200tilføjet af

Når børn får børn

Var på besøg hos en ven i går, som i den grad chokerede mig ved at fortælle at hans datter er gravid i 8.uge. Hun er 14 år og skal starte i 8. klasse efter sommerferien. Faren til barnet er 18 år men jeg er ikke klar over hvordan han ser på det.
Min ven mener at hun skal føde og beholde barnet og han vil støtte hende på alle mulige måder. Hendes mor derimod (de er skilt) mener hun bør få en abort.
Hun selv har endnu ikke besluttet sig til hvad hun vil.
Inderst inde er jeg modstander af abort med mindre der er tungtvejende grunde til at få den foretaget.
Men er det grund nok at pigen kun er 14 år?
Det mener jeg, men hvad mener i?
Og er der nogle af jer der har fået børn som meget unge og hvordan er det gået?
tilføjet af

Absolut

Jeg er egentlig af den mening, at hvis man er gammel nok til at dyrke sex, så er man også gammel nok til at vide, at man kan få børn af det.
Men 14 år. Det er godt nok lige ungt nok. Er der nogen, der har tænkt på at kæresten som er 18 år egentlig har begået en forbrydelse ved at dyrke sex med en mindreårig? Ikke dermed sagt, at det udelukkende er hans skyld - for der skal trods alt "to til tango".
Jeg tror tit, at helt unge piger, som bliver gravide ikke tænker over konsekvenserne af at få det barn. De har jo knap nok lagt dukkerne på hylden. Men et barn er altså ikke en dukke - og det tror jeg kommer som en overraskelse for de fleste unge mødre.
Jeg sidder nu som 26-årig (uden børn) og ville for alt i verden ikke have undværet de år, jeg har haft fra jeg var 14 og til nu. Jeg kunne absolut ikke forestille mig selv med et barn på 12 år den dag i dag. Men sådan er vi jo også så forskellige.
Men jeg deler din opfattelse af, at pigen bør få en abort. Hun har stadig hele livet foran sig - og har masser af år endnu til at stifte familie i. - Når tiden/alderen er til det!
tilføjet af

Helt klar!

Min mening er at det ansvar der venter denne 14 årige pige, er alt for stort til et menneske i den alder, selve beslutningen er også for stor. Hun skal ikke døje med alle de problemer det volder sig. Hendes liv vil blive vendt på hovedet..
Dette kan virke som en barsk mening at have. Men hæng mig ikke op på dette.. Det modsatte kan også gøres.. Hun kunne også føde et barn og have et pragtfuldt liv i en alder af 14.
Men denne unge pige skal have alverdens støtte hun kan få, en abort ville være det eneste rigtige fra min side.. Den 18årige skulle have en lærestreg, han var vel og mærke godt klar over det han havde gjort. Om så hun havde tunget ham til sex.
tilføjet af

Kan man sige A kan man os sige B....

Jeg har os samme menning som Lou, er man gammel nok til at dyrke sex er man os gammel nok til at vide der kan komme børn ud ad det.
Eller os har forældrene måske ikke været åbne omkring det emne og snakket prævention.
Jeg er selv 21 år, og har 3 børn.
Den første som 17 årig´ og jeg FORTRYDER absolut ikke, jeg syntes tværtimod det er dejligt at være "UNG" sammen med mine børn, man orker mere.
Livet går jo ikke i stå fordi man får børn,
men er man til fest og farver, duer det ikke hver weekend eller hveranden weekend.
Men håber der mine egne børn venter til de er i hvertfald 20, også vil de stadig være unge med deres børn.
tilføjet af

for ung

Jeg var selv 17 da jeg fik mit første barn, og det er gået fint, jeg har en sød og fornuftig dreng på 15 år.
men jeg synes det er uansvarligt af forældre at opfordre et barn på 14 år til at beholde barnet. det eneste rigtige vil være en abort. Der er så mange aspekter af forældreskabet som en 14 årig ikke vil være i stand til at rumme. Jeg sige ikke at det vil gå galt, men sansynligheden for at en 14 årig pige kan tilsiddesætte sine egne behov tilfordel for en baby er efter min mening ret lille. Jeg mener også at hvis forældre anbefaler en barn at gennemføre en graviditet, så hænger de på opgaven, og har del i ansvaret for denne baby, hvis det skulle ske at deres barn ikke magter opgaven.
jeg er i princippet også imod abort, men alt med måde.
tilføjet af

stort ansvar

Jeg syntes også at det er alt for stort et ansvar for en ung pige på 14 år at få et barn, hun er dårlig startet sin egen pubertet. I tilfælde af at forældrene vil gå ind og hjælpe(selvom de er skilt) skal de vide at det bliver deres ansvar at tage sig af barnet og opdrage det. I mange tilfælde vil de lykkes, desværre i andre går det galt og livet bliver ikke så lyserødt for den unge pige. Jeg fik mit barn i en alder af 27 år og selv der syntes jeg at ansvaret var enormt, livet leves anderledes når man har fået et barn, man kan ikke kun tænke på sig selv.
Derfor syntes jeg helt klart at hun skal få en abort.
tilføjet af

Til Ung mor

Hvordan kan du siger at man har mere overskud når man er ung? Man har da tværtimod meget imod sig!
Har du foreksempel en uddannelse?
Og bør et barn ikke få andet en kærlighed?
Jeg er selv 22 år og kunne da også godt tænke mig børn men først når jeg er færdig udlært (inden for shipping),
for mine børn skal have "alt" de peger på.
Jeg har en søster på 19 år som fødte for 5 mdr siden,
hun har ingen uddannelse for den måtte hun droppe da hun valgte at få et barn.
Så nu er hun nød til at genoptage sit studie når barselsoverloven er færdig, og det må da være kanon hårdt når man har en lille!?
Så min mening er få en abort ved godt at det må være svært, men tænk på barnets bedste.
tilføjet af

Meget ung!

Det er en meget ung alder at få børn i, og hun vil næppe være moden nok til at tage sig ordentligt af det. Så et eller andet sted, beholder hun barnet, så vil det være hendes forældre der må træde til.
Jeg ved ikke om muligheden har været overvejet, men hvad med at bortadoptere det efter fødslen, der er masser af velfungerende, barnløse par, der af den ene eller anden grund ikke kan få børn, og samtidig ønsker sig et barn uendeligt højt... Det vil ihvertfald give barnet en god chance for at få et godt liv.
tilføjet af

Bortadoption

Jeg ved ikke om bortadobtion har været på tale men det kunne være en løsning.
Tror dog det må være kanonhårdt at sige farvel til et barn man har båret på i 9 måneder og derefter født.
En anden ting jeg har tænkt på, er det med at det bliver den unge piges forældre der i virkeligheden kommer til at opdrage og tage sig af barnet.
Hvad sker der med det barnet når moren om 3,4,5,6 år bliver voksen nok til at stå på egne ben og flytter med barnet. Det barn betragter måske mere sin mormor som sin rigtige mor, og det må være svært for et barn at blive akilt fra den person man i sine første leveår har betragtet som sin mor.
For mig at se er der ingen tvivl om at hun er for ung til at være mor.
tilføjet af

Barnets bedste?!?

Barnets bedste er aldrig at få en chance?!?
Ja, undskyld mig, men jeg bilder mig ind at bare et barn får kærlighed og omsorg, så er det mere lykkeligt end det nogensinde vil blive bare fordi det ikke kan få alt hvad det peger på... Kærlighed og tryghed er alt et barn har brug for, resten er kunstige behov!
Hvis du tror du kan købe dig til et lykkeligt barn tager du fejl. Man kan kun købe sig til små forkælede egoister...
Og nu er det danske system nu engang indrettet sådan at man sagtens kan tage en uddannelse selvom man har et barn. Hvis man vil...
Din søster på 19 bliver forsinket pga. barselsorlov?!? Jeg bilder mig ind, at hvis man kun er 19 kan man godt tåle at "miste" et år eller to på at holde pause fra sit studie...

Børn er ikke en sygdom...
tilføjet af

Ja...

Ja, bortadoption er nok ikke dumt, og helt sikkert hårdt, men det er meget mindre egoistisk end at slå barnet ihjel...
Angående hvis hendes forældre nok kommer til at "adoptere" barnet, så må de sørge for at få forældremyndigheden over barnet, så der ikke er noget at diskutere når hun pigen en dag flytter. I det tilfælde må hun finde sig i at være mor til sin "søster"...
tilføjet af

Til sweetdreams

Du er da for dum at høre på?!
Man gør et barn til det man vil!
Og undskyld mig, men er det ikke penge der for samfundet til at fungere???!!!
Et barn skal have mad, bleer og tøj = PENGE
og det har man ikke for mange af når man er på barsel.
Og slet ikke for en ung mor, de lever højst sandsynligt på systemet.
Ja et barn skal have kærlighed, men det er ikke det man lever af.
tilføjet af

Dumt?!?

Mad, bleer og tøj.... Du glemte medicin hvis ungen bliver syg... Ja, uanset hvilken lav støttetakst man får, så skulle der være råd til dét.
Til gengæld er der måske ikke råd til ret meget nyt tøj til forældrene... Og måske kan ungen ikke få den nyeste action-barbiedukke i julegave, men må nøjes med lidt mindre...
Selvfølgelig kan man ikke leve af ingenting (det kommer man heller ikke til), men så længe der ikke mangler noget kan jeg ikke se det er et problem...
Jeg lever sjovt nok fint på SU, spiser sund og varieret mad, bor godt, også selvom jeg skal tænke mig godt om inden jeg bruger penge på noget som helst... Og det til trods for høje udgifter på bøger til studiet. Det er surt at være fattig, men hvis man ellers kan skelne reelle behov fra kunstige behov skulle det aldrig blive et problem at få tingene til at løbe rundt...
tilføjet af

abort og barn

Hej !
Faktisk kan jeg tale af egen erfaring. Jeg blev selv gravid som 14-årig, for nu 10 år siden.
Jeg valgte at få en abort, men det var hårdede end jeg troede og slog mig meget ud, især da man nu er i teenage-årene, så jeg var meget deprimeret.
Hvis hun vælger at få en abort, skal hun selv træffe valget og bakkes op, både før, under, og især i et halvt år efter, hvor der kommer tanker som "var det nu også rigitg?".
I dag er jeg glad for at jeg valgte abort, det var alt for tidligt at få børn, og man har ikke et seriøst forhold i den alder (dog var jeg sammen med min kæreste i frem, og heldigvis var det ikke graviditetten der ødelagde forholdet).
Min venínde fik et barn som 15-årig, så vi var altså faktisk gravide samtidigt.
Hun har haft det meget hårdt, men er lykkelig for sit barn. Hun har måttet vælge rigtig mange ting fra i sit liv, og blev kastet ud i det voksne liv på kort tid. Det var meget svært, men også hun fik god opbakning. Hun har også svært ved at finde en kæreste i dag, da hun har et barn nu der nærmer sig teenagealderen, men jeg ved godt, at det ikke er det man skal se på.
Der er mange overvejelser, og hun bliver nødt til at tale med nogen om det. Jeg kontaktede "Mødrehjælpen", som hjalp mig, lyttede og talte (uden forældre, bare mig selv). Det hjalp mig meget.
Hun skal være forberedt på mange ting, og hvis hun ikke allerede har sagt det til sin omgangskreds, så bed hende om at være forsigtig. Både min veninde og jeg mistede nogle af hvad vi troede var vores venner.
Held og lykke.
Knus S
tilføjet af

I øvrigt...

For mig er der ingen tvivl, var jeg blevet gravid på et tidspunkt, hvor jeg ikke kunne tage mig af ungen, ville jeg ihvertfald senere bedre kunne forene mig med tanken om at barnet var hos nogle der ønskede det, end at jeg havde slået det ihjel...
Det bliver hårdt for hende uanset hvad hun vælger, spørgsmålet er hvad hun i det lange løb bedst vil kunne leve med...
tilføjet af

a og b - ikke helt

Gu kan man da ej også sige B - ikke når det gælder sex - hvad nu hvis hun er blevet presset til sex-æ Det er latterligt at børn får børn - børn burde få en bøde når de gør sådan nioget - de er jo ik engang gamle til at tage ansvar for det selv - hvad hvis forældrene dør - hvem skal så passe datter og hendes barn
tilføjet af

Børn skal IKKE

have alt hvad de peger på - så bliver de forkælet og egoistiske - de skal lære at der er Andre mennesker end dem i verden og det lære de ik ved at få alt hvad de peger på - så blive de da først vant til at få det som de vil have - vorherre bevares - unge i dag mangler indsigt i hvordan man opdrager ordentlig - sikkert derfor der er manger egoer og forkælede rige svin i dag - og tyverier i dag - børn har jo ik noget at lave når de får alt....
tilføjet af

ABORT

hvad er bedst for fosteret - det er ABORT - det får ik et ordentligt liv - og hvordan vil moren forældrene have det til datteren.
Hvad med at hænge ham den 18 årig op hvad der er sket - ABORT ABORT ABORT
tilføjet af

det kan lade sig gøre...

Jeg har flere venner, der har fået børn og klarer det godt...
den anden dag ku min ene veninde glædestrålende fortælle mig at hendes søn kan sige "mor"...
Det er underligt, men en mor på 14 kan vel være ligeså kærlig og omsorgsfuld som en mor på 24??
-karina
tilføjet af

lige mine ord

ved du hvad Sweetdreams? det er lige mine ord, du har absolut ret.
Jeg fik selv barn som 20årig sidste år, jeg var lige blevet færdig med gymnasiet året før. Jeg lever godt på barsel, mit barn får al det omsorg og kærlighed det har brug for og det dyre legetøj jeg nu engang køber, da vil barnet hellere lege med en sko end en bamse - hvis du forstår...
Efter sommerferien begynder jeg på jura på KU, det bliver nok hårdt, men livet er hårdt.
Desuden mener jeg, at vi i Danmark har et UTROLIG godt uddannelsessystem, det ER ikke et problem at være ung mor. Det bedste er vel også at få børn mens man tager en uddannelse. Det giver jo netop problemer, når man skal på barsel fra et arbejde, især hvis det drejer sig om et par gange i træk.
tilføjet af

hvem sætter grænsen

Hvornår er et barn et barn??
Hvad er meningen med menses? Betyder det ikke at nu er pigen ikke "barn-pige" længere, men at hun netop er i stand til at føde et andet menneske? og dermed måske voksen i den forstand???
Kvinder har fra tidernes morgen fået børn i ung alder, det er altså helt normalt.
Desuden vokser man med opgaven. En 15, 20 og 30-årig mor elsker sit barn lige højt. Og betingelserne for et godt liv som ung med barn ER gode - især i Danmark.
iøvrigt lyder det ikke som om det var en voldtægt pigen var udsat for, det var snarere sex uden beskyttelse.
tilføjet af

Hvad er din mening, godnat?

Jeg kan kun give dig ret i at det i dagens Danmark godt kan lade sig gøre at få barn og studerer samtidig.
Børn har ikke godt af at få alt hvad de peger på af materielle goder. De skal lære at der skal ydes før der nydes og det kommer helt af sig selv når man er studerende med barn. For selvom det kan løbe rundt er der heller ikke meget overskud at rutte med.
Da mine børn var små havde jeg flere perioder med arbejdsløshed, og da var jeg glad for at mine børn ikke havde været vant til at få store dyre gaver mm, for det kunne slet ikke lade sig gøre på en understøttelse.
Begge mine børn har har fritidsarbejde og har selv tjent til fjernsyn, mobiltelefon, DVD osv.
Jeg mener man gør sine børn en bjørnetjeneste ved at overforkæle dem med materielle goder.Det er også noget jeg kan se i mit arbejde med unge mennesker. Mange er vant til at få deres vilje og til at der ikke stilles krav til dem, og de har svært ved at indordne sig i et uddannelses system fordi de ikke før har været vant til at der er nogle faste rammer og nogle pligter der skal overholdes.
Men for at vende tilbage til emnet, mener du så ikke det er for tidligt at få barn som 14 årig?
En anden skrev at man kan være en lige så god og omsorgsfuld mor hvad enten man er 14 eller ældre, men jeg tror alligevel ikke man magter det ansvar der følger med når man kun er 14 år.
Held og lykke med uddannelsen.
tilføjet af

for ung til sådan et ansvar

Ham fyren som ikke kunne styre sine lyster. Skal have nogle klø. Det kommer til at gå meget ud over barnet. Har hun tænkt på hvordan barnet kommer til at få det.
tilføjet af

Nemlig!!

Jeg har selv lige fået en datter mens jeg er ubnderuddannelse. Jeg er 24 år og læser til lærer. Har forlænget min udd med et år. Og ja, det koster staten lidt kroner, men jeg har arbejdet siden jeg var 14 og har betalt skat, så jeg mener at jeg er i min fulde ret til at "trække" lidt på systemet nu. Min mand og jeg har ikke det store overskud i økonomien, men bleer og tøj har hun da altid.. Og nussen og kærlighed er mere værd end legetøj, det giver jeg dig fuldstændig ret i. Børn der får alt hvad de peger på bliver ofte nogle små egoister, det har jeg set i mange tilfælde med mit studie (praktik), mit job i en SFO og mit frivillige arbejde ved FDF.
Mht den 14-årige, så er det et meget svært spørgsmål. Synes det afhænger meget af hvordan faren er indstillet. Jeg ser det også som et problem at pigen mor ikke støtter hende. Fuld støtte fra forældre er en meget vigtig ting i så ung en alder. Er på sin vis også enig i, at når man er gammel nok til at dyrke sex må man også tage konsekvensen.. Men.. jeg var selv seksuel aktiv da jeg var 14 (var dog ikke helt klar til det, men det er en anden historie) og jeg ville ikke kunne tage mig af et barn da jeg havde den alder. Jeg ville nok have valgt abort tror jeg.. Håber at pigen vælger det der er rigtigt for hende..
Kh Stine
tilføjet af

svar når børn får børn..

