39tilføjet af

Hvidløgskuren, erfaring søges!

Jeg har hørt så meget om hvidløgskuren. En såkaldt Tibetansk munke-opskrift, hvor man med alt andet end metal skulle knuse hvidløg, og lade dette trække i sprit i 20+2 dage, og indtage dette derefter, i dråbeform, efter et bestemt mønster, morgen, dag og aften. Det skulle smage forfærdetligt, men helbrede alt fra cancer, kolik, brok, gigt, søvnbesvær, åndenød, hjerteproblemer m.v.
Kuren må efter sagnet kun gentages efter hvert 5. år.
Men er der nogen, der har prøvet det i SOL, og som har erfaring med det?.
tilføjet af

Hvidløgskuren

Hei der! Jeg og min kone har prøvd denne kuren, men kan ikke si at vi har merket noen stor forandring. Det eneste må være at jeg følte meg veldig "frisk" i tiden etter, men udover dette ikke noe spesielt. Jeg tror heller ikke at den har gjort meg noe svakere, og det kan tenkes at vi tar kuren en gang til om et par år. Du kan få mer info via min mailadresse: eisalves@online.no
tilføjet af

opskrift på hvidløgskur

Tibetkur ( Udrensningskur)
350 g presset hvidløg (i træ eller marmor – må ikke komme i forbindelse med metal) puttes i et glas med ¼ l brændevin.
Glasset lukkes hermetisk og sættes i køleskab i 20 dage.

Efter disse 20 dage sies det i en gase-si og sættes i køleskabet i endnu 2 dage.
Derefter er kuren parat til at indtages på følgende måde:

I dråber i lidt mælk ( soya eller rismælk kan bruges hvis man ikke ønsker at bruge mælk)eller vand før hvert måltid efter følgende skema:
Dag Morgen Middag Aften
1 1 2 3
2 4 5 6
3 7 8 9
4 10 11 12
5 13 14 15
6 16 17 18
7 15 14 13
8 12 11 10
9 9 8 7
10 6 5 4
11 3 2 1
12 3 2 1
13 15 25 25
14 25 25 25
Man fortsætter således med at tage 25 dråber 3 gange dagligt, indtil der ikke er mere af lægemidlet tilbage. Kuren må ikke gentages før efter 5 år.
Hvis man kikker lidt rundt på nettet om hvidløgskuren, så siges det at den er med til at forebygge forkølelser, bronkitis, åreforkalkning, reumatisme, og være godt for lever, galde, hjerte, tarm og mave.
Man har også fået beviser for, at hvidløgets indholdsstoffer har en antikoagulerende, fibrinolytisk effekt og modvirker blodpladernes aggregation, det betyder, at man kan forebygge eller at undgå blodpropper.
Så uanset om man føler en virkning eller ej, så er det ihvertilfald ikke skadeligt.
(Min morfar tror på virkningen og har taget kuren hvert 5 år i alt den tid jeg kan huske, han er frisk og rørig og har ikke helbredsproblemer( er lige blevet 88År)
tilføjet af

Jeg vover pelsen!

Tak, CSTINE - jeg vover pelsen. Det kan jo aldrig gå værrer end galt. Faktisk brugte jeg hele eftermiddagen på at knuse hvidløg med en trækøle imod en træplade. SÅ jeg må vente 20+2 dage på at påbegynde kuren, og først derpå efterleve dråbe-regulativerne nidkært.
Aner ikke om det virker, men jeg har skrottet den etablerede medicin, så intet at miste...
Men tak for din research.
tilføjet af

En anden ting

Nu ved jeg jo ikke hvorfor du vil prøve alternernertiv medicin, men efter hvidløgskuren kan jeg anbefale biostrat, det er rigtigt godt til at forbygge forkølelser, hulebetændelser og bronkitis og lign, det kan købes hos matas.
Min søn slap af med sin bronkitis som forfulgte ham igennem 4 år, efter at jeg fik kenskab til biostrat har jeg givet ham dråber 2 gange om dagen i hele vinterperioden og han har ikke haft bronkitis siden, min mor bruger det imod bihulebetændelse og det har også hjulpet.
tilføjet af

Tak for rådet

Christina, tak for din omsorg for mig, skulle tro du kendte til mit sygdomsregister. Ja, også bronkitis og lungebetændelser hjemsøger mig årligt ved denne sure årstid. Men det der har bragt mig til både kinesologer og akupunktur er faktisk af alvorligere karakter. Jeg har WPW-syndrom (ukontrollerede hjerterytmeforstyrelser), samt stærk forhøjet blodtryk, der ikke hidtil har kunnet dæmpes med eksisterende konventionel medicin. Derfor min personlige kamp for at løse hvad lægestanden åbentbart ikke evner.
Men jeg vil da supplere med dit eksperiment, tak Christina
tilføjet af

interessant kur! ... har osse prøvet den!

