12tilføjet af

Glutenintolerens

Man kan blive laktoseintolerent hvis man stopper med at drikke mælk. Er det det samme med korn? Hvis man stopper med at spise korn kan man så heller ikke tåle gluten længere?
tilføjet af

nej

Det har intet for sig.
tilføjet af

det passer ikke det emd lactose.

Man bliver ikke laktose intolerance af at stoppe med at drikke mælk. Man er det hvis man aldrig har fået mælkeprodukter.
Her i dk får du højest kalk mangel af at droppe mælk og de produkter :)
Lad os så se på at du SLET ikke ned til mindste detalje får mælk, dvs intet chokolade, ingen blandingsprodukter fx knoor retter, ingen pålæg og pølser som ikke er nøje udvalgt uden mælk... mm.
Lad os sige over 10 år. Så kan det være din mave i første stk tid efter påbegyndt mælkeindtag, vil være tyndt.
Men man mister ikke evnen til at nedbryde mælkesukker helt fordi man pludselig stopper.
Derimod kan dem der er laktose intolerante efter år på mælkefri kur pludselig producere lactat igen og dermed tåle mælk.
Jeg er selv laktose overfølsom og kan SLET ikke tåle det mindste. Jeg har fået mælk hele min barndom men grundet noget øv i min mave, har jeg som 17 årig mistet evnen til at spalte mælkesukkeret i mælk, det vi kalder laktose..
tilføjet af

vedr gluten

Glutenintollerance er en decideret sygdom i tarmvæggen og har IKKE noget med overfølsomhed eller allergi at gøre!!! :)Det er en fejl fortolkning.
Du kan sammenstille glutenallergi med sukkersyge. Sukkersyge patienter er heller ikke allergisk over for sukker :)
tilføjet af

Det har jeg altså hørt

At hvis man dropper mælk, mister man evnen til at kunne tåle det. Jeg har hørt, at når man er lille, får man jo modermælk, og kan selvfølgelig tåle det, men når man så ikke får det mere, og heller ikke får andet mælk, mister man evnen til at kunne tåle det. Man skal altså vedligeholde evnen til at kunne tåle mælk, ved at blive ved med at drikke det, efter man ikke får modermælk mere. Om det er rigtigt ved jeg så ikke, men det lød sådan.
Men det er da fint nok hvis det ikke er sådan med korn, har nemlig overvejet at droppe det helt. Men tænkte også nok at det er noget andet med gluten.
tilføjet af

Mælkeallergikeren unlogged

Hej ja men nu snakker du jo om spædbørn der ALDRIG har fået komælk.
Hvis du ser på nogle sydligegnde lande vil du opdage at stor dele af befolkningen er laktos eoverfølsomme i mild grad. Dette skyldes at det i deres kultur ikke er normalt at anvende mælk, disse findes således ikke i deres varer sortiment!!!
Vi mennesker e rikke født til at nedbryde mælkens bestanddele. Det er noget vi her i norden har "tvunget" tarmen til at kunne.
Det jeg skriver er at man ikke senere i livet PLUDSELIG er overfølsom fordi man skære ned eller undlader mælkeprodukter. :)
Vedr gluten, kan jeg oplyse dig at mange har gavn af at undlade dette. Jeg skal selv til at afprøve det i 2 md :)
Du skal dog gøres opmærksom på, at det er EKSTREMT hårdt arbejde at undgå gluten. Det nytter ikke at man undlader brød! Læs dig godt til det inden du hopper ud i det. En mindre fejl gør hele kuren ligegyldig!
Gluten findes i ALT, nødagtig som med mælk er det en rigtig gemmetrold :)
Hvis du gennemføre en kur, og vil tilbage til gluten igen, så skal du ikke lade dig skræmme af at du højes sandsynlig får av i maven og måske bliver syg lige når du indtager gluten holdige produkter igen.
Til sidst vil jeg påpege at glutenfri kur er DYR!!! Uhyggelig dyr :)
tilføjet af

UPS Glemte

... stavekontrol :)
Håber du bryder "koderne" alligevel. :)
tilføjet af

Vil lige sige

at du skriver cøliaki som det jo også hedder, ikke er en allergi, men det skriver de altså på netdoktor at det er. Og det er det vel også, men det ændrer selvfølgelig ikke på noget.
Jeg ved godt der findes lande, hvor de stort set ikke kan tåle mælk, det er jo klart når de ikke er vant til det. Jeg har som sagt bare hørt det med, at hvis man pludselig stopper og INTET laktose får i længere tid, så vil man ikke kunne tåle det igen.
Nå men med hensyn til det med gluten, så spiser jeg stort set intet der indeholder det, er næsten stoppet med det hele for et års tid siden. Jeg spiser kun noget rugbrød stadig, ved sgu ikke hvad jeg skal erstatte det med. Men det er nu egentlig ikke pga glutenen, det er fordi jeg ikke må få kulhydrater fra korn, jeg må faktisk kun få ganske få fra frugt og visse grøntsager. Og du har ret, det er dyrt! Jeg lever jo af kød, grøntsager, frugt mælk og ost. Ved godt nogen også mener det er dårligt med mælk, men jeg har det fint med det, desuden drikker jeg ikke så meget, og igen, hvad fan skal jeg ellers æde? Ja der gemmer sig nu nok en smule gluten i visse af de andre produkter jeg spiser, men det er som sagt kulhydraterne jeg ikke må få.
Hvordan vil du bære dig ad med både at undgå alle ting med mælk, og så også gluten? Der er jo næsten ikke noget tilbage man kan spise!
Ja jeg kommer mig nok over lidt av i maven hvis det overhovedet når dertil, haha! Nå men tak for svarene!
tilføjet af

