8tilføjet af

Moms fritagelse på cykler

Det undre mig meget over at vi bruger så mange penge i Danmark på at oplyse omkring sundhed og ændre folks leve vaner. Så er det svært at forstå at en god cykel skal være så dyr, da der meget stor forskel på at cykle på en god eller dårlig cykel.
Mange dansker lider af livsstils sygdomme på grund af de får for lidt motion, som overvægt forhøjet blodtryk, sukkersyge, andre følgesygdomme på grund af for lidt motion. Alle ved at vores vaner er noget vi får lært tidligt i livet, og får folk ikke lært at cykle mens de er unge, oplevel de det ikke som behageligt sener i livet.
Så jeg har lidt svært ved at forstå, at vores politiker ikke kan se det fornuftige i at fritage cykler fra moms. så de kan komme ned i et pris leje hvor alle dansker får råd til at købe sig en god cykel.
Samt har vi problemer i mange af vores byer med for mange biler, der ikke kan komme frem, og jeg er overbevidst om, at når folk ikke skal give så meget for en god cykel vil en del lade bilen stå, til glæde for os alle.
Så lad os få momsen væk på cykler.
MVH. Claes Pedersen
tilføjet af

Tror ikke den holder

Hejsa,
Hvis alt som er 'godt' skal momsfritages, så bliver der nok et milliardbeløb som mangler i statskassen.
Tænk på cykler, sundt fodtøj, ergonomiske kontormøbler, grønsager, alt er indeholder genbrugsmateriale, bøger og aviser, hospitalsudstyr og meget mere....
Det ville være godt, hvis alle disse ting blev momsfritaget.
tilføjet af

måske

holder det ikke med alt på et sted, men skribenten har da ret med hensyn til livsstilsygdomme og forebyggelse.
man kan jo starte i det små ex.vis cykler og madvarer.
pålæg fra den grønne slagter ville flere købe hvis der ikke var moms på det istedet for discount varer fyldt med alt muligt ulækkert.
tilføjet af

Måske et par millioner.

Hej Johannes
Du har da ret med hensyn til at der vil komme til mangle nogle penge i vores stat kassen. Men regeringen kunne sætte prisen ned på tobak og spiritus, unden der var særlig meget debat omkring det.
Der er ikke just mange der vil sige det er fremmende for folk sundhed, samtidig bliver vi belært af de tjenene ånder inde for sundhedsstyrelsen om den rigtige levevis.
Vi bruger mange penge på at behandle folk med overvægt. Her omkring Vejle hvor jeg kommer fra har vi et livsstil centre, til lære folk at spise rigtigt, samt har vi på sygehusene ansatte diatister. Samt skal man tænke på hvad det koster extra at hjælpe personer med overvægt når de bliver ældre, og det er ikke for diskriminatiner mennesker med overvægt, men det koster mange penge. Det er jo helder særlig rart for dem selv, og at mennesker bliver overvægtige er jo ikke noget der kommer fra den ene dag til den anden.
Så jeg er af den overbevisning, at i den sidste ende vil vi spare penge på at samfundet fjerner momsen på cykler.
Men der nogle i dette samfund helder ser folk har problemer frem for at fremme en politik, hvor det bare er naturligt at have en sund levevis uden at blive fanatisk.
MVH. Claes
tilføjet af

Ikke bare sundt Danmark, sundt Europa!

Der er måske håb forude med EU?
Danmark har Europas vist nok højeste moms og når andre kan variere momsen, hvorfor skulle Danmark ikke også kunne? Sætte en lav moms på f.eks. cykler og sunde madvarer - tænk hvad der så ikke kunne spares i sundhedssektoren?!? Så vi krydser fingre og håber...
-og hvis et tilfældigt EU-parlamentsmedlem skulle læse dette her:
Gennemtænk momsen på EU-plan! Lav moms på cykler og sunde madvarer og høj på luksusvarer som biler, tobak og spiritus.
Hvorfor ikke gøre alle de mange andre millioner med-Europæere sunde med i købet?
tilføjet af

Hvorfor vente på EU.

Hej Anonym,
Hvorfor vente på en vedtagelse i Europapalementet, hvorfor viser vi bare selv vejen, I Sverige og Norge stor de meget på ski og har ren luft. De lever en fire fem år længere end os dansker, skulle vi ikke bare vedtage den lov om at få Momsen fjernet fra Cykler.
Så måske en lille mere afgift på slik og andet der ikke er for godt spise for meget af.
Men i vores samfund er det sådan. (Penge først menneske så)
MVH.
tilføjet af

25% moms på alt

I Danmark er der 25 % mom på alt lige meget hvad det er. Man kunne overveje ligesom i andre lande (f.eks. tjekiet) at sætte moms efter hvad der er en livsnødvendighed eller luksus. Mad er nødvendig, dog er noget luksus, og der kunne momsen være større. Der kunne spares mange penge på sundhedssektioren, ved at forebygge, og er momsen lille på nødvendigheder har man også bedre råd til at købe det. En cykel betyder motion, og med motion kommer bedre helbred, og derved mindre der skal betales ved senge på sygehus o.s.v. Bedre mulighed for at købe sunde madvare betyder nogelunde det samme, der bliver mindre overvægtige. Det vil kunne løbe i ring, hvad der kommer ind og hvad der skulle betales.
tilføjet af

Moms fritagelse på cykler

God weekend
tilføjet af

Moms fritagelse på cykler

God weekend

Hvilket år tror du vi er i nu?
Har du fået udgangsforbud ❓ [->]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.