Beslutningen er for stor til pigen selv kan træffe den alene. I den alder behøver man lidt guidence..Det tjener jo ingen nytte at folk her i debatten siger hun skal dit og hun skal dat. Det må så absolut være pigen og forældrene der træffer beslutningen. Hun vil blive begrænset i sit fremtidige unge liv ved at blive mor i en så tidlig alder. + at det er en fysisk forskrækkelse for en 14-årig krop at være gravid og føde et barn.
Jeg ønsker din ven´s familie held og lykke
tilføjet af

Jeps i har ret men...

Jeg vil give mange af jer ret i at vi har et godt uddannelssystem, MEN dette barn vi snakker om er KUN 14 år. Efter min mening er der slet ikke noget at overveje. Bare som jeg selv er, 17 år, så ville jeg ikke have et barn nu når jeg er igang med uddannelse. Så at give skylden på den 18 årige syns jeg er helt forkert. Godt nok de har været sammen, og til synladende har hun ikke haft noget i mod det. Det bliver der slet ikke nævnt!
Ordet ABORT kan jeg kun råbe højt til den 14 årige, jeg ser ingen anden sundfornuft.
tilføjet af

hvis hun kan klare det

jeg synes at det er op til pigen selv om hun kan klare det.
og hun måske bliver udstødt af sine venner er noget hun selv bestemmer om hun vil det men hvis hun selv synes at hun kan klare det så skal hun da beholde det
tilføjet af

beskyttelse

Hvis man ønsker og ha sex burde
man tænke på at bruge beskyttelse
en knægt på 18 år burde har så meget
hjerne til at vide at kondomen er opfundet
og pigen på 14 år burde tage en snak med
sine forældre om p-piller
så kommer man ikke i den problem med at blive
gravid
og hvis man bliver gravid er håbet kun
at hun har nogle gode forældre den kan hjælpe
en lille smugle og stå til det hvad der
er sket
tilføjet af

Til Anonym....

Ja jeg har en udd.
Og børn har ikke godt af at få ALT hvad de peger på, tværtimod !!!
Jeg har ikke haft nogen imod mig tværtimod var der opbakning, hvilket man har mere behov for.
Det er et liv man slår ihjel, hvergang man får en abort, TÆNK på dem der ikke kan få børn.
tilføjet af

ævl.

jeg er 32 år og har 4 børn. fik den første som 16 år og er stadig sammen med deres far som er langfarts sømand.
jeg har taget en uddanelse imens de var små og er nu selvstændig bedemand, så det kan altså godt lade sig gøre.
jeg gik også i skole da jeg blev gravid første gang.
tilføjet af

lavalder

den unge mand må hvide at der er en såkaldt
kriminel lavalder for at gøre en pige under 15 år
gravid.det må han konfronteres med.
mvh.e.h
tilføjet af

Synd

Efter min mening er det alt for tidligt. Den unge mor når jo slet ikke at være ung og nyde livet uden forpligtelserne ved at have et barn. Jeg tror hun kommer til at udelukke sig selv for meget socialt og det synes jeg er synd og skam. Uddannelse kan altså også være hårdt nok uden et barn, men samtidig er det også det tidspunkt hvor man er mest fri men det bliver hun ikke emd et lille barn.
Derudover er jeg heller ikke sikker på at en 14 årig er rustet til at opdrage et barn, hun er jo selv stadig et barn.
Jeg må også indrømme at jeg er lidt chokeret over at hun har en 18 årig kæreste og det faktum at det slet ikke er lovligt for hende at dyrke sex!!
tilføjet af

Blev selv gravid som 14 årig..........

Jeg ville virkelig råde pigen til abort.
Jeg blev selv gravid som 14 årig med en kæreste.
Det var et uheld, da vi brugte beskyttelse som altid.
Han var bare "smart" nok til først at informere mig om at kondomet var sprunget en uge senere.
Og der er det forsent at ta' fortrydelsespille(den skal tages senest 72 timer efter samleje.)
Så istedet måtte jeg igennem en rigtig abort.
Jeg fik lov til at nyde min ungdom og er i dag sammen med den dejligste mand. Vi har sammen fået den skønneste unge og til næste år står der bryllup på menu'en.
Jeg er sikker på at man med hjælp fra sine omgivelser nok skal kunne klare at gennemføre en graviditet i den alder.
Men som 14 årig synes jeg personligt at man er alt for ung til at ta' sig det ansvar at sætte et barn i verden og opfostre det.
Jeg ved at der findes mennesker der selv om de er 10 eller 20 år ældre heller ikke egner sig til at blive forældre, men det er nu altså en helt anden sag.

Hvis jeg bare kunne fortælle piger i den alder hvor hårdt det er at blive mor, ligegyldigt hvilken alder du har.
For man skal virkelig også tænke på at barnet jo kan være sygt, handicappet el. lign. og så ser det hele fuldstændigt anderledes ud. Så vil det ta' al ens tid, bekymringerne vil være endeløse og så er det ikke bare så rosenrødt som det umiddelbart ser ud, AT VÆRE MOR.
Med kærlig hilsen N.
tilføjet af

14 år !! Der er altså meget der skal opleves inden.

Barnet, (altså hende på 14 år) skal få sig en abort. Gør hun det kan hun være være ung med de andre hun kender, og hun kan følge en uddannelse som hun gerne vil.
Hvis hun beholder barnet får hun svært ved at følge med i skolen og senere få sig en uddannelse, og vil blive isoleret fra en del af vennerne. Men erfaringerne siger at det igså kan være lidt barsk at få sig en abort, men jeg tror at hun vil blive glad for det i længden.
Mvh Jacob 30 år
tilføjet af

blev gravid som 15 årig

Da jeg var 15 år fik jeg min første rigtige kæreste, jeg havde selvfølgelig haft en masse af sådan nogle useriøse forhold, men det her var noget helt specielt. Vi var begge to meget forelsket i hinanden. Han var 17 år dengang. Efter at vi havde været sammen i 5 måneder blev vi enige om at vi skulle prøve at dyrke sex. Det var vores første gang for os begge to, så det var helt nyt og spændende. Vi var selvfølgelig begge meget nervøse. Men en dag blev vi hjemme fra skole, og så gjorde vi det. Vi brugte selvfølgelig kondom, da det var først gang, og jeg var ikke på p-piller. Det hele gik også meget godt, indtil at kondomet sprang midt i det hele. men da vi jo ikke havde prøvet det før, så opdagede vi det først da vi var færdige, og da han var kommet. Vi vidste ikke rigtig så meget, så vi regnede ikke rigtig med at der ville ske noget, så vi glemte det hurtigt. Men da der var gået 1 1/2 måned og jeg stadig ikke havde fået det månedetlige, blev vi lidt nervøse. Og jeg gik til lægen. Inderst inde vidste jeg godt at der var noget galt, for jeg kunne mærke det på min krop. Og jeg kastede op hver morgen. Og lægen sagde selvfølgelig også det som jeg havde regnet med: "Du er gravid". Og sådan fra det ene øjeblik ændrede mit liv sig. Men en ting var jeg sikker på, det var at jeg ikke ville beholde barnet. Jeg er selv meget imod aborter, men på det tidspunkt var det, det eneste rigtige. Jeg kom så på hospitalet og i fuld narkose og fik det fjernet. Min kæreste var med deroppe, og han støttede mig helt utroligt meget. Men tror mig det er det hårdeste og sværeste jeg nogen sinde har gjort. Jeg græder stadig når jeg tænker over det. Men hvis den lille 14 årige pige får en abort, som jeg selvfølgelig synes hun skal have, hun har jo hele livet foran sig, så er det bare vigtigt at hun får noget psykolog behandling, for det er altså meget meget hårdt. Og det er vigtigt at snakke om det med sine venner og familie. Jeg har holdt det inde i 3 år, og jeg har først fortalt mine bedste veninder om det nu. Så det er virkelig vildt at få snakket om det. Men til den 14 årige pige: Alt held og lykke i fremtiden, lige meget hvad du vælger.
tilføjet af

hvorfor nødvendigt med abort i vores samfund

Jeg mener at pigen skal få et abort. Vi lever i et moderne samfund i 21 århundrede hvor der stilles krav til kvinder at de skal have job og uddannelse og modene til at opdrager deres barn. I de gammel dage for eks i 100 år siden var naturligt at man få barn når man var 14 år fordi man blev opdraget til det og man havde et andet famillie strukturen end vi har idag og det var naturligt og barnet kunne også klare det. Men ikke idag da den 14 årige er stadig et barn.
Jeg har selv et 14 årige barn som jeg ved hvis hun bliver gravid og holder barnet så glipper hun af mange ting i livet. familie strukturen og samfnds strukturern er forandret. Det kan man bare ikke føde barn til arbjdskraft og sørge for forældre da de bliver gammel.
jeg opfordre hende til abort.
tilføjet af

Flot

Jeg synes det er flot at du har klaret en uddannelse og at du stadig er sammen med barnets far. Hatten af for det.
Desværre er du kun en ud af mange, der har en lykkelig slutning på din historie.
tilføjet af

nem løsning????!!!

Du får det til at lyde som om en abort er noget "man bare gør" hun er allerede for langt henne til at få en abort. (efter min mening) Nu må hun lærer af sine fejl og få det bedste ud af det. Ja hun går glip af en masse men samtidig bliver hun kun klogere af sine fejl.. Det med uddannelsen: hun kan senere når hun føler sig klar til det tage en uddannelse, et barn stopper ikke den mulighed. det bliver hårdt men man kan hvad man vil. hvis bare hun er stærkt.
Jeg ser ikke abort som en løsning. Du har begået en fejl, så er der INGEN vej udenom. Kun den svære.
Sofie 20 år.
tilføjet af

VRØVL...

Det er op til pigen selv... Mange af mine veninder fik børn som 15-17 årige og det er gået FINT... ABORT ER ALDRIG LØSNINGEN... Men vil hun virkelig ikke have barnet, så er der altid adoption - der er mange barnløse par (mig selv og min mand deriblandt) der ønsker et barn over alt på jorden...
tilføjet af

kan du tage dit ansvar

rag dit ansvar som en mand og når du kan have det sjove uden at beskytte dig må du jo gerne ville have børn. jeg går ikke ind for abort og hvis iu vil have barnet oki for mig!!
tilføjet af

kender lidt til det...

jeg har ik selv prøvet at få et barn eller at være gravid... men sys et sted ik at det er grund nok at være 14 år for så at få en abort...
man ka ik sige at alle 14 årige piger skal have en abort, det er inviduelt for hver pige, det har noget at gøre med om hvor stærk hun selv er og om kæresten vil hjælpe hende osv osv.
jeg havde en veninde som er 15 og fik en abort her for nogle månder siden. hun ville havde beholdt barnet hvis det ik havde været fordi hendes x-kæreste (som var faren til barnet) ville havde hun skulle have en abort og hun fik en... ik fordi hun ville. men pointen er vel bar at så længe ens forældre støtter en lige meget hva man gør ka man gøre alt sammen...
om pigen så vælger en abort eller at få barnet må moren se det i øjenene... og der er intet at gøre..
tilføjet af

hvor er det synd

Hvor er det synd for pigen! Uanset hvad hun vælger er det en kæmpebeslutning at tage når man er så ung som hun.
Forældrene burde egentlig melde faderen til barnet for omgang med mindreårig og efter min mening synes jeg hun skal vælge en abort.
Jeg fik mit barn som 20-årig og det er et kæmpearbejde og jeg ville helt klart have valgt at få en abort hvis jeg kunne skrue tiden tilbage! - dette har ikke noget med at gøre at jeg ikke elsker mit barn, sådan er realiteterne bare, det er ikke altid sjovt at have børn! Og hun kan være helt sikker på at alle venner veninder på hendes alder inkl. faderen er væk den dag hun står med barnet i favnen - det er ikke interessant at være sammen med en ung/barn der altid har et barn på slæb. Hun skal være ung mens hun har chancen.
tilføjet af

ikke enig

Når piger/kvinder er blevet gravide "siden tidernes morgen" har det väret pga overlevelse,sådan er det jo ikke helt mere.
I nogle u-lande kan pigen giftes väk (og normalt til en meget äldre mand) så snart hun har fået sin menstruation for så er hun "en kvinde" osse selv om hun måske kun er 9 år (mange får deres menses når de er meget unge,fik det selv da jeg var 11 år)
Ja,fysisk kan hun blive gravid men tit kan sådan en barnekrop slet ikke tåle at blive gravid,syns du stadig hun er "dermed måske voksen i den forstand"?
Hvornår man er psykisk voksen er relativt men ifölge loven "må" man väre seksual aktiv når man er 15 og man kan stemme når man er 18 så det siger da lidt om hva man "kan og må"-og det er jo blevet bestemt ifölge hva der er bedst for börn og unge mennesker.
tilføjet af

MIN MENING

dette er simpelthen sygt syntes jeg, også at unge ( Børn ) på 10år og op efter dyrker sex. her er det så en på 14 som er gravid plat sygt og latterligt. men bare min mening. jeg er selv 21.
MEN vil alligevel ønske den unge dame på 14 HELD OG LYKKE. Kh Mikael
tilføjet af

få en abort

hej..
jeg er selv 14 år skal op i 9 klasse efter sommerferien, og jeg kunne slet ik forestille mig a få et barn nu....
jeg ve ik om pigen er begndt a gå te fester for det gjorde jeg ik selv i 7.. og det er altså megt a gå glip a...
jeg ville selv væle a få abrten... og det sys jeg oz er iorden, men a få en abort fordi øjen farven er forkert, så er det helt forkert...'
prinssefeeen@hotmaiæ.com
tilføjet af

FOR TIDLIGT

Alt for tidligt, synte mennesket er den mest syge skabning på Jorden. hehe nok om det.
At elske så tidligt er for sygt mange fra 10år og op efter gør det jo SYGT men sandt, Bliver de gravide eller får sygdomme saa piv piv, WHAT EVER det er sku ens egen skyld. PS nogle bliver jo voldtaget så det er ikke deres skyld dem vil jeg da støtte 100%, ( Voldtægt"smænd skal kastereres )
MEN Alligevel ´ønsker jeg da held og lykke samt alt godt frem over, for hende den 14 årige pige.
LIGE ET LILLE DIGT HER FRA MIG TIL ALLE.
Livet starter som noget småt, der bliver større og større. Indtil det har nået sit mål, Da vil det falme og blive svagere og svagere, indtil det smuldrer som en blomst efter den er sprunget ud og vist sin fuldendte skønhed. Men med millioner af års mellemrum tager livet storm skridt, Og skaber ngoet Unikt ( Som dig ) men som tiden går bliver selv du ældre, men kun tidsmæssigt. Din skønhed og ynde vil aldrig Falme eller smuldre, som vores, OG hele livet vil du være på dit højeste. Dog vil vi andre igennem livet få sår som aldrig heles. Men du derimod vil hele livet igennem bevare din evige skønhed, Ungdommens styrke samt glæde og glød, som vi andre mister med tiden.
tilføjet af

Enig med Annonym i børn skal ikke

HELT ENIG med dig
tilføjet af

Enig med børn skal ikke

HELT ENIG med dig, nutidens unge er SKOD
tilføjet af

Meget uansvarligt og dumt!

Synes det er meget uansvarligt at en pige på 14 år der KUN skal til og gå i 8 klasse skal have et barn. Vil også sige at det er meget unasvarligt af hende og hendes fyr, at de går i seng med hinanden når hun ikke er ældre! De bliver yngre og yngre nu om dage med deres debut på det sexuelle punkt! Det er jo faktisk ulovligt det de har gjort?! Hun bør ikke få det barn, da hendes liv vil blive ødelagt på mange punkter og at hun ikke ville kunne klare det. Hun er ikke klar til den omvæltning. Hun er jo selv stadig et barn!
tilføjet af

Jeg kender et par stykker

Jeg kendte en pige som fik en datter i en ung alder.
Jeg var forbavset over graviditeten, men hun sagde "Hvis jeg er gammel nok til at have sex, er jeg også gammel nok til at tage ansvaret der følger". Jeg kunne ikke være mere uenig! At være seksuelt aktiv betyder ikke at man er en god mor (for at tage laveste fællesnævner, så er alle narkoprostituerede ikke nødvendigvis fremragende mødre). Omtalte pige er opvokset i en katolsk familie, hvilket jeg genkender fra andre unge mødre.
Nåh men vi troede vel på hende... hun er ikke ubegavet, så man kunne jo håbe på det bedste.
Hun nedkom omkring juleaften, men allerede en uge efter fødslen bad hun sin ligeså unge veninde om at babysitte sit spædbarn, fordi hun gerne ville i byen! Jaja livet er ikke slut fordi man får børn, men at overlade et spædbarn til en jævnaldrende, som ikke har nogen som helst erfarring!
At have en ung mor er heller ikke så vidunderligt, som mange tror. En pige fra min handelsskole var mildest talt frustreret over altid at møde sin mor på et diskotek i byen. Forestil dig at dele veninder og fyre med din din mor (Det sker nok ikke i en storby).
Og en ung mor får svært ved at forklare sit barn, at det ikke må dyrke sex i en tidlig alder, alle børn kan regne ud hvor gamle deres forældre var da de fik dem.
Det er en form for social arv som kan være svær at bryde.
Når det kommer til fædrene, så har de i alle de tilfælde jeg kender, undtagen ét været ude af billedet efter kort tid.
Man møder mange unge mødre på voksenuddannelser. Jeg er næsten en sjælden race dér.
tilføjet af

Selv ung mor..

