5tilføjet af

Keyboard eller el-klaver?

Hejsa!
Jeg er pige på 23 der har spillet klaver i ca 6 år. Jeg har holdt en lang pause, men har nu igen fået lyst til at begynde at spille lidt igen - ikke sådan rigtig seriøst men bare for min egen skyld (og derfor skal det heller ikke være noget der er for dyrt i tilfælde af at lyste forsvinder igen!)
Jeg har fundet et brugt Korg x5d keyboard til kun 800kr, men er i tvivl om det er en stor fejl at købe et keboard, når det egentlig er klaver jeg vil spille?!
Er der nogen som har forstand på hvor stor betydning det har for en amatør som mig om det er klaver eller keyboard? - jeg tænker især på, om jeg mon vil komme til at mangle pedaler hvis jeg køber et keyboard (- ved i evt. om det er muligt at få pedaler til et keyboard?)
Og er der nogen der kender til mærket "Korg x5d"?
Jeg håber meget at der er nogen der kan hjælpe mig snarest!
Mvh Lisbeth
tilføjet af

pedaler

Hej
Jeg spiller selv lidt klaver (for min egen skyld). Jeg har et keyboard og er glad for det. Det har den fordel at man kan tage høretelefoner på så man ikke generer naboerne, når man bor i lejlighed.
Du kan sagtens købe pedaler til keyboards, men du skal vælge et keyboard der har stik til det. Mit har kun til høretelefonerne. Du skal også sørge for at keyboardet er anslagsfølsomt. Så minder det mest om et klaver.
Det mærke du nævner er ikke et jeg kender. Men det koster jo intet at prøve det og hvis det viser sig ikke at være noget kan du jo lade være med at købe det.
tilføjet af

keyboard el. klaver

hej lisbeth... selfølglig er det muligt at få pedaler til keyboard....der er forskel på keyboard og klaver, men det er ikke rigtig noget problem...foreskellen er bare, på selve keyboardet et tangenter lette og på selve klaveret er tangenterne hårde...
tilføjet af

Køb digitalklaver!

Køb et digitalklaver, ikke et keyboard!! Anslaget er meget forskelligt. Digitalklaveret er bygget til at ligne et rigtigt klaver mest muligt, i lyd of anslag. Du kan finde et digitalklaver fra ca 3.500 til 4.000 i nypris. Det er afgjort pengene værd!
Her kan du naturligvis også få hovedtelefoner til.
Hvis du senere gerne vil have endnu bedre anslag, kan du f.eks. leje et klaver med indbygget digitalklaver. Så kan du slå hovedtelefonerne til, når naboerne brokker sig. Det er lidt dyrt, ca. 40.000 men kan lejes for 525kr om måneden.
ELLER køb et rigtigt klaver, fra ca. 16.000 og op. Eller lej et klaver fra ca. 200kr om måneden.
Og NEJ, du kan ikke leve uden en pedal.
Skriv, hvis du har flere spørgsmål: LA@piano.dk
Mvh Lise
tilføjet af

svar

hej jeg har gået til klaver i 5 år og har selv både klver og keyboard der er næsten ingen forskel kun at keyboard kan spille forskællige toner og man kan købe en pedal
tilføjet af

Elklaver

Hej Lise
Hvis ikke du har fundet et elklaver, kan du læse lidt om hvad man skal kigge efter på www.elklaver.dk. Her er en guide, der måske kan hjælpe dig.
Venlig hilsen
Regnar
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.