14tilføjet af

hvorfor og hvordan respekt

Når der debatteres i medie og generelt i samfundet, hører man tit og ofte folk kræve respekt for deres religion, livssyn eller rygmærke for den sags skyld!
Hvordan kan en religion have respekt i sig selv ?
Hvorfor skal jeg respekter et menneske pga. religion- man kan da kun respeter en person for hvem det er eller hvad det har præsteret sgu da ikke fordi det tror på noget frem for noget andet????????
tilføjet af

hej hedning

DU har ret,hvad skal vi Religion? det er roden til alt ondt. Som skrevet før"min tro er min tro og den skal ingen blande sig i"
tilføjet af

Du har...

...fuldstændig ret. Det er personen du skal respektere, ikke baggrunden, udseendet eller troen.
Hold fast i det. Så går du ikke galt i byen når du skal være sammen med andre mennesker.
Og så skal den anden person respektere dig på nøjagtig samme præmisser.
Og derefter kan I få glæde af hinanden.
tilføjet af

Mon ikke...

det hører sammen med, at folk ofte ER det, de tror på? Troen er en så stor del af dem og deres liv, at de sidestiller den med deres egen person. Samtidig udelukker een tro vel som oftest også troen på noget andet, så når man kritiserer troen og taler for at noget andet er bedre og mere rigtigt, så retter man et angreb mod hele den troendes livssyn og relevansen ved det liv, han/hun har valgt at føre. Det kan vel godt af mange opfattes som manglende respekt for den troende som person og dennes valg i livet?
Men om det giver dem "ret" til at kræve respekt for deres tro, det er så en helt anden sag i mine øjne. ;O)
Mvh. Deci
tilføjet af

Tilføjelse

Du skal behandle andre, som du selv forventer at blive behandlet. Og du skal være klar til at tage ansvar for dine handlinger og dit liv.
Så ender du med at blive et rigtigt menneske - og det er et mål at stræbe efter, for den slags mennesker er der ikke ret mange af i din omverden.
Du er godt på vej, når du kan stille et så godt og vigtigt spørgsmål.
tilføjet af

hihi rigtigt menneske

jeg blev født som et rigtigt menneske!!
Efterfølgende har jeg oplevet og erkendt verden gennem sanserne som jeg har søgt forstået gennem interlektet- men jeg har sgu altid været et rigtigt menneske... Hele din ide om rigtige og forkerte mennesker høre sgu de religiøse og kulturradikale humanister til!!! - Jeg skal selvfølgelig behandle folk, som de behandler mig!! Omvendt er for selvdestruktivt i længden....Jeg imødekommer folk med ligeværdighed og almen høflighed gengældes dette ikke, gider jeg ikke bilde mig ind, at jeg kan eller skal være bedre for at vise vejen overfor den hjælpeløse stakkel-hihi.
Personer er jo fri individer og jeg formoder de beviste om deres handlinger- Hvorfor skal jeg rende rundt og lege jesus - vi ved jo godt hvor fed en skæbne han fik!!
At folk tager religions kritik personligt er ikke mit problem, hvis de sikre i deres tror, kan de jo bare grine eller modargumentere - men fandme ikke kræve respekt uden grund!!
tilføjet af

det da ikke mit problem

at de ikke kan adskille religionskritik og personkritik??? Det kan vi da ikke tage os af?
tilføjet af

Næh, måske ikke...

men NÅR vi nu ved, hvordan kritik af en religion vil (kan - for det gælder jo ikke alle trods alt) blive opfattet, er det så ikke også vort eget ansvar enten at vælge en metode, der ikke vil støde så meget eller - hvis vi ikke kan (vil) det - så acceptere den reaktion, vi modsat vil få og agere derefter? Alt andet er da at fralægge sig det personlige ansvar for sine egne handlinger.
tilføjet af

Du stillede...

...et godt og simpelt spørgsmål, og fik et godt og simpelt svar - så enkelt et svar, at dets indlysende rigtighed ofte drukner i en kompliceret hverdag.
Jeg tror ikke, at nogen her har bedt dig om at spille Jesus. Du skal bare opføre dig ordentligt overfor andre, så får du den respekt du fortjener.
Og det gælder selvfølgelig den anden vej også.
Stadig simpelt - og stadig sandt.
tilføjet af

Religion = bundet i troen .....

Religion kommer af det latinske ord for at binde.
Altså betyder religion bundet (i troen)
At være bundet i troen er en trøst og støtte, som vi ikke må nægte folk. Tænk på folk som lige har mistet deres kæreste familiemedlem.
Men at sige, at folk ikke må have deres tro i fred. Det ligner heksejagt til forveksling.
tilføjet af

jo tak for svaret

Jo tak for dit svar -
Jeg ville ikke latterlig gære dit svar tværdigimod, synes jeg det ramte pointen meget godt--
Jeg går bare lidt i baglås når bibel citater fremhæves som vejen frem!!'
mvh
hedningen
tilføjet af

jo ansvar for egen

takt og tone -
Det klart jeg skal være bevist om mine handlinger og hvilke signaler det udsender!! - Men min erfaring fortæller at, mange lyn hurtigt drejer sagen og føler sig personligt forfulgt!!
Og det kan ikke være rigtigt at argumenter må vige for ikke at stødde nærtagende folk-
Der er altid en eller anden gruppe mennesker der bliver stødt!
tilføjet af

hvem siger nogen ikke

må have deres tror og bindning til denne tror - for sig selv-- Problemer er nå disse missionere i det offentlige debat med argumenter om religiøse rettigheder kontra verdslige!!-
Problemet er hvis krænkelse af religion er værre en person krænkelse!!
En religion tager ikke kritik tungt- men det gør mennesker der definere sig i et religiøst perspektiv!
Alle må da tror som de vil bare det ikke går ud over andre- og det gør det hvis ex muslimer skal til at have flere særregler bare fordi de muslimer. Det tosset!
tilføjet af

Ikke vige...

Jeg siger skam heller ikke, at argumenterne skal vige for ikke at støde nogen, bare at man så må acceptere, hvordan det bliver modtaget og tage sine forbehold ud fra det.
I mine øjne er respekt for andre mennesker også, at man iagttager deres grænser og accepterer dem ved at indrette sine "arbejdsredskaber" derefter.
F.eks har jeg to meget forskellige veninder. Den ene er meget prompte i sine udtalelser og siger tingene MEGET ligeud. Til gengæld kan hun så også godt tåle, at jeg stopper hende, når jeg synes, hun går over stregen. Den anden veninde er noget mere "sart" - nærtagende, om du vil - og der skal ikke meget til at såre hende, så skal jeg sige hende noget, vil det uvilkårligt være med fløjlshandskerne på, set i forhold til den anden. For ellers vil det jo heller ikke trænge i gennem til hende?
Så har vi nogle argumenter at fremføre i sager, der ligger os meget på sinde at få frem, så kommer vi vel også længst ved at benytte de rette kommunikationsmetoder? Som Nietzsche har sagt, så nægter vi ofte at acceptere en ide, udelukkende fordi det tonefald, hvormed den udtrykkes, ikke tiltaler os.
tilføjet af

vige - angribe

Ja det meget godt med den individuelle respekt også for religiøse grænser. Men disse grænser er så flydende og oplagt for misbrug-
Man kan jo ikke få dirrekte svar og graves der lidt er det en krænkelse- pjat de misbruger tolerence begrebet til for godt befindende!!
Derfor stoler jeg ikke på religiøs argumentation og offer roller!
mvh
hedningen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.