21tilføjet af

Kvindeundertrykkende blade?

Kvinden vokser ben, får multiorgasmer og giver mandens ego et boost. I hvert fald hvis man ser på damebladenes fremstilling af hende.
- Så hård er ligestillingsministerens kritik af magasinerne, efter et nyt af slagsen kom på gaden, ~...men er dameblade kvindeundertrykkende?
*FB* - glad for kvinder
tilføjet af

Kvindeundertrykkende og kvindeundertrykkende....

Tjo, jeg vil nu nærmere mene at nogle - ikke alle! - kvindeblade er fordummende og giver et meget ensidigt billede af, hvad det vil sige at være kvinde.
Mange blade er utroligt ukritiske i forhold til de normer, "regler" og krav der stilles til kvinder.
Ellers kan jeg anbefale at man læser denne måneds Eurowoman med en meget interessant artikel om kønsbehåring og det "skaldede" look der er på vej ud *S*
tilføjet af

Navn på de fordummende blade?

Kender du også dem?
*FB*
tilføjet af

Ikke opløftende læsning

Jeg syntes at damebladene tegne et glansbilled af kvinder, som er meget svært at leve op til. Kvinder skal gøre karriere, ha' børn (som trives), lav mad som en super kok, ha' et hjem som en stjerne, ha' et sexliv så naboen klager, en snusfornuft som en ældre kvinde, en krop som en pige på sytten, passe en str. 36 og en mand som alle andre kvinder undre sig over man kan beholde.
Jeg køber ikke det bras, mit liv spejler mig og ikke IN, Alt for Damerne, Kostume eller Cosmopoitan. Jeg har en gang imellem købt Vogue, mest fordi at billeder i det franske eller italienske er vildt flotte og mere kunst end mode. Jeg er ikke bevidst om tidend trends og de interesser mig ikke, jeg går i det jeg syntes klæder mig og bor med de ting jeg holder af. Jeg har ofte som yngre oplevet at blade som de før nævnte bare efterlod mig med en følelse af, at jeg var dum, grim og ulækker og når du står i en daglig kamp for at acceptere dig selv og holde af det du nu engang ser i spejlet, er den slags blade ikke opløftende læsning.
tilføjet af

hmpff

jeg synes det er en fornærmelse mod kvinder, at kalde dameblade for kvindeundertrykkende.
Hvis jeg skulle falde for et blad, hvor forsiden lokker med den bedste metode til at flotte glatbarberede ben eller multi-orgasmer, så køber jeg det da ikke fordi jeg vil glæde min kæreste.. så køber jeg det fordi JEG gerne vvil opnå det nævnte.

Der findes efterhånden SÅ mange magasiner på markedet, så mon ikke vi er intelligente nok, til at vælge dem der appelerer til os??
tilføjet af

...

Jeg er helt blank, og aner ikke hvad dælen jeg skal svare dig.
*FB* - men fortsat god aften, skal du da ha'
tilføjet af

ja, så er det ok

jeg tror dameblade skal tages med et gran salt, og man (altså vi) skal ikke tilægge dem alt for megen magt, for det fortjener de sørme ikke!!
Sidst jeg købte et dameblad, var fordi der var en artikel om en af mine veninder... det var stort set det eneste jeg læste i det blad.
Ellers så har jeg tidligere købt dameblade fordi de lige nøjagtigt passer til et karbad: det tager ca. 45 minutter til en time at komme igennem sådan et blad, og pyt med at siderne krøller sammen eller at man taber det ned i vandet.
tilføjet af

Jow, jow...

der er skam nogle kvindeblade der, som skrevet andetsteds er fordummende og hylder shop-aholics med gigant overtræk.
Nej, jeg gider ikke at læse de fleste af de blade, fordi de som regel er en gentagelse af sidste måneds oplag.
Jeg læser modeblade som Costume og britisk Elle samt Eurowoman, der ofte har ganske interessante artikler, og som tør sætte spørgsmålstegn ved nogle af modens luner.
Men det er vel et spørgsmål om smag og behag, men jeg synes jeg er ved at have fået nok tips om sex, hårfjerning og slankekurer. Det er simpelthen ikke interessant for mig længere.
tilføjet af

Dameblade er =

total hjernevask af kvinder. Og de aner ikke hvad der sker.
tilføjet af

Alt er vel hvad man selv gør det til

dermed også kvindeblade. Hvis man vil se det kvindeundertrykkende i dem, ja så er de det.
Jeg tror nærmere man skal vende blikket lidt indad, og erkende at bladende kun sælger fordi der er nogen der køber dem. dermed er man måske selv med til at cementere et måske❓fejlagtigt billede af kvinder.
De skriver vel reelt set bare det vi gerne selv vil læse om ?
Kærlig hilsen
Carmen
tilføjet af

Nok mere indhold af

hvad den gennemsnitlige kvinde vil læse?
*FB* - godaften dejlige Carmen
tilføjet af

Du læser dem åbenbart

Fair nok.
*FB*
tilføjet af

Hvis de på sin vis måde er kvindeundertrykkende

så må du meget gerne uddybe det.
*FB*
tilføjet af

Så vidste du jo på forhånd

hvad der stod om veninden?
*FB*
tilføjet af

Jeg tror modeblade hitter mere

end dem med opskrifter, skønhedspleje etc.
*FB*
tilføjet af

De er vildt kvindeundertrykkende

Jeg har luret i de der blade. Og der sgu inden billeder af frodige kvindelige fotomodeller. De alle sammen tynde som bøjlestativer.
Den slags er en undertrykkelse af rigtige kvinder. Og sådan noget kan da godt gøre en voksen mandschauvinisten frygtelig såret.
tilføjet af

De er vildt kvindeundertrykkende !!!

Jeg har luret i de der blade. Og der sgu inden billeder af frodige kvindelige fotomodeller. De alle sammen tynde som bøjlestativer.
Den slags er en undertrykkelse af rigtige kvinder. Og sådan noget kan da godt gøre en voksen mandschauvinisten frygtelig såret.
Ja, det kan så. :-(
tilføjet af

Nej, de er klikke-dannende

"Vær med på moden eller udenfor".
Og mange købere er barnlige nok til at hoppe med på den onde cirkel.
tilføjet af

De er intetsigende...

...og ligegyldige, de her fine glittede magasiner, uanset om de handler om mode, bolig, erotik, børn eller mad. De har deres egne egoistiske tema og lægger op til at deres "vinkel" er den eneste sandhed.
I mine øjne er de numsekedelige og kan få en 20 min ventetid hos tandlægen til at føles som et lille år. Skal jeg hvile mine øjne i noget fortrækker jeg Helse, bilmagasinet eller illustreret videnskab.
Livet er for kort til dameblade:-) ...mee
tilføjet af

Du ved hvad bladene skriver om !

Men hverken læser eller køber dem Hmmmmm
den tror vi ikke rigtog på du !
tilføjet af

du mener på hver sin måde ? :-)

mener de på hver sin vis peger i samme retning... dvs. porno, dameblade, reklamer.... fortæller det samme i sidste ende... hvordan man skal se ud, når man har sex, om den skal være glat, orgasmer.. hvordan man skal udtrykke sig seksuelt.. det samme med dameblade, tøj, der fortæller hvordan du skal være og reagere.- og hvordan skal du bo og indrette dig for at være smart.
De sætter normerne .
..bruger du "axe"❓;-) kvinderne dåner, du skulle prøve det ;-)
vh anonym
tilføjet af

Nej men jeg ser

hvad bladene gør ved kvinder
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.