4tilføjet af

Migræne og ødelagt syn....

Jeg har for nylig fået en synsforstyrrelse på det ene øje og kontaktede selvfølgelig min læge, som sendte mig videre til øjenlæge, som sendte mig akut på hospitalet.
Efter mange forskellige undersøgelser over nogle uger viser det sig, at mit øje har taget permanent skade, fordi der i en periode har været blokeret for tilførslen af blod og dermed ilt til nogle af nerverne. Heldigvis er det ikke en meget slem reducering af mit syn, og jeg har fået at vide, at jeg vil vænne mig til det og til sidst ikke lægge mærke til det mere...
Men årsagen er jo interessant, og den af mulighederne er en blodprop i øjet!!! Jeg er 25 år gammel og har aldrig været overvægtig, har godt nok været ryger, men er det ikke mere. Det er virkelig skræmmende!!! Lægen kom også med en anden mulig forklaring, som han tror mest på - et migræneanfald - det lød virkelig sært i mine ører, men han ved vel, hvad han snakker om. Jeg har dog aldrig lidt af migræne tidligere.
Men fik taget nogle blodprøver oven i alle de andre tests og venter nu på en ct-scanning af min hjerne. Er ikke helt tryg ved situationen, men det er da godt, at de tjekker alle mulighederne.
Er der nogen, der har hørt om dette med migræne-forklaringen før?
tilføjet af

hvor længe

Det var da skrækkeligt, hvis migræne kan føre til permanent synsforstyrrelse. Fik du at vide, hvor lang tid den manglende blodforsyning skal have varet, før der sker skader på synet?
Og vil det sige, at ens syn er i fare ved de synsforstyrrelser, der ofte kommer før et migræneanfald?
tilføjet af

kære samba

Jeg har for 8 år siden prøvet et forløb der var nøjagtig som dit, bortset fra at mit syn ikke tog permanent skade. Nu skal du ikke blive forskrækket, men scanningen viste at jeg havde/har en hjernesvulst ( hypofysetumor) som trykkede på synsnerven. Jeg blev opereret, og straks var mit syn tilbage, og jeg lever jo endnu :-)...Desværre var det ikke muligt at fjerne svulsten helt, da de helst ikke vil rode for meget i hjernen, så der sidder lidt tilbage. Hvis det er den besked du får, så skal du ikke blive bange. Jeg havde aldrig hørt om det før, så jeg troede at jeg skulle dø, men det skulle jeg som du nok kan se ikke. Håber at alt går godt for dig, og at det bare er noget fredeligt....
tilføjet af

Håber det er noget andet!

Men det tror jeg nu også, for lægen på hospitalet kunne jo se, at nerverne var ødelagte, så det kan ikke være noget, der kan rettes op på via en operation.
Der er ikke andet at gøre end at vente og se og håbe på det bedste :-) Kryds fingre for mig!!!
tilføjet af

Det var heldigvis harmløst!

Det viste sig efter scanningen, at forklaringen med migræne holdt - men det er noget, der sker meget sjældent, så det er ikke noget, man som migrænepatient behøver frygte. :-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.