17tilføjet af

Indbrud i private hjem!

Indbrud i private hjem stiger og stiger! I de første seks måneder af 2009 skete ikke færre end 119 indbrud om dagen i danske hjem, skriver dr.dk.
”Tyvene narrer politiet” skriver Politiken.dk, men åbenbart narrer de også husejerne.
Hvordan hænger det sammen, at der sker flere og flere indbrud, når vores teknologi og vel også sans for sikkerhed bliver bedre og bedre? Er det fordi indbrudstyvene er smartere end os eller er det fordi de fleste danskere tænker: ”Det sker ikke for mig, det sker kun for min nabo”?
Eftersom politiet også kun opnår at opklare en lille procentdel af indbruddene kunne det tyde på, at vi har med utrolig professionelle kriminelle at gøre! Eller er det bare FOR let for dem?
Jeg synes det er en relevant debat at tage op – især op mod juletiden, hvor private hjem bliver udplyndret mere end resten af året.
Hvad gør I for at sikre jer mod indbrud? Og hvordan synes I politiets reaktion og handlekraft har været i de uheldige tilfælde?
tilføjet af

politiet var overraskende gode

jeg havde indbrud her i sommerferien i min villa og anmeldte det selvfølgelig. politiet var der indenfor 10 min og gennemgik hele huset for fingeraftryk. de fandt også nogen.
efter ca. 4 måneder, hvor jeg havde glemt alt om det, ringede de og sagde at de havde fanget forbryderen.
det var imponerende, troede faktisk bare at de skrev en sag og den blev lagt i glemmebogen.
tilføjet af

Grund: Indbrugstyvene er blevet østeuropærere

Jeg så godt noget om det i nyhederne i TV-A i går.
Min første tanke var - og er det iøvrigt stadig - at det skyldes primært 1-2 ting, der så har har flere følgevirkninger. Og det skyldes ihvertfald ikke manglende alarmer! Nu er jeg selv i telebranchen (indenfor det rå kobber) og her får man sig et fint billede af, at landet er ved at blive omdannet til et alarm-Danmark, ja vi er snart ved at følge godt med det protektionistiske USA mht. alarmer. Bare de sidste par år har jeg registreret en voldsom stigning i hjemmealarmer tilmeldt et alarmselskab. Det er ihvertfald ikke alarmudstyret, vi går ned på!
Nej, den første tanke, der slog mig, var følgende:

1) Indbrudstyvene er i højere grad østeuropæer
2) Bandeopgøret
Ad 1) så bevirker det, at indbrudsmønstrene ændrer sig.Østeuropæiske indbrudstyve skyer ingen midler. En alarm er f.eks. SLET ingen hindring for en østeuropæer, modsat en gns. dansk indbrudstyv. Tænk f.eks. på indbruddet i Skovby hos et ældre ægtepar, hvor manden blev dræbt af 4-6 østeuropæer. Der er i det hele taget, bare her i Østjylland, hvor jeg bor, blevet beskrevet langt flere voldsomme indbrud henover bare de sidste 3 år.
Kriminelle østeuropæiske bander har en helt anden livsopfattelse end en dansker og satser gerne sit eget liv for bare få tusinde kroner.
At bandeopgøret mellem HA og Black Cobra så samtidig står på, det er ikke just befordrende for politiets udrykningsarbejde og ikke mindst opklaringsarbejde.
Man kan selv tænke sig til øvrige følgevirkninger af 2 ovenstående punkter, der tegner sig desværre et uhyggeligt billede.
Og jeg tror desværre, det bliver svært at lave om på. Man kan jo ikke "udvise" kriminelle bander, som i forvejen ikke bor i landet. Og hvor mange vil lige omdanne Danmark til en politistat? Eller gøre alm. håndvåben lovlige for den almindelige dansker, så han/hun kan forsvare sit hjem?
Jeg synes godt politiet kan undskyldes, det er jo ikke fordi de bare sidder på sin flade røv og spiser basser...
tilføjet af

Indfør grænsekontrol eller skattefradag

Der burde faktisk indføres et fradag for indbosforsikringer, for hvis årsagen til de flere indbrud skyldes de nu åbne grænser, ja, så bør vi jo kompenseres for denne statslige åbenhed ved i det mindste at få skattefradag for forsikringsstigningerne.
Modsat, luk de skide grænser og lad os da flashe vores pas de par gange vi triller over grænsen. Vi har jo alligevel passet med hver eneste gang og viser det jo enten i grænsekiosken for at købe dåsecola eller viser det i lufthavnen for at identificere os selv ved check-in. Så indfør dog den grænsekontrol - det der var sparet her er jo brugt tifold ved mere politi, mere sikring af huse, højere forsikringer og selvfølgelig mere utryghed for borgerne (åh ja det koster jo ikke noget).
Hilsen
Borgeren
tilføjet af

Men...

Hvad gør I for at sikre jer? Gør I mere i de her år eller er det bare det samme`? Og har I oplevelser med indbrud?
tilføjet af

Husk at

Hejsa

og skift til en NY!!!! nøgle ,venner,så de ikke får KØLLER i ryggen og andre steder på kroppen😃[sol]
tilføjet af

Jeg gør måske lidt mere

Men det er nu fordi jeg har anskaffet mig lidt dyrere forbrugsgenstande.
F.eks. lader jeg ikke min 30.000krs kulfibercykel stå i en fælles cykelkælder, men lader den blive stående i min lejlighed.
Alarm har jeg dog ikke, men der er dog fælles opgang med låste yderdøre og så bor jeg højt oppe, endvidere med en dobbeltsikret lås. Så føler jeg mig temmelig mere sikker end folk der f.eks. bor i parcelhus, som jeg anser for langt mere udsatte.
tilføjet af

sådan er multikulturelle samfund

lær og leve med det krimminaliten vil stige kraftigt-hvis du vil have noget igen så tjek rumæner bussen ved dgi byen
tilføjet af

