24tilføjet af

JobTip Til Akademikere

Hej
Hvis du er ledig og akademiker så tjek den her ordning ud: http://www.fi.dk/innovation/hoejtuddannede-i-virksomhederne/videnpiloter. Hvis du kan finde en arbejdsgiver der opfylder kravene som falder der 10k i tilskud der ikke bliver trukket fra din dagpengeperiode. Jeg har overvejet selv at bruge den næste gang jeg bliver ledig.
En måde du kan bruge den på er at finde fx 5 arbejdsgivere som er i samme branche og gerne vil have noget undersøgt fx typisk, hvordan de får nogle flere kroner i kassen. De kan så splejse til din løn, hvis du kan overtale dem til et udviklingsprojekt - tror der er ret vide grænser for, hvad der kan betegnes som udvikling og da alle parter jo er interessede i at det fører til noget anvendeligt, så burde den være homefree.
En anden måde at bruge reglerne på er at én arbejdsgiver får tilskud og så betaler 10k ekstra. MEN du arbejder ikke reelt 37 timer om ugen selv om det står i din kontrakt, men reelt arbejder 20 timer. No way at akademisk arbejdskraft skal lønnes som en ufaglærts! Og det er jo trods alt federe med en okay betalt deltidsstilling på behagelige vilkår end så meget andet.
Er selv i løntilskudsjob nu og arbejder max. 20 timer om ugen til 20k om måneden og overgår så til almindelige vilkår her i foråret igen 20 timer for 20k, hvis alt går som aftalt og planlagt. Der er simpelthen ikke arbejde nok endnu til at fylde tiden ud. Officielt har jeg så 'telefonvagt' i de sidste 17 timer af ugen, hvis en potentiel kunde skulle ringe, men det gør de ikke -vi bruger e-mail. At det er røvsygt det mest af tiden er så ærgeligt, men rent økonomisk står jeg da bedre end på dagpenge og det bliver jo sjovere og sjovere des tættere jeg kommer på målet.
Er vant til at tage det lange seje træk, men sjovt bliver det sgu aldrig.
tilføjet af

En videnpilot bag rattet

er de gode til at køre bus? Vi mangler buschauffører.
PS jeg synes da det er dybt urimeligt at du kun tjener 20 kroner om måneden. Men OK staten skæpper vel i op til dit dagpengebeløb.
tilføjet af

Tåbelig kommentar..

Luk dog røven, hvis du ikke har noget fornuftigt at sige. Prøver at pege på en udvej for at få flere i job - 66% af projekterne fører til øget omsætning og dermed mulighed for også at ansætte andre end akademikere og så snakker du om busser og fatter ikke at 20k=20 kg=20,000. klaphat!
tilføjet af

Dig og dit aktiveringssnak

I de sidste 2-3 år har du skrevet indlæg om at du er liiige ved at få job og kunne tjene så og så meget med så og så lidt indsats med selvhøjtidelige angivelser af beløbene som "k" hvor vi andre ville sige 10.000.
Jeg har selv været arbejdsløs i en periode efter jeg var uddannet og kan sige dig at alskens fis med jobsøgningskurser, møde op til obligatoriske samtaler om ingenting med videre ikke var noget jeg kunne bruge til en hujende prut.
Det der gav pote for mig var at droppe kravende til at det skulle være et superspændende topjob fra dag 1. i et bestemt geografisk område. Jeg fik en fod indenfor og har arbejdet mig op så mit job idag både er vellønnet, prestigefyldt og spændende.
Sådan er livet. Man må kravle før man kan gå. Det der kunne hjælpe mange ledige akademikere var at sænke ambitionsniveauet en smule og være mere fleksibel med geografien.
tilføjet af

Sidder din Num Lock fast?

siden du er nødt til at angive 20.000 som 20k ("kilokroner" - HA HA HA). Prøv da lige at være lidt mindre selvhøjtidelig.
20.000 er vel idag nogenlunde mindstelønnen.
tilføjet af