DEN har jeg også prøvet!
Det er efterhånden et par år siden, men jeg stod også med hvidløg og en marmor-morter i flere timer ... ;o)
Jeg syntes ikke specielt at kunne mærke noget, men har da heller ikke været alvorligt syg, hverken før eller efter kuren.
Til gengæld synes jeg måske nok, at det er et lidt vovet og risikabelt valg, at droppe den etablerede behandling og eventuel medicin til fordel for en hvidløgskur ... alt efter, hvad du fejler, selvfølgelig!
Måske vil det være mere relevant at kalde den for en sundhedskur, som måske har en præventiv og forebyggende effekt, i stedet for en helbredende kur, der kan erstatte den etablerede medicinske behandling.
Hvidløg har mange sunde egenskaber ... også dokumenterede, men jeg tror klart, at jeg ville vælge det som supplement ...
og nej, jeg har ikke smagt det rent, men jeg syntes ikke, at det smagte specielt grimt, når det blev blandet op i et glas vand eller mælk!
Held og lykke og god fornøjelse!
tilføjet af

måske et par andre gode råd ...

Har lige skrevet et svar på dit indlæg om Hvidløgskuren, men her er lidt mere ...
Tager du Ginsing?? Gerimax, eller andre gensingprodukter??
Efter længere tids brug, kan Gensing (især den koreanske type) sætte blodtrykket voldsomt i vejret!
Jeg har selv diabetes og tog i en årrække gerimax.
På et tidspunkt, fik jeg konstateret forhøjet blodtryk og fik nedsættende medicin, hvilket ikke hjalp synderligt ... det kan været en ret almindelig komplikation til diabetes (sukkersyge) så ingen undrede sig efter 30 år!
I anledning af en voldsom fibersprængning og deraf følgende iskias kom jeg til en kinesisk læge og akupunktør, der som det første spurgte mig om jeg tog Gensing, da det indvirker på musklernes spænding også ... det bad hun mig om at holde op med omgående!
Efter ikke en gang 14 dage faldt mit blodtryk til et nærmest faretruende lavt niveau og siden har jeg ikke haft brug for blodtryksnedsættende medicin!!
Jeg får det selvfølgelig målt reglmæssigt og det er helt i niveau uden medicin ... efter nu ca. 5 år!
I forhold til bronchitis ... har jeg et rigtigt "Bondekone-hekse-råd" fra min portugisiske ex-svigermor!
Jeg brugte det til min søn, som var grimt plaget af bronchitis da han var lille og det hjalp!
Snit gulerødder i meget tynde skiver og drys rørsukker over (3-4 spiseskefulde pr. gulerod). Sæt det i køleskab i en box med låg natten over og drik saften eller udtrækket (et par spiseskefulde x 3 dagligt).
Der er nok forskel på den bronchitis du har og så på et lille barn, men det ku da være et forsøg værd.
I hvert fald er det FULDSTÆNDIGT uden risiko.
Håber, at du får det bedre!
tilføjet af

Har aldrig brugt ginseng

Tak for rådet, da Silva. Men jeg nu aldrig spist ginseng - og faktisk har jeg også fået samme besked som dig af kinesologer om, at holde sig fra ginseng.
Ifølge den kinesiske yin & yan teori, er det kun alvorligt afkræftede der i en kort periode skal bruge det, alle andre skal holde sig fra det.
Faktisk sagde kinesologen, at det burde være receptpligtig medicin, og skulle ved lov ryddes af vejen i supermarkederne.
Men jeg vil prøve den med gullerøderne og rørsukkeret.
Nej, jeg holder skam heller ikke op med min konventionelle medicin, men supplerer som du siger.
tilføjet af

Tibetansk hvidløgskur

Har lige et spr.: hvor meget brændevin skal der bruges? Et glas kan have forskellige str.!
tilføjet af

Tibetansk hvidløgskur

Har været på tibetansk hvidløgskur.
Alle mine gener forsvandt på ca 14 dage såsom mussearm, tennisarm træthed i muskler mv.
Det lugter ikke, er nemt at tage så prøv endelig.
tilføjet af

opskriften til tibetansk hvidløgskur

tjek netnaturdoktoren.dk, der står opskriften.
man skal bruge 1/4 l brændevin/finsprit.
den virker!!
tilføjet af

bare nysgerrig...hvorfor må det ikke...