Jeg vil sige det er utroligt hårdt at være ung mor, især hvis man ikke har faren til at hjælpe sig.
Mit råd er at gennemføre graviditeten, men stil dig selv det spørgsmål "hvad er best for barnet" gi barnet til nogle der virkelig ønsker at få et barn men som ikke kan, når man er 14 er man ikke klar til at være mor.
Det er mit råd...
tilføjet af

LÆS DETTE

Alt for tidligt, synte mennesket er den mest syge skabning på Jorden. hehe nok om det.
At elske så tidligt er for sygt mange fra 10år og op efter gør det jo SYGT men sandt, Bliver de gravide eller får sygdomme saa piv piv, WHAT EVER det er sku ens egen skyld. PS nogle bliver jo voldtaget så det er ikke deres skyld dem vil jeg da støtte 100%, ( Voldtægt"smænd skal kastereres )
MEN Alligevel ´ønsker jeg da held og lykke samt alt godt frem over, for hende den 14 årige pige.
LIGE ET LILLE DIGT HER FRA MIG TIL ALLE.
Livet starter som noget småt, der bliver større og større. Indtil det har nået sit mål, Da vil det falme og blive svagere og svagere, indtil det smuldrer som en blomst efter den er sprunget ud og vist sin fuldendte skønhed. Men med millioner af års mellemrum tager livet storm skridt, Og skaber ngoet Unikt ( Som dig ) men som tiden går bliver selv du ældre, men kun tidsmæssigt. Din skønhed og ynde vil aldrig Falme eller smuldre, som vores, OG hele livet vil du være på dit højeste. Dog vil vi andre igennem livet få sår som aldrig heles. Men du derimod vil hele livet igennem bevare din evige skønhed, Ungdommens styrke samt glæde og glød, som vi andre mister med tiden.
tilføjet af

Helt enig

Jeg er helt enig i at, i sådan et tilfælde som hun er i, burdte hun få en abort...
Men det er selvfølig op til hende, om hun både kan gå i skole og passe barn på en gang.
Og hvis hun er gammel nok til at dyrke ubeskyttet samlege må hun også være gammel nok til at tage koncekvenserne af det.(Hvis de dyrkede ubeskyttet sex)
Og en ting til. Jeg syntes at det må være faderen der må tage ansvar over for det, da han er fyldt 18 og er myndig.
Tak.
tilføjet af

hmmm..

jeg er dels enig med dig i at hun burde have en abort, men alligevel.. hvis man nu presser hende til at, få barnet fjernet, og hun om et par opdager at det var helt forkert at få det fjernet, hvad gør man så? En mulighed var at, hun føder barnet og dernæst bliver barnet bortadopteret..
Det hele handler om pigens modenhed, og det skriver du ikke noget om. Jeg går udfra at hun er moden af sin alder, da jeg ærligt talt ikke kan se et dilemma i hvis andet var fat. En moden pige, skal have tid til selv at tænke bag- og fordelene igennem, hvorimod en umoden person, skal have anvisninger, råd og måske enkelte krav.. det er min opfattelse i hvert fald..
Jeg selv er en ung far, jeg er 23 (ikke ung nok til dette emne, ved jeg godt) og min datter er knap et år. Men det er gået godt.. bortset fra at tøsen var født med en del problemer.. men det kommmer ikke sagen ved..
MVH BrianSørensen (som af en eller anden grund ikke kan få aktiveret sin bruger, og derfor skriver anonymt)
tilføjet af

Det er jo heller ikke vores krop.

Det er let nok at sige, at pigebarnet bare skal faa sig en abort.
Det er ikke din eller vores krop,- og den slags goer ondt, om man er 14 eller 30.
- Det er ikke ligesom at faa fjernet en fodvorte, det er jo et indgreb,- og valget indvolverer bortvaelgelse af liv, af ens barn, ens eget koed og blod.
Man smider jo et barn vaek.
Jeg syntes ikke, det er ikke for os udenforstaaende at tage reel stilling til.
Vi kan da ikke saette os til doms over, hvad hun og hendes familie "burde" goere.
Det ved kun hun selv.
Gu´er hun for ung.
Det kan betyde for hende, at hendes liv bliver maaske lidt haardere og i andre rammer, end det ellers ville vaere.
- Eller det kan vaere den stoerste lykke paa jord for hende.
Jeg tror ikke "moder-foelelsen" er anderledes om man er 14 eller (sat, uddannet og parat) i 30´erne,- ej heller sorgen over tabet af et barn, vil vaere anderledes, hvis hun vaelger abort.
Jeg er 29 aar, har aldrig selv faaet en abort,- men jeg har til gengaeld selv et (planlagt) barn,- og jeg er ganske let og ubesvaeret ved at uddanne mig.
Mit barn er det stoerste i livet for mig.
Alle kan blive gode moedre,- hvis bare de goer deres bedste.
Og i hendes tilfaelde nok ogsaa med en del hjaelp.
Alt kan lade sig goere,- det handler om, hvilke veje, man vaelger,- og man kan kun selv vaelge, hvilken vej man skal gaa.
Og andre kan faktisk ikke tillade sig at doemme....
Med venlig hilsen!
tilføjet af

LÆS DETTE er MIN MENING

Alt for tidligt, synte mennesket er den mest syge skabning på Jorden. hehe nok om det.
At elske så tidligt er for sygt mange fra 10år og op efter gør det jo SYGT men sandt, Bliver de gravide eller får sygdomme saa piv piv, WHAT EVER det er sku ens egen skyld. PS nogle bliver jo voldtaget så det er ikke deres skyld dem vil jeg da støtte 100%, ( Voldtægt"smænd skal kastereres )
MEN Alligevel ´ønsker jeg da held og lykke samt alt godt frem over, for hende den 14 årige pige.
LIGE ET LILLE DIGT HER FRA MIG TIL ALLE.
Livet starter som noget småt, der bliver større og større. Indtil det har nået sit mål, Da vil det falme og blive svagere og svagere, indtil det smuldrer som en blomst efter den er sprunget ud og vist sin fuldendte skønhed. Men med millioner af års mellemrum tager livet storm skridt, Og skaber ngoet Unikt ( Som dig ) men som tiden går bliver selv du ældre, men kun tidsmæssigt. Din skønhed og ynde vil aldrig Falme eller smuldre, som vores, OG hele livet vil du være på dit højeste. Dog vil vi andre igennem livet få sår som aldrig heles. Men du derimod vil hele livet igennem bevare din evige skønhed, Ungdommens styrke samt glæde og glød, som vi andre mister med tiden.
tilføjet af

tideligt

det er nok lige nogle år for tideligt.. jeg er selv 16 år og det er da alt for tideligt for mig nu
tilføjet af

Jeg glemte..

Jeg glemte maaske lige at skrive, at jeg hverken er for eller imod ;-)
Jeg ville med mit indlaeg bare lige sige, at det gaar sgu uanset, hvad hun vaelger.
Jeg mener, at man ikke kan saette noget bestemt op for, hvad andre skal goere,- det er for let.
tilføjet af

Lad hende selv vælge

kere faglære
Jeg er en pige på 14 år og jeg menner ikke at man kan tvinge pigen til abort, gej synes at det er noget hun selv må afgøre jeg er meget i mod abort og menner kun at det skal anvændes hvis mor og barn er i livsfare eller hvis der er tale om voltægt eller lignene.
hvis det var mig der var gravid ville jeg få barnet selvom jeg godt hved at det ville betyde at jeg ville miste min ungdom, blive set skævt til, at jeg nok måtte vendte med at få en uddanelse og at jeg skulle genemgå forfertenlige smerter men det er jeg parat til hvis det betyder at jog kan rede mot barn.
hvis jeg var mor til en pige der blev gravid tidligt ville jeg snakke meget med pigen (og eventuelt også med barnets far) om vilke følger det ville få for deres liv fremover hvis de fik eller ikke fik barned men jeg ville ikke på nogen somhelst måde prøve at presse min datter til noget hun ikke vil hun skulde være lige så meget med til at bestæmme som jeg og hendes far.
du tænker sigert at jeg er for lille til at tage stiling til så store og betydningsfulde ting men jeg menner at mit synspunkt er viktigt fordi at jeg har så læt ved at sette mig i pigens sted.
kerlig hilsen sofie
ps. jeg er IKKE selv gravid
tilføjet af

Abort..

Tror ikke på nogen måde på at en 14 årige vil kunne håndtere et barn.. uanset faderens støtte.. Og hun vil gå glip af meget i de næste år af hendes liv.. Jeg er selv 20 og tror jeg muligvis ville kunne håndtere at have ansvaret for et lille liv nu.. Men kunne jeg da på ingen måde da jeg var 14.. og heller ikke da jeg var 17..
tilføjet af

JEG ER UENIG!!!!!!!

hej
jeg har læst dit svar og er dybt uenig jeg menner at hun selv skal have lov til at vælge.
jeg er selv en pige på 14 år og jeg tror ikke voksne har nogen somhelst opfatelse af hvor meget vi piger tænker over tingene før vi kaster os ud i det helt ville. nu kender jeg jo ikke pigen der er tale om men jeg er siger på at hun nok selv skal vælge det bedstew for hende, havde det været mig havde jeg fået barnet.
hilsen sofie, 14 år
tilføjet af

Oh my god, dette er meget seriøst..

Jeg kom helt tilfældigt til at læse dette indslag..Jeg er selv en ung studerende på 19 år, jeg er selv i et seriøst forhold og er meget imod aborter, men i dette tilfælde?!..Jeg ved selv at jeg ikke kunne klare at få et barn nu, for uddannelse betyder alt, og jeg ville aldrig kunne få tid til at passe et barn. Min kæreste har fået en lillebror for et år siden, og jeg ser jo til daglig hvor meget tid og energi det tager at passe et lille barn, og de er to omsorgsfulde forældre med gode jobs og høje indtægter. Så jeg ville sige at hun burde få en abort, både for barnets og hendes egen skyld..Jeg har boet i USA og nogen af mine skole kammerater blev gravide ved en sytten års alderen, der er abort et meget stort tabu emne, så de fik børnene, og droppede ud af skolen, så ka i selv regne ud hvordan deres fremtid bliver. Der er så mange børn som lever i fattigdom og uden kærlige, omsorgsfulde forældre, så der er ingen grund til at sætte flere i verden, når der er en anden udvej. Min gode veninde her i DK fik en abort for et halvt år siden, det var er lille indgreb, men tog selvfølgeligt hårdt på hende, men hendes kæreste og forældre har støttet hende, så hun er tilbage i uddannelses systemet til august. Det vil jeg sige helt sikkert er den rette beslutning. Meningen med ungdommen er at man skal vokse både fysisk og psykisk og lærer sig selv at kende..Nyde det og have det sjovt med sine venner, dyrke sine fritidsinteresser og få en uddannelse..Alt dette vil hun gå glip af hvis hun føder dette barn..Så jeg foreslår at hun tænker dette meget grundigt igennem, og snakker med venner og familie om det. Så hun ender med at tage den rette beslutning, for en forkert beslutning skulle nødigt ødelægge resten af hendes liv. Held og lykke i fremtiden, en forstående, kvindelig studerende!!
tilføjet af

14 år....

Hemmeligheden bag at voksne mener 14-årige ikke altid kan se tingene i det helt store perspektiv, er at de selv har været 14... Så jow, de har en meget god opfattelse af hvordan man tænker som 14-årig!!!
tilføjet af

lidt fordomsfuld måske?

Jeg ville da bare lige gøre opmærksom på, at der er nogle unge der godt kan finde ud af at arbejde hårdt og tjene deres egne penge, selvom forældrene har røven fuld af dem og man har haft en barndom uden at mangle noget. Jeg er selv en af dem.
tilføjet af

Ikee føle sig presset til at vælge

Dette er jo et valg der er hendes helt eget, men jeg er af den opfattelse at hvis man er gammel nok til at dyrke sex så er man også gammel nok til at stå til ansvar. Jeg er selv 15 og har en fast kæreste, hivs jeg blev gravid ville jeg helt klart beholde barnet, for jeg synes det er forkert at slå et foster ihjel.
Hun har jo også sin far der støtter hende 100%, hvilket jeg synes er virkelig flot.
Lad os nu sige at hun føder det og vil give det væk, det vil hun sikkert nok ærgre sig over hele sit liv og en dag vil hun nok prøve at finde sit barn.
Selvom hun kun er 14 år så er det stadig hendes barn, og jeg tror aldrig det er let og give sit barn væk. Så hellere få en abort. Men jeg synes bare det er forkert at få en abort, men det er jo pigens valg. Og hun skal absolut ikke føle sig presset til at vælge det ene eller det andet.
Ditte
tilføjet af

USA

I Danmark betyder børn ikke at man bliver nødt til at droppe sin uddannelse. Til forskel fra USA kommer man ikke til at leve i fattigdom, man får al den økonomiske støtte man har brug for. Fødselstallet i Danmark er i øvrigt for lavt, så, ja, der er en idé i at sætte flere børn i verden i et land som Danmark. Alternativet til at beholde barnet er jo i øvrigt at bortadoptere det til de mange barnløse par, der med glæde vil overtage et nyfødt spædbarn...
I Danmark er unge enlige mødre bedre stillet end i det meste af den øvrige verden. Selv læser jeg på universitetet. Der er flere på omkring min alder der har små børn, og de klarer det fint. Så selvom man er en enlig mor på 21 med to børn på 3 og 1½, så kan det lade sig gøre!
Man kan hvad man vil, hvis man vil...
tilføjet af

Ung pige som er blevet gravid.

Jeg vil ønske for pigen , at hun beholder sit barn. Får så den hjælp der er behov for , og er ansvarlig overfor barnet. Det er et meget stort ansvar. Faderen har et problem , da pigen er 14 år. Hvordan takler man det?
tilføjet af

Hvad end hun vælger....

Hvad enten hun vælger abort, adoption eller at beholde barnet, så er det vigtigeste at det bliver hendes egen beslutning. Det er en stor beslutning, og mange vil nok mene hun ikke selv er gammel nok til at tage den, men det er hende selv, der kommer til at leve med det resten af livet, og derfor er der ingen andre der kan vælge for hende.
Det er ungt at blive mor som 15 årig, men støtter familien hende kan det lade sig gøre. Jeg ved ikke om hun ville kunne leve med tanken om hun havde slået sit barn ihjel, mange ville ikke kunne klare denne tanke... Og ellers kan hun sagtens sikre barnet en god fremtid ved at bortadoptere det.
Valget er hendes, og jeg håber hun vælger livet for barnet. Men selvfølgelig skal hun vælge mere egoistisk, hvis hun ikke mentalt er i stand til at klare at gennemføre graviditeten...
tilføjet af

Grænsen!!!!

Der er både noget der hedder fysisk og mental udvikling. Hvis et barn begynder at bløde som 9-10 årig mener du forhåbentlig ikke de er parat til at få børn?!? Og i øvrigt er det ikke sikkert kroppen kan klare graviditet og fødsel i den alder...
Personligt mener jeg at grænsen for hvornår man bør få børn går ved tidligst 18 år. Der er man myndig i Danmark, så vælger man at få barn i den alder er det for så vidt i orden med mig. Og ikke alle prioterer fest og farver højere end børn og familie.
Et barn er et barn i Danmark indtil de er 15, der må de være seksuelt akive, men først "voksen" når de er 18. Altså i samfundsmæssig forstand, det betyder ikke nødvendigvis at de mentalt er voksne...
tilføjet af

For tidligt

Som pædagogstuderende på sidste år, har jeg allerede mødt mange børn af unge forældre, og det er ikke altid en ulempe, men når man bare er 14 år, har man jo ikke engang lært at tage vare på sig selv, hvordan skulle man så kunne tage vare på et barn.
Som små babyer og børn er problemet ikke så stort, der er selvfølgelig græderi og diverse andre ting, men ellers er barnet forholdsvis taknemmeligt for lidt, forstået på denne måde at barnets reaktioner på manglende omsorg ikke er så voldsom, som de vil blive når barnet når de fem - seks år og opefter. Her starter de voldsomme reaktioner, også for den manglene omsorg i de tidlige år.
Selvfølgelig kan unge også give omsorg, men en 14 årig, har selv brug for meget omsorg og støtte, og så bliver der ikke nok til den barnet, og hvis barnet skal have det fra bedsteforældrene, hvad så når den unge pige er blevet så gammel at hun flytter hjemmefra, så bliver barnets rødder og faste holdepunkter revet væk.
Normalt er jeg modstander af abort, fordi man må tage ansvaret for det man laver, men en 14 årig er ikke i stand til at tage et sådan ansvar, derfor også vores lov om alder for hvornår sex må finde sted.
tilføjet af

klart nej

Jeg syntes at børn skal have lov til at være børn så længe at de har lyst. Livets alvor skal nok komme længere henne af vejen når man bliver ældre..
tilføjet af

Forresten!

