12tilføjet af

Nye danske kartofler

er i handlen igen. - Har du smagt dem?
I sidste uge kostede de i mit lokalområde ca. 400 kr/kg, så jeg valgte i stedet at købe en oksemørbrad med nye italienske kartofler samt diverse grøntsager til.
MEN jeg glæder mig usigeligt til at smage de nye danske kartofler, når prisen bliver mindre pebberet. - For de er altså guf for ganen.
Hvordan serverer du årets første nye kartofler?
tilføjet af

Aaaaah..

...mums!! Der er vel intet så lækkert, som de nye kartoffler. Jeg serverer dem nok lidt udtrationelt. En ikke helt gennemstegt tunsteak, cremefraische med purløg, og en dejlig ruccolasalat.
Mundvandet løber allerede! :o)
Hilsen Kajsa
tilføjet af

Nye kartofler...

...kogt - endnu mens de er små og blot renset for jord - sammen med en kvist løvstikke, er bare lykken for minh gane. Og selvfølgelig er sovs bandlyst her. De nye små skal bare nydes med en klat kold smør på.
Og så kommer smagsoplevelsen igen dagen efter på et stykke nybagt rugbrød med sprød skorpe. Bedre smagsoplevelse - stimuleret med nykværnet peber og frisk purløg - findes ikke.
Nye danske kartofler ER en dejlig tid på året.
De italienske i butikkerne nu er nu heller ikke så ringe endda. Men i konkurrence med nyopgravede danske, er det et slapt plagiat. Det kan vi hurtigt blive enige om.
tilføjet af

Stegt flæsk med persillesovs

De allerførste nye kartofler, jeg graver op i min have, bliver altid serveret med stegt flæsk og persillesovs. Det er ganske enkelt en tradition hos os. - Og vi glæder os rigtig meget til vi snart skal smage det igen. Mums
tilføjet af

Hej! - Velkommen tilbage, min ven!

Herligt, at se dig i aktion igen!
Det er altså også lykke.....det er lige før, at jeg tager ud og køber en af de dyre poser med "the real thing" til min haj og kæmperejer, som aftens menu bl.a. kommer til at bestå af ......Fejres skal det i hvert fald, med manér!
Og så vil jeg komme et bundt frisk dild ved, til at give smag.
Haj!....:-)
See you around!

Knus
Ridderlykke
tilføjet af

Hej Jensen..

...rart at se dig tilbage herinde!! :o)
Kajsa
tilføjet af

Mums, mums og atter mums!

Jeg serverer de nye kartofler med en røget makrel, grøn salat, og hjemmerørt creme fraiche m. havens urter.
SÅ er der dømt NYDNING!
Jeg GLÆDER MIG!
:o)
tilføjet af

Tak skal du...

...have, Kajsa. For at blive i emnet, så kan en kartoffel-baseret flaske Brøndum vel snildt - med en smule whisky-essens - omdannes til en hyggelig søndag eftermiddag på den pubben...;o)
tilføjet af

Kartofler

..skrubbet og kogt, intet tilbehør som kan forvrænge den ægte kartoffelsmag.
Bar lidt salt og en klat smør.
tilføjet af

Kun kartofler, salt og smør....

Det tilslutter jeg mig også.
Man kan iøvrigt gøre det samme med grillede majskolber. Der skal man bare huske tandstikkeren!
tilføjet af

Tør ikke røbe hemmeligheden

Ridderlykke! - røb det ikke for SOLsystemets potentielle 5,4 millioner læsere.
Men i stedet for at få nervesammenbrud over dit skvallerkål, så put det dog i gryden med kartofler. Det giver power, og vitaminer.
Nej, Ridderlykke - du skal nyde friskopgravede kartofler. Det møg fra udlandet er ikke tænder og mundvand værdigt.
Jeg har smuglet kartofler fra Tenerife, som spirer og har begjort blade. Dem glæder jeg mig at smage.
Kan ikke vente! :-)
tilføjet af

Hejsa Profet!

Nu har jeg ingen varme kartofler i jorden - så jeg må nok bare væbne mig med tålmodighed til havens kartofler om nogle uger er klar til at spise. - For dem glæder jeg mig også meget til at nyde.
Selvom jeg prøver at holde "ukrudtet" min. 10 skridt fra min have, må jeg indrømme, at der under min ene syrenbusk har samlet sig "skvallerkål", som breder sig hurtigere end jeg aner, hvis jeg ikke holder det nede. - Men nervesammenbrud giver det mig ikke...:-)
Jeg vil prøve at følge dit råd med "skvallerkålen", for power, vitaminer og ny inspiration kan jeg da altid bruge. - Og når jeg samtidig kommer af med "ukrudtet" i haven, ja, så kan det næsten ikke være bedre.
Tak Profet!
VH/Ridderlykke
tilføjet af

Marinerede sild

Efter min bedste mening, er der intet bedre end nye danske kartofler med marinerede sild og koldt smør - og naturligvis salt.😃
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.