...komme i forbindelse med metal?
tilføjet af

hvidløgskur

jeg har lagt pressede hvidløg i snaps som der stod men det har ændret farve i glasset nærmest grønt er det rigtigt eller er det farligt at drikke efter de der 22 dage??? med benlig hilsen blomst
tilføjet af

Hvidløgskur

Jeg har tidlige prøvet "hvidløgskuren" og selv om man ikke direkte kan mærke forandringerne i kroppen, er jeg overbevist om, at den har en gavnlig virkning. Jeg ved ikke, hvorfor nogle synes, den "smager forfærdeligt", for det er jo bare nogle dråber i et glas vand og jeg vil sige, at den nærmest smager af ingenting. Der er overhovedet ingen problemer med at indtage dråberne. Jeg prøvede kuren i 1998, så nu (2007) tager jeg den altså igen. Der var heller ingen problemer med tilberedningen af hvidløgene. Bare skræl løgene (sådan som man jo også gør med et almindeligt løg til bøf) og så ind i et par frostposer indeni hinanden. Så tager man sin kødhammer og med den flade side knuser man løgene. Det går nemt og smertefrit.
Det hele hælder man så over i et glas og tilsætter Brøndum-snapsen. Skru låget fast på og stil blandingen i køleskabet, sådan som det er anført i opskriften. Husk at se efter, at bliklåget har en belægning på den indvendige side, så blandingen ikke kommer i berøring med metallet. Et gammelt marmeladeglas med "plastikbelægning" på lågets indvendige side er udmærket. Når glasset har stået 20 dage i køleskabet, hælder man indholdet gennem en stor køkkensi (af plastik) og ned i en plastikskål (eller glasskål); derved får man fjernet alle de knuste løg, som smides i skraldespanden. Væsken sies een gang mere gennem et kaffefilter el.lign. Når dette er sket, har man en flot klar, grøn væske, som stilles yderligere 2 dag i køleskabet, hvorefter "mixturen" er klar til brug.
tilføjet af

"Sprit"?

Finsprit koster jo en del penge. Istedet kan man bruge "Brøndum" snaps, som ikke er så krydret og som man kan være heldig at købe på tilbud. Almindelig "Rød Aalborg" er noget "skarpere" i smagen, så jeg bruger altid "Brøndum" snaps. Det gør jeg forøvrigt også, når jeg laver min "jule-bitter" (med "Hollands Kreuter").
tilføjet af

spændende

Hejsa
Jeg har læst hver en linie med stor spænding.. nu mangler jeg bare at vide hvormange dråber man skal tage... kan det passe det var 25 om dagen❓hvorledes fordelt❓Hvordan doserer i❓med en plastiksprøjte evt?
Tusind tak for de spændende råd... ( jeg har fibromyalgi, så får ingen medicin)
tilføjet af

Hvidløgskur

Jeg vil lige have det på det rene! Denne hvidløgskur tages sammen med den almindelige hverdagskost, ikke?
Eller er det kun de dråber man må intage i kur tiden?
tilføjet af

Hvidløgkurens varighed?

Det håber jeg sandelig. Jeg har lige regnet ud, at med 75 dråber dagligt er til ca. 3 måneders kur. Derfor er jeg også lidt usikker på den lidt løse definition: 25 dråber 3 gange daglig. Er der nogen, der kan bekræfte at kuren virkelig står på så længe?
tilføjet af

Hvidløgskuren

Man skal tage 350 gram presset hvidløg (med skal vil det være ca. 400 G). Presningen skal ske gennem træ, marmor eller plastic ifølge oprindelige opskrifter må det ikke komme i kontakt med metal.
Det puttes i et hermetisk lukket glas med ½ liter snaps og sættes i køleskabet i 20 dage.
Efter det filtreres det gennem en gaze-si og sættes igen tilbage i køleskabet i 2 dage.
Nu er midlet klar til brug som dråber puttet i vand eller mælk.
1 dag 1-2-3
2 dag 4-5-6
3 dag 7-8-9
4 dag 10-11-12
5 dag 13-14-15
6 dag 16-17-18
7 dag 18-17-16
8 dag 15-14-13
9 dag 12-11-10
10 dag 9-8-7
11 dag 6-5-4
12 dag 3-2-1
13 dag 15-25-25
14 dag 25-25-25
Ud for hver dag står der hvor mange dråber der skal indtages.
Det er indtagelse morgen/middag og aften.
Efter 14 dage fortsættes med 25 dråber 3gange dagligt indtil der ikke er mere tilbage.
Det siges at kuren ikke må gentages før om 5 år.
tilføjet af

DET VIRKER!!

