6tilføjet af

Hvorfor Dødsstraf? og hjælper det?

Dødsstraf eller ej? hjælper det? hvem hved. Jeg har kun min egenmening. håber at få jeres også :-)
Dødsstraf hmm, i nogle tilfælde ja. Hvis en person
1) myrder en anden udengrund ( DØDSSTRAF ) for at forhindre at personen myrder flere. sikkerhedsmæssigt.
2) en person som myrder en anden ligesom jeg skrev i 1) HVIS DA familie eller ven til den myrdede, slår morderen ihjel. DA SKAL Familie ven IKKE HAVE DET, det er OK. DA DERES GRUND ER GOD.
3) bemærk at der kan ryge uskyldige med i dødsstraf, hvilket jeg selvfølgelig syntes er synd, Men uskyldige dør jo dagligt.
4)SÅ ved at aflive folk som man ved vil myrde igen og igen Reddes der menneske liv.
5)Eksempel på hvad jeg syntes er retfærdigt. en amerikansk kvinde mister sin datter, da en mand myrder hende, Moren tager en pistol med i retten og skyder ham ( morderen ) Hun får en betinget dom, RIMELIGT SYNTES JEG. Den slags er fint med mig. MEN rigtige mordere som udgør trussel for alle andre som manden for myrdede datteren Skal henrettes. ( sikkerhedsmæssigt )
ps vil høre jeres mening, sig endelig til hvis jeg er for hård eller noget andet. KH Mikael
tilføjet af

Lige meget hvad?

Lige meget hvad er det ikke i orden at havde dødstraf! Lige meget hvad! Hvis idioten allerede har lavet den lorte fejl så skal han havde hjælp. Og helt ærligt?! Lyder det særligt smart! "Vi kan ikke lide folk skal slåes ihjel. Hvad gør vi så? JEG HAR DET! Vi slår dem ihjel!" Ingen har fortjent og dø og hvis han/hun har hvem er i (jer der bestemmer om de skal slåes ihjel etc) så til at bedømme det. Det er bare så dobbelt moralsk og så vidre.
tilføjet af

Hmm..

Tja, jeg kan vel lige så godt sige det som det er: Jeg synes dødsstraf er, hvis ikke okay, så en mulig nødvendighed. Hvis det pludselig slår klik for en person og vedkommende slår flere personer koldblodigt ihjel, er der ingen garanti for at han/hun ikke kan finde på at gøre det igen. Hvis det kan bevises at personen er psykisk ustabil vil jeg mene at vedkommende skal have professionel hjælp, men jeg ville ikke have at en sådan personlighed nogensinde skulle have lov til at befærde sig i vores samfund igen - nogensinde! Hvor mange mennesker bliver det ikke næste gang?
For mig ville det være nok bare at lave hårdere straffe og gøre dem ens for alle. Hvis jeg dræbte fru Olsen henne i nummer 4 ville jeg måske få 10-15 år i fængsel MAX, og derefter komme ud 5 år før tid pga. god opførsel. Derefter ville jeg slå hr Olsen ihjel osv. Men hvis jeg slog dronning Margrethe ihjel ville jeg komme på en lukket institution og skulle afsone meget længere tid i et lukket fængsel. Hvorfor? Det giver da ingen mening? Alle er lige!
Problemmet med straffene i Danmark er at de er for milde og at man alligevel bliver sat på fri fod forholdsvis hurtigt. Jeg synes at det ville være fint i første omgang at hæve dem betragteligt, derefter kan man altid diskutere dødsstraf, som jeg kun synes skal bruges i yderste nødstilfælde.
-/BikerBirk
tilføjet af

5 punkter

1) Det kunne man også forhidre med livstids straf.
2) Hvem skal afgøre om en grund til at slå ihjel er god, eller dårlig ?? og efter hvilke kriterier ???
3) Fordi uskyldige dør dagligt, er der de ikke belæg for at samfundet skal dræbe uskyldige - ville det også være ok, hvis det var dig ?? eller en fra din nærmeste familie.
Husk desuden, at når en dom bliver afsagt, afsluttets sagen og har man dømt en uskyldig, er der en skyldig der går fri, som kan fortsætte med sine forbrydelser.
4) Måske, med mindre det vil gøre samfundet mere råt - jeg tror ikke der begås færre forbrydelser i USA, end i DK.
5) Selvtægt kunne vi nok alle finde på at begå - jeg kunne hvis der blev begået en lignede forbrydelse mod et af mine børn.
PS var det ikke i Tyskland ?
tilføjet af

min fejl JO en tysk kvinde

jeps
tilføjet af

....

Sys faktisk ikke at der sku være dødstraffe os selvom en morder har dræbt en masse mennesker eller en der har tortureret en masse.... Istedet sys jeg at de skal tortureres som de selv har tortureret dem de har dræbt... Indtil de dør af alderdom.... SÅ KA DE LÆRE DET KA DE....
tilføjet af

Lad mig gøre det

Personligt ville jeg ikke have noget problem med at skyde et par kugler i brystet og panden på Hr. Lundin.
Så ja, i visse tilfælde er dødsstraf en fin løsning. Det er bare vigtigt at det ikke praktiseres, med mindre man med 100% sikkerhed har fat i den rigtige.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.