11tilføjet af

HVOR ER DU?

tilføjet af

hmm

Du siger du er træt af at bichte over ligegyldige ting...
Når så blodet koger idig, når du er ved at sprænge i luften fordi du er sur, så prøv og stop op, og spørg dig selv "Er det her virkelig værd at bruge så meget krudt på?" For det kræver virkelig meget energi at bichte=)
-karina
tilføjet af

Ja men nu er det jo ikke

så let BARE at gøre....
Jeg efterlyste vedkommendes måde at tænke på - hvordan man ændrer måden at tænke på
tilføjet af

Karakterskift...

er ikke noget man bare lige gør, men det lyder nu også som om at det er et godt forhold, hun beskriver. Der bliver taget vare på hinanden og man er glad i hinandens selskab.
Og tænkemåden er jo egentlig "bare" positiv og kærlighed til den anden.
tilføjet af

Det kan man bare ikke..

at ændre måden at tænke på er lige som at blive til et andet menneske. Lige fra du var helt lille, har du lært at opfatte, karakterisere og reagere på tingerne. Og sådan vil du altid gøre, som ingen andre gør. Det er en del af din personlighed, en del af dig selv.
Men man kan lære at se tingerne udfra, og sætte dem i perspektiv. Du ved at man lærer at sætte pris på noget, først når man mister det. Tænk hvordan ville det være hvis du kunne være helt fri for alt som irriterer dig? Glad? eller ensom.. Du kan starte med at overveje hvad det er vigtigt for dig, når du er ved at blive sur.. Måske er det ikke det værd, og du når at stoppe inden det går løs..
tilføjet af

Gu´ kan man da så :-)

Hørt om kognitiv terapi.... Det går folk "til" for at ændre den måde de tænker på
tilføjet af

ok..

Ja, sikkert men jeg talte min egen erfaring. Hvis du ved at det er muligt med sådan en terapi, hvorfor spørger du så?
Mvh. Poul
tilføjet af

Fordi :-)

Man skal stadig vide hvordan! - før man kan gøre det....
Du kan jo heller ikke bare bygge en motor uden at have reservedelene....
tilføjet af

Jeg er lige her, Stella

Jeg har svaret dig i tråden
tilføjet af

Poul, du er et spændende menneske

Hej Poul
Hvis man ændrer måden at tænke på, bliver man så til en anden person....?
Har du tænkt tanker, som ikke før er blevet tænkt,- Og ændrede du dig som person ??
Har du prøvet at lade være med at tænke,- for ikke at ændre din person ??
Hvis man finder en ny løsning på et problem,- Har man så ændret sig som person ??
Hvis man gør noget som man dybest set aldrig har tænkt over, men som ens kæreste/kone meget gerne vil have at man gør(som at fortælle hver dag at du elsker hende),- er du så blevet et andet menneske??
Det er nogle barske overbevisninger du har - jeg vil meget gerne pirke lidt til dem....
tilføjet af

til DIM

Hej Diana,
Du har taget fat i noget, som jeg har formuleret forkert. Beklager, det var min fejl. Jeg mente sådan set ikke at hvis man tænker noget man aldrig har tænkt før, så bliver man til et andet menneske. Selvfølgelig forbliver du dig selv, selv om du får "andre" tanker i hovedet: man kan lære at tage mere hensyn til de nærmeste, lære at respektere folk med anderledes holdninger osv.
Men jeg mener at man ikke kan forandre sin livanskuelse, sin måde at være på ret meget, uden at ændre din egen tankegang. Lad os sige at du kender nogen, der irriterer dig med noget. Det kan være en dårlig vane, hvad som helst. Du vil selvfølgelig prøve at tale med personen om ting som irriterer dig. Her kommer spørgsmål: Hvor meget tror du der skal til før personen holder op med det? Nogle gange kan det bare forstsætte i samme stil. Ikke fordi du har været knap så overbevisende, men fordi personen er vant til at gøre sådan, og det kan man bare ikke lave om på.
Pigen, som startede denne tråd, har spurgt hvordan vender man det negative om til positive. Du har skrevet til hende, at vi mennesker er sådan at vi selv bestemmer hvordan vi reagerer. Du har ret, men næsten. Hvad nu hvis sokkerne ligger præcis samme sted, dagen efter hun har spurgt ham på den venlige måde? Skal hun flippe ud? fordi han er vant til at leve sit liv på sin egen måde, og ikke vil ændre det, selv for kærestens skyld? .. Er det så grunden til at gå fra hinanden? Det vil jeg meget gerne have svar på!
Mvh. Poul
tilføjet af

