7tilføjet af

Om fedme

Personer der er overvægtige, er generelt meget dummere en gennemsnittet, fordi de har fedt om hjernen, konkludere en amerikansk undersøgelse. Kan det virkelig passe. Undersøgelsen siger også, at det er derfor de ikke kan forstå at de ikke skal spise fedt. Men jeg er selv overvægtig og føler ikke jeg er dummere en resten af befolkningen.
Undersøgelsen jeg refererer til, kan læses på www.CNN.com under sundhed.
tilføjet af

Hungersnød?

Det lyder som en eller anden statistisk spidsfindighed, forårsaget af sommervarme og agurketid for stofhungrende journalister.
tilføjet af

En gang gylle!

Hold da op, sikke en gang gylle! Typisk fra "Over there". Så er de fleste amerikanere dumme - hvis det er rigtigt, er der mange ting i denne verden, jeg bedre forstår!
kh anpe
tilføjet af

lad være med at tro på alt....

det forskerne siger og skriver.
Så skulle du blive mere intelligent når du tabte dig og igen mere dum hvis du tog på.
Men selvfølgelig.....hvis man forsker på den "rigtige" måde kan man få næsten alle mulige resultater frem.
Nej jeg tror bare de forskere ikke har set sagen i rette perspektiv. Hvis de har taget en gruppe fede mennesker som ikke laver andet end at se de der serier på TV og ikke har nogen uddannelse....og så sat dem op mod tynde intellektuelle mennesker som dyrker motion....ja...så kan du jo nemt komme til det resultat.
Det er højst sandsynlig en forsker eller nogle få forksere som har haft en ide om at fede mennesker er dumme. Forsk på den rigtige måde og du får resultatet at fede mennesker er dumme.
Der er også forskere der har sagt at dem med fregner ikke kan blive sol-brune.....jeg har fregner....og jeg kan godt blive brun.
Forskere siger man bliver fed hvis man drikker sødmælk og skal derfor drikke let-skummet eller mini-mælk. Jeg drikker sødmælk hver dag....jeg er hverken fed eller overvægtig, ikke bare det der ligner....nogle siger endda jeg er for tynd.
Jamen altså....hvad de dog ikke finder på at bruge penge og tid på.
Meget er det er så plat så det gør helt ondt.
Det er simpelthen forfærdeligt.
Og hvad er dumhed egentlig.?
Nej tro ikke på det....men dyrk noget motion og slank dig alligevel da det har en indflydelse på krop og sind. Dit blodomløb bliver bedre.....du blivere skarpere på grund af bedre ilttilførsel til hjernen. Det er det motion gør uanset om du er tyk eller tynd. Tynde mennesker burde også dyrke motion. Der er alt for meget stillesidende TV-kiggeri....og det er i sig selv for-dummende....efter min mening.
De bedste ønsker til dig.
De hjerteligste hilsner, Eyas.
tilføjet af

ACE

Hmm...
Jeg vil blot sige, at det var en fornøjelse at læse dit sobre og saglige indlæg. Keep up the good work :o)
Sommerhilsen fra Ace.
tilføjet af

pis

hvad er det da for en gang pis, tror ikke helt på at det er tilfældet.
tilføjet af

Paradoksalt.

Hvis det skulle være tilfældet ville det også være noget nær en medicinsk revolution.
En neuron (nervecelle) er omgivet af en myelinskede. Denne "forstærker" signalet der løber gennem cellen, og det er bl.a. den man træner når man træner koordinationstræning o. lign.
Denne myelinskede består af fedt. Hvis fede mennesker skulle blive dummere pg.a. fedtet, så er der altså nogle forskere der har et alvorligt forklaringsproblem.
Som udgangspunkt vil jeg være tilbageholdende med amerikanske undersøgelser. Det er en anderledes økonomisk påvirket branche at have med at gøre, end det er i DK. Der er "beviser" tit blot et spørgsmål om $$$.

- Harbo
tilføjet af

link til cnn?

Hej Sara,
Kan du ikke give mig linket til den undersøgelser. Har været inde på cnn.com men kan ikke finde den.
Som der ganske rigtigt bliver sagt, så er neuroner omringet af myelinskeder, som muliggør hurtig neurotransmission. Men jeg tror nu ikke at undersøgelsen viser at fedme øger mængden af myelin. Det er nok fedtmængden i det interstitielle rum (mellem cellerne) der øges. Men jeg har ikke fået læst undersøgelsen, så jeg kan ikke sige meget om den.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.