Nu har jeg ikke selv prøvet hvidløgskuren, men lige præcis den du beskriver har mine forældre prøvet for ca 2-3 år siden, og kan ikke sige andet end at det virker... Ved ikke om det hjælper cancer og disse alvorlige former for sygdomme, men det hjælper 100% mod søvnbesvær, åndenød, dårligt blodomløb, migræne, ondt i alle led pga. fibromyalgi og mget andet... Er selv i gang med at lave den, og kan ikke vente med at komme i gang.
Et godt råd, knus hvidløgene mellem en træ skærebræt og en træ grydeske... Og brug brøndums snaps.. Ikke noget der er tilsat nogle former for smag. Tror det hedder brøndums snaps 70 % vol.
Håber du kan bruge det...
tilføjet af

HEj fibromette

Vil lige fortælle at min mor som også har fibromyalgi, har haft stor glæde af hvidløgskuren. Næsten alle hendes smerter forsvandt, og hun kunne meget meget mere. og ja det er nemmest at dosere med en plastiksprøjte, de kan købes på apoteket. Det passer også at man skal på 25 dråber om dagen. De blandes i et glas vand, og kan man ikke lide smagen, skyller man bare ned meget noget andet bagefter.
tilføjet af

jeg ved det virker

jeg har bare glemt opskriften og bor nu i thailand til andre der er ingen problemmer med det
tilføjet af

Svar til Fibromette

Hej du.
hvis du bruger en alm teske svare det til ca. 25 dråber.
en pipette af plast bliver hurtigt ulægger og kan ikke rengøres, så brug den i starten og der efter en teske..
mvh
Klymo
tilføjet af

En positiv oplevelse

Jeg er tidliger ryger, da jeg for ca. 9 siden sluttet med det pjat, begynte jeg at blive syg, der var ikke det jeg blev ramt af, men værst af alle også en tarmsygdom som sætter som kronisk sygdom, betændelse i tarmen med blødninger og dierra, jeg skulle skylle tarmen og spise 2 piller og indføre 1 stikpille 4 gange dagligt og intet hjalp det blev ikke være men heller ikke bedre.
men så sente min søster mig hvidløgskuren og jeg gik straks i gang,efterfølgende forsvant mine problemer med tamen der er intet synligt betændelse, jeg skal til en ny undersøgelse snart og jeg er spændt på om han finder noget.
jeg har taget kuren 2 gange efter hinanden og igen et år efter.
mvh.
Klymo
tilføjet af

Nedbryder virksomme stoffer

Efter hvad jeg har fået fortaltnedbryder kontakten anilin, som vist er et af de aktive stoffer i hvidløget
tilføjet af

HVIDLØGSKUREN

Hej
Vil du fortælle . Hvad gør man ,og hvor længe gør man dette. Er der noget man ikke må??
tilføjet af

Hvorfor de 5 år???

har nu lige læst at kuren er blevet taget i 2 omgange efter hinanden og igen et år efter??? Er det også ok, når der siges at der skal gå mindst 5år imellem???? Og hvorfor er det lige der skal gå 5 år????
Har også prøvet kuren for ca. 7 år siden. Fik mere energi,fordøjelsen blev god, samt små ar og hudforandringer forsvant. Skal til at lave en ny kur idag...glæder mig til at få et energi kik igen og føle mig super sund :)
tilføjet af

kan det passe, at opskriften bliver grøn?

