11tilføjet af

Hvad mener du om aktiv dødshjælp?

Aktiv dødshjælp er allerede i dag kriminaliseret. Det er således ulovligt at hjælpe et andet med menneske med at tage livet af sig selv. Det er Socialdemokratiets holdning, at det skal vi ikke ændre på, men vi drøfter det løbende, og lytter også til udenlandske erfaringer.

Grunden til, at vi er imod skyldes at vi ikke ønsker at døende og dødssyge skal føle sig presset til at modtage dødshjælp, blot fordi de føler at de er til "besvær" for familien. I stedet bør der være tilbud til døende om smertelindring og støtte til de pårørende, hvis de ønsker at passe den syge, eller har svært ved at tackle en syg og døende ægtefælle, far, mor, barn eller lignende.

Jeg mener også at det vil være umuligt at pålægge læger eller andre sundhedspersoner at yde aktiv dødshjælp. De er jo uddannet til at redde liv og ikke til at optræde som bødler, eller tage liv. Lægeforeningen er af samme årsag imod aktiv dødshjælp. Jeg ville selv nødig være den pårørende, hvis syge mor f.eks. bad en om at tage hendes liv. Det ville være forfærdeligt.

I Danmark er passiv dødshjælp tilladt. Det betyder, at man kan oprette et Livstestamente eller på anden måde gøre opmærksom på, at man ikke ønsker livsforlængende behandling, hvis man bliver så syg, at man ikke selv kan tage vare på sig selv. Det betyder også, at man for at sikre ordentlig smertelindring til f.eks. en døende kræftpatient, kan dosere morfin i en grad, der gør at livet forkortes med timer eller dage.
tilføjet af

Når humanismen tager overhånd

Bilder den folk ind, at det at leve i ekstrem lidelse er humant, fordi man lever.
tilføjet af

Syge dyr aflives.

Man afliver rask væk syge dyr.
Et menneske holdes der liv i,uanset om han/hun er dødsyg af sygdom,
og gerne vil dø.
Indfør aktiv dødshjælp.
tilføjet af

Hvad jeg mener !!!!

Jeg mener aktiv dødshjælp skal være legalt.
Der skal naturligvis være sikkerhed for, det er noget det menneske selv ønsker.
Alt det vrøvl med familien skulle presse nogen til det, kan du godt glemme. Det lader ingen sig presse til, hvis ikke de selv ønsker det af hele deres hjerte.

Jeg ville hellere dø end ligge totalt lammet. Tænk at skulle ligge i 20 år eller længere.
Det lyder så smukt med passiv dødshjælp, men det hjælper ikke i sådan et tilfælde.
Det er ondt ud over alle grænser, at man behandler mennesker på den måde. De bliver fodret og holdt i live.
Jeg ved også, at vanskabte børn blev holdt i live og brugt til medicinforsøg. Om det sker i dag ved jeg ikke.
tilføjet af

PS..

Jeg bliver virkelig gal, når man tror man er så human. Selvfølgelig skal de mennesker, der ønsker at leve ikke dø. Men vi, der ikke vil ligge på den måde, vi skal hvad enten vi så vil eller ej.
Det vil samfundet tvinge os til. Der er ikke mandskab nok til pasningen, så man bliver ikke vendt ofte nok. Så får man liggesår. Dem har jeg set. Kan man ikke spise skal man kunstig fodres. Det har jeg også set.
Og tro, at mennesker der står for pasningen er åh, så venlige og søde, det er de ikke alle. Det har jeg også oplevet. Så fri mig for nogensinde at skulle ligge hjælpeløs og lammet.
Jeg er så evig ligeglad med man siger: Det må vi gøre noget ved. Standard udtryk for, der aldrig sker noget.
Det må vel være en frivillig sag om man vil leve på den måde. Men nej, det er det ikke. Det er tortur af mennesker, det ynder man åbenbart i dette land.
Pladder humanisme.
tilføjet af

I Danmark er det dejligt....

...for der har vi ingen som helst problemer med at lade dødssyge mennesker med uudholdelige smerter ligge i flere uger, uden at kunne gøre noget.
Vid det her; Morfin hjælper kun så meget, og heller ikke mere. Det kan aldrig tage alle smerter fra en kræftpatient. Hvorfor pokker tror I at folk risikerer fængsel for at tage livet af sine lidende pårørende. Min mor døde heldigvis inden hun fik alt for mange smerter, eller var det måske fordi at hun hørte lægen sige at de alligevel ville amputere hendes begge ben.....?
Hvis min mand, ved sine fulde fem, bad mig om at hjælpe ham med at dø, ville jeg ikke tøve et eneste sekund. Er det ikke det kærlighed drejer sig om.....? Alt andet er egoisme.
tilføjet af

Du har ret Kajsa

morfin hjælper kun en del det kan ikke tage alle smerter de arme mennesker bliver tortureret i deres smertehelvede, aktiv dødshjælp er humant og menneskeligt, det sidste eks. på det modsatte var også i medierne hvor en ældre mand hjalp sin dødssyge kone ud af smertehelvedet og derefter tog sit eget liv,----det skal indføres så at vi ikke skal udsættes for den forfærdelige uværdige pine.
tilføjet af

Hvad nu hvis han ikke beder om det

Hvor lang tid ville du da tøve?
og hvor lang tid synes du at han skulle tøve
hvis det var dig det drejede sig om,
to sekunder?
tilføjet af

Hvis han ikke spurgte om det.....