hej igen

Så har netdoktor en fejl på siden :)
Jeg kan forklare det med at cøliaki ikke er en immun reaktion, som man ser ved allergi. Det skyldes en defekt fejl i tarmmembranen, der gør at tarmvæggen er rublet og ikke trådet så den kan opfange "maden". Dem der ikke tåler gluten, lider derfor af at netop gluten ødelægger disse tråde i tarmen. Der er derfor på INGEN måde en allergisk reaktion da det intet har at gøre med immun forsvaret.🙂Man ser derfor at gluten "allergikere" har svært ved at optage andre vigtige nærrings stoffer også. Når en gluten "allergiker" stopper med at indtage gluten, bliver tarmen trådet igen, og fungere normalt :)
Meget trist hvis selveste netdoktor har udtalt en sådan fantal fejl :)
Vedr mig.. jamen jeg har jo min laktose overfølsomhed af en eller anden årsag! Dvs at hvis jeg finder den, så forsvinder min manglene evne til at nedbryde laktose også :)
Jeg har netop fået lavet kikkert undersøgelsen for gluten allergi🙂Min tarm ser dog fin ud, men da jeg tidligere har taget godt på ved at undlade gluten, skal det afprøves over en længere periode.
Jamen jeg holder mig såmænd til RIGTIGE fødevarer, som vi alle i bund og grund burde. Dvs ingen blandingsprodukter og dermed heller ingen E stoffer :)
Tænk: Alt det man kan købe som er som det er fra naturens side, og udnyt det. Således når jeg er på restaurant, kan jeg rolig tage et hvilket som helst stk kød, med kartoffelbåde eller pommes og salat.🙂
Hjemme har jeg købt glutenfri pasta mm. Kageblanding, og købt ind til RUGBRØDSbagning og det hele🙂Alt uden gluten og mælk.
Nåå ja og så en god portion optimisme, så det skam til at overkomme :)
Og du skal undgå kulhydrater??? Vi ender sko med at blive sundhedstosser på 100 år 😃
tilføjet af

For en god ordensskyld

På siden her er det ok beskrevet, men bemærk specielt billederne! :)
http://www.coeliaki.dk/dk/information-nyheder/sygdomsbeskrivelse/
Det er ikke for at køre en hvem har ret konkurrence, men mere fordi jeg som allergiker ofte oplever at folk er helt i syd vedr deres viden om allergier på selv den mest basale viden.
Således er der MANGE der ikke fatter at mælkeallergikere ikke må få fx. ost og yoghurt Det ringer ganske enkelt ikke klokker hos dem🙂en kobjælde om man må sige 😃
tilføjet af

Hæhæ :oD

"Gluten er frøhvide i korntyper. Ved cøliaki forstås en overfølsomhed mod gluten der primært findes i forskellige kornsorter. Cøliaki kan minde om en intolerans, men det er en allergi, idet der ses immunologisk reaktion"
http://www.bionordic.dk/indhold/sygdom/andre/gluten.html
Ja det står der altså om mange steder, så om du har ret ved jeg nu ikke.
Ja jeg køber også kun økologisk, gider ikke alt deres sprøjtede lort!
Det siger da vel sig selv, at folk med laktoseintolerans ikke kan tåle yoghurt og ost, men det kommer jo så an på i hvor svær grad man har det.
Ja vi ender nok som to gamle særlinge i kørestol, der skal sidde og belære andre om alting!
Held og lykke med din bagning!
tilføjet af

tihi fnis

Jamen det der er en side for alternative...🙂Nok der det går galt. De er ikke læger.
Det er faktisk chokerende, hvor meget tvivl der kan være om allergier. :)
Men altså de historier jeg render på, med hvor dumme folk er til at være logiske🙂
Sidst men ikke mindst: Jamen så må du da heller ikke få oksekød!?
Hvortil jeg ofte siger: Nej helt bestemt ikke, og kommer jeg tæt på en ko får jeg kløende udslæt🙂hahaha
tilføjet af

De blander nok sammen

For der står det både er en allergi og at gluten beskadiger trævlerne. Og derfor kan man ikke optage næringen.
Et spørgsmål om mælkeallergi.
Hvis mælk er sådan en god kilde til kalk. Hvorfor er det så at i de lande der er størst historie for at indtage diverse mælkprodukter. Også har den største forekomst af knogleskørhed?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.