20.000 kr er da en kongeløn

Jeg får 17.600kr som uddannet IT-supporter. Jeg har da temmelig mange opgaver med ret høj "lix" og skal da junglere med mange bolde i luften.
Det er som om, at bare fordi man har taget en uddannelse, som er dobbelt så lang som min, så kan man tillade sig at slappe af resten af livet og forlange guld og grønne skove.
Jeg forstår godt, hvorfor videnstunge danske virksomheder er begyndt at købe knowhow i Indien, Litauen og Kina, hvor det faglige niveau mange gange endda er højere. Alt imens danske akademikere ser sig for gode til en løn under 25.000kr.
Det er allerede danske akademikeres Nemesis idag.
PS: jeg er tilfreds med min egen løn.
tilføjet af

nemmere

at skrive k end ,000 men skriv du roligt 20,000 hvis du foretrækker det. Wow - du har fundet ud af at 20k er ca. mindstelønnen -det har jeg sørme osse og er ikke tilfreds med det, men tager, hvad jeg kan få pt.
tilføjet af

Slappe af?

hvordan i alverden har du fået den ide? Det her job er det første job jeg har haft, hvor jeg kunne slappe af og det er jo mod min vilje, da det er ret kedeligt at vente og vente, men projektet kan ikke køre hurtigere end nu.
Ja, mærkeligt at man vil have mere i løn end en kortuddannet IT-supporter - måske fordi det som regel tager mindst ca. 7 år reelt at gennemføre en universitetsuddannelse vel at mærke efter gymnasie/Hf så alt i alt tager en uniudd. ofte ca. 10 år efter folkeskolen. De penge som man ikke tjener i de år på SU skal jo så hentes ind på en højere løn.
fint du er tilfreds med din egen løn - må så glæde dig at vide at IT-supportere i indien koster betydeligt mindre end dig. Man kan jo ansætte en uni-uddannet IT-supporter for en tredjedel af din løn og dit job bliver outsourcet før akademikerens så nyd den tid du har, siden du er så skadefro.
tilføjet af

Just my words...

Man skal aldrig lade lønnen være afgørende, hvis man vil ind på arbejdsmarkedet igen.
Jeg selv oplevede ledighed efter et psykisk knæk. Det tog mig da et par måneders erkendelse, at jeg ikke længere kunne tjene 40.000kr, men samtidig manglede jeg også "noget at rive i". Derfor tog jeg fabriksarbejde - holddrift, dvs. 1 uge med at stå op kl 4 om morgenen, en uge, hvor jeg kom hjem kl 1 om natten og 1 uge med natarbejde. Hårdt manuelt arbeje. Til 19.500kr.
Jobbet betød, at jeg kom indenfor "i varmen" og kunne bruge et fagligt netværk. Da det først om medarbejderne og deres chefter for, at jeg var civilingeniør, så kom der rigtig mange forslag til, hvad jeg kunne hjælpe med. Nu er jeg så ikke lige maskin- eller produktionsingeniør, men jeg fik alligevel en stilling, hvor jeg kunne hjælpe med til at forbedre produktionsapparatet. Nu til en løn på 22.000kr og med fast 6-14:30 arbejdstid, dvs. ikke længere noget med aften- og natarbejde længere.
Senere fik jeg så mere mod på, at bruge mine faglige kvalifikationer på et lidt højere nivau, og nu sidder jeg i job som kvalitetskoordinater (godtnok heller ikke lige min uddannelse) med 30.000kr om måneden.
Jeg skriver blot dette fordi man ikke skal håne af at lave ingeniørarbejde på dagpengesats, når man er ledig. Mit udgangspunkt er, at man ikke skal fnyse af det og min pointe er som sagt: se ikke på lønnen før du er i et nogenlunde sikkert job.
Det var der rigtig mange andre, der kunne lære noget af.
tilføjet af

Til din beroligelse

kan oplyses, at en undersøgelse af lediges såkaldte arbejdsparathed for nogle år siden viste, at akademikere er mere villige til at rejse langt efter job og mere villige end andre faggrupper til at arbejde uden for eget arbejdsområde.
Jeg er selv en af dem. Og jeg har sgu søgt revl og krat fra studiejob til arbejde på Jobcentret😃og har endelig fået små beskedne kravlejob.
Så jeg ved, at det er god nok. Akademikere gider godt arbejde. 🙂
tilføjet af

mere bullshit..

har ikke skrevet om at jeg lige var ved at komme i job i flere år - har skam været i job flere gange de sidste par årog røg så ud igen ved finanskrisens fremtræden og er nu i job igen og satser på det varer et godt stykke tid.

