7tilføjet af

ondskabsfuld Søn

Jeg har droppet alt forbindelse til min yngste søn.Gennem mange år var han en satan mod mig.Kold og kynisk,jeg har ikke lavet ham til den han er blevet.For ham drejede det sig mere om magt,som han ikke kunne få/tage.Hans ondskab blev være og være,og jeg måtte afbryde enhver forbindelse til ham,jeg skulle jo gerne overleve.Selv når han havde gæster,blev jeg ikke skånet.Det var meget frygtelig at være model til det.Sjældent har jeg oplevet et menneske så ond.
Jeg har heldigvis overlevet dette,og er idag glad for at jeg ikke ser ham mere.
tilføjet af

Splinten af bjælken

Det, man ser i en anden, er man oftest selv - hvorfor blev din søn ond og kynisk?
tilføjet af

opfør dig ordentligt askepot

nu synes jeg íkke det er fair at skrive det man ser ved andre er man ofte selv. det er ondt gjort i dette sammenhæng hvor du faktisk ikke har nogen forudsætning for at gøre det. du kender ikke til det liv moderen har haft og kan så sandelig heller ikke læse det ud af de få men intense linjer hun skriver.
det kunne jo være en måde at erkende det over for sig selv at moderen skriver dette. og hva gør du.. træder godt og grundigt på hende.
vær nu gode ved hinanden.
mj
tilføjet af

Svar til Askepot

Hvis du kendte min søn,ville du også tage afstand til ham.Hvorfor han er blevet sådan,ved ingen.Han har alle dage været et megwet vanskeligt barn,og det er da ikke blevet bedre med årene.Min ældste søn er stik modsat.Aldrig et ond ord fra ham,god og sød dreng.
Min yngste er meget ond mod sine omgivelser og sine nærmeste,og jeg kan fortælle dig,at den ondskab ikke stammer fra mig,men nærmere fra hans far og hans familie.De er meget modbydelige mennesker,og desværre arvede sønnen disse eneskaber.Mine 2 drenge har ikke samme far.Håber nu din nysgerrighed er tilfreds for dig.Hej
tilføjet af

Ond søn

abh/bare mig/er en og samme person.Hej fra mig
tilføjet af

ond

Kan man være født ond ????
tilføjet af

født ond?

Nej jeg tror simpelthen ikke på at nogle mennesker bliver født onde. Godtnok fødes vi med nogle arveligt betingede gener, men jeg er overbevist om, at miljøet fylder meget mere i vores opvækst. Et lille nyfødt barn, er som en klump ler i forældrenes hænder og de kan nu forme det efter for godt befindende.
Samtidig tror jeg på, at alle forældre gør det så godt som de nu engang formår. Det kan godt være at det ikke altid er den bedste måde for barnet, men hvis det er det forældrene magter, så kan de jo ikke gøre det meget bedre. Forældrene er jo også selv et produkt af deres egen opvækst og er blevet formet gennem livet, både af deres forældre og venner, skole og i det hele taget oplevelser.
Så altså nej, - vi fødes ikke hverken specielt onde eller gode men bliver det af vores oplevelser igennem livet. - og den sociale arv.
tilføjet af

Ondskaben har et navn!

Kære ABH.
Du skriver faderen og hans familie er "ond". Du skriver at din yngste søn virker kold og kynisk, og magtsyg. Og du skriver din ældste søn er fuldkommen modsat.
Jow, jeg tror du har ret, han har arvet "ondskaben" efter sin far. Men ondskaben har et navn. Den hedder 'dyssocial personlighedsforstyrrelse', er arvelig, og rammer især mænd. Det er det der på jævnt dansk kaldes 'psykopati'. Og det er meget vel han kan have arvet det fra hans far.
Selvfølgelig kan jeg ikke udfra hvad du skriver være 100% sikker på det er det der er galt, men det lyder derhen ad. Ret mig hvis jeg tager fejl!
Læs PsykiatriFondens lille bog om "Personlighed og personlighedsforstyrrelser" (Har ikke selv læst den, men set den anbefalet).
http://www.psykiatrifonden.dk
http://www.netpsykiater.dk/Htmsgd/dyssocial.htm
Ondskaben bliver så meget lettere at håndtere når den får et navn og et ansigt.
Held og lykke!
PS. Forstår fuldt og helt du ikke vil se ham mere. Og det er der ingen der kan bebrejde dig for. Det skal du heller ikke selv gøre!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.