Der er jo også en grund til der er en seksuel lavalder, blandt andet for at forhindre situationer som den 'faglæreren' beskriver... Fordi man har skønnet fra samfundets side, at man ikke er ansvarlig nok før denne alder, og fordi man ønsker at beskytte børn mod seksuelle overgreb...
tilføjet af

Svar til Ung Mor

Kære Ung Mor,
Jeg er en af de børn som har fået alt hvad de har peget på, men jeg er da ej dårligere end dem som ikke har fået så meget. Jeg tror ikke at jeg er mere end andre, og jeg ved godt at der er folk som ikke har så meget som jeg har. Men at jeg har haft en god barndom fyldt med masser af kærlighed og materielle goder gør ikke mig eller mine forældre til dårlige mennesker, tværtimod!
Venlig Hilsen,
Kristina P.
tilføjet af

Abort

Jeg fik selv en abort for ca 3 uger siden, grunden var at jeg er igang med min uddannelse, kæresten har heller ik nogen uddannelse. Vi havde ik rigtig noget at tilbyde barnet på nuværende tidspunkt, ik andet end fattigdom, hvilket vi ik kunne tillade os.. Så vi valgte en abort, selvom vi begge er imod det.. Det er nemt nok at sige at folk skal få en abort, der skal også bare lige tænkes på hvordan pigen/kvinden har det efter indgrebet.. Jeg har haft det svært psykisk, tænker meget på det, og om vi valgte det rigtige.. Nu siger i nok at hvis man har sagt A må man også sige B.. Men vi mener ik at det ville være rigtig at sætte et barn til verden når vi ik har noget tilbyde det.. Og når vi knap nok kan forsøge os selv.. Det skal lige siges at vi kun lever af 1 SU for tiden..
tilføjet af

Valget...

Du græder stadig når du tænker over du valgte at slå barnet ihjel? Ja, det kan jeg godt forstå selvom jeg ikke her prøvet det.
Det ændrer ikke på at du sagtens kunne have givet barnet en fremtid - uden at ødelægge dit eget liv. Du kunne have bortadopteret det!
Du har nok ikke været inde i den overvejelse, men det er en mulighed der altid er der. Dit barn kunne have levet godt i dag, hos en familie der ønskede det og elskede det overalt i verden...
Det er ikke ment som at du skal få dårlig samvittighed, du handlede egoistisk, men det er man nogen gange tvunget til. Og så er det i øvrigt ikke altid lige let at få øje på at der ér andre muligheder når man i forvejen står i en svær situation... Du valgte som du bedst kunne i den situation du stod i, og mere kan man ikke forlange. Vi er trods alt alle kun mennesker!
tilføjet af

et barn har brug for omsorg og kærlighed, JA! MEN...

hvordan giver man et barn omsorg og kærlighed, hvis begge forældre stadigt studere(for det kan man jo i danmark)!!!, og derfor er travelt beskæftiget hele tiden, plus at det er dyrt at studere, så de skal også lige have et job ved siden af, plus at det er dyrt at have et barn. selv hvis man ikke køber mærke varre og andet pjat baby og forældre gerne vil have, SÅ skal der godt nok stadigt købes bler, mad og tøj til barnet. det kan godt være at forældre støtter, men alligevel, det drejer altså ikke rundt som smurt!!! så er der ikke meget tid til kærligheden længere.
der er vel også en grund til at man siger æblet falder aldrig langt fra stammen.... at der er skrevet så mange bøger om at børene går i forældrenes fodspor.(ikke at de altid gør det men alligevel) det kommer til at smitte af på ens børn hvad man selv har gjort, så hvis man ikke er klar på at give sit ungdoms liv op, men er i mod abort, så ryger man ind i et lille stort dilema!
nogle mennesker faktisk i fuld stand til at få et barn og er også modne nok til at gøre det når de er 14 eller 15, men det er godt nok ikke alle. og selv dem der er burde ikke have så stort et ansvar hængende på rygen, det skal nok komme.
børn skal ikke have børn. det er der ingen grund til.

og det der med at de skal hav en chance... det tænker ikke det der lille foster som helt hend til 16 uge stadigt ikke er stører end 9 cm....så
tilføjet af

Beslutningen er jo hendes

selvom hun kun er 14, har hun også ret til selv at vælge. Måske er hun ikke voksen i den forstand, men hun må vide, hvad det er rigtigt for hende.
jeg har en veninde, som skal føde når som helst. hun er lige gået ud af 9. Hun blev gravid ved et uheld, og kæresten på 18 skred fra hende, fordi hun blev gravid. Hun nægtede at give op, hun ville ikke lade et menneskeliv gå til spilde. Så nu støtter hendes forældre hende som aldrig før, og hun føder forhåbentligt et sundt og raskt barn..
hvis din ven, altså faren, vil hjælpe pigen med at passe barnet, og alt det økonomiske, så kan jeg ikke se nogen grund til at hun ikke skulle føde barnet og beholde det selv. Alt kan lade sig gøre med de rigtige mennesker og omgivelser.
tilføjet af

en mor har ingen alder

Jeg mener at man kan være lige så dog en mor som 14 årig som en mor på 31 eller mere. Problemet er dog tit og ses ofte at mødre i alle aldre nogle gange ikke er parate til at få et barn, eller også ved de nogle gange ikke hvad det indebærer at have et barn. Selv om pigen er 14 år kan hun sagtens få et barn og være en rigtig god mor til det, hun skal bare være fuldstændig afklaret med ansvaret. faren som er jo er 18 skal dog også være med til at støtte pigen har har gjort gravid, det er jo nemt at lave børn men der skal en rigtig mand til at kunne opdrage barnet. Selv om parret måske ikke vil være sammen skal faderen til det stå til ansvar for det han selv har været med til at lave. det siges ellers ofte fra det mandlige køn at det ikke er deres ansvar hvis en af deres "damer" bliver gravide, men der tager de fejl. kondomerne er jo opfundet og bare fordi kvinderne har børnene i sig er det ikke ensbetydene med at det er deres ansvar. Det er en meget egoistisk tankegang fra den mandlige side. Med hensyn til pigen på 14 synes jeg hun skal beholde barnet hvis hun er afklaret med ansvaret for det, hun har selv en sej far som gerne vil støtte hende på alle måder deriblandt vel også økonomisk. Men hvis pigen ikke er afklaret mig hende selv så skal hun tage en abort.
tilføjet af

Lev livet.

Ja lev leivet. Jeg kan sku entlig ikke se det helt forkerte i det. Som sagt vil jeg heller have en ung mor end en gammel. men som sagt fik jeg en gammel en som nu er snart de 54 og jeg er 17. så det syndes jeg sku ikke er så sjov. og at de har sex sammen, det er for mig ligegyldig. for vis du ser længer frem er det jo ikke umuglig. lade os sige at en 36 årige er sammen med en 32 årige. hvad er der mellem der 4 år men der er der mange der syndes det er normal. men lige så snart man er ung, skal der helst være 1år imellem, men hvorfor??? og hvornår er man for ung og for gammel til at få børn. I ældre dage end nogen her i debaten kender til, var man gifte klar nå man entlig var 12 år. enu længer tilbage hvor der ikke var noget der hed det der med at gift sig, ja der var det 8-10år. men andegånden 8-10 årsladeren, var det ca i stenalderen, efter hvad forsking fortæller os. og det andet var engang i 1100-1200tallet. så det man entlig lige skal ting over, er sku hvem der gør at det er at det skal være lovlig og ulovlig, og er man klar og ikke klar. og typisk glemmer forælder hvordan det er var som unge mennesker. og de vil jo have at man skal være beder end dem til det helle.
tilføjet af

selv ung mor

Jeg fik barn for 5 mdr siden, en dejlig pige som jeg ikke vil udvære for noget i verden. Jeg er 19 nu og er stadig sammen med faren som er 21.
Jeg vil sige at hun skal tænke sig grundigt om, for nu kan jeg se hvor svært det er. Min datter har lige fået mellemøresbetændelse og tror mig hun kræver virkelig meget af mig lige nu for ikke at tale om hendes far vi er fundstændig drænet for kræfter når vi endelig kan komme til at sove bare lidt. Så jeg syntes det er forkert at børn får børn, jeg er imod aborter men det her er fundstændig sindsygt. Jeg ved godt at jeg selv er ung men jeg føler stadig at hun vil være alt for ung til at få et barn. Min søster er lige så gammel som hende og livet for fest og farver begynder jo kun lige i den alder, men det er svært at sige hvad man er moden til. Men mit råd er tænk på hvad der er bedst for barnet!!! Har hun noget at tilbyde det?! MVH Malle
tilføjet af

Muligvis selv gravid

Hej...
Jeg kan godt forstå debatten om hvorvidt unge skal vælge fødsel eller abort. Lige for tiden er det noget jeg selv tænker en del over, da jeg indenfor denne måned har haft ubeskyttet sex, og har symptomer til graviditet. Jeg ønsker på ingen måde at være gravid eller få et barn/børn, jeg har derfor købt en test men venter lidt med at bruge den. Jeg er i mod abort, hvis det bliver brugt som præservativ, men i nødstilfælde eller som sidste udvej og mest ønskede løsning, vælger nok også selv at gøre det, hvis det nu er at det er. ----
Min synsvinkel.
Katrine 15 år
tilføjet af

Hvis du er seriøs...

Omkring at du ikke vil have et barn, hvorfor fanden venter du så med at bruge den tester der...
Er selv 18, har en kæreste på 15, og vi dyrker IKKE ubeskyttet sex, men skulle hun blive i tvivl alligevel, ville jeg flå hovedet af hende hvis ikke hun straks tjekkede efter... (Det er helt 100 eftersom jeg ikke vil være far... Og hun ikke mor...)
Tænk på at der (måske) også står en fyr som gerne vil vide så noget. Nu kan jeg selvfølgelig ikke sige om det et one-night med en du ikke ser igen, men alligevel...
Og så noget helt andet er at så vidt jeg ved er det nemmere at få udført aborten hvis man er hurtigt ude...
(Men jeg er ikke helt sikker på det...)
Min opfordring til dig er at du ser og får tjekket, og derefter ringer til dem der skal ringes til bagefter, så slipper du også for at leve i uvished...
tilføjet af

barnets bedste???

Du synes ligefrem at abort er for barnets bedste? Jeg tror at et hvert menneske ville foretrække at få lov at leve end at ende som en abort. Det er sørgeligt at folk har en så stor trang til at bestemme liv og død, vi er altså ikke gud.
Materielle goder er ikke noget fremfor en kærlig opvækst og intet barn har godt af at få "alt hvad de peger på". 14 år er godt nok ungt, men så længe pigen har to kærlige forældre (eller bare en for den sags skyld), der bakker hende op skal hun nok klare det!
tilføjet af

Kære Katrine...

Se at få fat i en voksen NU, som du stoler på og bed om hjælp.
Du skal ikke gå med tvivlen alene og det er vigtigt, at du får vished, om du er gravid eller ej.
Det er vigtigt, at du har en voksen ved din side, når du tager graviditetstesten, som kan tage hånd om dig, hvis det viser sig, at du er gravid.
Der kan komme følelser frem og en reaktion, du ikke selv har kontrol over.
Gør det hellere idag end imorgen.
Det kan vise sig at være dit livs vigtigste beslutning og den skal du ikke tage alene.
Bekymrede tanker og pøj-pøj fra mig...
tilføjet af

sludder

Jeg vil ikke give dig helt ret der, jeg er 27 år gammel, har 2 børn et på 7 og et på 9, både mig on min kæreste har begge taget vores uddannelse, så det kan altså godt lade sig gøre, det kræver lidt hård arbejde, men når man står med resultatet, så er jeg ALDRIG i tvivl om at vi gjorde det rigtige
tilføjet af

Godt det ikke er min datter !

Jeg er faktisk lidt rystet over indlægget, og jeg har set de fleste af de indsendte svar, og hvis jeg som selv er far til en teenage datter på 15 selv må komme med et indlæg, så skal det nok være dette.:
Først af alt, så vil jeg nu min datter er godt på vej til at blive 16(2.5 måned) takke hende for at jeg ikke selv skulle stå i samme situation som omtalte piges far.
Og dernæst vil jeg sige..: Stakkels pige hun fortjener faktisk bedre end at have en vat... som far - Ok man kan ikke hjælpe alle de ulykkelige piger som garranteret går rundt, og er blevet mere eller mindre misbrugt af respektløse knægte..men fyren som har gjort det kan faktisk være glad for at det ikke er med min datter... så var der helt klart faldet betaling ved kasse 1..nemlig en fornuftig omgang drengeflade og så en tur ned og sludre med bent betjent !.
Hendes far har sgu sovet i timen..og det må hun betale for..stakkels pige..uanset om hun får barnet ell. ej, så er skaden sket, og hendes liv er totalt forandret.
Mere er der ikke at sige..end at dette er helt klart produktet af vattede pædagoger som har pyldret om alle siden vuggestuen..selv de unge knægte på 18 ved sgu ikke at det er hamrende ulovligt..ell også så skider de på konsekvensen..for herregud..det er jo kun en tøs..hun nyder det sgu nok..
En varm hilsen til pigen..
tilføjet af

konsekvenser!!

Alle der er gamle nok til at dyrke sex er vel også gamle nok til at tage deres ansvar.
pigen har nok selv valgt at gå i seng med den fyr, klamt at han er 18 og hun kun er 14 år. men det var deres valg.
man burde holde sig fra sex hvis man ikke kan tage ansvaret for ens handlinger..
jeg synes hun skal få det barn, det er et liv hun ellers slår ihejl.. hell no, så koldblodig kan man bare ikke være. undskyld mig men jeg ser det på en måde, og den måde er, at man heller ikke går ud på gaden og slår et andet menneske ihejl.. er i enige?? håber jeg, man går heller ikke op og får sig en abort, det et liv der ligger inden i maven på hende. så jeg synes hun skal få det barn.
tilføjet af

Hmmm

Er der overhovede nogen her inde som ved om det måske var med vilje??
Jeg syntes ikke at hun skulle ha lov til at få barnet da hun for det første ikke må dyrke sex ( dt r jo ik lovligt når man er 14)
Jeg siger ik at folk på 26 år, kan passe på et barn og er en god mor, men det tror jeg sku ik på at en på 14 er, hvad ved hun overhovede om kærlighed til et lille barn??
Som jeg så en anden havde skrevet, hun er jo ikke engang færdig med selv at lege med dukker osv.
Men når man er under 16, har jeg hørt at(den omtalte piges) forældrene har lov til at bestemme hvad der er bedst, om hun skal beholde eller pfå en abort..
Og hvad nu hvis hendes far finder ud af han ik kan magte at hjælpe hende, og hendes mor ik vil hjælpe hende, så har hun et seriøst problem..!!!
Når du er så ung somme hende her, kræver det meget mere end kærlighed, det kræver penge og sundfornuft...
Men jeg syntes at hun har gjordt noget rigtigt, og det er at fortælle det til sine forældre..
tilføjet af

ung mor

Det er svært at svare på,
men lad mig sige det på den måde, hvis en pige som 14årig står med "muligheden" for at få et barn, ( men ikke er gravid endnu), synes jeg, hun skal vente, for det er tidligt og det er et stort ansvar.
Men hvis hun står i den situation, at hun er blevet gravid, og hun har kendt konsekvensen af sex, så må hun også tage ansvaret. Det er jo ikke fordi det er umuligt at være ung mor, det er fordi det er hårdt.
Jeg tor også på, at alderen ikke har betydning for, hvor godt man klare rollen som mor. En pige/kvinde, som både psykisk og fysisk er rask, kan godt passe et barn.
Og som jeg tidligere har skrevet, man vokser med opgaven.
tilføjet af

???

hvordan kan du skrive at hun ikke burde få det barn???
hun er selv skyld i det barn er kommet til, det kommer jo ikke af sig selv??
hun må sku da tage konsekvenserne..
alle er klar over er man kan risikere at blive gravid ved at gå i seng med fyre...
hun kan ikke slå et uskyldigt barn ihejl.. det uacceptabelt..
tilføjet af

svar til faglæreren

Det er svært at svare på,
men lad mig sige det på den måde, hvis en pige som 14årig står med "muligheden" for at få et barn, ( men ikke er gravid endnu), synes jeg, hun skal vente, for det er tidligt og det er et stort ansvar.
Men hvis hun står i den situation, at hun er blevet gravid, og hun har kendt konsekvensen af sex, så må hun også tage ansvaret. Det er jo ikke fordi det er umuligt at være ung mor, det er fordi det er hårdt.
Jeg tor også på, at alderen ikke har betydning for, hvor godt man klare rollen som mor. En pige/kvinde, som både psykisk og fysisk er rask, kan godt passe et barn.
Og som jeg tidligere har skrevet, man vokser med opgaven.
tilføjet af

14 år og mor

Jeg er helt sikker på at også 14 årige piger tænker sig meget om, men smtidig vil det at få et barn så tidligt ødelægge ens liv, hvad med uddannelse? Der er mange ting man skal tænke på som forældre, det er ikke kun 1 år man skal kigge frem, men resten af ens liv, et barn er ikke noget man bare kan smide væk når man bliver træt af det, jeg tror ikke ret mange piger på 14 er klar til det ansvar det er at have et barn.
tilføjet af

Hhhmmm

Hvad så med din kæreste - vil han have barnet - en eller anden burde give dig lidt indsigt i moral og viden - tror du barnet vil kunne lide at finde ud af at ens mor fødte barnet som 15 åreig
tilføjet af

hvad sker der???

