15tilføjet af

Jeg siger farvel nu.

Kære Mormor. Du som altid har været så fuld af liv, stæk som en klippe, jeg kunne læne mig op af. Ligge nu så stille og lille i den store hospitalseng. Der er ingen kontakt, men jeg ved at du kan høre mig, jeg kan mærke du kæmper. Lægen siger: Max 3 dage, så giver kroppen op. Hvad er 3 dage, når der er så meget jeg skulle ha sagt. Jeg kysser din blege pande og det sidste håb i mig forsvinder langsomt, mens jeg hvisker et stille farvel. Jeg elsker dig. Hils Morfar i himmelen.
tilføjet af

Suk!!!!

Lige nu ville jeg ønske at, jeg kunne holde om dig.
Kærlige tanker
tilføjet af

sørgeligt

Hej anonym.
Ja når den tid kommer er det altid svært at sige det sidste farvel.
Man indhentes af mange tanker, og sommer tider af dårlig samvittighed, hvis man mener ikke at have vist den døende kærlighed nok.
Men tro mig Forældre og bedste forældre ( de fleste) Ved at man holder af dem.. de har en ufattelig evne til at mærke det vi ikke tror vi viser.
Men nu hvor enden er nær for din mormor, er det vigtigt du giver hende lov til at give slip, især hvis hun er meget gammel syg og svag.
Det gør ondt på dig i meget lang tid, du vil savne og spørgsmålene vil altid dukke op. Og hun er ikke længere til at svare dig.. det er nu tid for dig at stå på egen ben..*SS* håber du forstår mig ret.
Jeg mistede min egen mormor i 1988 og savnet vil altid værer der. men smerten er væk over hendes død.. Hun var syg af kræft og hun gav selv op da hun så faldt og brækkede et lårben..
Hun var før i tiden en lille tyk landmandskone, med kroget hænder og krum ryg, hun havde knoklet hele sit liv.. 6 børn havde hun født, den føste døde for hende. Nr 2 er min mor, jeg er 2. barnebarn.. Hun gav SÅ meget positivt.. Og jeg tænkte da hun døde.. NU skal hun have det godt ikke slide ikke slæbe. men bare have det rart.. Hvis vi tror på liv efter død, og hvis vi tror på de kommer et bedre sted hen efter døden, så er det faktisk en stor trøst for os som står tilbage... Nogle vil mene det er naivt, måske barnligt.. Og hva så hvis det kan trøste os og gøre sorgen til at bærer så er alt tilladt..
Giv dig selv god tid til at sørge, giv dit god til til at mindes, og imens der stadig er liv vær så meget hos hende som muligt, snak til hende hold hende i hånden.. HUN ved du er der og hun hører dig.. det er det sidste vi mister.. vores hørelse. intet er dumt sagt, intet er forkert..
Giv følelserne frit spil.. det fortjener både hun og du....
Men tro mig en dag bliver savnet til at bærer.... der kommer en tid bag efter... og lyset venter på din mormor "der oppe"
og for dig er der lys for enden af tunnelen...
tilføjet af

Det varmer.

Tak til dig og til sommer32
tilføjet af

Smukke tanker...

Det er meget smukt det du skriver..og husk at din mormor hører alt hvad du siger, så hold dig ikke tilbage med at fortælle og spørge, for selvom dine spørgsmål ikke bliver besvaret med ord, så prøv at "fange en stemning" en tanke i dig selv, og forstil dig så, at det ville have været mormors ord...
Du får et par trøstetanker.....
Piat
tilføjet af

Tak for

Tak for, at du delte dine tanker med os andre, Det må i sandhed have været en dejlig mormor, når hun har fået sådant et barnebarn, din mormor ville være stolt hvis hun vidste, hvad du lige her og nu har delt med os. I den stolthed vil du også finde styrken til, at overkomme smerten i tabet. Et stort varm kram til dig.
Nicklees
tilføjet af

Pyhhaaa

Jeg har læst dit indlæg med tårer i øjnene. Jeg har selv en Mormor der ligger på sygehuset. Hun var stærk som din og så fuld af liv og livsglæde. Hun er/var det mest kærlige menneske jeg nogensinde har kendt. Nu ligger hun i sengen og ligner en klump voks. Hun er gul og indsunket og har mistet lysten til livet. Det er meget hårdt at se hende ligge der og jeg ønsker bare at hun snart vil give slip. Hun vil få det meget bedre i himlen end hun har det her. Jeg har fået sagt alt det jeg ville sige til hende og i mit sind har jeg sagt farvel. Jeg vil altid huske hende og jeg vil altid elske hende.
tilføjet af

