15tilføjet af

Kæreste med natarbejde

Hej.
Jeg er en pige på 30 år som har en kæreste med natarbejde. Vi flyttede sammen for lidt over 2 måneder siden og naturligvis har der været mange ting man lige skal vænne sig til når man flytter sammen med en kæreste, men der er mange ting som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal takle. Min kæreste går på arbejde kl halv ni hver aften, lige når det begynder at være hygge tid. Vi har ikke nok tid til sex efter min mening da han sover som en sten når jeg står op. Vi har selvfølgeligt også forskellige døgnrytmer hvilket også er anledning til en del irritation. Han er træt og dvask når jeg er fyldt af energi og omvendt. Hans mærkelige dagsrytme gør det svært at få gjort nogle ting sammen, da han ikke er til noget når jeg kommer hjem fra arbejde, da han lige er vågnet, og når vi har spist vil han bare slappe af inden han skal hen og knokle. Er der nogen der har erfaringer med parforhold med forskellige arbejdstider, som kan give et tip om hvordan man bedre kan tilpasse sig hindanden. Jeg synes at det er meget frustrerende at vi kun har sex i weekenden, og at vi ikke rigtigt har noget tid sammen i hverdagene. Alle indlæg vil blive modtaget med kyshånd.
MVH
Den frustrerede
tilføjet af

løsning

sut den af .
tilføjet af

NAR

Er det dit standart-svar til alt? Du skal jo lige tænke på det er ikke os alle der sidder i fængsel hvor det er DEN løsning der gælder på alt
tilføjet af

vores løsning

Hej med dig.
Vi er selv et par med forskellige arb. tider,(dag/aften) og Jeg lægger mig og sørger for at have sovet, til han kommer hjem, ofte er han jo ikke træt på det tidspunkt, også hygger vi, Når nu din arb. nat, og du dag, skulle problemet jo være lettere, han skal ligge til til at sove når han kommer hjem, hvis jeres forhold skal holde, og du skal skære det igennem over for ham. hvis han ikke vil, hmm så er han ikke interesseret nok i at i skal have det til at fungere.
Håber du kan bruge dette til noget.
lilly
p.s det kan lade sig gøre...vi hygger ca.6 gange om ugen *ss*
tilføjet af

Sex giver energi!

Hvis han lige er vågnet, så burde han være fyldt med energi.
Desuden får han energi ved at dyrke sex, så det lyder som en
dårlig undskyldning i mine ører.
Tror du ikke at han er alvorlig syg og burde gå til lægen, for
det er ikke normalt at være træt efter at have sovet.
Hvar du prøvet at tale med ham om dine problemer, eller har
i svært ved at tale sammen om sex?
Hvis jobbet er så krævende, så burde du anbefale ham at finde
et andet job.
tilføjet af

Sove om dagen

Man opnår ikke helt den samme søvn om dagen som om natten...det er påvist, og mange får endda nogle mangelsygdomme fordi de ikke får dagslys nok, jeg har en veninde som arbejder om natten i lufthavnen, hun har fået mavesår, hendes læge siger det sker "meget hyppigt" hos natarbejdere.
De får ikke en ordentlig søvn, og de kommer til at mangel lys..så han kan sagtens være træt når han vågner...ikke for at lave rav i gaden, men mere for at belyse et regulært problem på en nuanceret grundlag.
Håber de finder ud af det..alt andet er jo for trist.
tilføjet af

Enig

Natarbejde slår simpelthen folk ihjel før tiden, pga. nogle nødvendige
stoffer ikke produceres i hjernen uden en nattesøvn. Så det kan
godt være årsagen til hans træthed.
Så farlig er natarbejde ifølge de nyeste undersøgelser: http://www.nnf.dk/default.asp?mId=826&aId=28912
tilføjet af