Og hvorfor i alverden tror du at akademikere kun søger drømmejobbet? Langt ude fordom! Har været i skønhedsbranchen, boghandel, kunst og design og nu i IT-sikkerhed - omkring 1000 lysår fra min oprindelige uddannelse og ca. lisså langt væk fra, hvad jeg gerne vil arbejde med, hvis der var frit valg.
Akademikere er forresten den gruppe som er mest villig til at arbejde og gå på kompromis med afstand til din orientering. Kunne være en god øvelse for dig at reseache inden du udtaler dig.
tilføjet af

At slappe af?

Jeg studsede lige over denne bemærkning:
"...måske fordi det som regel tager mindst ca. 7 år reelt at gennemføre en universitetsuddannelse...".
En candidatus (som du også titulerer dig med) er berammet til 5 år...med mindre man da "slapper af" på studiet 😉
tilføjet af

Det tager ca. 7 år afhængig af..

hvilket universitet man læser på. Jeg er fra RUC, der tager det ca. 7 år i snit. http://vtu.dk/nyheder/aktuelle-temaer/2009/ugens-tal/studietiden-paa-universiteterne
tilføjet af

Er på nettet fra mobillos?

Du er måske på nettet med din mobiltelefon siden det er så slemt at skrive .000 den ene eller to gange det optræder i dine indlæg.
tilføjet af

Slappedappe

Næ, han arbejder nemlig ved siden af, dels for at tjene lidt penge, dels for at få noget relevant på cv'et. En kandidat med blankt cv er ikke andet end papirspild, det ved enhver da.
tilføjet af

For lamme svar..

Jeg skriver med et tip til hvordan ledige akademikere kan komme i job ved at udføre projekter som kan føre til øget omsætning, fastansættelse af akademikeren og forhåbentlig også ansættelse af andre faggrupper.
I stedet for at få flere ideer og løsningsmodeller kastet på bordet, så drejer svarene sig om at jeg nok har været lidt for lang tid om at tage sig en uddannelse, burde være glad for at få en ufaglærts løn, at man burde køre bus og vigtige diskussioner om man bør skrive 20k eller 20,000 kr.
Ved godt niveauet er ret lavt generelt på solen, men det her er tæt på rekorden. Hvis emnet om, hvordan vi får flere akademikere og andre ledige faggrupper er for kompliceret så luk dog røven og lad være med at svare. Kan jo godt være der sidder en ledig akademiker derude som ikke kender ordningen, men som dermed kan få et springbræt til at komme videre.
God damn - det er ikke studenterhuen som trykker her!
tilføjet af

Næ,

det er snarere janteloven, der klemmer hjernerne sammen😉
tilføjet af

Enig..

De sidste 4 år af min tid på studiet arbejdede jeg og fik ikke SU for at få noget på CV'et, som også førte mig til et job i en periode. Sgu ikke mit personlige ansvar at der var danmarksrekord i akademikerledighed i 2004, det år, hvor jeg kom ud som kandidat og der var 300 ansøgere til alle jobs. Samme problem som min nyuddannede bekendte fra CBS står i nu med topkarakter i specialet og relevante jobs på CV'et, men hvad nytter det at få at vide man er lige ved at komme til samtale og ligger som 2. prioritet, som han gør det nu. Skal møde ham på tirsdag med henblik på at drøfte, hvordan vi kan få ham i job ved at starte noget op selv.
tilføjet af

Start et sted .. Ceasar chiphers, for eksempel ?

Du skriver:
"Jeg forstår godt, hvorfor videnstunge danske virksomheder er begyndt at købe knowhow i
Indien, Litauen og Kina, hvor det faglige niveau mange gange endda er højere. Alt imens
danske akademikere ser sig for gode til en løn under 25.000kr."
Det er en korrekt generallisering, MEN ..
At købe knowhow i udlandet kan KUN lade sig gøre hvis den pågældende knowhow
er af et tilstrækkeligt GENERELT art.
Indien, Litauen og Kina kan IKKE løse dine problemer så snart kompleksiteten eller specialiceringen overstiger et vist niveau.
Derfor er løsningen at DU specialicerer dig, og bliver "den eneste" i dit fag.
Vælg noget obskurt der er "svært", jeg valgte kryptografi og håndoptimeret assembly.
Brug 10 år på at blive bedre. Bliv kendt fagligt de rigtige steder.
Jeg er 39 år gammel nu, har 51.000,- om måneden, og dertil kommer fri firmabil med benzinkort, 10% pension, og bestemmer selv hvornår jeg er på kontoret, og hvornår jeg arbejder hjemmefra .. Sagde jeg "arbejde"? ... Nej nej .. Having FUN ! :-)
tilføjet af

