8tilføjet af

Kål

Hej.
Jeg håber nogen kan hjelpe mig med dette.
Da vi for nogen år tilbage gentagende gange bestilte pizza på samme pizza restaurant i Gøteborg, fik vi hver gang en lille skål med noget jeg tror er syltet kål af en eller anden slag.
Den smager fantastisk, og jeg har prøvd at lave det mange gange siden, men ikke rigtig fået det til.
Da vi for 14 dage siden var i Tunesien fik vi denne fantastike kålen på buffeten på hotellet hver aften, og jeg prøvede det jeg kunne at få luret opskriften ud af dem. Det prøvede de så at give mig, men efter som engelsk ikke er deres stærke side, så blev det ikke helt det samme det heller.
Jeg fik så besked på at krydderiet som de brugte var basilikum.
Jeg har så prøved at lave det med basilikum, men aligevel er det ikke det samme.
Er der nogen der har opskriften på noget som ligner dette.
Det ligner lidt på lagen til agurksalat.
Jeg håber det er nogen som har vært ude for denne fantastiske kål, hvis der er så ville det være sødt om i ville give opskriften til mig.
Tusinde tak !
Hilsen Henriette
tilføjet af

Tror du ikke det simpelthen er en

coleslaw du har fået i "eddikeudgaven"?
tilføjet af

Dulkis har ret,

coleslaw findes i utallige varianter, det er typisk amerikansk, og her blander vi den med creme fraice, mayonaise, og rosiner og valnødder.
den rå kål skal skæres meget fint, og helst blandes dagen før, så kålen ikke bliver for " sej.
du kan også blande den med reven gulerod og finthakkede sylteagurker med blomkål og løg, også kaldet relish, relish er også "bunden i remoulade, sammen med mayonaise og gurkemeje, samt evt, en lille smule fransk sennep.
tilføjet af

pizzasalat

Jeg tror det måske er pizzasalat du har fået:
Lav en olie-eddike dressing som du krydre med pizzakrydderi (knorr har lavet en, men ellers er det mest oregano og basilikum der er deri)
og bland det sammen med fintsnittet hvidkål, der kan evt. også kommes sorte oliven og fintsnittet rød peber i
Velbekomme
tilføjet af

Det lyder ikke helt forkert, men

- når hun skriver "som lagen fra...." så tror jeg der er smeltet sukker i eddiken og der er sparet på olien.
tilføjet af

Dulkis har ret, og det har du også

Muligt har jeg også lidt ret ,o)
Coleslaw er er vatiation på de ganske almindige saurkraut som de vikinger brugte på deres lange rejser
Og de Romer, og Kelter.
Coleslaw som der findes mange varianter af, er uden (næsten) eddike.
Du har ganke ret skrevet de mange varianter ned, tak, jeg kan også lære noget ,o)
Personligt laver jeg min eget version med soltørede tomatoer, hvidvin og creme fraise.
Fantasien sætter grænsen med kål.
Jeg må dog lige korrektur dig ,o) relish er ikke bunden i remoulade, ingredienter er, dog med tilføjelse af hakkede eg, og ægte mayonaise.
vh
Tom
tilføjet af

se lige her

tilføjet af

coleslaw nam nam

jeg tror ogsaa det lyder som ovennaevnte.Sidder i Liverpool og herovre spiser vi ogsaa meget c.s.Smager dejligt til alt kød og man kan ogsaa putte det ovenpaa salaten.Faas med mayo ogsaa.
tilføjet af

Tusinde tak!

Hej!
Ved I hvad? Det er simpelthen den opskriften jeg kan finde på denne siden. Det er bare perfekt!!! Tusinde tak for I gad hjælpe mig med dette!!!
Mange hilsener fra
Henriette
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.