Puha en debat der er sat igang her.....
Jeg har altid været modstander af abort, det vil sige lige ind til jeg selv stod med håret i postkassen.
Jeg mener heller ikke at man skal bruge abort præventivt, men smuttere sker og man kan stå i en situation hvor det rent faktisk er det bedste at barnet ikke bliver født. Jeg havde en depression da jeg opdagede jeg var gravid, jeg havde meget svært ved at tage beslutningen om abort, men idag er jeg helt sikker på at det var det rigtige at gøre (ligemeget hvad andre siger) Jeg stod i en situation hvor jeg dårligt kunne tage vare på mig selv, hvordan skulle jeg så have kunne tage vare på et barn??
Jeg synes den 14 årige pige står lidt i samme situation, hun kan ikke rigtig tage vare på sig selv, dermed ikke sagt at jeg synes hun skal have en abort, jeg mener hun skal støttes og vejledes og valget er hendes, det er trods alt hendes krop!!!
Til hende/ham der skriver "hvad ved hun om kærlighed til et barn" tja, hvad ved jeg om kærlighed til et barn, jeg er 10år ældre uden børn og moder-kærlighed føler man nok først når man er mor!
tilføjet af

når man for børn

jeg fik mit barn da jeg var 6 år
tilføjet af

Hmmm!!!!!

Det er sku da ik et rigtig barn endnu, det er en lille gele klat, og ik andet..
Og jeg kan sige det her, fordi jeg selv har været der, jeg fik en abort, men jeg brugte både kondom og p-piller, så jeg gjorde hvad jeg kunne og havde ik et problem med det..
Hvis alle der blev gravide fik deres børn, ville verden fandme være overbefolket......!!!!
Og som sagt tror jeg ik på at er barn på 14 kan tage sig af en baby...!!!
tilføjet af

DET KAN IKKE VÆRE RIGTIGT!

og hvad så om du brugte kondom og p piller?
du ved stadig at du kan blive gravid, og det blev du?
så burde du sku holde dig væk fra sex hvis du ikke kan tage ansvaret.
der er konsekvenser for alt!
det forkert at gå op og få en abort i mine øjne du kunne have bort adopteret det, er det ikke bedre end at slå det ihejl?
det forkert..
tilføjet af

fik du dit barn da du var 6 år?

vil bare vide, fik du dit barn som 6-årig??
tilføjet af

jEG UNDRER MIG BARE........

JEG UNDRER MIG BARE OVER ALLE FOLKS FORDOMME...DET KAN GÅ GODT,DET KAN OGSÅ GÅ SKIDT, MEN HVORFOR SIDDER VI OG TROR, AT DET ER OP TIL OS AT DØMME, OM DET ENE ELL. ANDET ER KORREKT? VI ER
IKKE PIGEN, BARNET ELL. HENDES FORÆLDRE!!! DET VAR ORDENE.
tilføjet af

Fuldt forståeligt!!!

Det er fuldt forståeligt at man som ufrivillig barnløs, synes at abort kan være forkert.
Men det kan da ikke være rigtigt at hvis man ved et uheld blir' gravid, men ikke føler sig parat til at opfostre et barn. Så skal bringe det til verden, gi' det væk og være ødelagt resten af livet fordi man har bragt et menneske til verden man ikke har kunnet ta' ansvaret for. Det kan ødelægge resten af ens liv. (Nu snakker jeg om meget 'unge' piger der blir' gravide)
Jeg er selv stor modstander af abort som præventionsmiddel.
Tilgengæld er der (gud ved hvor mange) børn i verden der har brug for en mor og far, men fordi en adobtion skal være så dyr og langtrukken er der mange der simpelthen vælger det fra. Så på det område burde der ske en stor forandring.
Der gør det muligt for (forstå mig ret) helt "almindelige" mennesker at adoptere et barn, de for resten af deres liv vil elske. Og som de vil opdrage i et hjem med kærlighed, tryghed og varme....
Kærlig hilsen N.
Ps: Til 'Jea' Al held og lykke med at blive forældre...
tilføjet af

ens egen valg

jeg vil godt lige have lov til, at forsvare det dermed at være ung mor og ingen uddannelse.
jeg er selv 22 år og har en lille dreng på 2 år. jeg er smadder glad for, at jeg valget ham istedet for en uddannelse.
jeg holdte op på min uddannelse som klinikass. men er nu startet igen. min familie hjælper mig meget, da faren ikke er til stede.
og jo det er hårdt, men man kan sku godt. mange unge mennesker har ikke en uddannelse eller børn og dem ser vi ikke ned på. men når en ung mor siger, at hun ikke har en uddannelse tænker man strakt hvad fanden er hendes problem. mange arbejder istedet.
så pas jeres og lad pigen selv bestemme.
min kusine var selv 14 år og hende datter har det da fint. så længe familien som hun bor sammen med hjælper hende. man skal da ikke presse et barn til noget hun ikke vil.
og jeg ved selv hvor hårdt det kan være, at få en abort.
det er rart, at være mor selvom man er meget ung, ung eller som i vil have det midt i 20'erne og derefter.
tilføjet af

En abort er da aldrig en "nem" løsning!

En PIGE på 14 år...skal da have lov til at blive voksen; selv om hendes krop er klar til et barn, er samfundet (derfor lovgivning om seksuel lavalder) og sandsynligvis heller ikke PIGENs (og den dybt uansvarlige barnefaders) psyke ikke indstillet på at betragte det som værende positivt, Og ja, under andre omstændigheder skal man da straffes for sine uagtsomme handlinger - men livslang straf for at blive gravid som barn, så straffer man i mine øjne dobbelt. Og hvad med det barn, der evt kommer ud af det - hvad er odds for mobning etc - det drejer sig jo ikke kun om de første år, hvor mor læser og økonomien er stram...MOR er jo ikke engang færdig med folkeskolen...Og jo - der er da masser af støtteordninger, men alligevel mener jeg ikke, "man" er klar til at få barn som 14 årig simpelthen pga manglende erfaring og hvor skal pengene komme fra..hun er jo hverken gammel nok til SU, bistand etc...Jo - HENDES forældre samt "gravøren", men hvor megen og hvor lamg opbakning er realistisk. En abort er ingen spøg, men dog et yderst fornuftigt tilbud.
tilføjet af

14 år og skal ha' barn.

Er man gammel nok til at avle børn, er man også gammel nok til at tage vare på dem.
Det er måske ikke så praktisk i frohold til egen uddannelse o.s.v.
Det et vel et spørgsmål at prioritere. Børn først - uddannelse senere. Eller uddannelse m.m. føtst og børn senere.
Hvor vanskeligt kan det være??
V.h.
S.I.N.
tilføjet af

!!!!

Hmm... ja ja fint nok, nu gider jeg ik blive ved med at skrive, da vi aldrig vil blive enige..
tilføjet af

Gravid efter voldtægt

Nu har jeg læst hva du har skrevet, hvad så hvis man er blevet voldtaget???
Da jeg var 14 blev jeg voldtaget, og blev gravid, skulle jeg så beholde det ???
Hvilket jeg ikke gjorde, selvom jeg havde haft sex før.
tilføjet af

til Jeanne

fri abort er et must i verden. man skal bare sørge for det ikke misbruges. nu er jeg en mand så kan ikke føde, MEN jeg mener du gjorde det rigtige at få en abort.
KH Mikael
tilføjet af

Tak

Tak, det er da klart at man ik skal misbruge det, at man kan få en abort, men i mit og denne 14 årige tilfælde, syntes jeg det er helt oki, for denne historie melder ik noget om det er af egen fri vilje(hvilket jeg vil tro det er)
Men af de rigtige grunde syntes jeg at det er helt oki..
tilføjet af

18år men hvad så!!

Det er pigen selv der skal bestemme.........
Hvis hun vil have et barn som 14år.....
Så må hun jo om det. bare hende's far og mor vil hjælpe hende med det.....!!
Godt nok er hun ikke 18år men det er hende's valg, om hun vil have det barn.... såå....
knuzzer
tilføjet af

Mennersker er ikke for kloge

mange er sku for dumme til at bruge P-piller for graviditet, OG kondomer Som beskytter mod sygdomme og graviditet. HJÆLP de koster penge, og det tager 5 minutter at få dem + der sker sku ingenting. de typiske komentarer. BAHH folk er dumme.
tilføjet af

til Jeanne 2

syntes vi skal have flere som dig :-)
da du har de rigtige meninger.
efter min mening.
tilføjet af

sjok

Hei hei....
jeg heder xxxxx og jeg er 14år.
I dag fik jeg besøg af min 15årige kusine. Hun skal sove hos os....... men det har ik noget med sagen at gøre...
Jeg skulle låne noget neglelak af hende og åbnede så hendes maykupp taske og fant nogle piller.... det viste sig at det var p-piller... hun var akurat begynt på dem...
hun er alt for ung at vere sammen med nogen.... selv vil hun ik have børn men alige vel.................
tilføjet af

til Jeanne 3

piger skal jo ikke gå og slå sig selv i maven for at tabe barnet. fordi de ikke magter at have det eller er voldtaget, så de ikke vil have det. DA ER ABORT ET MUST. og må og skal ikke Fjernes.
tilføjet af

til la la la

jeg syntes 18år er ok til at få børn, da jeg er 21 ( mand )
men først skal personen og være klar til det, man kan være 50 år og ikke klar. MEN 18år ikke før syntes jeg man er gammel nok.
DESVÆRRE gør utroligt mange folk det ( sex ) selv om de kun er 10 12 år, sørgeligt men sandt. KH Mikael. PS håber da det går godt med din kussine, man kan jo ikke forhindre hende i at gøre det.
tilføjet af

enig med Mika

helt enig med dig.
tilføjet af

Forældre indtil hun er 18

syntes jeg også. hvis hun vil have det OK. jeg syntes bare det er Alt for tigligt, men jeg bestemmer ikke, så siger bare min mening
tilføjet af

Er der ikke kun ét rigtigt valg?

Jeg er selv en dreng på 15 år der har sexual omgang med min ligeså gamle kæreste. Vi har begge snakket om det med graviditet og det med børn, og vi er helt enige om at hvis der skulle ske et uheld skal hun have en abort. Vi bruger selvfølgelig prævention.
Ang. den 14-årige pige synes jeg der er for meget der taler imod. Det kan godt være at hun har et moderinstinkt men hun er selv et barn, og det er langtfra de fleste der kan tage vare på mere end sig selv i sådan en alder. Pågældende har måske ikke engang fundet ud af hvor sjovt man kan have det som teenager med vennerne og fester, og for mig at se vil et barn passe meget dårligt ind i hendes liv. Dette siger jeg dog uden at kende pigen.
Desuden skal hun sandsynligvis have meget støtte som der også er nogle der har skrevet, og da hendes mor er imod er det ikke sikkert at moderen kan acceptere dette barn, endsige sin datters beslutning og det vil helt klart påvirke deres forhold. Desuden, chancen for at pigen og den næsten voksne "kæreste" vil være sammen i et længerevarende forhold er meget lille. Man har mange kærester inden man finder den eneste ene og jeg tror bestemt ikke at hun er heldig i første hug. Desuden, hvem siger at han er en god far? Hvis han dyrker sex med mindreårige piger.. Jeg mener, hvad er han for en type? Dog er der, desværre, mange drenge der har en side til unge piger, noget jeg personligt synes er ulækkert og barnligt. De fleste er jo kun ude på at få et sexuelt udbytte, så hvad glæde har de i det hele taget af hinanden?
Jeg synes at Faglæreren skal tale med sin ven om denne graviditet, og eventuelt med pigen. Desuden synes jeg at forældrene skal tale sammen om det med pigen og fyren, så de kan komme frem til en ordentlig løsning på dette - problem?! Hun skulle nødig gøre noget som hun kommer til at fortryde - resten af livet?
-/BikerBirk
tilføjet af

Tja

Det vil jeg da håbe og hvis ikke så er han ikke gammel nok til at dyrke sex...
Og jeg ved at mine forældre og min familie vil støtte mig i mine valg.
Jeg ville ødelægge hele mit liv ved at give mit eget kød og blod væk!
Jeg tror næsten man skal være kvinde for at forstå det...
Jeg har prøvet og tro at jeg var gravid, og det var en helt fantastisk og oplevelse at tro at et lille uskyldigt barn voksede i mig....
tilføjet af

Dum idé!

Selvfølgelig er det også en mulighed, men alle vil kunne se det på hende når hun begynder at få mave og folk snakker!! .. og snakker. Det i sig selv er meget hårdt og det bliver endnu hårdere efter. Vi skal tænkte på at hormonerne drøner rundt i kroppen på pigen og det er ikke unormalt at de kan tænke i selvmordsbaner. Tænk nu på hvor hårdt det må være at se sit eget barn være sin søster, og tænk på hvordan folk vil se på hende bagefter.
Apropo abort; man slår ikke barnet ihjel, da det ikke er et levende individ endnu. Det trækker ikke vejret, og kan jo faktisk ingenting gøre. Det er jo kun en klump af uvirksomt væv. Desuden ville det ikke være lovligt hvis man slog det ihjel.
-/BikerBirk
tilføjet af

Til Lisser! Jeg er 15 år og mor!

Ved du hvad, det du sidder der er siger er jeg helt og særdeles uenig i...
Jeg blev gravid i juli sidste år, min kæreste og jeg brugte kondom, som kun er 98% sikre! Jeg blev gravid pga at kondomet sprang! Jeg er personligt imod abort, man dræber ikke noget så uskyldigt, som sit eget kød og blod, pga sine egne fejl.. Faren skred!!
Jeg fødte i midten af april, 3 uger inden eksamerne... Jeg havde 13 dages barsel, så gik jeg i skole HVER dag. I frikvatererne kom min far op med min datter, så hun kunne få mad.. /mine forældre valgte at støtte mit valg om at beholde hende! Jeg klarede eksamerne godt, kom ud med et gemn. på over 9.. Jeg er mindst lige så go mor, som alle andre! Hun får kærlighed og omsorg!
Og et lille spørgsmål? Kan en voksen ikke også tabe sit barn? Eller er det kun os børn? Tror jeg ikke! Men ved du hvad? I starten kom folk også med deres fordomme, og nu kan jeg forsvare mig! Jeg blir ikke såret mere, ved folks lede kommentarer!
Efter sommerferien fortsætter jeg skolen!
Og ærlig talt tror jeg min datter får mere glæde af en ung mor, end en fordomsfuld mor som DIG!!
For jeg er åben for nye muligheder, ikke gamle teorier!!! Basta!
Synes faren til den 14-årige har særdeles ret! DEn pige skal ikke overtales til abort, hvis hun ikke selv ønsker det! Hun VIL for altid holde det op mod sin mor, hvis det lykkes!
Er der måske noget mere dejligt end et barn? Nej, det kan selv ikke alderen holde sig op mod!!!
Hmf.. Mette, en stolt ung mor!!!
tilføjet af

Hmm

forstår dig godt på en eller anden måde, med at du fik fjernet barnet, for ellers vil du altid se tilbage og hade det barn, med abort var ikke løsningen.
barnet ku have blevet bort adopteret.. er modstander af aborter...

er ked af du blev voldtaget.
tilføjet af

Helt enig

Jeg synes at det er rigtigt. Pigen skal ikke overtales, og folk der tror at de er nogle bedre forældre bare på grund af alderen er for langt væk man.
At være ung og have et barn kan tit være dejligt, både for forældrene og for barnet. Jeg vil faktisk tro at barnet vil have et mere spændende liv, (men det kan det også have ved ældre forældre)fordi forældrene er selv unge, og forstår. Det jeg vil sige er at, folk skal ikke tro for meget, og skal ikke sige for meget, for det kan såre mennesker, men også må de tænke at der er alså mennesker der VIL leve sådan.
;)
tilføjet af

Mange tak

Jeg er glad for at vi har samme mening..
tilføjet af

Sorry

Hej
Jeg har lige læst mit indlæg igennem, jeg har lavet mange fejl, det jeg mener er at var jeg hendes mor ville jeg fraråde abort, og en pige på 14 kan være en lige så god mor som en på 30, og hun kan være en lige så dårlig mor som en på 30.
Og jo alle kan tabe en unge..
Men hey, hvad er vi til at give hende råd, det er jo kun en ven af pigens familie der skriver her inde!!
HUn finder jo nok ud af hvad hun vil selv..
Men det er da fedt nok at du har klaret det.
tilføjet af

Emsig Se tingene fra oven af :-)

Er Du nu hekt sikker på af hun er 8 uger henne eller om det kun skulle være 14 dage i hendes alder på 14 år.? Ellers vedr. Din anden kommentar som jeg ikke gad af svare Dig på. Ved Du godt af der må ikke benyttes ord som Faglærer til videregående uddannelser = Vi, Vores, Jeg, Gjorde, Gøre, det er = Pyha m.m.
tilføjet af

fremragende udtryk

"rige svin"? Sikke et fantastisk, fordomsfrit, jeg-er-ikke-misundelig-eller-ekstremt-dum-udtryk.
Fjols.
tilføjet af

Barnets tarv!