Jeg tror jeg har gennemskuet dit problem

du ser dig selv oppe på en løn- og jobmæssig pedestal hvor arbejdsgiverne ikke ser dig. Det må sgu da være enerverende at gå rundt i årevis og ikke have fast tilknytning til arbejdsmarkedet og skulle trækkes igennem dagpengesystemet og aktiveringssystemet fordi man har alt for høje krav til hvad arbejdsgiverne skal give en.
Det hjælper i den sammenhæng vel næppe dig at IT jobs bliver outsourcet. Din betragtning om IT supportere vs. Dataloger og hvem der først outsources er ikke rigtig. Datalogerne er meget dyre og de er typisk ansat som programmører og det er lige netop den slags man outsourcer nu. IT supportere servicerer IT systemer i virksomheder - altså står for den daglige drift og det kan du ikke outsource på samme måde. Du kan ikke leve med i en virksomhed at skulle ringe til nogle indere der taler gebrokkent engelsk hver gang du har et større eller mindre nedbrud i dine IT systemer. Der hvor jeg arbejder er det et dansk firma og de kommer i inden for 1 time hvis problemet ikke kan klares pr. telefon.
Jeg forstår godt hans glæde. Jeg ville også være meget mere tilfreds med at have et fast job til en måske ikke super startløn end at gå rundt og være langtidsledig fordi man ikke kan få en startløn på 25000 +.
tilføjet af

Janteloven tjae,...

oplever det jævnligt at nogen får ondt i røven over at der findes akademikere som har taget lange uddannelser og naivt tror man kan holde os nede som fx i ovenstående indlæg, hvor ingen skriver om den ordning som omtales i tråden eller forholder sig til intentionen med tråden. Selvhævdelse på de lediges bekostning er en folkesport for folk her på sol.dk. Håber de en dag selv får fornøjelsen og mister hus og hjem og konen skrider.
Whatever, det kommer ikke til at lykkes, men det ville da være fede med nogle forslag til, hvordan ledige akademikere kan hjælpe med udvikling i stedet for at spilde tiden på irrelevante emner i forhold til tråden.
tilføjet af

Du kan ikke gennemskue..

ret meget wa? Hvordan i alverden får du den ide? Jeg har sgu arbejdet for røv og nøgler også som akademiker, hvor jeg for en løn der mindede om dagpengesats var med til at banke en virksomhed op efter studietiden. Du aner jo ikke en brik om min situation, men hælder bare løse påstande ud der er helt irrelevante for tråden.
Og jo IT-supportere kan meget nemmere outsources end dataloger. Rigtig meget support foregår som fjernsupport og pt. ligger vi i forhandlinger om at outsource vores supportfunktion i det firma jeg arbejder i til udlandet. Datalogerne beholder vi hjemme, da vi belært af flere udviklingsprojekter med udenlandske programmører ikke kan se besparelsen på dem, men kun på support.
Og hvorfor i alverden snakker du om min personlige situation, når intentionen med den her tråd er at oplyse ledige akademikere om en måde at komme i job på`? Overvejet at være konstruktiv i stedet for personlig?
tilføjet af

Det er så sandt som det er sagt

Hvis man i periode får en høj løn og en masse goder skal man nyde det i nu'et, men man skal ikke låse sig fast på det niveau i forhold til fremtidigt arbejde.
Jeg tror mange nyuddannede akademikere og seniorer er ledige til dels fordi de stiller for høje krav til løn og jobindhold i deres jobsøgning.
I min verden er det meget finere at være en akademiker der arbejder på et lager end at være en akademiker der sidder fast i dagpengesystemet.
Din historie er opløftende læsning og burde være til god inspiration for højtuddannede ledige.
tilføjet af

Nå, men det gør de så ikke der

hvor jeg arbejder. Her er vi meget glade for vores IT supportere og har ingen planer om at ringe til et Call Center i Mumbai hver gang systemet "kager".
tilføjet af

i min verden

er det o.k. at arbejde med løntilskud i nogenlunde relevant arbejde, men ret dumt at arbejde på lager. Og sådan ser arbejdsgivere, der ansætter akademikere, som regel også på det.
Hvis du var sådan en, ville du nok hellere ansætte ham, der havde arbejdet med noget, der var relevant for din virksomhed, uden at tjene synderligt eller overhovedet på det, end ham, der havde flyttet varer hele dagen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.