine problemer men for at fortælle omverden at der ligger mange skjulte problemer som stor overvægt og fedme medfører.
Men når du ikke ønsker min deltagelse, skal du da gerne blive fri for den.
Må du og din evt. overvægt eller mangel på samme hygge dig.
tilføjet af

Just præcis!

Medicin er en fæl synder i dette stykke! Det er at faktum jeg gerne ville have meget mere fokus på. Du siger det er et fåtal hvor overvægten skyldes medicinforbrug...det er jeg ikke helt sikker på du har ret i...men jeg kan ikke stikke dig statistikker, der beviser noget...men jeg har bare kendskab til FORBAVSENDE mange tilfælde hvor det er medicin der spiller hovedrollen. Jeg tror også at der er et andet faktum i forhold til det, som man ikke tænker så meget på....
Der kan være mange slags medicin, som har indflydelse på vores stofskifte og appetitregulering. Medicinen bliver forbedret hele tiden, opg sørger for at flere og flere mennesker overlever deres sygdomme, og derfor vil mange flere mennesker idag være under indflydelse af noget medicin end tidligere...for der døede de...i dag overlever man...men skal altså også leve videre med nogle følger af behandlingen.
Desuden er der det her psykopharmaka af forskellig slags, som har STOR indflydelse på stofskiftet og appetitreguleringen...og der er mange, mange flere mennesker der får det idag end tidligere...for der har VIRKELIG haft fuld kraft på udvikling af de eksisterende samt udvikling af nye produkter indenfor den branche. Det gives for næsten hvadsom helst idag...og derfor vil mange, mange flere mennesker idag være under indflydelse af det end førhen.
Men psykofamaka er tabubelagt...det taler vi ikke om!
Jeg tror der er mange flere oplysninger omkring medicinforbrug, sygdom og fedme der slet ikke er fremme i lyset!
tilføjet af

Du har helt ret

i at udviklingen er i den retning hvad medicin og psykofarmica angår.
Det er en skjult mishandling af kroppen, som er ødelæggende i flere retninger, ikke kun hvad fedme angår.
Men som du selv skriver - det taler vi ikke om!
Måske vi skulle til tale om det.
Men jeg tror nu at de aller fleste overvægtige er det fordi de har en stresset hverdag, enten pga arbejde eller det modsatte, og ikke giver kroppen lov til at være krop, den skal stresse afsted med hurtige måltider og for lidt af det den virkelig har behov for.
tilføjet af

ja....

det er det nemlig....
tilføjet af

hvorfor?

Hvorfor kan vi ikke bare accepterer hinanden som vi er/ser ud. Jeg ryger f.eks ikke men, gør dog ikke nar af rygerne af den grund. Da jeg var ude at handle forleden stod jeg åbentbar i vejen for en nobel ældre herre, han spurte ikke pænt om jeg ville flytte mig, men sagde " flyt dig dit stor læs". Har jeg selv om jeg er overvægtig ikke ret til at blive behandlet med samme respekt, som andre mennesker.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.