8tilføjet af

IP-adresse

En af mine venner arbejder i en netcafe i England.
Han har lige fortalt mig, at han kan sidde i England og spore/kontrollere min computer....altså, han kan se alt det jeg har liggende & gemt i min computer.
Passer det????? Sker det via IP-adressen????
tilføjet af

Jep

Alle fysiske netadresser styres af en ip-tildeling, som styres fra et sted i USA (Internettet er jo noget det gamle amerikanske forsvarsministerium har opfundet).
..Men der kræves TILLADELSE til at spore andres IP-(Internet Protokol)adresser!
Selvfølgelig kan man jo bare gå på whois-databasen på ripe.net, men de fleste idag har jo dynamiske IP adresser, så skal du have fat i den helt aktuelle IP-adresse, så er der ikke andre muligheder for dig end at hacke dig ind...og det er ulovligt, med mindre man hedder PET, CIA, FBI eller en anden smart forkortelse på 3 bogstaver...
tilføjet af

ja..

Han har kontakt til din maskine via en IP adresse. Der er så flere forskellige ting der kan gøre, at han KAN have fat i din computer. Det kan være han har fået dig til, ubevidst, at installere en trojan, som gør at han kan gå ind i din computer, se hvad du har, og endda måske ligefrem overtage styringen.. Det kan også godt være, at du har Microsofts Fildeling slået til, og delt dine drev.. hvis det er åbent ud til inetnettet, kan alle se dine filer. Det er slet ikke så usansynligt, at det er det, for der er faktisk mange som på den måde er åben ud til nettet....
tilføjet af

Firewall

Hej.
Beskyt dig med en firewall så er dette problem løst, ikke baseret på en software, men en fysik enhed priser fra 400 kr. og opefter.
Jeg formoder selvfølgelig at du har et antiwirus program installeret og holder det opdateret
Hilsen
odj
tilføjet af

hvad betyder dynamiske ip-adreser?

og hvad betyder det at de skifter?
undskyld det sikkert tåbelige spørgsmål, men ellers fatter jeg ikke hvad det betyder rent praktisk med de ip-adresser ;o)
tilføjet af

hej...

jeg tror du fik sat svaret det forkerte sted ;)
Jeg har både software og hardware firewall.. men nu er computer sikkerhed også et af mine store interesser, og dermed, har jeg studeret det en del. OG jeg kan så lige fortælle dig, at du skal altså have en MEGET stor og dyb viden om firewalls, før de begynder at dække RIGTIG godt.. de hardware og software firewalls som normale folk køber idag, kan nemt omgås uden problemer, med den ene eller anden teknik. Der bliver jo hele tiden opdaget nye veje at smutte uden om systemerne på ;)
Hvis du bare har en software firewall, som ikke er specielt konfigureret, og bare standard installeret, kan en trojan som SynAck (eller noget i den retning) smutte lige igennem dem uden nogen som helst problemer. Den nemmeste måde at omgå normale standard konfigureret hardware firewalls på, er at få trojan-serveren til at kalde op til klienten.. altså at lave en udgående forbindelse til crackeren.
Men der er som sagt MANGE metoder at omgå den normale beskyttelse, som størsteedlen af internettets brugere benytter.
tilføjet af

Dynamisk IP

En IP-adresse er en logisk adresse, som computeren kan få på 2 måder: 1) Man konfigurer en selv, også kaldet fast ip 2) Man får tildelt ip af en dhcp-server (det kan også være en adsl router). Det kaldes dynamisk fordi det ikke er sikkert om den samme ip bliver tildelt den samme computer hvergang der skal tildeles ip. De fleste dhcp-servere prøver dog at tildele en computer den samme IP hvergang.
tilføjet af

MAC og IP

Jeg hørte engang en let forstålig forklaring for hvad MAC adresser og IP adresser er..
MAC adressen er ens CPR nummer.. CPR nummeret er unikt for dig, MAC adressen er unikt for din computers (netværkskortet, rent faktisk).
IP Adressen er din post adresse. Din postadresse bruges til at sende de rigtige breve til dig, og ikke til andre, og man kan nemt flytte et andet sted hen, og få en ny post adresse. IP adressen bruges til at sende de rigtige data til din computer, og også din computer kan let for en anden IP adresse, og så bare få sendt data til den nye IP adresse.
Var det forvirende? jeg kan godt prøve at beskrive det anderledes, men så bliver det nok mere teknisk :/
tilføjet af

Programmer

Her kan du hente programmer, så du kan lukke af for ham. Men husk
lige at læse vejledningen først.
http://www.spywarefri.dk/
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.