Har oplevet østrelateret indbrud

Hvem i det jyske har ikke oplevet at have besøg fra østeuropa? Måske uden at vide det 😮
Men os der ved det, fandt bilen i indkørslen med en smadret siderude en torsdag morgen. Ja og den måtte forsikringen jo også 'spise'. Det værste var at bilen faktisk var ulåst, så de kunne have taget bilradioen efter blot at åbne døren helt normalt. Og bilen stod 2 meter fra soveværelset - nice[:|]
Hvad gør man så nu? Ja, ny bil med fastmonteret standard radio og altid altid og altid afmontering af GPS og GPS-holder i bilen selv når den står i indkørslen og nej jeg bor ikke midt i en storby (max 3.000 indbyggere).
Derudover bliver havelågen nu altid holdt låst og fordøren bliver låst når vi er hjemme - FANTASTISK - men nok konsekvensen af at være blevet 'ramt'.
Mvh.
Den berøvede borger.
tilføjet af

Her er ingen indbrud?

Ude på landet, hvor alle har haglgeværer og store hunde, sker der ingen indbrud, selvom der efterhånden er flere på egnen, der har fået farve-TV, der nok var værd at få fingrene i.
tilføjet af

Farve-TV?

Sikke da en luksus, det må da være tilflyttere med dyre vaner.
tilføjet af

kan ikke forstå ,attte de bliver ved med at finde

🙁🙁Danmark bliver værre og værre
tilføjet af

jeg bor i

udlandet og alle her har alarmer i alle husene og vindueslåse både for og bag plus search light for og bag husene.Når vi går ovenpå om aftenen,slår vi alarmen til,til hele underetagen.Man vender sig til det.Vi må også huske,at låse alle dørene til haven om dagen hvis vi går ovenpå.Der er kameraer alle vegne,posthuse,banker,gader og stræder,butiks centre og vejkryds.
tilføjet af

Husk på

At "tyven" næsten altid er et skridt forand teknologien, disse grupper af personer der laver de ting er i samme omgangskræse der hvor de bor lidt alla byte købmand alle krimineller kender hinanden og ved hvor tingene kommer fra. Og der er altid en der har fundet ud af noget nyt som personen eventuelt deler med en eller flere, hvilket gør at det bliver hurtigt kendt.Og flere finder ud af hvordan man kan snyde teknologien. så er der de ufrakomende indbrudstyve. som er basker og mere hårhendet i deres forrøg på at få tingene. Disse personer har tit enten ikke meget at midste hvilktet gør dem farliger, de kommer fra helt andre vilkår ind vi gør. og det skal man ikke glemme.
Stavefejl er gratis, og kritik praler af 😉
tilføjet af

EU og Schengen = Fri adgang for østeuropæere

Vores deltagelse i Schengen-samarbejdet har desværre har fjernet de tekniske landegrænser, og tilladt ubegrænset og næsten ukontrolleret ind- og udkørsel af Danmark. Desværre er alle de nye østlande, som indtrådte i unionen i 2004, også med i denne aftale, - og vi må jo nok se i øjnene at mange af de østeuropæere som er i landet, ikke kun er her for at bidrage til vores arbejdsstyrke. Prøv engang at se på nogle af de mange biler, som har nummerplader med et blåt EU-felt. En meget stor procentdel af dem er fra Rumænien, Polen, Litauen, og andre dejlige lande, som vist aldrig har været kendt for at forebygge kriminalitet.
Vi skal have lukket de grænser, og holde et vågent øje med biler og varevogne fra østlandene, uanset hvor diskriminerende det må være. Det er trods alt et faktum, at mange af de kontrolaktioner vi har set ved grænserne de seneste år, i høj grad har afsløret mange organiserede indbrudstyve.
tilføjet af

Luk grænserne

Tror det er sket i takt med at vi er blevet rigere i DK og dermed spækket vores hjem med luksus møbler og andet inventar, som tyve, fra både Østeropa men sandelig også fra Danmark har fået smag for. Det er ligesom når man har penge, så får man mange nye "venner" eller andre folk efter sig som ønsker at få en del af kagen.
Tror det dels hænger sammen med EU-foreningen, men også generelt vores samfundsstruktur. Det er blevet mere koldt og robotiseret. Naboerne kender ike hinanden. Både manden og kvinden er på arbejde. I gamle dage var mindst en af parterne hjemme (for det meste kvinden) Man kan ikke få både i pose og i sæk. Hvis man vil have både manden og kvinden i arbejde, så må man også forvente usete ulemper. Villakvarterene er jo fuldstændig lagt øde når klokken er 9, hvor alle er stukket på arbejde. Det er jo et slaraffenland for "bidske ulve" som ligger på lur i ligusterhækken. Luk grænserne til at starte med. Mine resterende foreslag vil jeg holde for mig selv. Jeg er muslim.
tilføjet af

indbrud

sjovt som både arbejdsløsheden stiger og indbrudene,kan det mon tænkes at det har lidt med hinanden og gøre?
tilføjet af

Snyd tyven til at tro du er hjemme

Skræmmende læsning !
Sidst jeg havde indbrud kom politiet ikke engang forbi.... Jeg følte mig meget krænket. Stod der, nærmest klædt mentalt af, i mit eget hjem. Jeg tænkte at der måtte kunne gøres noget. Noget præventivt !
Jeg søgte og fandt -på nettet et FakeTV.
Et FakeTV er en tv-simulator.
Det lyder så skørt at jeg tror på det.
Tror på at denne lille smart dims kan gøre en forskel.
-se mere på www.faketv.dk
Er der andre der har gode ideer ?
/Claus
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.