Til Poul

Hej Poul
Du spørger mig om hvad Stella skal gøre hvis sokkerne igen ligger under stuebordet, når hun har brugt den venlige spørgeteknik. For at kunne besvare spørgsmålet må jeg gætte mig til samtalens forløb,- hvilket selvsagt er meget svært, men jeg vil da forsøge.... Og husk endelig på at dette er situationer, jeg har forsøgt at gætte mig til...
Hvis vi går ud fra at sokkesmideren ikke kan finde en anledning til rodet, kan man vælge at sige: Det ville betyde meget for mig hvis du huskede at flytte dine strømper ud til vasketøjskurven. Det gør mit arbejde i hjemmet meget nemmere. Vi går nu ud fra, at de har lavet en aftale om at han fjerne sine sokker dagligt. Næste dag ligger strømperne der igen. Her ville jeg vælge at sige: I går talte vi om, at du lægger dine strømper under bordet. Jeg spurgte dig om anledningen og du fortalte mig, at der ikke var nogen og at du fremover ville huske det. Jeg fortalte dig, hvor meget det betød for mig at du huskede det.- dine strømper ligger under bordet... Hvordan skal jeg tolke det ???
Du har ikke tolket på problemet selv, men bedt ham om at fortælle dig hvordan DU skal tolke det. Her bliver han, igen, på en positiv måde gjort opmærksom på problemet og kan ikke undgå andet end at lytte og tænke sig om igen. Jeg kunne også, hvis han fortalte mig at han ikke gør det med vilje men glemmer det og at det ikke er for at gøre mig ked af det, vælge at spørge ham om hvad der skal til for at han husker dette i morgen og om der er noget jeg kan gøre for at hjælpe ham til at huske det.
For det er jo sådan med vaner,- der skal 2 ting for at ændre dem: Vilje og opmærksomhed. Opmærksomheden har jeg givet ham, positivt formuleret, - nu skal han bare selv finde viljen. Hvilket jeg ikke kan forestille mig at han ikke vil - det er jo ikke hans vilje at jeg bliver ked af sokkesmideriet.
Situationen kunne også være at manden svarede på sokkesmideriet at han ikke lige tænkte over at det var et problem, men at grunden til at han smider sine sokker inde under bordet er fordi han har travlt med at komme ind i sofaen og "iføre" sig hyggestemning for at være sammen med mig... Så kan jeg altså ikke blive gal! Og strømperne bliver hvor de er til jeg med et smil husker på hvorfor de ligger der og tager dem ud til vasketøjskurven.
Pointen i denne kommunikation i parforholdet, er at formulere sine behov og ønsker i positiv tone og derefter finde en løsning.
Det er sjældent at man kommer ud for at en mand siger til sin gode ven: I går smed jeg sokkerne under stuebordet og i dag har jeg tænkt mig at gøre det igen. Og det er kun fordi jeg ved at hun bliver gasblå i hovedet over det....
De færreste syntes at disse småting, som Stella også betegner dem for at være, er sjove at bitche over og blive uvenner over. Tiden sammen er vigtig for de fleste parter i et forhold og den skulle ikke så gerne bruges forkert. Det er jo de færreste forhold hvor man siger at om 2 år er vi alligevel ikke sammen mere og derfor gør jeg disse ting. De fleste mennesker finder sammen for at blive sammen, men bliver skilt igen af netop disse trivialiteter igen og igen. Hvis man ved at ændre sin tankegang så spørgsmål bliver positivt formuleret, og man får opfyldt sine behov via denne teknik - er man så et ændret menneske ?? Er man ikke længere den samme ?? Og hvis det er holdningen,at man er ændre, hvad sker der med dig som person ?? Falder armen af ?? Får du røde knopper over hele kroppen ?? Nej, dit liv former sig i en positiv retning med harmoni i din hverdag. Når dette er sagt vil jeg også gøre opmærksom på at jeg også falder i vandet ind i mellem,- det samme gør min søde mand, og vi skændes også som ganske almindelige mennesker. Men jeg tror at forskellen ligger i at vi som regel, i den positive ånd, finder vejen tilbage igen og med en løsning i lommen rigere....
Jeg håber at jeg har besvaret dine spørgsmål.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.