18tilføjet af

Hvordan er det bedst at opdrage børn?

Hej allesammen.
Jeg er en ung pige på 19 år der ofte har tænkt på hvordan det vil være bedst at opdrage mine børn, når jeg engang får nogle. (ikke at jeg overvejer at få børn endnu).. Jeg syntes der er så utrolig mange forskellige holdninger og meninger.
Nogen siger at man skal være streng overfor sine børn og lærer den disiplin og andre siger at man skal give dem frihed og lade dem lærer af sig selv og andre. Jeg syntes personligt at det skal være en mellemting af disse 2, jeg mener ikke at børn skal have for meget frihed men heller ikke at de skal holdes i alt for stram snor.. Skal lige nævnes inden i læser videre at jeg selvfølgelig ikke snakker om helt små børn men først når de når op omkring skolealderen.
Fritid - skal man give dem lov at gå til alt det de gerne vil, selvom det måske medfører at de kan blive stressede i en meget ung alder. og hvor meget skal man sige ja til at betale for?
Venner - Skal man acceptere alle deres venner eller kan man godt fravælge nogle af dem hvis man kan se at de "ødelægger" ens barn??
Hvornår går grænsen for at være for streng overfor sot barn? råbe? et lille dask over hånden eller stuearrest?? At slå børn er jo selvfølgelig en overskredet grænse!!
Hvor meget skal man give dem i lommepenge?? alle forældre kender vel den der "jamen de alle de andre får altså mere..." hvad giver i jeres børn i lommepenge??
Gør de noget for at få pengene? altså hjælper til, gør rent eller lign. eller får de bare pengene for ingenting?
Hvornår skal man holde op med at give lommepenge?? når de er konfirmeret? der kan de jo i realiteten få et arbejde. eller skal man vente til de får SU eller lign.??
Hvor længe skal man lade dem være ude om aftenen, igen tænker jeg på den der "jamen alle de andre må altså.."
Der er utroligt meget jeg gerne vil have svar på og jeg tror da også at andre unge tænker over dette..
Håber at få nogle gode og seriøse svar.
Mvh. UngPige19
tilføjet af

Jeg tror at....

... det bedste ville være hvis du fulgte din intuition, og gøre hvad du selv finder bedst. Du har helt sikkert noget med i kufferten fra din egen opdragelse, som du kan drage nytte af.
Jeg tror der findes lige så mange forskelige former for børneopdragelse, som der er forældre.
Held og lykke når din tid kommer, og glæd dig.. det er noget af det bedste der findes ;-)
tilføjet af

Tak for svaret

1000 tak for svaret..
Jeg glæder mig også, men er bare meget i tvivl om hvad der er det bedste, for jeg vil gerne det bedste for mine børn uden at blive udnyttet af dem.
min mor har været dagplejer i mange år, så jeg har været vant til at være omkring mindre børn, men det er jo langt fra det samme *Ss*
Skal ikke selv have børn før jeg er færdig med min uddannelse og er helt sikker på at jeg har fundet en person jeg kan dele resten af mit liv med.
Mvh. UngPige19
tilføjet af

Nemlig

Ja.. Man skal mærke efter hvad man selv synes er rigtigt..
Jeg har selv en lille dreng på 8 måneder. Godt nok er der ikke så meget at opdrage på endnu.
Men folk kommer altid med kommentare. Fx: Ej, du må ikke gi ham is. Nej, han skal da ikke sprøjte i badet. osv. Men det er ting jeg føler er rigtigt, så det lader jeg ham gøre. Og han er glad og tilfreds, det er vel det vigtigste?
tilføjet af

Der er altid nogen....

... der mener at have MEGET mere forstand på børneopdragelse, end én selv. Jeg havde en svigerinde, som i den grad kunne bringe mit p.. i kog. Alt hvad vi gjorde var forkert, og det var kun hendes pragteksemplarer af børn der nogensinde ville blive til noget.
Idag har jeg en teenagedatter som er et rart og venligt menneske. Hun ser positivt på tingende, og er altid klar til at række en nødlidende en hjælpende hånd, uanset omkostningerne for hende selv.
X-svigerinden derimod. Hun har to blegfisede magre knægte, der er helt uden selvtillid, og i den grad under tøflen.
Så ku' hun lære det ku' hun :-P
tilføjet af

Børn gør ...

