3tilføjet af

Jokeren er fundet

Sambatrommerne var kun tavse i 70 sekunder.
Længere tog det ikke Asamoah Gyan, en 21-årig, talentfuld knøs, at modtage, vende og sparke Ghana i front. Flot så det ud. Så var vi i gang, og heldigvis forblev førte halvleg i samme tempofyldte gear.
’Black Stars’ havde til lejligheden blendet en fin cocktail med finurlige detaljer og så den fysiske råstyrke, som de siden nederlaget mod Italien har terpet. Det førte til en (tropisk) regn af frispark – heldigvis uden at det ødelagde fodboldkampen.
Der kommer ikke til at stå meget om Tjekkiet i denne tekst, men det fortjener de heller ikke. Først blev de stækket overraskende effektivt af Ghanas redesignede og stærke, stærke forsvarskæde, hvor især Mensah og Mohammed imponerede. Siden blev de klædt af som måske aldrig set – efter et kvarter af anden halvleg var der kun sporadisk spil på Ghanas banehalvdel. Et ultrakort tjekkisk momentum blev nemlig efter 65 minutter stoppet med et ghanesisk straffe, som målscorer Gyan både skaffede og brændte.
Men herfra var det ’all Ghana’. En festival af chancer brugte og misbrugte de sorte charmetrolde. Men Muntari ydede den ghanesiske fest retfærdighed ti minutter før tid. Ved at hamre bolden op i nettaget til 2-0 toppede han det, der formentlig var den bedste halvleg af et afrikansk hold i dette årtusinde. De kom med en charmerende opportunisme og ’her kommer vi og vi vinder det her’-holdning.
VM har fået sig en rigtig joker, Tak for underholdningen, Ghana. Wow.
Taget i betragtning af gårdagens kamp, hvor langt når Ghana så under dette VM?