Jeg er ening i, at det er dejligt at være ung med sine børn, men den med at "har man sagt A, må man også sige B", holder ikke her. Hvis den unge pige ikke kan tage ansvaret, hvilket ikke vil være unaturligt, er det altså barnet, det går ud over. Jeg er enig i, at man må tage konsekvenserne af, det man laver, men her mener jeg absolut, at en abort må være konsekvensen.
tilføjet af

Kommer ikke an på alderen...

Alderen betyder egentlig ikke så meget, man kan være 14 men føle sig som en der er meget ældre. De må selv mærke efter i sig selv, om de er gamle nok til at kunne passe et barn, til at tage det store ansvsr der følger med. Svaret på om de er gamle nok til at håndtere det, kan ingen andre end de selv svare på.
tilføjet af

han er 18år hun er14år? vi kan ikke tillate det???

tenk hun er kun 14år eldre en børne sitt og ha er 4år eldre en moren. hun er ikke over sexuel lavalder og han er over så han har gjort noe ulovlig og bør settes inn.
tilføjet af

Ja...

Jeg kan godt se hvad du mener - men abort er LADRIG det rigtige svar (medmindre selvfølgelig man er blevet voldtaget)... Er man voksen nok til at have sex er man også voksen nok til at tage sig af følgerne... Man kan bliver overrasket over hvor stærke piger i 14-17 års alderen egentlig er når det kommer til stykket...
tilføjet af

HVAD??!??

For det første : LÆR DOG AT STAVE!!! For det andet - tror du ikke de 2 unge mennesker har NOK at tænke på, end folk der ævler om lavalder os deslige????
tilføjet af

Min mening!!!

Hejsa Alle Sammen
For det første sidder jeg her og er gravid i 20 uge og for det andet, har jeg lige set den 3D scanning der har været vidst på Nettet i bla. BT og Ekstrabladet, som viser et fuldbyrdet foster i uge 12 og har man set et scanningsbillede, ved man godt at barnet er et foster i uge 12!, så stop lige den der med at det bare er en klump celler TAK!
Jeg selv var 21 år da jeg fik den første, jeg måtte droppe ud på 3. år af HHX grundet bækkenløsning og jeg sidder nu 27 år gammel, i starten af en ingeniør-uddannelse med et barn og en ny på vej og med bækkenløsning igen igen. Min mand læser på SU, og vi har både tid og overskud til at læse begge to og tage sig af barnet!
Men nu tilbage til min mening omkring det en 14-årig får barn!!
Vi har alle en mening om hvad en 14-årige burde gøre hvis hun bliver gravid. Nogle siger: "Abort", Andre siger: "Kan man sige A må man også sige B", andre igen siger: "Det er op til den enkelte og så barnet at vælge!"
Jeg er generelt imod abort, min holdning er at de fleste kvinder godt ved lige meget hvad alder man er at er mens'en begyndt, så er der også chancen for at blive gravid og hvis man så dyrker ubeskyttet sex, jamen så er man jo selv "skyld" i det!
Der er ingen af os der kender forhistorien til om den unge kvinde på 14 år, har dyrket ubeskyttet sex, med henblik på at blive gravid (planlagt barnet), eller om hun har dyrket sex med prævention, som så netop den dag er smuttet om det er p-piller eller et revnet kondom gør jo ingen forskel! Egentlig er det lige meget hvad der er sket, barnet er på vej nu og nu er det den unge kvinde der skal tage en beslutning som vil ændre hendes liv lige meget hvad hun vælger!
Har en veninde der blev presset til en abort som 16-årig af sine forældre, har oplevet hende ulykkelig hver gang vi nærmer os årsdagen for aborten og datoen for barnets fødsel. Når hun ser et barn på alder med det barn hun valgte at få fjernet, tænker hun på at der kunne mit barn have deltaget i legen! Det var hårdt at gå og glæde sig over sin egen graviditet og have en veninde med nedtur over sit fravalgte barn! Hvilken forældre vil byde sit barn det?
Har en kusine som blev mor som 16-årig, droppede ud af gymnasiet, boede hjemme ved far og mor, mens hun læste HF, havde far og mor til passe barnet, mens hun arbejde to gange om ugen. Hun er nu 26 år og mor til to og har en uddannelse som børnehavepædagog.
Men hvis det var min datter der blev gravid som 14-årig, ville jeg reagere nøjagtig lige som faderen! Mit barn skal IKKE tvinges til en abort! Men jeg vil stå bag hende lige meget hvad hun vælger om det så er at føde barnet og bortadoptere det! Kærligheden til ens barn, bør også afspejle sig i at man har tiltro til sit barns evner og til at det ved hvad det gør!
Jeg kan afslutningsvis faktisk lige fortælle, at jeg selv var en meget flakkende sjæl, da jeg blev gravid med min datter(den første), jeg var 20 år og flyttede meget rundt, havde skiftende kæreste og en dag var hun på vej pga at præventionen svigtede! Jeg havde valget mellem at få en abort eller beholde hende og jeg valgte at beholde hende og det er jeg meget glad for nu! Mange af mine forældres venner, var bekymret for barnet, fordi jeg havde været så flakkende! Mine forælre, så hvordan jeg voksede med opgaven og blev den bedste forældre af alle mine søskende, jeg faldt til ro, holdte fast i min kæreste, blev gift og planlagde så en graviditet igen!
Mine søskende(storebror og storesøster) har den ide at man skal have anden weekend fri til at gå i byen og de er 27 og 35 år! Min storebror vil have aflastning på den nyfødte så han kan gå i byen med hans kone, den ældste kan han jo aflevere til sin mor! Min storesøster har aflastning til hendes 4 børn, så hun tager i byen, sammen med min lillebror (20 år) og hans venner hver weekned? Og må jeg så lige stille et modspørgsmål, hvornår er man egentlig moden til at få børn?
Tænk jer om inden i skriver en 14 årig IKKE er klar til at få børn, jeg har set 17-årige, der er deres forældre-ansvar værdige og har jeg set 35-årige, hvor det undrer mig at de stadigvæk har deres børn!
Så efterhånden er min holdning:
Man vokser med opgaven som forældre, lige meget om man er 14 år eller 30 år og enten bliver man klar til opgaven og ellers gør man det IKKE. Giv den 14-årige en chance, i stedet for at fordømme! Man kan hvad man vil og man bør ikke støtte og ikke fordømme og stille op med en masse fordomme, som mange af jer gør herinde omkring den 14-årige der er gravid!
Tag vare på jer selv og husk så lige på at engang kan det være jer der står i den situation, som hendes forældre gør og lige meget hvad barnets valg bliver, for i bund og grund er det hendes valg og ikke jeres, så vil jeg håbe på at I ikke truer hende med alskens ulykker, hvis hun går i mod jeres ideer om hvad der er rigtig eller forkert, men bakker hende op og acceptere hendes valg og behandler hende som det menneske hun er, og ikke som et dyr fordi hun IKKE vælger at følge jeres beslutning.
Mange tanker fra
Nethe
tilføjet af

Hmm...

Måske hun ikke er fra DK, tænkt på det?! Måske er du lidt for dømmende, hvis hun nu ikke kan stave, er det jo ikke dit problem!
Men jo den kriminelle lavalder er nok ikke det vigtigste på nuværende tidspunkt!
tilføjet af

Hvis du vælger abort

Kære pige, hvis du vælger abort, så tager selve indgrebet ikke mange minutter, det er ikke noget at tale om og det giver ikke psykiske problemer, med mindre man selv vil...
tilføjet af

Børn Børn

Ja når man leiger med ilden kan man brænde sig men i dette tilfelde kan man ikke kalde det for ild.
Med det ansvar stopper udviklingen hos moren og til faren har jeg ingen komentar.
Et barn forplikter og er moren udviklet til en opdragelse til et barn??
tilføjet af

hej - er selv 13-14

hej....!
for det første synes jeg det er meget MEGET tidligt at have sex i 7.klasse, som hun jo næesten måtte have haft for at være i 8.uge. men at vælge melllem abort eller ikk tror jeg er en stor beslutning.. hvis det var mig her (skal selv i 8.) som skulle være mor -- eller kunne vælge at få abort - ville jeg KLART, KLART fortrække abort.. det kan være det er den letteste udvej, men sig mig - man vil da have sin ungdom til at gå itu, vel?men har den jo kun en gang. man kan jo ikke feste på samme måde for man skal jo være hjemme .. for man kan da ikke forvente at ens forældre vil passe barnet hele tiden, vel? ville det ikke også være egoistisk at gøre? jeg synes der er mange ting man skal tage vare på og mange ting som kan ''gå i stykkker'' hvis man gør det forkerte... selvfølgelig kan jeg godt se at det er ens egen fejltagelse at gå iseng med en fyr i den alder men altså- man skal da have sin ungdom...! og den får man ikk 100% når man får et barn i den alder...! hvis jeg skulle hjælpe din venindes datter ville jeg fraråde hende barnet og bede hende selv læse dette brev..! men HELD OG LYKKE.
håber det bedste for familien..
knus tulle
tilføjet af

Provokatør eller tumpe

Nå man skal lige ind og provokere?
"Gravidtet" hvad er det? Mener du "graviditet"?
"når man for børn"? Mener du "Når man får børn"?
"6 år"? Skulle der ikke have stået 16?
Ta' dig sammen!
tilføjet af

Abort!

Jeg er selv teenager og mener absolut at pigen skal få en abort. Hun vil ødelægge sin ungdom. Og sådan er det. Hun skal til at går i 8. klasse. Siger det ikke bare svaret i sig selv. Pigen kan jo aldrig kunne tage vare på et barn så tidligt! Det vil ødelægge hendes ungdom...
tilføjet af

den er gal...

Jeg syntes at det er helt galt,at børn får børn.Kun 14 år,og skal ha barn.Man har ikke prøvede noget,oplevet noget i livet.Men nu hvor i har valgt,håber jeg at jeres familier 100% står bag...!!
Det går ikke hvis de ikke gør....!!
Håber det går får jer.
tilføjet af

Lov & orden !

Du skulle gøre dig for god til at skyde på nogen der ikke kan stave, du har tilsyneladene selv et problem med at stave til "og", men du forstod vel budskabet, og i øvrigt er loven til for at blive holdt, hvordan ville det hele ellers se ud?
tilføjet af

hallo

Jeg synes lige at jeg bliver nød til at skrive lidt til denne unge pige.Jeg synes at du er alt for ung til at selv kunne tage vare på et barn.Jeg har selv en datter dog kun på 12 år,men jeg vil selv råde hende til at få en abort,hvis hun skulle komme i samme situation.Men jeg kan så ikke forstå at hvis du har en kærste,hvorfor du ikke har været hos lægen og fået mimi p-piller,det er da ikke forbudt at tænke selv,når man ved at dyrker man sex med så kan man risikerer at bliver gravid-hallo vi lever i år 2004,det kan sgu ikke komme bag på dig ej heller din ven som er 18 år.Hvis du vælger at få barnet skal du huske på at der kommer mange situationer som kan være meget svære at håndtere,selv for os som har valgt at få børn noget senere end dig-så tænk dig godt om inden du beslutter dig.
tilføjet af

TUMPER!!

Ja, helt klart. Det er da fuldstændig ligegyldigt om man har råd til at købe hverken mad eller legetøj til barnet. Det er da glad så længe det har kærlighed og omsorg. Jeg tror også jeg ville tænke sådan. hmm, vi har ikke noget fjernsyn, vi får altid pasta med ketchup, vi har ingen bil, jeg kan ikke gå i biffen, jeg har ikke noget legetøj, mine venner driller mig... Men SKIDT PYT! FOR MIN MOR ELSKER MIG JO....... Ja, tro på det.... Og cut så al det crap. Vil man have barnet så FÅ det.... Vil man ikke så lad være... Der er da ingen skam i ikke at ville have et barn. Og det kan godt være i siger at når man er klar til at dyrke sex burde man også være klar til konsekvenser. Men gæt hvad? Det kan godt være man BURDE være klar, men det er man bare ikke.... Hold .... man!
tilføjet af

Fat nu noget!!!

Ok, det kan da godt bære at LIGE PRÆCIS DU og din familie har klaret.... Det er der sikkert mange der har, for sjovt nok tror jeg faktisk altid der er et par undtagelser! Men vi snakker generelt her! Kender vi pigen nej.... Derfor bliver nødt til at antage at hun er en af de hmm skal vi sige 70% i den alder der ikke kan klare det okay...... NEJ FOR JEG KENDER I HVERT FALD NOGEN DER HAR KLARET DET ENGANG OG DE ER STADIG GLADE. Nå, men det er da 100% en garanti for pigen her at hun klarer det ikk? Jerk!
tilføjet af

Man må da tage ansvar!!

Efter min mening er hun for ung til, i det hele taget at have sex. Men nu når det er sket, og hun er blevet gravid, så må man også tage ansvar for ens handlinger. Jeg ved godt at så kan man sige, ja det her er lidt anderledes en noget andet, ja men vi snakker om et levende væsen her. Jeg ville få barnet, og hvis man ikke kan overskue at have et banr så bør man ikke få en abort, nej så synes jeg man skal føde barnet og så give det op til adoption. Det kan være en stor ting som 14 årig at få et barn, for det kræver meget af en. Men på den anden side kan det jo godt lade sig gøre, hvis man har støtte fra faderen og han familie, men ikke mindst fra ens egen familie.
Jeg synes det er op til pige selv at bestemme hvad der skal ske med barnet.
tilføjet af

studerende = frihed til børn

Jeg er 23 og mor til 2 (den første fik jeg som 20' årig). Begge børn er planlagte.
Jeg læser til pædagog og NYDER de korte dage på seminariet og de mange lange ferier med børnene. Ja, jeg skal læse om aftenen når de sover og et par timer i weekenden, men så træder far jo bare til (eller måske andre i familien ligesom faren (kommende morfar) er villig til i "faglærerens" eks.)
Man har ikke mange penge når man er på SU, men jeg tror heller ikke det tjener barnets bedste at få "hvad de peger på". Det er vigtig for mig at mine børns dagligdag er kærlig, eventyrlig, at de spiser sundt, at de kommer ud og at de er trygge! (- og så til helvede med det materielle ... )
At få et barn som 14 årig vil blive barskt; men hvis man kan få lov at bo hjemme, hvis bedsteforældrene yder en kæmpe indsats og der er rum til 14 årige udskejelser engang imellem, så skal det nok gå. Og måske kommer pigen mere "hel" igennem det end, hvis hun får en abort?
tilføjet af

Selvfølgelig!

Jeg synes det er frygteligt! Både en 14-årig og i den grad også en 18-årig har fået tudet ørene fulde af snak om at man skal beskytte sig! Hva' er det lige der er gået galt?
Selvfølgelig skal hun have en abort! Da de der så unge er hun sikker på at blive enlig "mor", hvem ønsker det?
Jeg er sikker på at hun ikke er gammel nok til at tage et ansvar som dette.
Hun vil ødelægge alt! Muligheden for at nyde ungdommen, få sig en ordentlig uddannelse og for den sags skyld også at nyde det at have en kæreste. Face it! De næste 10 år vil ingen mand rode sig ind i et forhold med en pige med et lille barn.
Hun skal da have en abort mens det kan nås!
tilføjet af

Tag det roligt! :)

Ud fra hvad jeg kan se er vedkommende fra Norge. Og opretter af HVAD..., slap af. "Påpeg ikke splinterne i andres øjne før du har fjernet bjælken i dit eget."
Any ways, lige meget hvordan det fremlægges har fyren brudt loven - og han burde selvfølgelig anmeldes til politiet. Men hvis de har været sammen pga. kærlighed, hvorfor så anmelde ham? På den anden side synes jeg at det er lidt ulækkert at en næsten voksen har ladet sig lokke af en 14-årig. Har han ikke andet og bedre at tage sig til? Men, lad os nu holde os til det væsentlige: Abort, bortadoption eller skal hun have det barn?
-/BikerBirk
tilføjet af

abort

Hør her, hun er 14, hendes krop er ik udviklet nok endnu, og hun ville sandsynlig ik kunne klare det, er selvt meget ung, men har har veninder der har børn, og amnge af dem burde virkelig ikke, har en bekendt som jeg avr oppe ved for at låne noget den anden dag, da havde hun og hendes ældre kærete drukket sig stive og sad og røg joints og hørte musik, mens deres barn bare lå og skreg i værelset ved siden af..
og hvor vil jeg så ehn med det, jo hende pigen er 14, ligeså gammel som mine brødre, hun har ik prøvet nok endnu, hun ville komme til at fortryde så meget hvis hun får et barn og dermed mister sin ungdom, hun er stadig et barn og slet ik gammel nok til at ta ansvar for et lille barn, selvom kæresten er 18, emn ahr han prøvet nok?
tilføjet af

jeg ville da heller ikk få en abort

jeg er selv på samme alder...
hvis det var mig der blev gravid VILLE jeg ikke få en abort, det er jo nærmest mord;-(
tilføjet af

Hmmm....