Der er jo det interesante ved børn, at de gør som deres forældre gør - og ikke som de siger.
Vær et godt eksempel.
Mvh AB_
tilføjet af

forkælelse

Forkæl dem ikke FOR meget. Dvs. giv dem ikke altid alt hvad de peger på. Dette gør også glæden større hvis de så får det f.eks. i fødselsdags- eller julegave.
Hvis de altid får alt hvad de peger på bliver deres ønsker bare størrer og størrer og det kan komme til at gå ud over andre ting. Jeg kender f.eks. en rigtig forkælet dreng, men de er blevet nødt til at bosætte sig et skodsted, fordi drengen skulle have ny computer til 15.000..............
det var bare jeg ville sige...hej
tilføjet af

Hold styr på dem når de leger uden for..

Jeg bor i et kvarter hvor der bor mange familier med børn. Normalt har jeg intet imod børn, men hold da op de kan larme..
Det er lige ved at det er mere roligt når jeg tager ind i Gaden og sætter mig på et diskotek. :)
De råber og skriger simpelthen af lungers fulde kræft, og det er frygteligt at høre på. Nogle gange så spiller de boldt op mod min husmur, og ser hvem der kan kaste bolden længst op på taget.. Der er også en udendørs trappe op til min lejlighed da jeg bor på 1. sal. De løber simpelthen op og ned at den trappe så det er til at blive tosset af.
Så hvis du får børn så sørg for at de holder sig bare lidt i ro hvis de skal lege uden for.🙂
Jeg er også 19 år, og har da også tænkt på hvordan mine børn skal opdrages hvis det engang kommer så vidt. Jeg tror bare man skal tage det lidt af gangen. Gøre hvad man nu selv syntes der er det mest rigtige når problemet opstår. Jeg tror ikke at de hjælper at udtænke en plan for hvordan de skal opdrages, for det er jo ikke bare en hund man kan opdrage til at lave forskellige kunster..
Med venlig hilsen
Anders Nielsen
tilføjet af

Sådan!

Slå dem tit og ofte - på den måde lærer de bedst!
tilføjet af

Begrundelse...

Jeg håber ikke at det var et seriøst svar, men hvis det var vil jeg meget gerne have en begrundelse for din holdning.
Mvh. UngPige19
tilføjet af

Skal nok holde dem i ro *Ss*

He he.. 1000 tak for svaret Anders..
Når jeg får børn skal jeg nok prøve at holde dem i ro *Ss*
Mvh. UngPige19
tilføjet af

Tak.. Men

Tak for svaret men nu vil jeg så bare gerne vide....
Ligesom jeg nævnte i mit egentlige indlæg hører man jo meget ofte den der "jamen alle de andre"
Hvornår er det for meget??
Skal man på noget tidspunkt tro på at alle de andre rent faktisk har disse dyre ting?? altså har fået et tv i fødseldagsgave eller lign... For man skal jo tro på sine børn ik sandt... men den er bare så klassisk den der.. "jamen alle de andre"..
Mvh. UngPige19
tilføjet af

Flere svar tak.

Hej allesammen..
Jeg vil gerne have nogle flere svar.
Gerne nogle konkrete svar på mine spørgsmål..
Håber at der er flere der skriver og håber på at få nogle flere gode og seriøse svar.
Mvh. UngPige19
tilføjet af

Hej

Hey,
jeg er en mor til 3.Det er dejligt!Jeg vil gerne proeve at svare paa dine spoersmaal saa godt jeg kan!
Det med fritid synes jeg godt de maa lave nogen sport el andet..mine laver nogen sport og andet og saa ser de om de kan lide det de laver for boern bliver nogen gange traette af activiteter de har lavet i langtid og saa kan de altid proeve noget nyt...
det med vennerne synes jeg har altid vaeret let for mig for jeg har aldrig moedte en af deres venner som vil vaere "en daarlig influence"...saa det har altid vaeret godt.
med lommepenge ja det er let hvis de har hjulpet til i huset og saadan noget saa giver jeg dem normalt 100kr om maaneden...
MEN DE SKAL HAVE HJULPET til i huset!
det med aftenen det er op til dig bare du ved hvor de er og du ved det at hun/ham er "safe" der.
Mest af alt synes jeg du skal opdrage dem paa din egen maade altsaa de du synes er bedst for dem.
held og lykke i fremtiden
venlig hilsen
Mig
tilføjet af