....og jeg så at han led, så ville jeg stadig ikke tøve et sekund. Jeg håber inderligt.....nej, jeg ved, at han ville reagere på den samme måde.
tilføjet af

Man glemmer en meget vigtig ting...

Der er et alternativ til aktiv dødshjælp. De døende patienter som er så heldige at komme i behandling via et palliativt team ønsker meget sjælden aktiv dødshjælp. Fordi disse mennesker behandles optimalt for smerter, kvalme, depression og hvad der ellers måtte være af plagsomme ting. Desværre er der ikke kapacitet nok i de palliative teams - og der er mange der aldrig henvises, fordi praktiserende læger og hospitalsafdelinger ikke for patienterne henvist. Patienterne og pårørende er ikke opmærksomme/vidende om muligheden.
Det er klart at har som kræftpatient smerter,kvalme, træthed, madlede osv. Så vil døden være en lettelse. [s]
tilføjet af

Så sandt, som det er sagt

Jeg er mere end enig.
Jeg ville være ligeglad med straffen. Min kærlighed overstiger de følger.
De mennesker, der mener det er i orden, at lade et menneske, som ØNSKER at dø, ligge i årevis, lammet, har ingen følelser. De tror det bare.
Jeg husker damen, fuldstændig lammet og blind, men med forstanden i behold. Hun udtrykte aldrig ønsket om at dø, det er hendes valg og det skal respekteres.
Hendes ønske var om jeg ville synge en sang for hende, bare et vers, når hun var kommet i seng. Det blev mig forbudt af en skide sygehjælper. Hun sagde, så blev de gamle helt urimelige. Det hjalp ikke, jeg fortalte sygeplejersken det. Hun var alt for ung til at forstå, hvad der foregik.
Jeg hviskede til det stakkels menneske, at jeg ikke måtte synge. Hun blev meget overrasket, men tav. Hvad kunne hun også gøre.
Det kunne ikke forstyrre nogen som helst, og jeg havde intet at skulle have sagt, for så var det blevet ændret omgående. Jeg er rasende over det endnu.
Ja ja, det må vi gøre noget ved. Og så sker der ikke mere.
Men hvis det var mig ville jeg dø. Men det ville heller ikke blive respekteret. 🙁

Og så var der ham, der sad i kørestol, næsten lammet, med smerter, smerter. Jeg spurgte om han ikke måtte få en fysioterapeut til at behandle hans krampagtige spændte muskler. Nej, det kunne ikke lade sig gøre, han var opgivet. !!!!!!!!!
Jeg masserede hans nakke i skjul, det tog lidt af hovedpinen.
Jeg ville ønske at dø, hvis jeg sad sådan. Det må være individets egen ret om man vil leve på den forfærdelige måde. Men her i landet udøver man gerne tortur.

Jeg tænker sommetider på, hvis jeg blev lammet, hvad skulle jeg dog så gøre. Jeg kunne ingenting, andet end finde mig i samfundets tortur.
Jeg kunne sidde på et plejehjem hele dagen, puttes i seng om aftenen. Det ville ikke være et liv for mig. Jeg mener, det er min RET selv at bestemme.
Der vil være nogen der siger: Sådan skal det heller ikke være, det må vi gøre noget ved.
Det kan godt være, men hvis det var mig ville jeg ønske at dø. Også selv om alle var søde, venlige og hjælpsomme. Også selv om der blev sunget en sang eller mine smerter blev behandlet. Jeg vil IKKE ligge eller sidde helt lammet. Jeg vil selv bestemme om jeg skal leve eller dø. 🙁

Og du, din "sygehjælper", hvis du læser dette, kan du huske hvad du gjorde. Kan du huske damen, der ikke måtte få kaffe for dig, selv om det var det hun gerne ville have.
tilføjet af

Hvad er det dog du siger.

Hvis man ikke ønsker det, ikke spørger om at blive hjulpet med at dø, skal ingen andre træffe en sådan afgørelse.
Så er det MORD. Jeg håber jeg har misforstået dig.
Der skal være en MEGET SKRAP KONTROL, vi skal ikke have "engle" til at aflive mennesker, fordi "englen" mener det skal gøres.
Nej, jeg må have misforstået dig. Det er ikke noget andre skal tage stilling til, det skal være et ønske fra pågældende.
Det må stå helt fast.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.