Jeg har endnu ikke mødt en eneste ung mor der har fået give deres børn det de skulle! I unge mødre er slet ikke modne nok, og har ikke den form for ansvar! Hvad med at begynde og tænke lidt på børnenes ve o vel???????!!!!!!
tilføjet af

hallo 2 om det !!!!!

er der overhovedet nogen her der tænker på faderen, har han ikke også et valg, det er også hans kød og blod, som der er blevet sagt før, der er 2 om det, så derfor er det også hans valg, om DE skal få det barn. han skal da ikke bare helt afskrives. jeg er godt nok selv en kvinde, men hvis jeg var ham ville jeg da også gerne have en indflydelse, det hele er ikke kun op til pigen... jeg synes selv at det er en meget ung alder at få et barn. jeg er selv 20 og er da slet ikke parat til at få et barn nu!!!! kan huske første gang jeg var i seng med en var jeg 14 og han var 18, forstår slet ikke at hun overhovedet tænker på at få barnet
m.v.h pia
tilføjet af

FUUUCK

FUUUCK, hvis jeg var forælder til den pige...
Så er det jeg spørger mig selv - hvem i alverden har opdraget den pige, ja og for den sags skyld også den 18-årige "dreng"??? Ja, dreng må han jo være, eftersom han for det første dyrker sex med et "barn" og tilsyneladende ikke er informeret om beskyttelse. For hvis han endelig vil dyrke sex med en mindreårig, så er han da også nødt til at beskytte sig - efter min mening selvfølgelig. Han har så netop erfaret konsekvenserne ved at dyrke usikker sex. Som man siger "shit happens", bortset fra, at vi altså her taler om menneskeliv - at føre en generation videre. Stakkels - om 7 måneder fødte - barn. Hvilket elendigt liv må det ikke få. Når barnet bliver større begynder det som regel at stille spørgsmål, eksempelvis om 2. verdenskrig, og moren må svare: "Det ved jeg desværre ikke noget om, det havde vi først om i 8. klasse, og der ventede jeg jo dig.
Du skriver selvfølgelig ikke noget om, hvad "faderen" mener om situationen, og derfor vil jeg heller ikke kommentere ham/hans rolle yderligere.
MEN, hvordan kan man som forælder/forældre støtte sin 14-årige datter i at få et barn. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er DYBT rystet. Hvem er pigens far? Ham ville jeg gerne lige veksle et par alvorsord med. Pigens mor er tilsyneladende ikke helt ved siden af, eftersom hun er imod graviditeten.
Hun har nok fattet, at det er ALT for tidlig en alder, at få børn i. Skal den 14-årige så til at droppe skolegangen, eller hun satser måske på at nedkomme i en skoleferie? Og hvad med hendes fremtidige planer - vel og mærke hvis hun har nogle - de er så også spoleret. Når klassekammeraterne skal til fest eller begynder at gå i byen, må hun blive hjemme, for hun har altså en unge at passe. Hun skal fremover leve som en mor og nok også kontanthjælpsmodtager, og påtage sig en rolle, hun slet ikke er klar til. Det mener hun sikkert selv, hun er, men når hun ikke gider ungen mere, er det lige pludselig morfaren, den hænger på.
Puha, jeg er blevet i helt dårligt humør af, lige at gå ind for at tjekke min mail, og lige komme til at læse overskriften på dagens debatemne.
Men nu har du så læst min mening, og jeg gætter på, at den ikke skiller sig helt ud fra din.
Venligst "tvillingen"
tilføjet af

ABORT

jeg sys at alle piger i denne verden skulle ha fjernet der´s (foster) vis de er under 18

har selv prøvet at skulle være far og det var ikk lige så sjovt da barnet døde

Mange hilsner DE HÅRDE GUTTER STEVNS
tilføjet af

tillykke med gennemsnittet...

Er du så naiv, at du tror, du kan bruge et folkeskolegennemsnit til andet end at blive erklæret egnet til at komme i gymnasiet??? Så tror jeg lige du må skifte hest og spænde hjelmen.
Det er vand i forhold til gymnasium og vel og mærke videreuddannelser. Så NEJ, du er ikke en ligeså god/psykisk stabil mor som en, der er måske 10 år ældre, og har en uddannelse/viden bag sig.
tilføjet af

Nærmest mord?!

Kan jo altid diskuteres mellem tilhængere og modstandere..
Men tror du helt alvorligt at du ville kunne give sådan et lille liv det det havde brug for? En ordentlig opdragelse og de ting et barn får brug for.. Hvor mange penge har en 19 årig med et barn på 5? Og hvor udslidt er hun efterhånden.. Se bare på alle de mere psykisk udviklede der går neden om og hjem på det?
tilføjet af

Hørt!

Hørt hørt! Synes især at man først og fremmest må tænke på om man kan give barnet et ordentligt liv!
tilføjet af

De voksne har også været 14..

Det er ikke ret lang tid siden jeg var 14, beklager at sige det.. Men man troede man var så meget som man så senere fandt ud af at man slet, slet ikke var..
Og har du virkelig tænkt over hvad det barn ville betyde før du skrev det indlæg? Du ville aldrig bare liiiige kunne smutte over til veninden.. Og du ville have ansvaret for et andet liv! Og det tror jeg altså de færreste 14 årige er parate til.. De er jo knap begyndt at tage ansvar for deres eget liv og deres egne handlinger..
tilføjet af

Nu er den for langt ude !

"Tænk på dem, der ikke kan få børn"
Hmm - yeah right, det prøver vi da så:
En gravid kvinde kommer ind på sygehuset for at få en abort, da hun ikke ønsker dette barn.
Sygehuset har arrangeret et møde mellem den gravide kvinde og en anden kvinde, som ikke kan få børn.
Den ikke-gravide overtaler således den gravide kvinde til at få barnet, og den ikke-gravide overtager den anden kvindes barn lige efter fødslen.
JUHU - succes!
- Det holder ikke !
Det direkte ækle udsagn om, at "hvis man er gravid, men ikke ønsker barnet, burde man bare skamme sig til døde - FOR TÆNK PÅ DEM DER IKKE KAN FÅ BØRN", er det samme som en bedstemors udsagn om at man bare SKAL spise op "- FOR TÆNK PÅ DE SULTNE SMÅ BØRN I AFRIKA!"
Det, at skulle vælge om man ønsker at gennemføre en graviditet eller ej, er helt op til en selv, blot man overvejer de forskellige ting, der hører med såsom; at få økonomien til at hænge sammen, ansvaret, ens eget liv med/uden børn i fremtiden, din uddannelse og muligvis også de følger det måske kan have, hvis man er en meget ung mor, som denne 14-årige.
Et eller andet sted, ser jeg nemlig nok på forældre som noget man kan komme til og spørge til råds "om livet", da de "har oplevet mere" end en selv. Jeg kan ikke forestille mig, hvordan det ville være at tage i byen med mine venner og veninder og tage i byen, og vide at min egen mor også ville være ude og feste på samme vis? - Jeg ved det godt - glem alt om hvad andre tænker - men det holder jo heller ikke helt i længden!
- Ikke for at træde nogen på tæerne, men; that's my way to look at such case !
tilføjet af

ikke nogen abort!

jeg syntes ikke hun skal have en abort! hvis hun er blevet gravid, så er det jo fordi hun har dyrket ubeskyttet sex! og så er man jo selv ude om det!
tilføjet af

Enig!

Jeg er fuldstændig enig med tvillingen.
Ja hvilken far syntes at det er ok at ens datter får et barn som 14 årig?
Og pigen var også i tvivl om hun ville have barnet, de fleste får børn fordi de ønsker det, og ja det kan smutte, men hun er 14.
Så ka jeg slet ikke se hvor svært det kan være at finde en løsning.
Så til dig der har skrevet indlægget, abort er absolut løsningen i dette tilfælde.
tilføjet af

hender på nilled har gode patter

hun ser da meget godt ud med godt røv ansigt jeg ikke se det ;( gode patter ses røc huller
tilføjet af

Når børn får børn!!!

Jeg har altid haft den mening, at er man gammel nok til at dyrke sex, er man også gammel nok til at tage de konsekvenser der følger, fx en graviditet.
Ja 14 år er ikke meget. Jeg ville råde pigen til at føle godt efter inde i sig selv. Er hun klar til dette eller ej? Har hun den opbakning der kan gøre "jobbet nemmere" for hende? osv.
En abort ja, måske er det det rigtige valg, men kun hende selv kan træffe dette valg. Om alderen er en grund nok ved jeg ikke. Det kommer vel meget an på hvor moden man er?? Eller hvá???
tilføjet af

ung og lever på systemet???? sikke noget fis

undskyld mig men kunne ikke lade være med at blive lidt sur over at læse dit indlæg med: at unge møder højst sandsynligt lever på systemet!!!!!
så ville jeg bare lige fortælle at jeg blev gravid som 19 årige "planlagt" og fødte en sund dreng som 20 årige jeg har ikke levet på systemet og er godt uddannet og har hus i nordsjælland 2 biler faren til min dreng er har os og vores økonomi funger fint.... så det er langt fra alle der er unge møder som lever på systemet og de andre unge møder som er i minh vennekres el. var i min mødergruppe levet heller ikke på kontanthjælp. kender enlig ikke nogen der gør.
men deler jeres mening som 14 årige har man en del for sig og har jo ikke oplevet nok, men hvis valget bliver at få barnet er jeg sikker på hun vokser med opgaven.
hilsen mor på 21
tilføjet af

Se fremad.............

Ja........... Mange kan hurtig være enige med mig at sige det er i ind ung alde du er startet, men der er kun en vej og det er fremad.......... Så være glad og tage en dag ad gangen, det er meget vigtig i levet, fordi man ved aldrig hvornår det er slut... :-)
tilføjet af

hun ska gøre hva hun føler er rigtigt

jeg sys hun skal gøre det som hun føler er rigtigt,for man kan godt komme til at gøre som andre sys man ska gøre,når man er så ung og ikk ved hva der ska ske!!!!
jeg blev selv gravid som 16-årig, og fik en abort, men det var mit eget valg....
hun er helt klart for ung og garanteret ikk klar til at blive mor, men hun blir klar, når barnet kommer....
og ang. faren... Jeg har 5 venínder m børn, og ingen af fædrene er der, drenge er bare ikk klar til at få børn når de er 18 år, der sker alt for meget i deres eget liv, og det er jo ikk dem der skal amme.....
det var lige hva jeg havde at sige....
tilføjet af

Helt ærligt!!!

Ja du må have mig meget undskylde, men hvem f..... siger at hun bliver kontanthjælpsmodtager af at få børn i en tidlig alder???
Hvem har givet dig tilladelse til at svine forældrene til, du aner jo intet om deres hverdag, hvornår de fik børn osv.
Ja fyren på 18 burde vide bedre, men som du selv sagde "shit happens".
Jeg synes du er for meget!!!!
tilføjet af

Er man gammel nok til at avle børn...

Hov hov .. slap liiige af et øjeblik.
Hvor gammel skal en pige være før hun teknisk set kan få et barn? 12? 13? ..
Lad os bare sige 12 - det lyder vel meget fornuftigt? Tror du selv på at en på 12 år er gammel nok til at tage dig af et barn? Eller endda i stand til at tage beslutningen om at beholde eller få abort?
Det tror jeg godtnok ikke!
tilføjet af

live your life befor

please take the baby out it sound hard but think about you are stil 14 y old be free its a big joBBBB ..GOOD LUCK...!!!!!!!
tilføjet af

abort er mord!

'Til anonym:
"mit barn skal ha alt hvad det peger på"
Det SKAL børn ikke have, børn skal ikke være nogle forkælede små unger der tror verden handler om dem hele tiden!
Jeg er imod abort, synes det er forfærdeligt at nogle leger herre over sådan et lille væsens liv!
Det er klart at det er helt skandaløst at være gravid som 14 årig, det burde ikke være muligt! Men det er det nu engang og pigen har åbenbart ikke været moden nok til at forstå at sex har koncekvenser!
jeg ved ærligtalt ikke hvad jeg havde gjort som 14 årig og gravid, det ville aldrig ske, da jeg ikke dyrkede sex da jeg var 14!
At blive gravid burde være himlen for enhver mor, at skulle glæde sig til at se dette vidunder vokse op.
Min mening er at forældrene burde bakke op om sagen, og at de burde være reserve forældre for dette lille barn, så moren stadig ku gå i skole og passe sin uddannelse. Det bliver garanteret hårdt, men er ikke i tvivl om at jeg synes det er det rigtige.. Hun skal stadig have mulighed for at være ung, men ung med et ansvar!
min mening er at abort er mord, og mord er forkert!
tilføjet af

Enig-bortset fra en ting

Jeg er helt enig med dit svar, det er alt for tidligt at få børn, som du jo siger har man som 14-årig ikke engang lagt dukkerne på hylden.
Der er dog en ting jeg ikke er enig i.For det værste, det aller værste man kan gøre er at få en abort. Jeg kender en der blev gravid da hun var 16og fik en abort. Hun har fortudt det ligesiden. Hun er nu 41 og kan stadig bryde ud i gråd, over det barn hun på en måde stadig har inde i sig.
Der er selvfølgelig også bortadoption, men det er lige så hårdt. Føelsen af at ens barn er derude et sted, lever det liv som man kunne have givet det, det er ikke til at holde ud. Jeg snakker af erfaring.
Så for guds skyld behold barnet, selvom det er hårdt og man på en måde mister sin barndom, så kommer det til at blive al besværet værd. En dag hvor du bare sidder i en stol ude i haven og ser på din lille pige/dreng, der rende rundt og leger. Så vil det være det værd.
tilføjet af

abort skal ikke bruges som præventionsmiddel, men...

En 14 årig pige bør ikke blive mor, da hun vil få svært ved at gennemføre uddannelser m.v. Af hensyn til barnets targ, vil det være klogt at hun vælger abort, idet hun højest sandsynligt heller ikke er sammen med faren, når barnet bliver født. Den faktor at hun højest sandsynligt ikke er det, giver med det samme anledning til et ustabilt liv for barnet. Og hvis hun samtidig ikke er stærk nok til at gennemføre en uddannelse, vil barnet heller ikke få de rigtige betingelser fra moren rent økonomisk.
Jeg er modstander af at kvinder gentagne gange får abort, istedet for at benytte sig af p-piller som i øvrigt kun koster 40 kr om måneden, eller meget bedre at bruge kondomer. Men som 14 årig, har man måske ikke helt fået den opbakning fra forældre/ venner/ lærer m.v. til at turde gå til lægen og bede om det, når man jo er under den kriminelle lavalder. Pigen her har fået sig en svær advarsel, og ved nu at hun skal benytte prævention.
Jeg er selv 25 og har endnu ikke fået børn. Men da jeg gik i 8. klasse, blev en af klassekammeraterne gravid. Det var enormt hårdt for hende at få aborten, men hun vidste også at hun ikke kunne give barnet de optimale betingelser. Det ville betyde at hendes egne forældre faktisk ville blive hendes barns forældre. Hun havde dog ikke meget valg, da hendes forældre var enige om, at hun måtte få en abort. Skolen havde stor forståelse for problematikken, og hun fik uden videre den frihed til at blive hjemme til hun selv var klar.
Så mit råd er at lade pigen selv føle hvad hun vil, men vær sikker på at hun kender konsekvensen, og at hun tænker på barnet og ikke sig selv.
tilføjet af

Man må tænke på barnet

Jeg er sådan set ligeglad med, om faren vil være der for barnet eller om moren er 13 år. Jeg syntes bare at hvis man er i den situation at være gravid når man selv er et barn, så burde man overveje grundigt om hvad der er bedst for barnet. Barnet har vel ret på en god opdragelse og tilværelse. Hvis denne tilværelse er så dårlig, at et barn umuligt kan få det godt, selvom det naturligvis er elsket af forældrerne, så må man spørge sig selv om det er nok? Jeg ville personligt overveje om jeg ville gøre det mod mit barn.. Måske vil barnet slet ikke trives når hans mor kun er 13 år ældrer end sig selv. Hun har måske slet ikke den erfaring som der skal til for at kunne have et barn? Min mening er ganske enkelt at "Gemme" barnet i 10 år. Man vil sikkert få en ligeså dejlig søn eller datter af den grund.
tilføjet af

hvordan ka du sige det?

hvordan kan du sige at abort er den rette løsning!
Hvem har ret til at fjerne sådan et lille vidunder? Har du ret til at bestemme over andre liv? synes det er helt forkert!
Man kan sagtens få et godt liv samtidig med at man har et barn.
Børn burde sættes i første priotering, kærlighed burde være vigtigere end karriere, et barn med en mor og far der er veltjente er nødvendigvis ikke lykkeligere!!
tilføjet af

Svar til peter.

Jeg er os selv 17, og blev jeg gravid idag, ville jeg kraftigt overveje at beholde barnet. Du kan sagtens som dreng/mand sige at hun bør få en abort, for det er ikke dig der skal slå et liv ihjel, det er tværtimod pigen der skal have det på samvittigheden. Nu har jeg aldrig været gravid, men jeg kan godt forestille sig at man hurtigt knytter et bånd til det liv der vokser i sig...
Hvis barnet kan få en god opvækst, har det så ikke fortjent at leve???
Groft sagt, kunne du leve med at have slået et menneske ihjel??
tilføjet af

næste skridt

nu siger vi at du har banket den her dreng for at have bollet din datter tyk, og du har meldt knægten for at have været sammen med en under 15 år.
og du har så selv fået din dom for vold mod drengen, hvor langt syntes du så selv du er kommet? din datter er stadig gravid.
du har tævet en din datter holder af, hva tror du din datter syntes om dig nu?
venlig hilsen en far der er uenig i din holdning.
tilføjet af

Enig!

