13tilføjet af

Klikkertræning til hunde

Jeg skal have en hund og har overvejet at træne min hund på klikker-metoden.. jeg har nu læst en hel del om det og synes det lyder rigtig godt.. næsten lidt for godt..
er der nogen her, der har erfaring med klikkertræning..? også hvis der er nogen, der har erfaring med denne form for træning OG den traditionelle træning, må i meget gerne skrive, hvad en eventuel forskel er..
på forhånd tak..
tilføjet af

Hmm...

Hvad med at træne mennesker med "klikkertræning" Tænk
tilføjet af

træning

Der er både fordele og ulemper ved klikkertræning. Den største fordel er at man kan rose hurtigt. En hund glemmer jo hvad den har gjort efter et sekund ca. Den største ulempe er at man jo med en hund skal huske at rose hele tiden og det betyder jo ca 100.000.000 gange om dagen og det er svært altid lige at have en klikker i hånden. Det problem kan så løses ved at man klikker med munden istedet. Jeg bruger selv den almindelige og synes det fungerer fint. Start eventuelt med at gå til hvalpetræning fra du får hunden og så spørg træneren og de andre hundeejere hvad de synes og hvilke erfaringer de har. Et godt råd til alle der vil have hund er at gå til træning. De fleste tror ikke at de behøver det men det gør de. Bare se på alle de hunde der pluseligt står og mangler en ny familie fordi deres gamle ikke kan magte dem. Det er jo ikke fordi hunden er vanskelig, det er bare fordi menneskerne ikke har fået lært at der er forskel på en hund og et barn. Man skal lære at "snakke hund-sk"
Start med alm. træning er mit råd :)
tilføjet af

Godt indlæg.

Godt indlæg du der kom med.Taget til efterretning,hej.
tilføjet af

Brug så den klikker!

Hejsa.
Jeg er hundetræner i Danmarks civile Hundeførerforening, og jeg synes helt klart, du skal prøve med klikkermetoden frem for traditionel hundetræning. Du skal i hvert fald træne efter princippet "psykologi frem for magt", uanset, hvad du gør. Den traditionelle (læs gammeldags) hundetræning med ryk i linen og korrigering og udskældning hører ingen steder hjemme i et moderne samfund.
Jeg kan anbefale Klikkertræning af din hund skrevet af Morten Egtved og Cecilie Köste fra forlaget Canis. Den kan du få hos DKK.
Hvilken hund vil du i øvrigt have?
Hilsen
hundetræneren
tilføjet af

What???

I er vist så ikke helt enige om træningsmetoderne hos DCH - Min kæreste går til hundetræning med vores hund hos DCH og der blev vi anbefalet at købe et "kvæler-halsbånd" til vores hund så hun kunne lære at gå pænt i snor. Første gang efter vi havde købt halsbåndet kom min kæreste hjem og fortalte at træneren havde rykket så hårdt i snoren at vores hund havde pebet, for at "lære" hende at hvis man trækker gør det av - Er det ikke at træne vha. hiven i line eller har jeg misforstået noget???
tilføjet af

Du har ret!

Desværre har du ret, der findes stadig lokalafdelinger, som ikke er blevet klogere!! Men stadigvæk hører det ingen, absolut ingen steder hjemme at rive i hunden på den måde. Hvis jeg var jer, ville jeg finde en anden DcH-afdeling eller en DKK-afdeling, bare et sted, hvor man ikke bruger den slags metoder!
Mange hundehilsner
hundetræneren
tilføjet af

Tak for hurtig respons.

Tak for svar, det vil jeg da helt sikkert tage op til efterretning og undersøge hvad der ligger af andre DcH-afdelinger i nærheden. Så må jeg jo håbe at de er mere "in" med deres træningsmetoder.
Anonym
tilføjet af

Det var så lidt

Du er altid velkommen :o)
tilføjet af

Tridst at høre...

Jeg er selv DcH træner og har netop gennemført instruktøruddannelsen som i vores kreds tager et år. Og her kan jeg kun sige, at det du har erfaret absolut ikke er kutyme og slet ikke noget man bliver oplært i som træner. Tvært i mod hører man igen og igen at sådan gjorde man for nogle år siden og at man nu har set 'lyset' i brug af positiv forstrækning og negativ straf. Det sidste er faktisk løsningen på en trækkende hund (har selv gjort erfaringerne med min egen tidligere stor-trækkende-hund). Og når vi nævner klikkertræning - så er dette et element i den positive forstærkning.
Men at du har fået den vejledning af din træner i din klub er meget uheldigt og måske du skulle spørge din træner om ikke der findes andre midler/løsninger på dit problem end lige at rykke hovedet af hunden - det er måske noget der løser ét problem - det at trække, men det giver måske bare nogle andre problemer f.eks. med hundens nakke (et hypiggere set problem - og et problem som ikke bare kan går væk med tiden - tvært i mod).
Uheldig vejledning er nok ikke kun noget du vil kunne opleve hos DcH - det findes også i andre hundeklubber - det handler mere om træneren end om klubben.
tilføjet af

Det er heller ikke sådan...

At jeg ikke "tror" på DCH mere, ved godt at det er træneren der er galt på den og nogle af de metoder der bliver brugt på pladsen, bruger vi simpelthen ikke herhjemme, bla. af frygt for at lave skader på hunden.
Men jeg vil da bestemt lige se om jeg ikke kunne finde en anden afdeling.
tilføjet af

mange tak for svaret..

har som sagt læst en del om det nu, men mangler at se nogle film.. er der nogen du kan anbefale..?
Og har faktisk allerede den bog du anbefaler herhjemme i øjeblikket.. den er utrolig god og det er også den, der har fået mig opsat på, at undersøge det hele nærmere..
tilføjet af

Positiv forstaerkning

Min kone har gaaet til hundetraening hos DCH, og der var ALDRIG nogen der rykkede haardt i linerne, eller brugte kvaelerhalsbaand.
Og det viste sig ogsaa, at med "Positiv-Forstaerkning" fik vi en helt fantastisk veldresseret hund (dobbermann).
Det kan absolut anbefales.
tilføjet af

Positiv forstaerkning

Afdelingen af DCH i Holstebro bruger udelukkende "Positiv Forstaerkning" i deres traening.
Dette kan jeg absolut anbefale, vi fik i hvertfald en saerdeles veltraenet og glad hund ud af det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.