1tilføjet af

Man kan undre sig.....

...over mennesker.
Hvordan designet og indretningen på et køkken kan være/blive til et næsten livsvigtigt projekt, elsket og omtalt i flere rosende vendinger af indehaverne end man skulle tro var muligt.
Der bliver brugt meget tid og penge til at tilrettelægge bittesmå og fuldstændige ligegyldige detaljer, valg af træsorter, farver, hvorledes skufferne er sat sammen på og om de er automatisk lukkende osv osv.
Det kan da være lækkert med en dejligt køkken, men er det ikke gået lidt over gevind?
Køkkener i dag er "møbleret" betydelig bedre end de fleste stuer.
Ligegyldigt hvad, er det vel rum der i en eller grad må/burde betragtes som et mad værksted. Et rum der skal bruges til tilberedning af den føde der skulle være god, sund og nærende.
Hvad bruges disse fantastiske arbejdsvenlige køkkener til. Tilberedes der så lige så store forkromede og flotte indholdsrige måltider der matcher køkkenstilen bare det mindste.
Nej, det viser sig, nemlig at køkkenerne hovedsageligt bliver brugt til at varme frosne pizzaer eller varmet hel eller halvfabrikata færdigretter i.
Når der så for en gangs skyld skal tilberedes noget "rigtig" hjemmelavet mad, hvor er kravet til kvaliteten så henne?
Ikke mange ser på hvorledes maden er fremstillet og af hvad, hvor mange farvestoffer og tilsætningstoffer der er i, for slet ikke at tale om den manglende interesse i om det er forsvarligt fremstillet for både dyr og mennesker.
De fleste danskere køber så billig mad som overhovedet muligt, uden tanke for kvaliteten.
Man kan nu en gang ikke få smør til margarine pris, slet ikke økologisk uden diverse giftstoffer i.
Og ja, jeg spiser selv så økologisk som det nu kan lade sig gøre, fordi jeg tror på at det er det sundeste for menneskene, dyrene og jorden som helhed.
Og jeg køber ikke den med undskyldningen med at "man ikke har råd" til at spise økologisk. Vi har alle en sum penge, det er altså en prioritering H V A D man vælger og synes det er vigtigt at bruge penge på.
Jeg hører den såå tit, også af mennesker der rejser flere gange årligt, køber store mægder tøj og går til dyre frisøer og naturligvis har store dyre biler og hellere end gerne hælder den dyreste oktan 98 på den, for ellers tager motoren skade, men påstår at de ikke har "råd" til at købe økologisk mælk til deres børn.
Folk må naturligvis selv om hvad de skal bruge deres penge på, og jeg har den største respekt, hvis man har sat sig ind i hvad maden egentlig betår af, (eller rettere ikke består af), og alligevel mener det er uden betydning, så har man i det mindste taget stilling, .....desværre er det de færreste
Det UNDRER mig bare.
tilføjet af

tja

det er lidt komisk at der bruges flere og flere penge på indretning af køkkenet og mindre og mindre tid tid på at lave mad.
Man skulle tro at hvis alt man skulle lave var at varme pizzaer og forårsruller kunne man nøjes med en miniovn, og ikke den dyre italienske.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.