Hej, jeg har lavet min blanding (knuste hvidløg og vodka) og det har fået en underlig grøn farve. Til jer, der har prøvet det før vil jeg spørge, om jeres også så sådan ud.
tilføjet af

Grøn

Alle bekendte jeg kender der har været på kuren, beretter også om den grønne farve, så det må være helt normalt (til gengæld er min blevet meget ugrøn, faktisk nærmere gulbrun - er det så unormalt? :-O )
tilføjet af

Opskrift og farve

Mixturen laves ved at bruge ca. 400 gram hvidløg som man renser med en plastik kniv.
Der skal ende med, at blive 350 gram rensede hvidløg. Derefter presses de enkelte fed hvidløg med en plastik hvidløgspresser eller inde i flere plastposer og bankes med en kødhammer på den flade side. De pressede hvidløg lægges i et glas med patentlåg (dem til at sylte i - et stort et - 1 liter) og der hældes 1/2 liter brøndumsnaps eller ligende ned over. Det står så i køleskabet i 20 dage og bliver en sjov grønlig farve. Derefter sies det evt. igennem en stof ble i bommuld (som man lige har kogt over i en skål med kogende vand) eller i en fin masket plast sigte. Hæld nu væsken ned i et lavere og mindre patentlågs glas. Derefter står det yderligere i 2 dage. Væsken er nu klar til at indtage. Man starter nu med, at tage dråberne 3 gange om dagen (køb en lille pipette på apoteket til at måle dråberne med). Man starter med at tage en dråbe, 2 dråber, 3, 4 .....etc op til 25 dråber. Dvs:
1 dag: 1, 2, 3
2 dag: 4, 5, 6
...
...
7 dag: 19, 20, 21
8 dag: 22, 23, 24
9 dag: 25, 25, 25
... Og så fortsætter man med at tage 25 dråber 3 gange pr. dag indtil der ikke er mere væske tilbage. Dråberne tages i et glas vand eller mælk. Det lugter og smager ikke specielt godt og der er ca. til 1,5 md. Kuren skulle hjælpe mod kræft, hovedpine, ledsmerter mv. og i det hele taget virke rensende. Har selv taget kuren bare for at rense ud. Vær opmærksom på at man får meget hvidløgsånde. :-)
Hvis man lider af en meget slem sygdom er der vist ingen der forhindre en i at tage 2 x 25 dråber / dag fremover. Læste det i en artikel fra Hjemmet engang for ca. 4 år siden.
Ellers skal man vente med at tage kuren igen til efter 5 år.
tilføjet af

cancida..?

Jeg er lige påbegyndt en kur mod candida svamp som i grove træk går ud på at holde sig fra alle kulhydrater. jeg synes dog det lyder spændende med den her hvidløgskur og vil høre om der er nogen der ved om man må tage de to kre samtidig? Under kuren mod candida står der at man ikke må få noget alcohol. Jeg er virkelig desperat og får udslæt i ansigtet på grund af svampen så tænker at hvidløgskuren måske kunne hjælpe mod dette. Er der nogen der ved dey..?
tilføjet af

Hvisløgskuren

Mængde af alkohol du indtager når du benytter hvidløgskuren er meget lille.
Jeg tror det er indtagelse af alkohol i almindelighed der frarådes.
Jeg vil ikke i dit tilfælde være betænkelig ved at gå i gang med kuren.
Har selv prøvet kuren for ca. 10 år siden, er nu i gang for anden gang, det er bare super godt.
Godt nytår
Hilsen Mormor
tilføjet af

Hvidløgskuren

Det er den mest positive behandling man kan udsætte sig selv for hvis man som jeg har gigtsmerter i hænder og fødder. Det er nu 3. gang jeg indenfor 10 år er igang med kuren som de 2 andre gange har vist sig meget, meget positiv. Den kan anbefales til alle med gigtsmerter eller andre former for smerter.😃[s][l][f]
tilføjet af

grøn farve

Ja, min hvidløgssnaps fik også en flot, grøn farve.
tog kuren for 5 år siden med rigtig god virkning mod slidgigt i hofterne.
tilføjet af

Candida versus alkohol

Det er med rette at man advarer mod at indtage alkohol hvis man har candida og gerne vil undgå at den går helt amok. Alkoholen for ganske enkelt svampen candida til at blomstre, og det kan man så roligt gange med 10. eller måske nemmere bare at sige at alkohol er det værste gift når man har candida i sig. og det gælder selv ved små mængder. altså, ingen hvidløgs/ snapse kur når du har candida.
René
qoute Søren rislund:
og det smagte simpelthen som var det
Troldkvinden ude fra glamsbjerg der havde brækket sig i munden på en !!!!!
tilføjet af

Øhhhhhh hvad ????????