Tak for jeres svar

Jeg ved godt alt det der med at natarbejde er skadeligt og at man ikke får lige så meget ud af sin søvn som hvis man sov om natten. Derfor er han som sagt også uoplagt når han lige er vågnet, får som regel kun ca 6 timers søvn og er lidt morgengnaven. Det er jeg også selv når jeg vågner så det kan jeg godt sætte mig ind i. Desværre er vores tidsplan sådan at jeg stadig sover når han kommer hjem og han sover mens jeg er på arbejde. Når jeg har fri er han lige vågnet, og er som sagt lidt morgensur. Vi skal nå flere ting i løbet af en dag ligesom alle andre, og har derfor svært ved at finde et tidspunkt på dagen hvor vi begge er oplagt, og begge har tid og ro til at koncentrere os om hinanden. Jeg har foreslået ham at finde et andet job, men han har arbejdet det samme sted i 8 år og vil ikke gå ned i løn ved at flytte til dagholdet. Vores økonomi ville heller ikke kunne holde til det da han ville miste næsten halvdelen af sin indkomst. Vi snakker sammen om sex, og vi er begge enige om at vi ikke har det ofte nok, men hvordan man får det koordineret er selve humlen. Ikke at lysten mangler, men vi har tilsyneladende altid lyst når det passer tidmæssigt aller dårligst. Som regel når vi har spist og slået mave, men så skal han afsted og så er det mega hårdt at han skal gå..... Jeg vil meget gerne høre om andre der kender til problemet.
MVH
DDD
tilføjet af

søvn og mørke og opladning

Kære du , for at din ven skal have glæde af sin søvn, skal han totalt mørklægge soveværelset med ikke blot mørklægningsgardin , men med en plade af uigennem trængelig materiale, så er der kulsort, så går hjernens kirtel igang med at producerere melatonin og din ven går ned i det dybe helbredende søvnniveau og vil være helt frisk , når han vågner udhvilet
håber i finder hinanden- fortæl ham om de svar her
krammar maria
tilføjet af

Det vil jeg prøve

Tak for dit svar. Vi har et mørklægnings gardin, men selv om det næsten mørklægger soveværelset helt, er det måske ikke nok. endvidere er der selvfølgeligt støj, da vi her i sommer perioden er nødt til at have vinduet åbent, da solen står lige på vinduet. Måske skulle vi få et spejlfilter så solens stråler reflekteres. Jeg vil i hvertfald snakke med ham om det, det kan jo ikke skade at prøve.
MVH
DDD
tilføjet af

Kun en halv løsning

Din kæreste kan nemt ende med en depression, for
han kommer nemlig til at mangle sollys. Så natarbejde
bør for alt i verden undgåes.
Men held og lykke med projektet.
tilføjet af

Depression

Ja han er meget deprimeret om vinteren fordi han ikke får lys nok, men som sagt er han ikke villig til at tage et andet job, og min erfaring siger mig at hvis jeg presser ham bliver han bare mere stædig. Jeg vil alligevel prøve at få det bedste ud af det.
Tak for svarene.
MVH
DDD
tilføjet af

altså

I flyttede sammen for 2 måneder siden.
Det her lyder ikke godt.ergo det lev kommer du til at fortryde.
Forholdet er nyt? Ellers er du på den gale vej.
Sådan kommer dit lev til at køre fremover.
tilføjet af

Det håber jeg ikke

Hej Mus.
Ja forholdet er nyt, og vi er begge ved at tilpasse os hindanden og hindandens rytme. Det har jeg aldrig oplevet være helt smertefrit, og vi er begge villige til at kompromitere, men der er langt fra kompromis til at sige sit job op. Jeg er noget mere optimisktisk end du, og tror på at man gennem kommunikation og gensidig repsekt kan overvinde mange problemer i et parforhold. Jeg efterlyste andre som har været i en tilsvarende situation for at få deres løsningsforslag. Jeg er ikke typen der giver op på forhånd, og er sikker på at vi nok skal finde en løsning. HJælp fra andre ville blot kunne fremskynde processen. Håber du er mere positiv i dit eget forhold.
MVH
DDD
tilføjet af

Til kælling

Hej Kælling!!
Jeg kan ik forstå dit problem!!..
Selvfølglig vil han da!!..
tilføjet af

natarbejde

Ved snart ikke hvad jeg skal skrive, men et eller andet brænder på indeni, da jeg nu på 3´die år er sammen med en natarbejder og det er i mine øjne det der ødelægger ALT for os.... Det er jo ikke kun i de dage han arbejder han er træt... Og det er ikke kun de dage han arbejder om natten, hvor han også sover om dagen. Det er hele vores liv der er præget af natarbejde.........Og jeg er altid alene, eller sammen med en der er træt eller manisk eller depressiv :-( Undskyld ville gerne ha skrevet noget positivt eller sagligt om natarbejde, men det er jeg længe forbi at gide at bruge tid på. Natarbejde skaber desværre sygdom her hos os.[:*(]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.