Samarbejde

Hej Pige.*SS*

Jeg er mor til 2 en af hvert køn, men med stor aldersforskel..
Den store bruger jeg nu som eks..
når der bliver sagt at De andre Må ditten eller får datten ja så griber jeg "knoglen" og taler med "de andres Forældre" ..
min den stores i min den stores omgangs kreds har der været et par stykker som før deres fyldte 12 år var kendte af det offentlige og politiet..
Jeg fik grå hår i hovedet af nervøsitet når han rendte rundt med dem..
Men et klogt hovede gav mig det råd at forklare knægten Hvorfor jeg ikke brød mig om hans omgang med disse fyre..
Forklarede ham om konsekvenserne hvis han BARE blev set sammen med disse gutter.. Selv om man ikke stjæler kan man hurtigt få mistanken på sine skuldre ved at rende sammen med andre som stjæler MM.
Vi er en flok forældre som går sammen når der skal holdes aktiviter ude af hjemmene sene aftner.. evt ungdoms discotek.. ja vi er 11 forældre i alt i vores grubbe.. vi kommer med forslag og finder løsninger.. og Ungerne ved at vi 11 er enige om hvad de må og ikke må.
Vi bor i en by med ca 33.000 indbyggere, og det er en hård by med stort kriminalitet og mange stoffer på gaden.. men vi 11 vogter over vores børn i fælleskab ..
Her i hjemmet er der Løn efter indsats..
Hver gerning har sin pris..
vi er ikkke voldsom bemidlet.
men evt støvsuge køkken og gang området giver en 10èr , man kan selv sætte prisen.. jeg ved fra vores forældre grubbe at de fleste ligger på omkring 50 kr i lommepenge, pr uge men ikke uden at de har ydet ind indsats..
Her får de ikke lomme penge for at holde deres egne værlser, men for at lave noget i Fællesrummene.
Jeg er voldsom glad for den Forældre grubbe som jeg er en del af og kan kun opfordre andre til det samme,, det giver en god tryghed.
Når der er Sjov lørdag ja så må de være med til det er slut, og der er altid 1 eller 2 voksne som sørger for at de unge kommer godt hjem.

Men opdragelse til at vise hensyn, til at få selvtillid.. ærlighed.. ja gode menneskelige kvaliteter..
Som en anden skrev opfør dig som du gerne vil have dine børn skal gører det,, vores unger bruger jo os som spejl..
Men konsekvenser af deres gerninger på godt og ondt..
INGEN slag.. det giver nemlig bagslag..
små opgaver fra de er ganske lille lær dem at forstå vigtigheden i at man hjælpes ad med tingene,, lær dem at deres indsats i familien er lige så vigtig som det de voksne gør.. Lær dem at de er uundværlige..
Ros og ros med stolthed i stemmen så de i bliver i tvivl..
Det skaber dejlige børn... og skønne voksne med tiden
tilføjet af

vent lidt

jeg synes, du tager problemerne på forskud. Husker endnu hvordan jeg var som nygift og uden børn. Jeg måtte revidere mine synspunkter om børneopdragelse mange gange, da børnene endelig kom. Nu er mine på vej væk fra reden, desværre. Jeg har elsket og elser dem usigeligt højt. Mistede den første efter 7 uger. Set i bakspejlet har jeg været en rigtig opofrende kyllingemor. Min søn er meget forkælet men uendelig dejlig,klog og følsom. Han har givet mig mange bekymringer, fordi han syntes, livet var svært. Jeg har gjort, som jeg bedst kunne i øjeblikket, og det vil du sandsynligvis også. Min datter er sådan, at jeg synes, jeg lærer utrolig meget af hende - også af sønnen forresten. De er guld! De er det bedste. Jeg tror i mine lyse øjeblikke, at jeg har været med til at gøre dem så dejlige på grund af min grænseløse kærlighed til dem. Men jeg har også gjort dem meget følsomme og på nogle punkter for sarte til denne tilværelse. Gør som du bedst kan og nyd det, men vent til de kommer med bekymringerne. Det er svært, men det bedste der er sket i mit liv.
De bedste ønsker for dig
tilføjet af