punktum punktum, komma, streg, sådan ........blabla´
har du selv prøvet at læse dit indlæg,?? nåe ja, du fortår sikkert godt selv hvad der står. Men har du tænkt over at det kan være at andre ikke helt præcis lige forstår hvad det liiiii er du mener med det du skriver. Altså, Der er hverken kommaér, eller punktummer. så det er sgu ikke særligt nemt lige at regne ud hvad der skal stå...
tilføjet af

Hvorfor de 5 år

Den er KRAFTIG anitbakteriel den kur
tilføjet af

Candida versus alkohol

Jeg har fået konstateret candidasis svamp i mave Tarm regionen...slemt! Og ved min alternative behandler i forbindelse med en tarmudrensning anbefalede hun mig hvidløgskuren... Der skal jo finsprit i og germænsk lukket betyder jo at det ikke blandes, iltes og dermed ikke gærer mere...
Jeg har mucor dråber fra helsekost ...grad 7 og går igang med nul gluten diæt og alt der ellers er foreskrevet... Svampen er ikke til at spøge med ...den har kontrolleret mit liv, spisetrang og mavesmerter ...- find en der arbejder på et hospital og få dem til at finde noget finsprit som den oprindelig opskrift jo foreskriver.
Gør det rigtige benarbejde, så skal den æskede effekt nok komme... Endvidere er meditation og go dyb vejrtrækning også med til at hjælpe kroppen til at ilte blodet, ro i sindet giver også styrke...
Giv gaz med den hvidløgskur sagde min egen læge, nogen har dengang virkelig vidst hvad kroppen har det bedst med...
Har selv fundet ud af vi har finsprit på job, så jeg er glad og kan komme igang snart... Finsprit er også meget mere ren alkohol ift snaps og vodka, derfor også den effektive virkning...

Husk
Livet er ikke kun lutter lagkage, det er også en dans på roser
tilføjet af

Candida versus alkohol

Kære optimisten
Eksem/udslæt ved endetarmen skyldes oftest svamp og da er hovedårsagen at finde indvortes – altså svamp i tarmen.
Svamp hører til blandt normalfloraen i vort tarmsystem, altså noget vi skal have. Men ”fodrer” vi den for godt, kan den tage overhånd og blive skadelig såvel i tarmen som uden for denne. I tarmen giver den oftest gener som diarré, forstoppelse og oppustet mave. Udenfor tarmen kan den give svampeangreb i omkringliggende væv og via svampesporer sendt rundt i kroppen give svampeangreb i andre organer med alvorlige gener til følge.
Svamp lever af kulhydrater – elsker specielt de lette raffinerede kulhydrater, der findes i: Sodavand, øl, vin, alkohol, slik, sukker, kiks, kager, is, desserter, hvidt mel f.eks. lyst brød, pitabrød, burgerboller, pizza, pasta, hvide ris og kartofler. Også stress er en alvorlig kilde til svampeangreb. Ved antibiotika forrykkes tarmfloraen oftest med svampeangreb til følge.
 
Du kan med fordel begrænse:
·        Råkost, spirer, champignons, nødder 
·        Øl, vin, almindelig gær, ølgær, eddike, cider, brød, æbleeddike 
·        Sukker, honning, sirup, tørret frugt, juice, frugter som pære, melon, fersken - indeholder sukker
·        Hvidt hvedemel, pasta, hvide ris
·        Raffineret kost
·        Kaffe
 
Godt for dig er:
·        Bælgfrugter, havreklid og fuldkornsprodukter - indeholder fibre, som kan gøre det lettere at få svampe ud af tarmen
·        Grønsager – indeholder de uopløselige fibre cellulose, der transporterer svampen gennem tarmen og giver næring til mælkesyrebakteriernes dannelse
·        Olivenolie - hæmmer svampens omdannelse til den farligere form. 2 spsk. dagligt
·        Yoghurt bakterier, A38, cultura, surmælksprodukter, indeholdende acidophilus og andre gavnlige tarmbakterier
·        Citrusfrugter - appelsin, grape, citron, samt blåbær og solbær
 
Relevante kosttilskud:
·        Aloe vera
·        Mælkesyrebakterier
·        Fiskeolie
·        Hvidløg
·        Ingefær
 
Hvidløg har en meget stærk svampedræbende virkning, så hvidløgskuren er absolut anbefalelsesværdig mod svamp. Kuren er beskrevet her.
 
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.