Jeg gir dig fuldstændig ret i at det er et rigtig dårligt argument, for der er flere muligheder for kvinden der ikke kan blive gravid. Hvis det er muligt kan hun få foretaget kunstig befrugtning, som samfundet betaler, det er en hård behandling men hvis man virkelig gerne vil have et barn er man vel villig? Hvis kunstig befrugtning ikke er muligt kan man adoptere et barn. Der er mange tusinde børn i verden der drømmer om et godt og trygt hjem frem for et børnehjem. Så det holder ikke at sige "Tænk på dem der ikke kan få børn".
tilføjet af

Du vil give dit barn alt hvad det peger på!!!

Hvis du vil give dit barn alt, får det aldrig et godt forhold til penge når det bliver ældre!!!!!!
tilføjet af

Absolut ikke

Under ingen omstændigheder vil et ung individ på 14 år være klar til at få et barn i et dansk samfund, vores samfund er ikke bygget op til at "børn" skal have børn.
tilføjet af

Er abort mord???

Jeg synes hun burde få en abot, der er under ingen omstændigheder at et ung individ på 14 år kan være klar til at få et barn i det danske samfund. Jeg føler hun burde få en abort, og til alle jer der er imod aborter hvorfor? edt er jo ikke engang et individ endnu i den fase de fjerner fostret. selv myrer og andre skadedyr er mere intelligente end det, men hvad forhindrer folk i at sætte rottefælder eller myrelokkedåser op over det hele?
tilføjet af

Børn skal ikke få børn

Børn skal ikke få børn, min mening er: FÅ EN ABORT ! og faderen kan blive sigtet for sex med mindreårige.
tilføjet af

opdragelse

Pigen er KUN 14 år...hvad ved hun om livet. Hvad kan hun have nået at opleve til at vide hvordan man opdrager et barn..Hun er selv et barn.
Hvor var hendes forældre, har de ikke lært hende det rigtige fra det forkerte.
Et barn fortjener to voksne som forældre...
tilføjet af

Yatz

Er et barn selv ude om det? Det vil sige en kone der bliver slået af sin mand er selv ude om det? Ubeskyttet sex.. Det kunne jo være et kondom der gik i stykker.. Det er jo ikke til at vide hvordan hun blev gravid..
Og man har et valg? Abort eller ikke abort.. Du siger hun skal få et barn hun muligvis ikke kan tage sig af på grund af et enkelt fejltrin? Som måske ikke engang var et fejltrin, men et uheld?! Det vestlige samfund bygger i bund og grund på næstekærlighed og tilgivelse..
tilføjet af

Er et barn selv ude om det?

Det vil sige en kone der bliver slået af sin mand er selv ude om det? Ubeskyttet sex.. Det kunne jo være et kondom der gik i stykker.. Det er jo ikke til at vide hvordan hun blev gravid..
Og man har et valg? Abort eller ikke abort.. Du siger hun skal få et barn hun muligvis ikke kan tage sig af på grund af et enkelt fejltrin? Som måske ikke engang var et fejltrin, men et uheld?! Det vestlige samfund bygger i bund og grund på næstekærlighed og tilgivelse..
tilføjet af

Jeg er selv en 14 årig pige

Om man skal vælge abort eller ej afhænger af, om hvor moden man er. Ja, de der siger, at man vokser med opgaven, har ret (mener jeg) men nogle er mere modne til det end andre.
Jeg er ikke selv seksuelt aktiv, men jeg mener ikke at vi har retten til at tage menneskeliv. Har man sagt A, må man også sige B. Denne mening har nok også noget med at gøre, at jeg selv føler mig meget moden af min alder i forhold til andre, jeg mener (f.eks) at det er dybt åndssvagt at gå til fst hver weekend og drikke sig stiv osv.
På den anden side kan jeg forstå dem, der siger, at man bør ikke få børn i så ung en alder. Jeg kan sagtens forstå deres argumenter, men det er et meget svært spørgsmål at tage stilling til, for nogle føler sig klar til det som 14 årige, mens nogle på 30 ikke tør røre ved en baby af frygt for at ødelægge dem.
Til sidst vil jeg sige, at jeg mener, at får man et barn som 14 årig, skal man være sikker på at have fuld støtte hjemmefra, for det ER et stort ansvar at stå med et andet meneskes liv.
Det hele kommer an på modenhed og støtte hjemmefra.
tilføjet af

Endnu et lille digt til alle

Det var i linie 16, og jeg husker det godt
Høje stemmer, nikkende hoveder og forargede blikke
Høje stemmer blev spredt og jeg lyttede knust.
Jeg blev stemplet i mistro
min unge søvnige kropsagde jo det hele
jeg var mor og så så ung, at jeg lignede en på 13
selvom jeg var 18, i deres øjne var jeg 12
og ubrugelig som mor.
Et kort sekundt ønskede jeg mig
gemt bag en skoletaske
og ikke bag en barnevogn.
tilføjet af

Endnu et lille digt til alle

Det var i linie 16, og jeg husker det godt
Høje stemmer, nikkende hoveder og forargede blikke
Høje stemmer blev spredt og jeg lyttede knust.

Jeg blev stemplet i mistro
min unge søvnige kropsagde jo det hele
jeg var mor og så så ung, at jeg lignede en på 13
selvom jeg var 18, i deres øjne var jeg 12
og ubrugelig som mor.
Et kort sekundt ønskede jeg mig
gemt bag en skoletaske
og ikke bag en barnevogn.
tilføjet af

ikk alle unge er skod!!! hvorfor skal vi dømmes

det er fint i har jeres måde at se unge mødre på men det er ikk all der er sådan jeg er selv mor og jeg mener ikk børn skal ha alt hvad de kigger på men han skal ha en tør røv mad og masse kærlighed og ordenlig sted og bo og en ordenlig opdragelse syntes det er surt for os unge mødre at vi skal dømmes fordi i har set jer sure på nogen.. ja og det med øknomien ja jeg klare det sku fint jeg er på barsel og hvis man ikk kan leve for 2000 så skulle man måske sætte sit forbrug ned jeg har ingen uddanelse og det har jeg det fint med for det kan jeg altid få men det kan jeg ikk med børn og jeg vil også gerne være ung med mine børn. vi prøver på at få et mere
tilføjet af

Jeg er målløs!

Jeg kan for alt i verden ikke begribe, at nogen kan synes det er ok at dræbe et barn før fødslen af den ene årsag at moderen ikke er klar til det. Hvor går grænsen så? Og hvordan sætter man en grænse, der er rimelig. Hvornår er barnet et menneske med rettigheder og hvornår er det ikke? Jeg har lige været til skanning med min kone, som da var i 8. uge. Kære venner: der var hjertelyd og der var tydeligt hænder og ben som bevægede sig. Hvis ikke grænsen går enten ved befrugtningen eller ved fødslen, hvordan kan vi så overhovedet gøre os nogen som helst reelle tanker om, hvor den går?
Per
tilføjet af

Abort er et drab

Nu ved jeg jo godt at overskriften her er lidt provokerende, men det ser jo ud til at jeg fik din opmærksomhed:-)
Men uanset hvordan man vender og drejer det, så slår man altså fosteret/barnet eller hvad man vil kalde det, ihjel. Det bliver dæbt!
Og ja, man dræber myrer og andre skadedyr med dyb sindsro. Det gør jeg i hvert fald.
Men nu skal du høre, hvorfor jeg synes, der er stor forskel på dyr og mennesker i det hele taget og hvorfor jeg mener, at abort faktisk er et drab på et andet menneske:
For det første er mennesket den eneste skabning, der har vished om døden. Det ser man bl.a. i digtekunsten, hvor forskellige forfattere, som ikke nødvendigvis ser døden i øjnene, alligevel har en eller anden form for forventning om døden. Enten negativ eller positiv.
For det andet tror jeg på Gud og jeg tror på, at Han har skabt både dyr og mennesker med forskellige formål. Bibelen fortæller, hvordan Gud satte mennesket til at være en slags vicevært på jorden, som vi skal leve på og holde ved lige. Det er iøvrigt et job, som vi udfører ret dårligt.
For det tredje er det svært at sætte en rimelig grænse for, hvornår fosteret bliver til et menneske. Hvornår skal den grænse sættes, hvis ikke enten ved fødsel eller ved befrugtningen, som jo begge er ret faste størrelser? I den tid, den fri abort har været gældende lov i Danmark har man ca. hvert 5. eller 10. år talt om at rykke grænsen for, hvornår en abort var etisk forsvarlig. Men det er aldrig sket, fordi man er blevet overbevist om, at barnet måske var et barn på et tidligere tidspunkt. Nej, snakken er altid startet, fordi lægerne er blevet dygtigere til at redde for tidligt fødte børn.
Og det er jo lidt interessant, synes jeg, at det er menneskehedens dygtighed og fremskridt, der skal afgøre, hvornår det, der vokser i en kvinde, er et menneske.
Når alt det så er sagt kan jeg godt forstå at man kan fristes til denne løsning, fordi man står i en svær situation. Ikke desto mindre ændrer det ikke ved, om beslutningen er etisk uforsvarlig eller ej.
Per
tilføjet af

Stof til eftertanke

Social forsknings institutets forskning omkring "de aller svageste børnefamilier" i danmark, oplister ialt 13 typer af familier, i denne gruppe findes: Teenagemødre uden positiv forældremodeller og på overførselsindkomst.
Der fødes i danmark ca. 1300 børn om året vis mødre er mellem 15 og 19 år.
Der bruges mange resurser(bl.a. skatte kroner) på denne gruppe fordi der er stor risiko for at de bliver marginaliserede (en isoleret gruppe i samfundet).
Psykologisk udvikling: Teenagere har svært ved at tilside sætte egne behov.( hvad så med barnets behov? )
Bliver den unge mor for at skabe sig en identitet?
eller måske for at få betingelsesløs kærlighed fra et andet menneske?
Lidt at tænke over !
tilføjet af

STRAF???

Først lidt om min baggrund, for at skrive et indlæg. Jeg er en ”ung” fyr på 24 og min exkæreste og jeg er lige gået gennem en abort. Det har uden tvivl været den sværeste tid i mit liv, og det endte med at min kæreste gik fra mig (efter 6 år). JEG støttede hende hele vejen igennem og ville være der lige meget hvad ”vores” valg ville være. Men alligevel var der mange (inkl. Hendes mor), der stadig havde den holdning, ”kan i (mænd) havde det sjovt, må i også betale prisen. Men det er jeg godt træt af, inkl. Det med at ”han” skulle have en lærestreg. Vi (mænd) er altså generelt ikke stolte af situationen. Vi er altså også fanget mellem 2 negle, og det er vel ikke kun vores ansvar! Ja man har hygget sig, men det har hun vel også. Og med hensyn til kondom, p-piller osv, så er man også 2 om ansvaret der. Min pointe er bare: Mænd bliver gjort til syndebukke, men vi har intet at skulle have sagt (juridisk) når det kommer til stykket.
tilføjet af

Harme

Nu er det ikke for at gøre nogen sure men
Jeg mener ikke at børn på 14 år bør føde og jeg mener heller at unge piger under 16 år bør bestemme selv der for til forældre bliv enige og få en aftale hos en læge OMGÅNE
Hilsen Den tossede
tilføjet af

OMGÅNE?

"OMGÅNE"? Hvordan får man en tid ved lægen "OMGÅNE"?
Du mener vel ikke omgående eller hvad?
tilføjet af

Vosken?

Som 14 Årig, Vil Jeg Ikke mene at man er voksen. Det der gør en person til voksen er at den voksne person har en masse livserfaring at gi' videre. Og Som mor eller rettere sagt forældre skal man kunne tage ansvar for "et andet" Og ingen skal komme og bilde mig ind at en 14 årig kan tage ansvar for sig selv! Og hvordan hulen skal hun så kunne tage ansvar for et lille barn, Der for alvor kræver at blive taget ansvar for?
tilføjet af

Hun skal tænke sig om!

En Pige på 14 er ikke møden til at tage sig at et barn.
Et barn har bruge for en mor det har overskue ,enfaring og stabilitet, det har en pige på 14 ikke.Hendes mor vil gerne hendes datter få en abort fordi hun kan regne ud at det er hendes det komme til at tage sig et barn mere eller mindre.
Hvad sker det hvis barn er handicap, en pige på 14 er ikke i stand til at tage nogen af det alvorlig besluttning det ingå med at har et barn.
Vi har det i vores samfund med at gøre born til voksen iden tiden er ind!
Jeg har selv to små piger og den en er handicap ,og det kan du tro jeg er søren glad at jeg er 27 og ikke 14 til at handtere situation.
Barn er i mave så nu må hun enten sikker sig en netværk det vil bakke hendes op 100 % og nogle forældre kursus så hun kun lære at handtere et barn iden sit bliver fødte.Eller aborter beslutning er hendes i det sisde end.
tilføjet af

Sikke noget pjat

Sikke dog et latterligt svar at komme med.!
Personligt syntes jeg heller ikke at en på 14 år er moden, men der er sgu lige så mange "voksne" der heller ikke er.!
Der er mange på 25 og op efter der slet ikke fatter en skid.
Hvad med alle de narkomaner der får børn.???
Er det ikke værre??
Jeg tror at en på 14 år kan være lige så god en mor som en på 25.!
Bare man ville gi dem en chance for at vise de godt kan, i stedet for at afvise med det samme.!
tilføjet af

Blev mor da jeg var 18 år

Hej.!
Som skrevet blev jeg mor da jeg var 18 år. (er 27 nu)
Jeg har den dejligste datter man kan finde. (8 år)
Og det er jo gået godt....
Det er hårdt at blive mor i en tidlig alder, men også skønt.
Jeg har måtte give afkald på en masse ting, som fester, venner, og meget tid på mig selv.
Man har pludselig en lille stump der kræver al din tid og kærlighed.
Det er hårdt, men det kan godt lade sig gøre. :o)
Jeg ved ikke om grunden er nok fordi hun er 14 år, jeg synte bare at hun skal tænke sig godt om..! - Er hun villig til at give afkald på en masse ting, sætte sig selv til side for at barnet kommer i første række?
At bruge de sidste penge på en pakke bleer, end på den super lækre trøje? -- forstået ret. :o)--
Al held og lykke til pige på 14. ;o)
tilføjet af

ALT FOR TIDLIGT!!

Jeg vil starte med at sige jeg selv er 18 og selv er meget ivrig efter at få børn, men har den holdning at, det er for tidligt at få børn, før jeg har uddannelse... hvor er forældrene til det barn??? det første min mor gjorde da jeg begyndte at komme sammen med lidt ældre fyre, var at give mig p-piller... De forældre til denne "lille" pige skulle fra starten af det forhold, med den 18 årige, snakket med pigen, også så hun forstår hvilken støtte det kan være... jeg er enig med flere om det her, at man som 14 årig ikke er i stand til at tage det store ansvar det er med et barn... men til pigen selv, gør det du føler er rigtigt, men tænk dig godt om... og til moren, du bør støtte din datter da hun behøver dig... Kram fra den ivrige tøs
tilføjet af

svar : lavalder

jeg er bestemt enig med dig i at han skal konfronteres med det, men kender mange der ikke fortæller faderen om det før barnet er født... det fremgår ikke i artiklen at den unge mand på 18 skulle vide det... det er meget dømmende...
tilføjet af

enig

Jeg er enig med dig den sårede.. det er ikke manden alene der skal bære skylden.. man har været to om det og to om at bære ansvaret, især i et voksent parforhold. Måske mente din svigermor at mænd havde det lettere fordi det er ikke deres krop og sind det går ud over. Men derfor kan mænd jo godt være ked af situationen og tabet måske.
Sandt at I intet kan stille op hvis i har gjort en pige gravid, så husk kondomet, da piger har en tendens il at glemme en p-pille her og der, hvilket jo kan lede til uønsket graviditet.
Lige i denne situation synes jeg måske at drengen som var over 18 burde have tænkt lidt længere.. da han sandsynligvis er mere erfaren end pigen på 14. Men stadig hvis hun følte hun var gammel nok til at dyrke sex, burde hun også være gammel nok til at tænke sig om og bruge prævention.
Ang aborten synes jeg personligt hun er for ung, men hun er jo så ikke den første gravide teenager og sikkert ikke den sidste, som har klaret det udemærket.
tilføjet af

læs hvad hun skrev

Hun skulle begynde i skole igen efter sommerferien.. ikke noget om.. "og til næste år er jeg adokat" :p tror godt hun ved at hun ikke kan bruge det til så meget.. på den anden side findes der mange unge mennesker som er gået ud af folkeskolen og klare sig fint.
tilføjet af

unge mødre

Hei hei.
jeg er ei jente på 15år har ei datter på 9mnd,ble gravid som 14åring..
Angrer ingenting på det..=)
La hun selv bestemme og det er veldig viktig atte hun får støtte av famillie og venner, er veldig fint hvis farsfolket også vil hjelpe til, jeg har ikke fått noe hjelp der..
men vi klarer oss fint.. går på skole to dager i uka... og skal gå nki.. vi gleder oss alle sammen..=)
Klme mamma15
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.