Kærlige tanker

Når jeg læser hvad du skriver, er det lige før at jeg mærker din smerte. Du gør din mormors liv og død smuk. Hun kan være stolt af dig. håber så inderligt at, der er andre du kan læne dig op af. Du har fået sagt farvel. vær glad for det, selv om det er svært.
Tænker på dig
tilføjet af

Positive tanker

Mange smukke tanker, som jeg er sikker på din mormor opfatter.
Stor medfølelse med dig for et smukt indlæg
Hilsen gyffe
tilføjet af

Føler med dig

Hvor jeg dog føler med dig. Jeg ved hvor svært det er at miste, hvor svært det er at sige farvel. Trøst dig med, at din Mormor ved hvor meget du elsker hende og ofte er ord ikke nødvendige. Bare det at læse dit indlæg, viser hvad person du er og du fortjener en stor hilsen og stor respekt. Håber det bedste for dig og din familie.
tilføjet af

Tak.

Jeg har efterhånden læst alle indlæggene herinde og vil gerne sige tak til alle.. Ved at læse de forskellige, har jeg indset at det er sværere for mig ikk at besøge min farmor som ligge med kræft, end at besøge hende og støtte hende.. Hun er opgivet og venter kun på at dø.. Og det er utrolig hårdt bare at stå på sidelinien..
Jeg har været og er stadig bange for at besøge hende, bange for at se hende så afkræftet.. Men nu ved jeg, at det bedste jeg ka gøre for hende, er at støtte hende.. Derfor vil jeg tage ind til hende imorgen efter ikk af have set hende i 3 uger.. Tak til alle som har hjulpet mig i denne beslutning..
Knuz Mette
tilføjet af

Flot

Hejsa!
Det var flot det du skrev. Jeg er sikker på din Farmor bliver glad for at se dig og det hjælper dig selv i sidste ende....held og lykke.
tilføjet af

Få det hele sagt

Ville bare huske dig på at du skal få det hele sagt.
Jeg mødte min kæreste sidst i oktober 1995, og ganske kort efter blev min Mormor meget syg og blev indlagt, 89 år gammel, men et fantastisk menneske med masser af livsglæde. Sidste gang jeg besøgte hende på hospitalet havde hun det meget bedre, men fordi der var mange andre besøgende fra familien den dag, fik jeg ikke fortalt hende om min søde, dejlige kæreste. Dagen efter døde hun, og jeg tuder stadig ved tanken om, at hun ikke fik mødt min kæreste, og at jeg aldrig fik fortalt hende om ham.
Til oktober har vi været sammen i ni år, og selv om jeg godt ved, at hun kan se at vi har det dejligt sammen, så ærgrer det mig, at jeg ikke fik fortalt det selv.
Har i mellemtiden mistet min svigermor (alt for tidligt og alt for pludseligt - ingen nåede at sige farvel) og min kærestes Mormor (for et par uger siden), så jeg regner med at de lærer hinanden at kende, dér hvor de er kommet hen. Ja, som en anden skrev, så kan vi trøste os selv med disse naive tanker om at de sidder deroppe et sted og kigger ned til os!
Er sikker på, at al den styrke min kæreste har haft under sin kræftsygdom kommer ét eller andet sted fra - og selv om han ER mentalt meget stærk, så håber jeg lidt at det har været min Mormor og hans egen Mor (begge to vidunderlige og stærke kvinder), der har rottet sig sammen om at give ham lidt ekstra styrke!
Glæd dig over at have fået muligheden for at sige farvel, jeg håber din dejlige Mormor har haft et godt langt liv og har udrettet alt det hun ville!
Kæmpe knus fra mig
tilføjet af

Giv slip

Ja det er bare hårdt og jeg føler med dig. Det er selvfølgelig vigtigt at du får sagt de ting der skal siges, men det er også vigtigt at du giver din mormor lov til at give slip. Sig til hende at det er i orden at hun giver slip, så hun kan komme videre. Du skal altid huske, at når du kigger op mod solen, falder skyggen altid bag dig.
PRISEN FOR AT ELSKE ER SORGEN VED AT MISTE.
tilføjet af

Kære lille du!

Jeg tænker på dig, og jeg græder med dig..
tilføjet af

Hey KHN..

Mange tak.. Jeg er glad for at jeg nåede at se min farmor.. Besøgte hende både onsdag og fredag, men nu ser jeg hende ikk mer.. Hun døde i aftes.. Jeg nåede at fortælle hende at jeg elsker hende og hun græd da jeg sagde det.. Men hun smilede ozz til mig den dag.. Det er meget længe siden jeg er blevet så glad for at se én smile.. Jeg ku ikk tage mine øjne fra hendes ansigt, og det smil, vil være det jeg husker hende på.. Jeg elsker dig farmor..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.