Stærk kærlighed

Jeg tror det vigtigste overhovedet er at man er i stand til at give og vise sin børn kærlighed - det er forudsætningen for, at børnene selv lærer at kunne blive gode og kærlige mennesker.
Børnene skal gså lære at blive selvstændige individer, derfor skal de ikke have alting serveret - børnene skal være til at udholde for andre, derfor skal de lære ikke at være urimelige.
Børnene skal have megen frihed, men ikke mere end at deres frihed går ud over andres frihed - man skal lære at have frihed under ansvar.
Der skal være en sammenhæng mellem at yde og nyde - når man er en familie er man et fællesskab. Man skal lære at tænke på hvad der er godt for fællesskabet og ikke kun godt for sig selv. Man skal derfor deles om pligter og arbejde i hudholdningen - de kan godt få lommepenge, men de skal ikke opdrages til, at man kun gør en indsats hvis man får en belønning i form af penge. Hvis de ikke kan klare sig for deres lommepenge, men har brug for flere penge til fester, dyrt modetøj, lydanlæg mv. mv. - så må de finde sig et fritidsjob.
Alle andre ting betaler forældrene naturligvis for.

Indtil børnene er myndige har forældrene det fulde ansvar for deres børn - de skal have så god en opdragelse, at de kan tænke selv, selv tage ansvar og kende forskel på rigtigt og forkert. Så er der mindre at bekymre sig om, når de begynder at være væk i week-enderne.
Snak selv med børnene om hvad der er rimeligt at forvente - man føler sig frem. Man lægger naturligvis ikke under for hvad andre siger og gør. Der bør og skal være grænser. Teenagere skal ikke kunne flippe ud som de vil - de skal være hjemme om natten efter aftale og forældrene skal altid vide hvor de opholder sig(man kommer langt med SMS idag).
Børn skal have lov at prøve kræfter med alt hvad de har lyst til og de skal opmuntres til at beskæftige sig med ting, der kan udvikle dem - hvadenten det er krop eller hjerne.
Vigtigst: børn skal opdrages med kærlighed, ikke med vold. Med glæde, ikke med vrede. Med bestemthed, men ikke med tvang og terror. Med samtale og argumentation, ikke med skældud...

Det er hårdt arbejde at have børn, men det er det bedste i verden....

Kim
tilføjet af

opdragelse

Hejsa
Efter at ha læst dine spørgsmål, så må jeg sige at du allerede er inde på det rigtige ( i mine øjne)..
Jeg personligt er streng overfor min søn, for vil gerne at han ved hvordan man opfører sig når vi er andre steder, men han får også frihed så at han får mulighed for at udvikle sin egen personlighed og sine egne grænser.
Jeg mener at man som ansvarsbevist forældre, skal opdrage således at ens barn er velkomne alle steder, man skal vejlede og støtte sine børn.
Hjemme hos mig, får min søn lov til at gå til en ting, for synes ikke at det skal gå ud over hverken skole eller hans venskaber, og ja man skal fravælge for sine børn, hvis man kan se, at de venner de har, er dårligt selvskab.
Man skal på ingen måde slå eller daske sine børn, samtale og forklaring er en bedre løsning, selvom man sommetider skal sige det samme flere gange.
Lommepenge for at hjælpe til derhjemme?? Nej jeg synes at det er en dårlig ide, jeg får da heller ikke penge for at vaske op eller ordne tøj, det er noget der skal gøres..
Lommepenge hos os foregår på den måde at han får 20 kr hver uge, men så er der heller ikke noget der hedder, må jeg ikke nok få den bil ( når man er ude for at handle), vælger han at spar op til noget han ønsker sig, ligger han halvdelen af beløbet og jeg ligger så resten.
Ude om aftnen, det kommer jo an på hvor gamle børnene er, men kommer de for sent i seng svier det i den anden ende dagen efter.
Børn har det bedst så længe at de er små ( under 12 år) at have faste tidspunkter samt regler de kan forholde sig til.
Det bedste for et barn er at føle sig elsket og vide at man er der for dem, uanset om de har gjort noget forkert eller ej, de skal føle sig trygge.
Håber at du kunne bruge det til noget.
Chris
tilføjet af

hejsa

jeg synes hvis børn ikk høre efter så skal man fandme os give dem en over nakken så de aldrig glemmer det jeg har selv 2 børn og begge 2 har en hel masse rifter på ryggen pga jeg slår dem med bælte indtil de bløder men det er kun hvis de ikk høre hvad jeg siger og jeg gentager ikk mere end en gang ellers vanker der ballade og det ved de os godt sådan skal det gøres
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.